Totul despre AUSTRIA
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100

Dvorak

Salutare.
Sunt din Craiova si voi pleca sambata (31 aug) noaptea spre Ramsau im zillertal, undeva pe langa Innsbruck. Pentru 5 zile, sper sa reusesc sa schiez, pentru ca in acest scop vreau sa ajung (a mai schiat cineva in perioada asta, ceva sfaturi? multumesc ) Am deja cazarea facuta acolo, insa ma intereseaza o noapte in Budapesta. Va rog frumos sa imi dati si mie niste recomandari de un hotel unde ati stat, sa fie cat mai aproape de o statie de metrou. Sper sa ajung in budapesta pana in ora 4 PM sa apuc sa ma plimb cat de cat pe acolo.
Va multumesc mult
trosnic
m am intors si eu din viena, foarte frumos oras,. tot ce am citit aici mi a fost de un real folos, si as vrea sa adaug si eu ceva ce poate fi folositor pt altii. parcarea in oras. au un sistem putin mai complicat ,la parcarile de suprafata.pt cei care cunosc limba germana sau engleza e mai simplu de rezolvat . pt ceilalti care stiu alte limbi cu care te intelegi mai greu cu austrieci, am urmatoarele info. parcarile subterane sunt mai usor de folosit , dar au preturi care te dor de la 2 la 3,50 euro pe ora. parcarile de suprafata se pot face dupa ce in prealabil treci pe la un magazin unde se vand tigari si cumperi tichete de parcare , trafic,, care erau pt o ora sau pt 2 ore. culori diferite, dupa ce le cumperi ,le completezi cand te opresti si stii cat ai de gand sa stai, cu data, ora.min, si le lasi la vedere pe bordul masinii, asa este mult mai ieftin decat parcarea la hotel de 15 e / zi , cand nu ai de gand sa lasi masina toata ziua la hotel, sper sa fie de folos--- si apropos drumul in tara pt iesire pe brasov sibiu deva arad este plin de lucrari incepute, sibiu- deva. si 2 semafoare dupa sibiu , unde am stat 1 ora, avem tara frumoasa, dar nu are sosele, pt cate masini are...

Peachy
QUOTE (ufoman @ Aug 25 2008, 06:25) *
Am platit 15 iepuroi pe zi parcarea la hotel dar a meritat ca de gasit loc gratis se putea gasi dar erai obligat sa numai misti masina ....iar eu am facut-o .

Aah, se ocupa locul nu? Pacat, era mai bine la un park & ride, dar poate ca te foloseai zilnic de ea.

@trosnic
Asa este, parcarile subterane, chiar daca sunt grozave, sunt cam scumpe daca n-ai abonament pentru cel putin o luna. In schimb cu parcarile de suprafata (adica pe marginea drumului) nu-i chiar asa de simplu. In functie de zona, pe timp de zi se pot lua intr-adevar tichete de parcare pentru maxim 2,5 ore, dupa care esti obligat sa pleci (chiar si pentru cateva minute sau cativa metri, ceea ce-i destul de incomod) altfel iei amenda. Mai bine "uiti" de masina la o parcare P+R pentru 3 eur/zi pana la sfarsitul sejurului, in Viena te misti mult mai usor cu transportul in comun.
In loc sa cumperi tichetele de parcare poti sa platesti parcarea prin sms, dar nu stiu daca poti sa folosesti serviciul asta si ca turist, n-am incercat.
ufoman
QUOTE (carmenut @ Aug 25 2008, 12:34) *
Buna vrem sa plecam si noi marti noapte din bucuresti, pe la ora 11-12 cam cand ajungem in viena poti sa-mi spui fara nici o oprire. Si spune-mi daca se merita de mers la shooping.

Nu pot da sfaturi la ora aceea ptr ca dupa ora 22 se da drumul circulatiei si ptr camioane pe tronsonul Sebes - Deva - Arad . Merita sa mergi la shoping dar nu te astepta sa gasesti preturi cu mult mai mici ca in Bucuresti , diferenta o face numai calitatea in primul rand . Cat despre drumul Bucuresti - Viena dintr-o bucata e daramator chiar daca sunt 2 soferi - cu pauza de cateva ore pentru odihna se schimba lucrurile . Bafta ! thumbsup.gif
era cars
BUNA.
AM SA VA IMPARTASESC SI EU CITE CEVA DESPRE CONCEDIUL MEU IN AUSTRIA SI GERMANIA.
AM PLECAT PE 30 IUL,DIN BUCURESTI IN JURUL OREI 23.AM AJUNS IN VAMA PE LA ORA 7 DIM.,AM RAMAS O SEARA IN UNGARIA -MASONMAGIAROSVAR..SAU CAM ASA.STAT O SEARA HOTEL MINERVA ..OK DRAGUT DE PE BOOKING COM 45 EURO.
APOI AM PLECAT SPRE RAMSAU DACHSTEIN UNDE AM AVUT UN SEJUR DE 7 NOPTI,ZONA FANTASTICA,CURATA ,INGRIJITA ,SUNT MULTE DE SPUS CE MAI NOTA 10,ADRESATA IN SPECIAL FAMILISTILOR,ESTE SITUATA CUMVA LINGA GHETARUL DACHSTEIN.
AICI AM AVUT TABARA""" SI ZILNIC AM FACUT VIZITE IN(SALZBURG,INNSBRUCK,CASTELUL HOHENWORFEN,HOHENSALZBURG,BAD ISGHL...FANTASTIC ORASELUL..DE VIS,SCHLADMING,GMUNDEN,EAGLE'S NEST,GROSSGLOCKNER,PESTERA EISRIESENWELT,SI MULTE ALTE LOCURI SUPERRRRBE.
DE RETINUT...ZONA RAMSAU,SAU FIZZMOOS,SUNT DEDICATE FAMILISTILOR SI BICICLISTILOR,PISTE DE BICICLETE DE CCA 200 KM,AM AJUNS IN BAD ISGHL PRIN REZERVATIA GOSAUZWANG..SUPERB.
AM FACUT SI CITEVA TRASEE CU PICIORUL ,A MERITAT DIN PLIN.
IN SALZBURG AM VAZUT CAM TOT CE SE POATE VEDEA IN 2 ZILE,ORICUM DESTUL DE OBOSITOR .
AM RAMAS CU O IMPRESIE BUNA LEGATA DE INNSBRUCK,..AM SA REVIN IN IARNA..SAU POATE IN BAD ISGHL..MAI VEDEM....
NU IMI VIN ACUM IN MINTE MAI MULTE DAR DACA AVETI INTREBARI ..CU PLACERE..
AM STAT 3 ZILE IN MUNCHEN...VAZUT NYMPHENBURG,VECHIUL PARLAMENT,MUZEUL TEHNICII...SUPERB...,ENGLISH GARDEN,(SE PAPA BINE SI IEFTINUT),DAR CAM AGLOMERAT DUMINICA..,GRADINA REGALA,RESEDINTA ANTIQUARIUM...SI CITEVA MALL URI PENTRU CUMPARATURI..OLIMPIA SI ARCADE,CEL DINTII CAM SLABUT.
AM CAUTAT IN DISPERARE CASTELUL NEUSCHWANSTEIN...NU L-AM PUTUT GASI..POATE LA ANUL.
APOI 4 ZILE IN VIENA.,LA FEL VAZUT CAM TOT CE ES TE DE VAZUT SI SE POATE VEDEA IN 4 ZILE..VIENA NE-A LASAT O IMPRESIE FOARTE BUNE ..MAI CURATA SI MAI INGRIJITA DECIT MUNCHENUL.

IN CELE DIN URMA SPRE CASA ..VIENA -BUCURESTI FARA OPRIRE..FACUT CAM 15 ORE ..FFFF AGLOMEARAT IN TARA ZONA SIBIULUI....

IMPRESII....ZONA TIROL...DE VIS(CURATENIE,SERVICII,CHIAR PRETURI) AM GASIT IN LOCALITATI LA PENSIUNI PRETURI DE 18 EURO/NOAPTE CAMERA DUBLA,FARA MIC DEJUN ..CHIAR 16 EURO...CAM PESTE TOT PLIANTE CU PENSIUNI SI PRETTURI PENTRU INFO.
MERITA PE DEPLIN SA SCAPI DE MIZERIA DIN TARA MACAR PENTRU CITEVA SAPTAMINI.
IN TOTAL 5500 KM,CONSUM DE 5,5%BENZINA,PRET COMBUSTIBIL 1,25-1,45 EURO/LITRU,CEL MAI IEFTIN LA AGIP..RECOMAND..CEA MAI PROASTA LA BP...
TOATE BUNE.

mara197014
pt adelmina,am cumparat bilete de avion de la austrianairlines am prins oferta 200 euro/2 persoane dus-intors

QUOTE (adelmina @ Aug 21 2008, 19:34) *
Buna,
Indraznesc sa te intreb ce fel de bilete de avion ai rezervat...si cum se gasesc cele mai convenabile. Nu am fost niciodata cu avionul dar anul acesta parca as vrea sa merg sa nu mai stiu de masina si sa vad live un concert de Craciun...acest vis se poate realiza numai daca gasesc bilete de avion relativ convenabile. 500 de euro pt. 2 pers. mi se pare cam mult. Multumesc anticipat pt. eventualele sfaturi legate de biletele de avion tuturor celor care vor raspunde.

prin austrianairlines 200 euro /2 persoane dus-intors Bucuresti-Vienna,iar concertul de craciun la Palatul Hofburg 78 euro/2 pers ,rezervari online .
carmenut
QUOTE (ufoman @ Aug 25 2008, 17:39) *
Nu pot da sfaturi la ora aceea ptr ca dupa ora 22 se da drumul circulatiei si ptr camioane pe tronsonul Sebes - Deva - Arad . Merita sa mergi la shoping dar nu te astepta sa gasesti preturi cu mult mai mici ca in Bucuresti , diferenta o face numai calitatea in primul rand . Cat despre drumul Bucuresti - Viena dintr-o bucata e daramator chiar daca sunt 2 soferi - cu pauza de cateva ore pentru odihna se schimba lucrurile . Bafta ! thumbsup.gif

Iti multumesc pt sfat suntem 3 soferi sper sa ne descurcam ne preseaza timpul, vrem sa vedem cat mai multe, ca sa nu mai spun ca am vrea sa ajungem un pic si pana in germania. Stiu ca e o nebunie la noi in cap dar vrem in 3 zile cat am face intr-o saptamana. As vrea sa te mai intreb ceva crezi ca am putea gasi o pensiune sau un hotel la vr-o 30 de euro camera. Daca ai putea sa-mi raspunzi repede ti-am mutumii din suflet. va doresc la toti forumisti o zi buna si cat mai placute vacante si sa le impartasiti cu noi. Multumesc si pt sfaturi

ufoman
QUOTE (carmenut @ Aug 26 2008, 14:53) *
Iti multumesc pt sfat suntem 3 soferi sper sa ne descurcam ne preseaza timpul, vrem sa vedem cat mai multe, ca sa nu mai spun ca am vrea sa ajungem un pic si pana in germania. Stiu ca e o nebunie la noi in cap dar vrem in 3 zile cat am face intr-o saptamana. As vrea sa te mai intreb ceva crezi ca am putea gasi o pensiune sau un hotel la vr-o 30 de euro camera. Daca ai putea sa-mi raspunzi repede ti-am mutumii din suflet. va doresc la toti forumisti o zi buna si cat mai placute vacante si sa le impartasiti cu noi. Multumesc si pt sfaturi

Nici aici nu te pot ajuta eu am stat la hotel la 80 euro pe noapte bashca parcarea 15 euro . Ca ultim sfat navigatie GPS obligatorie ca altfel sunteti copiii ploii . BAFTA !!!!!!!!!!! thumbsup.gif
ella_nik
Salutare la toti! Suntem in Viena deci va scriu de la fata locului.Orasul este minunat insa .....putini vorbesc engleza...si asta la nivel de ok si bye....am ajuns si la SCS care este urias insa l-am gasit foarte greu....Preturile doar la haine sunt mai mici...doar acolo sunt reduceri...electronicele scumpeeeee......au preturi ca la noi. Curatenia , civilizatia si respectul lor pt ceea ce au fac diferenta intre NOI si EI.Va mai spun dupa ce ne intoarcem ...Vineri plecam la Salzburg si speram sa fie ok si acolo...Salutari ...de la Viena
roland79

Salutare,

pentru cei care au fost in zona se poate face "romantikstrasse" intr-o zi, cu opriri in punctele de vizitat?
http://www.romantikstrasse.at/en/route.html

roland79
Bad question...am mai studiat pe net...si mi-am dat seama ca daca faci si cite o oprire sa mai vezi una alta...e imposibil intr-o zi...
Ivanna
Austria...doamne cat e de frumoasa. Am ajuns la concluzia ca colo e raiul. rolleyes.gif Peisaje de neimaginat, curatenie/ordine/disciplina ca la carte, preturi mici, iar Tirolul pune capac la toate.

Uitandu-ma acum la nsite poze facute vara asta in Austria, m-a apucat nostalgia. In Austria e frumos si cand ploua si cand ninge si la -30 C si la +35C, e prea frumos acolo! Vara asta a fost cea de-a 4 vacanta petrecuta in Tirol. Am fost de 3 ori vara(Stubaital-Fulpmes, Zillertal-Finkenberg, Zillertal-lanersbach) si o data iarna(Stubital-Fulpmes) si inca mai vreau. La ei fiecare oras parca e facut pixel cu pixel, nu se poate, e prea perfect totul acolo! Vai ce dor mi s-a facut de traseele lor atat de frumoase, de aerul acela proaspat, de iarba acea de un verde iesit din comun, de vacute/capre/cai/marmote...de Austria! wub.gif

Si ca sa va fac si voua pofta, cateva poze din paradis(Iulie 2008): rolleyes.gif
ice cube
Intru totul de acord. Sotia mea a zis: "Doamne, ce tara frumoasa. Oare cum ar fi daca ar fi locuita de romani?"
marqueza
peste cateva zile plec si eu spre austria,ne-am hotarat la viena.primele 5 zile am de gand sa vizitez cat mai mult,iar ultimele 2 zile la cumparaturi.am auzit multe discutii despre parndorf,scs si marihilfer strasse ( sper ca am scris corect),insa am ramas cu impresia ca parndorf si scs sunt mai mult cu haine sport.pe mine m-ar interesa mai mult hainele casual si elegante.

imi poate da cineva un sfat util pentru mancat?alte ponturi care ar fi bine de stiut?
multumesc
ella_nik
Cu cumparaturile.....nu este o mare afacere ca sa zic asa, noi am fost la SCS este urias, enorm si gasesti si preturi avantajoase. In ceea ce priveste mancarea.....depinde de buget...noi am vrut sa cheltuim cat mai mult pt noi .Nu suntem genul care sa sparga banii in restaurante. Gasesti fast food-uri, rest chinezesti, japoneze, viertnameze....bani sa ai ....spor la plimbari!
adipo
Cu cumparaturile nu este niciodata o mare afacere smile.gif
Acum, serios vorbind, cu un buget de minim 1000EUR pentru cumparaturi incepe sa renteze drumul facut special. Altfel, legi cumparaturile de concediul planificat in zona sau macar cu trecere prin zona Vienei si atunci nu mai conteaza daca renteaza sau nu. Atractiile fiind mari, va recomand cumparaturi numai la intoarcere, altfel riscati sa ramaneti fara bani de concediu.
Intre SCS si Pandorf, alegerea ar trebui sa tina mai mult de traseu si timp disponibil. Diferente semnificative nu sunt. De pierdut, se pierd lejer 5 ore.
Si inca ceva ...nu renteaza cumparaturile decat la haine, mai ales de la firmele cunoscute (doar de aia sunt Outlet-uri).
ella_nik
Ai dreptate!Cam 1500 de euro am avut ca buget pt shopping si a fost excelent
dudesole
STIE CINEVA CAM CAT COSTA INCHIRIREA UNUI ECHIPAMENT DE SCHI IN AUSTRIA (BETE , CLAPARI , SCHIURI ) E MAI BINE SA IAU DE ACOLO ? SAU SA MA CAR CU ALE MELE DE AICI !?
alina85
stiu de la o prietena....ca e un feel de pass card...care costa in jur de 50 euro/zi....recomandabil este sa ti le iei de acasa biggrin.gif....daca ai unde sa le pui
cocolino26
Daca e cineva tentat sa faca rezervare la HOTEL BERGHOF GRAML din Salzburg (booking.com il gaseste printre primele) e mai bine sa uite si sa se orienteze in alta parte. Hotelul e dragut in exterior dar in camere mobilierul e foarte vechi (primul razboi mondial?) si degaja un aer de hotel comunist de la noi.
Ivanna
QUOTE (dudesole @ Sep 2 2008, 02:59) *
STIE CINEVA CAM CAT COSTA INCHIRIREA UNUI ECHIPAMENT DE SCHI IN AUSTRIA (BETE , CLAPARI , SCHIURI ) E MAI BINE SA IAU DE ACOLO ? SAU SA MA CAR CU ALE MELE DE AICI !?

Poi cred ca depinde la ce nivel esti cu schiatul si cat vei schia intr-o zi. Pt un incepator care schiaza 2-3 ore pe zi(poate nici macar zilnic) probabil ca nu i se merita sa si le care din Ro, pe cand unu avansat, care schiaza de la 8 la 3-4 dupamasa, zilnic, care e cu echipamentu la zi, nici n-o sa-si puna problema sa inchirieze, si le ia ale lui. smile.gif
biscatrix
QUOTE (dudesole @ Sep 2 2008, 02:59) *

Asta-i cam cum ai intreba "cam cit costa berea in Austria?". Poate chiar mai rau.
Inchiriatul echipamentului depinde de multi factori si in mod sigur nu-ti poate raspunde nimeni la intrebarea asta asa la modul general. Depinde de nivelul de performanta al echipamentului, de zona, de oras, chiar si de strada, de numarul de zile, de perioada din an in care mergi, daca ai sau nu cazare in localitatea respectiva, etc.

Cel mai bine e ca atunci cind cauti cazare intr-un anumit loc sa verifici si website-urile firmelor din localitate ce inchiriaza si o sa vezi oferta lor. Poti chiar sa-ti rezervi/platesti anticipat (ai reducere pentru asta).
Pont: Intodeauna cele mai scumpe firme le vei gasi la baza pirtiei. Poti insa sa mergi in satele din apropiere si vei gasi si la jumate de pret fata de ce vezi in magazinele din marile statiuni.
vareg07
Exista in Viena sau imprejurimi vreun mall in genul lui Home & Design Mall, dedicat numai amenajarilor interioare?
dobreana
QUOTE (marqueza @ Aug 30 2008, 23:41) *
imi poate da cineva un sfat util pentru mancat?alte ponturi care ar fi bine de stiut?
multumesc

Iti pot recomanda restaurantele Centimeter (www.centimeter.at), sunt in sase locatii in Viena, un alt restaurant in care am fost este in parcul Prater "Schweizerhaus"- www.schweizerhaus.at/1024/index.html, renumit pentru genuchiul de porc rotisat.
Eu mi-am facut unele cumparaturi din magazinele Billa, care sunt foarte numeroase locatiile le poti gasi aici:www.billa.at.
Distractie placuta !
HR.Hunter
Si noi am fost in vara asta in Austria si Germania. Austria ne-a placut enorm -- am fost in Viena, Salzburg wub.gif , unde pe langa granita cu Germania (langa Garmisch-Partenkirchen) si in zona Tirol. Daca ajungeti in Tirol/Seefeld, va recomand o pensiune superba. HotelReiterklause Site-ul e si in engleza, dar noi am luat de acolo o brosura...in romaneste!
E asezat intr-o vale atat de frumoasa, ca nu ne mai venea sa plecam. Preturile sunt foarte bune, confort, super curat... iar restaurantul e super! Are un semineu deschis imens chiar in mijloc. Ce mai, ne-a placut ffff mult!
Reclama
In curand... autoevolution.ro

Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.