TIL11

Gurban_Dan

Am niste optocuplore TIL11.
Am gasit :
http://dfa.upc.es/websfa/lab/111/til111.htm

Daca masor cu un aparat d-asta obisnuit pe diode de 300, adica 0.3V tensiune de deschidere.
Ar trebui sa fie 1.2V...restul "da" normal. Faza e ca nici nu merge. Asa sunt toate.

Gresec eu ceva ? sau sunt tote defecte. Dar ce defect e asta ?
Dj Shock
Fii plz mai explicit...Nu inteleg ce nu merge in optocuplorul tau ohmy.gif

m-marian
QUOTE(Gurban_Dan @ Jan 24 2006, 11:41) *
...Daca masor cu un aparat d-asta obisnuit pe diode
Tine cont ca diodele electroluminiscente au tensiunea de deschidere de peste 1,2... 1,4 V si asta poate duce la interpretari eronate. Daca aparatul "obisnuit" este un multimetru digital, abia pe scalele de peste 100 Mohmi incepe sa simta ceva.
Solutia este o verificare pseudo-dinamica: alimentezi dioda dintr-o sursa externa (de ex. 12 V cu limitare printr-un rezistor de 4k7) si urmaresti raspunsul fototranzistorului (modificarea rezistentei aparente a jonctiunilor).
Acta non verba
Se face o confuzie aici.
Este corecta masuratoarea pe diode. Pentru un multimetru digital la masurarea pe ''DIODE" se injecteaza in circuit un curent de 1 mA. Deci se pot masura si LED-uri (pana la 3V daca multimetrul este de 3 3/4 digiti sau pana la 2V daca este de 3 1/2 digiti) fara alte surse externe... cool.gif
Reclama
In curand... autoevolution.ro

Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.