Totul despre AUSTRIA
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100

radurfg

QUOTE (adelmina @ Aug 11 2008, 22:18) *
Cei de la pensiune nu au raspuns pt. ca ei nu trateaza direct cu turistii. Este greseala mea ca nu am spus acest lucru. Intra pe www.tiscover.at, cauta Tirolul, regiunea Achensee, accomodation, Gastehaus Bauman si vei primi raspuns. Daca au ceva liber, raspunsul se primeste destul de repede. Daca totul este ocupat nu vei putea face rezervarea. Oricum pe Tiscover, la Gast. Bauman vei putea vedea daca au ceva liber. Tocmai am verificat...ap. despre care am vorbit este liber de pe 17 pana pe 29 luna aug. Daca vrei sa mergi acolo si nu te descurci cu rezervarea, voi fi bucuroasa sa te ajut. Crede-ma...austriecii nu prea cunosc notiunea de neseriozitate...timp de 1 luna cat am tot cautat eu niste cazari (in mai multe locuri din Austria) absolut toti cei carora le-am scris mi-au raspuns (si daca aveau liber si daca nu aveau nimic disponibil)...

Mesajul de mai sus este pt. Radurfg...l-am plasat eu gresit.

buna,
mersi pt informatii
intre timp au raspuns - nu au camerelibere.
noi suntem 8 adulti si 2 copii,deci e mai greu sa gasimcazare.
in final cred ca o sa inchiriem o vila intreaga. avemdeocamdata 3 optiuni de cazare - 2 in pertisau si 1 in maurach.
acumma apuc sa caut ceoferte mi-au trimis cei din zellamsee.

spor,
radu
ulitia
Oare cum este vremea la inceput de septembrie in Austria, la lacuri?Vrem sa petrecem a doua parte a vacantei acolo insa mi-e teama sa nu fie ploioasa perioada aleasa.Si mai am o intrebare ,gasim cazare la fata locului,fara o rezervare in prealabil;am cautat pe Tiscover si trebuie platit cu card de credit si nu posed asa ceva.Noi vrem sa stam in Gosau si de acolo sa facem plimbari in toata zona,preturile pe net la cazare mi se par destul de mari,iar pentru copil nu am gasit mai deloc reduceri.

4rings
am folosit pana acum pt rezervare booking.com dar mai nou am gasit variante mai ieftine direct pe site-ul regiunii ex 'salzburgerland.com'' : fara avans, card, sau alte taxe
BOGDAN DSN
QUOTE (ulitia @ Aug 12 2008, 09:57) *
Oare cum este vremea la inceput de septembrie in Austria, la lacuri?Vrem sa petrecem a doua parte a vacantei acolo insa mi-e teama sa nu fie ploioasa perioada aleasa.Si mai am o intrebare ,gasim cazare la fata locului,fara o rezervare in prealabil;am cautat pe Tiscover si trebuie platit cu card de credit si nu posed asa ceva.Noi vrem sa stam in Gosau si de acolo sa facem plimbari in toata zona,preturile pe net la cazare mi se par destul de mari,iar pentru copil nu am gasit mai deloc reduceri.

in general in septembrie vremea este buna pt.munte. Chiar daca ploua nu tine zile intregi. Nu trebuie sa platesti cu cardul...scrie un mail direct la pensiune si rezerva si vei plati la fata locului. Alta varianta este sa mergi fara rezervare...vei gasi sigur liber in septembrie. Sunt reduceri pt.copil la mai toate pensiunile. cauta aici www.gosau.at
alinaemi
REVELION 2009 LA SKY - AUSTRIA / SAALBACH - este cineva interesat ?[color="#FF0000"][/color]
Buna ! suntem un cuplu care incearca sa gaseasca companie pentru petrecerea Revelionului 2009 la Saalbach. Poate pare cam devreme pentru planificarea revelionului dar, anul trecut am incercat sa facem rezervarea in luna Septembrie si a fost imposibil sa mai gasim vreo camera libera. ......!!!! Ne-ar interesa un grup restrans, eventual un alt cuplu care sa le aiba cat de cat cu ski-ul...nici noi nu suntem super performeri !! am vrea sa ne orientam catre un hotel de 4* (max 1000 eur/ persoana). Va rog raspunde-ti aici sau pe email alina.emilianov@gmail.com
T Irina
in afara de adelmina nu a fost nimeni in zona achensee???

Doua imagini de la Achensee. Ultima e de pe 4 sept. 2007 (undeva pe langa Graz), am prins 4 grade! E bine sa va luati si ceva gros de imbracat la voi.

Noi am sta la o pensiune recomandata de Bogdan DSN - Alpenhof Hubertus. Si daca nu as fi pe principiul "anul asta mergem sa vedem altceva" tot acolo m-as intoarce! E aproape si de acolo ne-am miscat in zona.
radurfg
QUOTE (T Irina @ Aug 13 2008, 18:50) *
Doua imagini de la Achensee. Ultima e de pe 4 sept. 2007 (undeva pe langa Graz), am prins 4 grade! E bine sa va luati si ceva gros de imbracat la voi.

Noi am sta la o pensiune recomandata de Bogdan DSN - Alpenhof Hubertus. Si daca nu as fi pe principiul "anul asta mergem sa vedem altceva" tot acolo m-as intoarce! E aproape si de acolo ne-am miscat in zona.

Multumesc pt informatii!
Haine groase ne-am luat. nu ma astept sa fie canicula din romania
Am vazut ca pensiunea este in schwartz. noi cred ca o sa optam pt o pensiune in maurach, la aprox 1-2 km de achensee. Ai fost prin satucul asta (inteleg ca are cca.3000 locuitori)? Sau, mai bine zis, ce poti sa imi recomanzi din zona?

In alta ordine de idei, benzina este mai ieftina in austria decat in ungaria. in romania stiu ca este cea mai ieftina.
Pt iesirea din romania, prin arad, ca ca ajung in achensee ce drum imi recomandati. Ma intereseaza un drum rapid, nu de sightseeing. (pt. sightseeing puteti sa imi recomandati din salzburg in romania) arigato.gif

Pt masina ce imi trebuie? Deocamdata am> trusa medicata, triunghi reflectorizant, vesta, stingator si urmeaza sa imi iau trusa de becuri.

PS: A fost cineva recent in samuan cu masina? Cum se ajunge? Cum sunt preturile in raport cu innsbruck sau cu parndorf? Poate o sa ajung sa fac si ceva cumparaturi intr-una din aceste 3 locatii, in cazul in care o sa am timp si chef? In samuan banuiesc ca tre sa fac plinul cu benzina; ar trebui sa fie ieftina.

spor,
radu

T Irina
http://www.viamichelin.com/viamichelin/gbr...amp;x=0&y=0

Sper sa mearga link-ul asta, daca nu poti cauta pe ViaMichelin traseul cel mai rapid Arad - Maurach (e cam de 9,5h si 950 km). Noia nul trecut am calculat toate rutele pe site-ul asta si ne-am incadrat de fiecare data. Daca ai GPS nu e nevoie, daca nu poti scoate de acolo niste harti foarte detaliate cu punctele unde vrei sa ajungi, o sa-ti foloseasca sigur).
Daca tot sunteti prin zona merita sa vedeti si Innsbruck (a povestit Bogdan DSN pe undeva despre oras, eu pun trei poze - puteti merge la Alpenzoo daca va teneaza, sau la trambulina olimpica pe care o vezi mai jos, muzeee...sunt si telecabine dar noi nu am mai apucat in ziua aceea). Va puteti lua Innsbruck card si aveti gratuit obiectivele astea.

La Achensee merita plimbarea cu vaporul (care poate fi mai lunga sau mai scurta) pe care sa o combinati cu trenuletul.

Tot langa Innsbruck, la Wattens este Muzeul Cristalelor Swarovski - mai jos se vede intrarea...

Oriunde v-ati duce prin zona aceea vedeti ceva frumos, asa ca Vacanta placuta!
radurfg
QUOTE (T Irina @ Aug 14 2008, 10:19) *
http://www.viamichelin.com/viamichelin/gbr...amp;x=0&y=0

Sper sa mearga link-ul asta, daca nu poti cauta pe ViaMichelin traseul cel mai rapid Arad - Maurach (e cam de 9,5h si 950 km). Noia nul trecut am calculat toate rutele pe site-ul asta si ne-am incadrat de fiecare data. Daca ai GPS nu e nevoie, daca nu poti scoate de acolo niste harti foarte detaliate cu punctele unde vrei sa ajungi, o sa-ti foloseasca sigur).
Daca tot sunteti prin zona merita sa vedeti si Innsbruck (a povestit Bogdan DSN pe undeva despre oras, eu pun trei poze - puteti merge la Alpenzoo daca va teneaza, sau la trambulina olimpica pe care o vezi mai jos, muzeee...sunt si telecabine dar noi nu am mai apucat in ziua aceea). Va puteti lua Innsbruck card si aveti gratuit obiectivele astea.

La Achensee merita plimbarea cu vaporul (care poate fi mai lunga sau mai scurta) pe care sa o combinati cu trenuletul.

Tot langa Innsbruck, la Wattens este Muzeul Cristalelor Swarovski - mai jos se vede intrarea...

Oriunde v-ati duce prin zona aceea vedeti ceva frumos, asa ca Vacanta placuta!

mersi pt informatii.
la viamichelin butonez si eu acum, insa ma interesa parerea cuiva care a fost pe un anume drum - sunt blocaje, este aglomerat, radare, politie etc...
in innsbruck vrem sa ajungem o zi. alte tinte mai sunt - wattens, isghl + silveretta (inteleg ca este in zona), mutters. Cam atat este ce am putut gasi eu ca si obiective in tirol, pe langa achensee. Am incercat sa aleg ce este mai frumos din informatiile pe care le-am gasit, avand in vedere ca vom sta numai 4 zile. Mai stiti altceva in afara de pct. de interes enumerate de mine?
vrem sa ne luam card, insa am vazut ca exista si achensee card, asa ca o sa intreb pe acolo ce sa iau achense card sau innsbruck card (pt asta inclin eu)

spor,
radu
BOGDAN DSN

Autostrada de la Salzburg la Innsbruck(cu ramificatia spre Munchen) poate fi deosebit de aglomerata la anumite ore. Poti sa o iei pe nationale(prin Bad Reichenhall) si nu pierzi mai mult de o ora. Vezi ca pana in Ischgl vei face cam o ora de la Innsbruck iar cu transportul pe cablu pana in Samnaun mai faci o ora jumate. Pentru Innsbruck nu cred ca iti ajunge o zi. Ceea ce ai enumerat e de ajuns pentru 4 zile.
sfat: daca faci tot drumul Silvretta hochalpenstrasse la intoarcere nu o lua prin tunelul Arlberg ci pe sus prin St.Anton am Arlberg (panorama Arlbergstrasse).

In Samnaun ajungi cu masina asa: pe drumul spre Elvetia(St.Moritz) chiar la granita vei da de indicator Samnaun. Preturile sunt fara taxe in sat. Maurach are mai multe locuri de cazare decat locuitori.
radurfg
QUOTE (BOGDAN DSN @ Aug 14 2008, 15:43) *
Autostrada de la Salzburg la Innsbruck(cu ramificatia spre Munchen) poate fi deosebit de aglomerata la anumite ore. Poti sa o iei pe nationale(prin Bad Reichenhall) si nu pierzi mai mult de o ora. Vezi ca pana in Ischgl vei face cam o ora de la Innsbruck iar cu transportul pe cablu pana in Samnaun mai faci o ora jumate. Pentru Innsbruck nu cred ca iti ajunge o zi. Ceea ce ai enumerat e de ajuns pentru 4 zile.
sfat: daca faci tot drumul Silvretta hochalpenstrasse la intoarcere nu o lua prin tunelul Arlberg ci pe sus prin St.Anton am Arlberg (panorama Arlbergstrasse).

In Samnaun ajungi cu masina asa: pe drumul spre Elvetia(St.Moritz) chiar la granita vei da de indicator Samnaun. Preturile sunt fara taxe in sat. Maurach are mai multe locuri de cazare decat locuitori.

multam pt sfaturi!
sunt constient ca timpul e f scurt fata de ce vreau sa vad, insa in general cand plec in vacante imi aleg mai multe pct. de ataractie si la fata locului, in fct. de dispozitie, vreme etc. mai selectez din ele.

acum am uitam pe site-ul achensee.info, pt atractii in zona lacului, poate gasesc ceva interesant.

spor,
radu
CezarBz
Informatiile transmise pe forum , mi-au fost personal de mare ajutor. Ca o datorie, revin de data asta, asa cum a promis cu informatii, spre folosul celor ce urmeaza sa plece in Austria. Incerc sa prezint sistematizat spre usurinta in urmarire :
- Plecare cu familia , 3 persoane, pe 12 iulie. Mijloc de transport Logan Diesel .
Sejururi : Viena - Hotel Gabriel 5 zile ; Kaprun – Hotel Martini 5 zile. Rezervari pe internet prin booking.com.
- Traseul la dus : plecat ora 8, Buzau, Dn10, Harman( nu intrati in Brasov), Bod, Sighisoara, Acatari la stinga ( nu intrati in Tirgu Mures ), Ludus, Turda, Cluj, Huedin, Oradea. Ajuns la Felix in jur de 16 si inoptat. Cu foarte mici exceptii, drumul foarte bun si liber ( cei drept era sambata ) si-l recomand ca alternativa infinit mai buna decat DN7 chiar si pentru Bucuresti. (la intoarecere am venit pe DN7 si a fost, putin spus, ingrozitor )
A doua zi : ora 10 vama Bors, segmentele de drum pe E60 spre Szolnok, : 42, 4, 405, autostrada M5 , intrat in Budapesta ( M0 era inchisa pentru lucrari, noroc cu GPS-ul ), M1, A4, Viena, ora 16.
- Cazare 5 zile Hotel Gabriel, semicentral, camera tripla cu mic dejun 525 E, parcare proprie ( 10 E/zi), curatenie, liniste-ferestre spre gradina interioara, mic dejun consistent si diversificat. Deplasari in oras la obiective , cu metroul, statia cea mai apropiata destul de departe, cam 600 m ( singurul motiv pentru care as alege alt hotel)
- Obiective vizitate in Viena pe care le recomand :

Schonbrunn + Parc +gradini exotice( Palm House, Desert House ) + Zoo : toate se pot vizita intr-o zi cu conditia sa plecati de dimineata. Gradina Zoo ( care include si gospodaria tiroleza ) este deosebita si nu trebuie in nici un caz ratata. Este mult mai mult decat un zoo.

Turnul Dunarii si parcul adiacent. Imagini deosebite asupra centrului nou al Vienei ( UNO City ) si bratelor Dunarii din restaurantul rotitor aflat la 200m.
Atentie la intrarea in turn, sunteti pozati chiar cand prezentati biletul, iar poza dv. incadrata intr-un décor al locului vi se ofera la plecare, contra cost ( 6 E buc !!! ) , bineinteles cine vrea s-o cumpere,la pretul asta.

Zona centrala intre Catedrala Sf. Stefan si opera de stat : multa animatie, indeosebi seara, trupe ambulante, stradute laterale pline de farmec, multe magazine cu marfuri la reducere chiar in aceasta perioada.

Prater : cu exceptia plimbarii cu roata mare, personal nu prea m-a impresionat.. Poate pe copii sau pe cei dornici de anumite senzatii. Atmosfera de balci este totusi dominanta. Pe unele alei prea multa galagie in difuzoare, inclusiv manele. Dar si Brasil – Anca Parghel & Fly Project care se putea auzi in difuzoare chiar in mai multe locuri.- asta chiar mi-a placut.

Mariahilfer Strasse – de parcurs atat pentru cumparaturi dar si pentru plimbat. Pe langa magazine ( cu marfuri accesibile ) , multe restaurante cu masute chiar in strada , unde se poate manca foarte bine si ieftin ( meniuri tip ,la alegere).
- Drumul de la Viena la Kaprun ( 381 Km ) : am ales intentionat un itinerar pitoresc si care s-a dovedit a fi si rapid, in defavoarea celui obisnuit ( autostrada A1 spre Salzburg ), si anume : A2 pana aproape de Neunchirchen 60 Km , apoi S6 (strabate o zona montana superba cu multe tuneluri, cel mai lung de peste 5 Km ) 105 Km, intrat pe autostrada A9 langa St. Michael si mers cam 65 Km pana langa Liezen, apoi pe B320 spre Radstadt inca vreo 75 Km, intrat pe A10 catre Salzburg doar 17 Km, apoi pe B311 catre Zell am See, 45 Km de peisaje montane de vis si in final inca vre-o 7 Km stanga si ajuns in Kaprun. Plecat din Viena in jur de 9,30 si ajuns la Kaprun la 15,30 dupa un drum f.f. placut.
- Cazare la Kaprun, hotel Martini, 5 zile, camera dubla, demipensiune, 470 E.
Conditii deosebite de confort, gazde f.f. amabile ( hotel de familie ), mancarea excelenta ( mic dejun si cina ) . Rezervarea am facut-o pe internet, pentru 2 persoane , la final am constatat ca pentru copil ( 12 ani ) nu ne-a perceput absolut nimic, desi la masa i s-a adus portie intreaga ( chiar in conditiile in care la solicitarea noastra copilului i s-a gatit special, fiind obisnuit de acasa doar cu anumite mancaruri ) . Mic dejun tip bufet. Cina compusa din : bufet de salate ( la alegere ) + supa ( sau un aperitiv ) + fel de baza ( la alegere din 3 variante, stabileai dimineata ce doresti) + desert. Cat priveste Kaprunul : munti de jur inprejur ,superbi, invaluiti in nori albi dimineata, liniste , relaxare – nota 10 din toate p.d.v.
- Obiective de vizitat : prea multe pentru doar 5 zile. Din pacate 2 din ele au fost ploioase. Am ales ce am considerat prioritar, de vazut :

Ziua 1 : GrossGlockner HochalpenStrasse : sosea montana in muntii Hohe Tauren ( parc national ce cuprinde cele mai inalte culmi ale Alpilor austrieci ). 48 Km de privelisti incantatoare ce parcurge zone diferite ca inaltime ( maximul de altitudine 2505 m ),cu numeroase puncte de popas in zone de o frumusete uluitoare ( marmotele si vacutele , cei drept nu mov, sunt o realitate, cascade, lacuri, vai adanci si culmi albe in aburii norilor ). O senzatie deosebita, pe care nu am mai intalnit-o : drumul desi pare drept in realitate panta este foarte mare, iti dai seama dupa mersul motorului sau atunci cand opresti si trebuie sa tragi puternic frana de mana. Taxa : 28 E/ masina – dar merita din plin. Punctul terminus al traseului : platforma Kaizer Franz-Josefs la 2369 m : parcare gratuita pe 5 nivele, vedere asupra GrossGlokcnerului (3798 m ) si asupra ghetarului Pasterze aflat la baza lui. Pe platforma se poate manca foarte bine la restaurant, la aceleasi preturi ca orisiunde ( valabil in Austria la orice inaltime )
La ghetar se coboara cu funicularul si se mai merge pe jos inca pe atat.( mai greu la urcat, dar merita )

Click pentru a vizualiza atașamentul Click pentru a vizualiza atașamentul

Ziua 2 : cascada Krimmler aflata la proximativ 80 Km de Kaprun spre Innsbruck, in localitatea Krimml. Drumul in sine o incantare. Intrare 2E/pers. Cea mai mare cadere de apa, ca inaltime, din Europa :380 m /3 sectiuni. Drumul cascadei serpuieste in panta si dureaza 2-3 ore de mers relaxat , cu opriri numeroase in punctele de vedere. Urcusul dar si coboratul solicita ceva efort, astfel ca un pui la rotisor servit la restaurantul de la iesire ( 4,5 E cu paine ) este binevenit ( daca cumva nu ati mancat la restaurantul ce se afla pe drumul cascadei, cam la mijlocul traseului.). Intoarcere in Kaprun cu o mica abatere de cativa km pentru a vizita Zell am See. Statiune frumoasa pe malul unui lac incantator. Din pacate ploaia ne-a adus la hotel mai devreme decat am fi vrut.

Ziua 3 : Drum la Salzburg prin Lofer ( pe A10 ar fi fost mai rapid , dar nu la fel de frumos). Cei aproape 100 Km ( inclusiv o portiune prin Germania ) strabat o zona superba iar cei ce iubesc maretia naturii pot face numeroase opriri. Personal traseul in sine mi-a placut mai mult decat orasul, care nu este foarte mare. In special orasul vechi impresioneaza ( zona buna inclusiv pentru shopping ). Alte obiective : castelul si gradina Mirabell si bineinteles fortareata Hohensalzburg la care, din pacate, nu am reusit sa urcam din cauza unei ploi amenitatoare ce ne-a determinat sa scurtam vizita in Salzburg. Dar cum am plecat vremea s-a indreptat si am avut parte din nou de imagini asa de frumoase incat ne doream ca drumul pana la Kaprun sa dureze cat mai mult. Intreaga zona este minunata.

Ziua 4 : vizita la barajele din Kaprun si urcatul pe Kitzsteihorn. Vremea rea a atenuat oarecum din frumusetea locurilor, dat fiind ca vizibilitatea pe munte era foarte redusa, lucru de care esti avertizat obligatoriu in momentul cand cumperi biletul la fiecare din obiective ( mai ales ca nu sunt prea ieftine ). Dar fiind ultima zi intreaga petrecuta aici, nu puteam sa amanam pe alta zi. Cu toate astea, sau poate chiar din cauza vremii, am avut impresia ca ne aflam altundeva, intr-o lume indepartata, inghetata chiar ireala. Sunt sigur ca senzatia ar fi fost altfel pe vreme insorita, cand am inteles ca se vede la zeci de km departare, inclusiv lacul de la Zell am See.
Punctul de plecare pe Kitzsteihorn se afla la 6 Km de Kaprun iar pentru baraje dupa inca 2 Km ( soseaua este impecabila iar de peisaj nu mai vorbesc ). Pentru ambele obiective exista parcari mari, gratuite in punctul de plecare iar drumul cuprinde 3 sectiuni .
Pentru baraje se merge mai intai cu autocarul, dupa care se urca o portiune cu un funicular foarte mare, dupa care din nou cu un alt autocar. Drumul cu autocarul se desfasoara mai mult prin tuneluri. Plecarile sunt incepand cu ora 10 , la fiecare 15 minute. Am luat un bilet de familie care costa 35 E. Sus : plimbare pe baraj prin ninsoare ( barajul de sus la cca 2100 m ) , restaurant, expozitie ( de aici puteti trimite gratuit mail-uri ), numeroase puncte de admirat peisajul. Ninsoarea ( 22 iulie !!!) si muntii din jur iti dadeau impresia ca esti undeva, in Alaska.

Pe Kitzsteihorn (3203 m ) se urca mai intai cu telegondola (rosie) pana la 1978 m, apoi cu telegondola albastra pana la 2450 m ( Alpincenter cu restaurant, magazine ), dupa care cu telecabina pana la punctul terminus aflat la 3029 m. Biletul complet (toate tronsoanele) ne-a costat destul de mult 48 E ( 2 adulti+copil) , in conditiile in care am beneficiat si de reducere( fiind dupa ora 14,30). Pe terasa exterioara de la punctul terminus nu am putut sta decat cateva minute: ningea viscolit ( in mijlocul verii !!! ) iar vizibilitatea era aproape zero( pentru cine e interesat partii de ski ,inclusiv vara ). Un panou aflat pe terasa ne anuta ca pana in varf mai faci cca 40 min, evident pe vreme buna.

Ziua 5 : plecarea spre casa – cu parerea de rau ca parasim Austria .Vremea ne-a facut despartirea mai usoara , in sensul ca pana la Budapesta a plouat torential, aproape continuu.
- Drumul spre casa : plecat ora 9 din Kaprun ,urmat traseul :B311, A10, B320, A9 , S6, A2, S4, S31, B50, A4, Ungaria M1, M0, M5, 5, 43, Nadlac.
Ajuns la Nadlac in jur de ora 20, inoptat la hotel Jakson ( langa vama, este un kitch de 3*, nu-l recomand ).Cu exceptia catorva mici zone in care se lucra pe A2 ( se circula pe o banda din 2 / sens) , drum excelent atat in Austria cat si Ungaria ( chiar mai bun in Ungaria ).
A doua zi : plecat 8,30. : Arad, Lipova, Deva,Orastie,Sebes,Sibiu, Fagaras, Codlea ,Brasov, ajuns in Buzau ora 22. Tot drumul , un infern, mai putin DN10 (Brasov-Buzau) .DN7, se poate numi mai degraba santier in lucru , nu drum. Cred ca peste 50 de semafoare , pentru cine nu cunoaste rute ocolitoare, inaintarea prin centrul unor orase fara centura ca Sibiu sau Deva extrem de inceata; langa Sebes coada de peste 10 Km de masini in stationare, pe sensul contrar. Pentru cei din Sud sau Est, punct de trecere frontiera , cel putin pe moment ,Bors, nu Nadlac.
rexkroki
frumoasa vacanta. multumiri pentru informatii si poze smile.gif
vladut_v
Multumim pentru informatiile pretioase ! Un itinerar de vis, CezarBz ! Il voi lua drept exemplu pentru la anu' ...
alessia_smth
Salut!

Cine stie sa ma indrume spre un site cu oferte de vacanta in Austria, ma intereseaza oferte pentru vacanta de iarna si/sau revelion, mai ... acceptabile (500-600 euro/pers)? Suntem un grup de 10-11 persoane.
(Am gasit oferte dar..:|...ne depasesc bugetul!)

Orice informatie ne este foarte utila.

Va multumesc!
c_alecs
Mi-am rezervat vacanta de revelion astfel:
- am intrat in sectiunea corespunzatoare zonei de interes pe tiscover.at;
- am apasat pe link-ul Hotels/Apartments unde am cautat holiday apartments;
- am compus un mail cu cerintele mele pe care l-am timis catre toate locatiile gasite;
- am corespondat cu proprietarii si am ales o locatie in Kirchdorf in Tirol (17 km de Kitzbühel, 8km de Sankt Johann in Tirol) deci acces relativ usor la zeci de km de partii. Apartament, 65mp, pt 5-6 persoane cu 2 dormitoare (pat dublu) si canapea extensibila in living, bucatarie si baie. Pret pentru perioada 27Dec – 3Ian € 82 pe zi + € 35 curatenia finala + € 0,85 taxa de statiune pe zi pe persoana. Total 640 euro pentru 5 persoane si 7 nopti.

Am timis > 200 mailuri (BCC-ul sa traiasca biggrin.gif ) si am primit raspuns doar de la jumatate din mesaje. Din aceasta jumatate doar 50% mi-au facut o oferta, restul spunand ca sunt deja rezervate. E devreme sau tarziu sa-ti rezervi o vacanta ieftina de revelion?
alessia_smth
QUOTE (c_alecs @ Aug 17 2008, 19:18) *
Mi-am rezervat vacanta de revelion astfel:
- am intrat in sectiunea corespunzatoare zonei de interes pe tiscover.at;
- am apasat pe link-ul Hotels/Apartments unde am cautat holiday apartments;
- am compus un mail cu cerintele mele pe care l-am timis catre toate locatiile gasite;
- am corespondat cu proprietarii si am ales o locatie in Kirchdorf in Tirol (17 km de Kitzbühel, 8km de Sankt Johann in Tirol) deci acces relativ usor la zeci de km de partii. Apartament, 65mp, pt 5-6 persoane cu 2 dormitoare (pat dublu) si canapea extensibila in living, bucatarie si baie. Pret pentru perioada 27Dec – 3Ian € 82 pe zi + € 35 curatenia finala + € 0,85 taxa de statiune pe zi pe persoana. Total 640 euro pentru 5 persoane si 7 nopti.

Am timis > 200 mailuri (BCC-ul sa traiasca biggrin.gif ) si am primit raspuns doar de la jumatate din mesaje. Din aceasta jumatate doar 50% mi-au facut o oferta, restul spunand ca sunt deja rezervate. E devreme sau tarziu sa-ti rezervi o vacanta ieftina de revelion?

Voi incerca, sa vad ce iese.

Multumesc, c_alecs!
smile.gif
adimatis
cezar,
superb! mi-ai dat o idee grozava pentru la anul!
smile.gif
asa informativ, pe la ce cost total ai ajuns cu tot cu drum, cazare, masa, bilete de intrare, etc.
mersi mult!
ella_nik
pt. CezarBz' :

Buna!Te rog ajuta-ma cu un sfat!DN 7 este Sibiu Deva parca,nu?Noi plecam in Austria duminica si trebuie sa facem drumul pana la Arad evident! Venim din Cta cu masina si ai scris de drumul acela in lucru.ce ne sfatuiesti?Macar sa stim la ce ne asteptam!Mersi mult
criss_65
atunci cand dați un reply nu este nevoie să citați tot mesajul, ci doar numele celui căruia vă adresați pt a nu îngreuna citirea de catre ceilalti utilizatori a textului scris de voi
ella_nik
QUOTE (criss_65 @ Aug 18 2008, 22:06) *
atunci cand dați un reply nu este nevoie să citați tot mesajul, ci doar numele celui căruia vă adresați pt a nu îngreuna citirea de catre ceilalti utilizatori a textului scris de voi

Sorry , am dat direct reply fara sa realizez ....nu a fost cu intentie.Scuze din nou!
vladut_v
QUOTE (ella_nik @ Aug 18 2008, 23:00) *
pt. CezarBz' :
Buna!Te rog ajuta-ma cu un sfat!DN 7 este Sibiu Deva parca,nu?Noi plecam in Austria duminica si trebuie sa facem drumul pana la Arad evident! Venim din Cta cu masina si ai scris de drumul acela in lucru.ce ne sfatuiesti?Macar sa stim la ce ne asteptam!Mersi mult

Sibiu - Deva - Arad este o porcarie de drum in lucru. Am mers zilele trecute pe portiunea Arad - Deva si se lucreaza, semafoare, cozi, camioane, benzi etajate din cauza asfaltarilor - o porcarie.

Chiar daca e mai lung, e mult mai comod si poate nu la fel de costisitor: recomand DN 1 (E60) - din Bucuresti - Brasov - Sighisoara - centura TG. Mures - Turda - Cluj - Oradea - VAMA BORS - Debrecen ( cumperi vinieta HU) - si de aici autostrada pana in Austria (prin centrul Budapesta - se pierde cam o ora jumate daca e aglomeratie - altfel (noaptea) - mergi snur) !
vata_pa_batz
QUOTE (vladut_v @ Aug 19 2008, 11:34) *
Chiar daca e mai lung, e mult mai comod si poate nu la fel de costisitor: recomand DN 1 (E60) - din Bucuresti - Brasov - Sighisoara - centura TG. Mures - Turda - Cluj - Oradea - VAMA BORS - Debrecen ( cumperi vinieta HU) - si de aici autostrada pana in Austria (prin centrul Budapesta - se pierde cam o ora jumate daca e aglomeratie - altfel (noaptea) - mergi snur) !

Aici as introduce o corectura mica. Din Vama Bors as alege E60 prin Szolnok --> Albertirsa --> la bifurcatie la stinga spre M5 --> Centura M0 --> directia Viena

Avantaje:
1. mai scurt => costuri la benzina (ar fi bine sa nu pui deloc in Ungaria). Ceea ce economisesti ai pentru autostrada din Austria
2. chiar mai rapid => nu se intra prin Budapesta, care actual este catastrofala (o noua linie de metrou, deci deviatii)
CezarBz
QUOTE (ella_nik @ Aug 18 2008, 23:00) *
pt. CezarBz' :

Nu recomand iesirea pe la Arad, asa cum am mai spus drumul Brasov, Fagaras,Sibiu Deva, Arad este un calvar in cea mai mare parte a lui, datorita lucrarilor ( cei drept duminica s-ar putea sa fie putin altfel ). Eu as alege totusi iesirea pe la Bors, astfel ca de la Constanta ati putea urma urmatorul itinerar : Slobozia, Urziceni, Buzau,Nehoiu, Harman, Bod,Sighisoara, Acatari,Turda,Cluj,Huedin,Oradea,Bors. Evitati astfel Valea Prahovei cu trafic intens ,intrarea in Brasov, iar cat priveste drumul de la Buzau la Harman (DN10 ) este foarte bun si cu trafic redus. Ar mai fi varianta Urziceni,Ploiesti,Cheia ,Brasov, dar nu cunosc starea lui intre Urziceni si Ploiesti ( in rest e bun ). In Ungaria as urma totusi drumul prin Szolnok, pana la M5, care are un trafic redus si in general ocoleste localitatile mai mari ( nu prin Debretin care mi se pare cam lung )
Giorgi_ana
QUOTE (vata_pa_batz @ Aug 19 2008, 12:49) *
Aici as introduce o corectura mica. Din Vama Bors as alege E60 prin Szolnok --> Albertirsa --> la bifurcatie la stinga spre M5 --> Centura M0 --> directia Viena

Avantaje:
1. mai scurt => costuri la benzina (ar fi bine sa nu pui deloc in Ungaria). Ceea ce economisesti ai pentru autostrada din Austria
2. chiar mai rapid => nu se intra prin Budapesta, care actual este catastrofala (o noua linie de metrou, deci deviatii)

Nu recomand sa lasi autostrada pentru E60, am fost plecata in vacanta si m-am intors in 14 august, am mers pe la Bors-Debrecen si de aici pe autostrada cand ne-am intors am venit pe la Szolnok era si noapte a fost nasol am regretat enorm pentru alegerea facuta si oricum daca platesti taxa de autostrada macar sa profiti de ea si in plus mergi 250 km pe autostrada pana in Budapesta de fapt mergi pana in Viena pe autostrada de la Debrecen.
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.