problema radio cu pick-up Electronica

cipri21

am un radio cu pick-up marca Electronica din 1990 si are o problema. pick-up-ul merge, dar radio nu. si sa vedeti de ce. cand eram eu mai mic, am facut cateva experimente cu el, si acuma imi pare rau. am vrut sa leg un fir de la casca de telefon, tipu ala mai vechi de telefon si se pare ca nu i-a placut radioului si de atunci nu mai merge. e interesant ca totusi radioul se aude, dar foarte foarte incet. repet, pick-up-ul merge ok. ce poate avea?
Dj Shock
Pai incet poate sa se auda din cauza : partii de radiofrecventa (eventual desensibilizare ...) , partii de frecventa intermediara, si atentie la detector, si in final partea audio, care nu poate fi defecta, ca zici ca pickup ul merge... Niste masuratori in lantul de frecventa intermediara nu ar strica, nici nu stiu unde exact ai pus firele).

cipri21
firele le-am pus pe mufa DIN(sper ca zic bine), cea cu 5 pini, pe intrare. ce ar trebui sa fac? ca am fost la multi depanatori de RTV si mi-au zis ca nu se baga
Dj Shock
Pai mufa DIN e intrarea in amplif, nu aveai ce strica...poate sa fi bagat din greseala semnal mare, sau curent continuu si sa fi stricat un potentiometru ohmy.gif
cipri21
deci, am legat firu de la casca unui telefon din ala cu disc si cred ca telefoanele alea aveau ceva tensiune pe circuitu ala...nu?
Dj Shock
Nu prea, poate fi incarcat condensatorul serie cu soneria, dar tu zici ca ai bagat UN SINGUR FIR, ca sa faci stricaciuni, trebuie sa fie implicat si al doilea ohmy.gif
cipri21
daca ma gandesc mai bine, cred ca am facut altfel. deci, pt furca telefonului is 3 fire, 1 pt microfon, 1 pt difuzor si 1 comun. eu am legat cele 2 de la microfon pe intrare, iar celelalte 2 de la casca pe iesire, sau...ceva de genul asta, mi-e ciuda ca nu-mi aduc aminte exact ce am facut. chestia ca un fir era comun si cred ca a facut ceva scurt...

cipri21
up
Reclama
In curand... autoevolution.ro

Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.