nikuteau
21st July 2008, 17:26
Salutare, am sa plec in 26 iulie catre Italia, iar in drum vreau sa ma opresc cateva zile pe langa Graz iar apoi undeva catre granita cu Italia(Villach) .
As avea nevoi de ceva sfaturi:
1.Un traseu cat mai bun catre Graz.
2.Ceva locuri frumoase prin imprejurimile Graz-ului(Villach).
3.Ceva cazare prin aceste zone.
Daca a mai fost careva prin zona il rog sa-mi dea si mie niste sfaturi.
Va multumesc anticipat !
Peachy
22nd July 2008, 01:16
Pot sa te ajut la primul punct, traseul:
- Timisoara - vama Cenad - Szeged, de acolo intri pe autostrada M5 catre Budapesta pana la Kecskemet de unde iesi de pe autostrada si mergi spre vest catre Balaton - Rabafuzes (fosta vama cu Austria) - Rudersdorf - Grosswilfersdorf dupa care intri pe autostrada A2 pana in Gratz. (575 Km)
- o ruta mai simpla, fara dn si tranzit orase, dar ceva mai lunga (713 Km) ar fi drumul clasic catre Viena, dupa Szeged ai doar autostrada pana in Graz: M5 catre Budapesta - M0 (centura Budapesta) - M1 catre Viena - A4 pana la intrarea in Viena, unde urmezi indicatorul catre Graz (dreapta pe S1 catre Graz/Linz).
Timpul estimat in ambele variante (fara opriri) aprox. 7,5 ore.
codruta
22nd July 2008, 14:07
Voi ajunge si eu pentru o zi la Viena la final de august, intr-o sambata. Ma puteti ajuta cu un itinerariu cu ce se poate vizita in 12 ore sau macar cu niste adrese bune de pierdut vremea la o cafea, un strudel si o portie de carnati
florrinel
22nd July 2008, 17:18
Poate off topic in acest loc dar recomand cu caldura poapas la 20km de Arad dinpsre DEVA. Asigura si masa dar siteul nu este actualizat.
http://cabanabradul.ro/cabanabradul.html
Locul este foarte linistit la 800m de sosea.
kriiss
22nd July 2008, 17:41
QUOTE (nikuteau @ Jul 21 2008, 18:26)

Salutare, am sa plec in 26 iulie catre Italia, iar in drum vreau sa ma opresc cateva zile pe langa Graz iar apoi undeva catre granita cu Italia(Villach) .
As avea nevoi de ceva sfaturi:
1.Un traseu cat mai bun catre Graz.
2.Ceva locuri frumoase prin imprejurimile Graz-ului(Villach).
3.Ceva cazare prin aceste zone.
Daca a mai fost careva prin zona il rog sa-mi dea si mie niste sfaturi.
Va multumesc anticipat !

QUOTE (Peachy @ Jul 22 2008, 02:16)

Pot sa te ajut la primul punct, traseul:
- Timisoara - vama Cenad - Szeged, de acolo intri pe autostrada M5 catre Budapesta pana la Kecskemet de unde iesi de pe autostrada si mergi spre vest catre Balaton - Rabafuzes (fosta vama cu Austria) - Rudersdorf - Grosswilfersdorf dupa care intri pe autostrada A2 pana in Gratz. (575 Km)
Am fost eu acum vreo 3 sapt pe traseul asta ..nu m-am mai complicat cu autostrada pana la Kecskemet ..oricum e o portiune scurta si am luat-o pe nationale din Szeged :
Szeged-Kiskunhalas -Dunafoldvar-Veszprem- Kormend - Grosswilfersdorf -Graz . Ti-l recomand ..soseaua e foarte buna..e adevarat mare parte doar pe o banda dar nu sunt foarte multe localitati raportat la distanta si nici circulatie prea mare nu e ..eu am mers constant peste 100 km/h in afara localitatilor... orasele frumoase cu multa verdeata..Ungaria e mult inaintea noastra .
nikuteau
22nd July 2008, 18:46
ok merci mult de ajutor.
Nici eu nu sunt un fan al autostrazilor(daca nu ma grabesc), asa ca traseul vostru mi se pare o idee buna.
Poate o sa incerc chiar varianta prin Szeged iar apoi pe Dn fara autostrada pana la Kecskemet.
La celelalte puncte poate sa-mi raspunda cineva????
HR.Hunter
22nd July 2008, 19:46
QUOTE (florrinel @ Jul 22 2008, 18:18)

Poate off topic in acest loc dar recomand cu caldura poapas la 20km de Arad dinpsre DEVA. Asigura si masa dar siteul nu este actualizat.
http://cabanabradul.ro/cabanabradul.htmlLocul este foarte linistit la 800m de sosea.
Multumesc pentru 'pontul' asta. Chiar cautam ceva pentru o noapte, aproape de Arad, pentru ca urmeaza sa merg in august in Germania. Ce preturi au? Pe site n-am gasit nimic.
florrinel
23rd July 2008, 15:12
eu am platit la cabana bradul, pentru 1 noapte/ camera dubla, 100 ron, masa se plateste separat, e bine sa suni inainte sa vezi daca au locuri
a21alex
24th July 2008, 12:28
Nu stie nimeni o cazare de o noapte, modesta si ieftina undeva prin Alpi in Austria? Prin Villach, Klagenfurt sau undeva pe acolo prin jur unde e piesajul mai frumos....
Poate careva din voi a fost cazat pe acolo si a ramas impresionat de peisaj... O sa facem o oprire in drumul nostru spre casa din Italia, pe undeva prin Austria si mi-as fi dorit sa petrec o zi prin Alpi.
Mersi!
mugurel64
24th July 2008, 15:57
QUOTE (HR.Hunter @ Jul 22 2008, 20:46)

Multumesc pentru 'pontul' asta. Chiar cautam ceva pentru o noapte, aproape de Arad, pentru ca urmeaza sa merg in august in Germania. Ce preturi au? Pe site n-am gasit nimic.
Au pe site si preturi.
QUOTE (a21alex @ Jul 24 2008, 13:28)

Nu stie nimeni o cazare de o noapte, modesta si ieftina undeva prin Alpi in Austria? Prin Villach, Klagenfurt sau undeva pe acolo prin jur unde e piesajul mai frumos....
Poate careva din voi a fost cazat pe acolo si a ramas impresionat de peisaj... O sa facem o oprire in drumul nostru spre casa din Italia, pe undeva prin Austria si mi-as fi dorit sa petrec o zi prin Alpi.
Mersi!
Nu ai gasit nimic pe www.tiscover.at ?
a21alex
24th July 2008, 17:21
Am cautat si pe Tiscover si pe booking.com si pe google earth sau chiar pe Michelin plus alte site-uri.... Suntem 5 si ne-ar conveni un apartament sau o camera cu 5 paturi, dus si toaleta. Cam greu de gasit asa ceva.... se pare. Citind pe aici am ramas impresionat de peisaj la lacul ala mare dintre Klagenfurt si Graz. Pe acolo trebuie sa caut ceva. Daca nu... iaca o sa iau 2 camere...
Peachy
24th July 2008, 18:20
QUOTE (a21alex @ Jul 24 2008, 18:21)

Am cautat si pe Tiscover si pe booking.com si pe google earth sau chiar pe Michelin plus alte site-uri.... Suntem 5 si ne-ar conveni un apartament sau o camera cu 5 paturi, dus si toaleta. Cam greu de gasit asa ceva.... se pare. Citind pe aici am ramas impresionat de peisaj la lacul ala mare dintre Klagenfurt si Graz. Pe acolo trebuie sa caut ceva. Daca nu... iaca o sa iau 2 camere...
Uite 2 linkuri, poate iti sunt utile:
http://www.region-villach.at/
http://www.klagenfurt-tourismus.at/deutsch/default.asp
in general la pensiuni (ferme/case de vacanta) sunt camere/apartamente pentru 5-6 persoane.
ligla
28th July 2008, 16:20
Plecam miercuri spre joi din Iasi 3-4 oameni spre Zell am See datorita acestor topicuri..inteleg ca se gseste acolo cazare fara probleme(avem adresele unor pensiuni oricum)
mergem cu masina..ne-am pregatit cu tot ce am citit pe aici ca e necesar
Intrebari:
- credeti ca ajungem in 15-16h asa cum preconizeaza viamichelin.com?(suntem 2 soferi daca mergem 3..3 soferi daca mergem 4..unul e incert
)
- merita vizitat pandorf pana la urma in luna august?sau marianhilferstrasse?
Merci
mcbos
29th July 2008, 07:51
Eu am fost in Austria anul acesta (2008) o saptamina in luna iulie . Am fost cazat la hotelul Am Sachsengang de langa Viena.
Pentru cine are de gand sa mearga in acest hotel am sa postez niste impresii despre acest hotel .
Avantaje:
- pretul de achizitie este relativ redus:
- hotelul schimba prosoapele din baie in fiecare zi ;
Dezavantaje :
- deplasarea din Viena la acest hotel cu mijloacele de transport in comun poate dura mai bine de o ora ;
- in prezentarea hotelului el este situat in Viena , minciuna !....el este la vreo 2 km la iesire din Viena ...pentru cineva fara masina care nu se poate deplasa aceasta distanta ,are nevoie de un bilet la un autobuz (Post)
- in prezentarea hotelului el este de 4 * , este de vreo 3 * cu indulgenta ;
- daca sunteti cazat la masarda , nu este aer conditionat (au doar un ventilator care nu are nici o eficienta ) si pe timp de vara nu puteti sta in camera in zilele insorite datorita geamului tip velux care face o atmosfera de sauna .
-daca nu stiti germana , explicatiile din prezentarea hotelului in engleza sunt incomplete si va pot aduce in situatii jenante ....atentie la TV care are Pay per view cu niste explicatii de activare inexacte ,pentru mai mult de un minut de vizionare a tv in sectiunea asta costul este de 16 euro !
- in camera mea mocheta era arsa intr-o parte si era peticita cu un pres de intrare ( camera 76);
- piscina are dimensiuni de 3,5 pe 6 m cu acces liber ;
- micul dejun are meniu neschimbat in fiecare dimineata (bufet suedez).
- linga hotel au un tarc pentru nudisti ...atentie pe unde va lasati copii sa zburde !
- hotelul este foarte aglomerat in weekend cand gazdueste mai multe rulote si corturi pe spatiu verde din apropiere ;
- daca aveti "norocul" de un banchet sau de o intrunire mai serioasa nu puteti dormi din cauza muzicii date tare ;
- la predarea camerei vi se cer plati pentru consumul din frigiderul din camera , imaginare ;
ciprianv
29th July 2008, 09:17
Intrebare:
- Nu sunt un impatinit al pescuitului dar as vrea o partida sau doua de pescuit sa fac in Austria.
Unde se poate, ce se prinde si trebuie sa am ceva permis?
bogwol
30th July 2008, 07:06
QUOTE (ligla @ Jul 28 2008, 17:20)

Plecam miercuri spre joi din Iasi 3-4 oameni spre Zell am See datorita acestor topicuri..inteleg ca se gseste acolo cazare fara probleme(avem adresele unor pensiuni oricum)
mergem cu masina..ne-am pregatit cu tot ce am citit pe aici ca e necesar
Intrebari:
- credeti ca ajungem in 15-16h asa cum preconizeaza viamichelin.com?(suntem 2 soferi daca mergem 3..3 soferi daca mergem 4..unul e incert

)
- merita vizitat pandorf pana la urma in luna august?sau marianhilferstrasse?
Merci
Eu am fost anul trecut la Kaprun (Zell am See) si am facut drumul in 2 etape: Bucuresti (5.00) - Paprika (18.45). Paprika (8.30)- Zell am See (13.00)
ramurel
31st July 2008, 14:15
Ia-ti d-alea ieftine de Dacie, ca nici dracu nu le verifica in vama de la ce masina sunt.
Precizeaza-i si ca Autostrada in Ungaria costa 2500 forinti pe 10 zile iar pentru Austria cca. 8 Euro pe 7 zile ( iti iei vouchere-rovignete la in trarea in tarile respective, OBLIGATORIU). aLTFEL PE DRUMURILE NATIONALE DUREAZA MAI MULT, CA DOAR N-AI CHEF DE AMENZI RADAR.
nuti_barbu
31st July 2008, 15:40
Cum pot obtine harti rutiere si sa-mi fie trimise la adresa de domiciliu ?
nuti_barbu
31st July 2008, 16:27
scuzati de double post. nu vad buton de edit. s-a scris foarte mult mai sus si n-am prea avut timp de citit in totalitate. In austria o sa merg in Vienna, Salzburg, Innsbruck. (3/2/2 zile). Se poate sa-mi dati o lista de obiective turistice importante ? Sau link catre pagina exacta unde s-au scris obiectivele. Nu sunt tocmai interesata in muzee (nu prea am timp sa vad galerii de arta). Mai mult merg sa fac poze, sa merg la un restaurant. Mersi anticipat
dobreana
31st July 2008, 19:01
QUOTE (nuti_barbu @ Jul 31 2008, 17:27)

scuzati de double post. nu vad buton de edit. s-a scris foarte mult mai sus si n-am prea avut timp de citit in totalitate. In austria o sa merg in Vienna, Salzburg, Innsbruck. (3/2/2 zile). Se poate sa-mi dati o lista de obiective turistice importante ? Sau link catre pagina exacta unde s-au scris obiectivele. Nu sunt tocmai interesata in muzee (nu prea am timp sa vad galerii de arta). Mai mult merg sa fac poze, sa merg la un restaurant. Mersi anticipat
Poate te ajuta http://www.tiscover.at/
Peachy
2nd August 2008, 03:10
QUOTE (nuti_barbu @ Jul 31 2008, 16:40)

Cum pot obtine harti rutiere si sa-mi fie trimise la adresa de domiciliu ?
http://www.pro-librarie.ro/carti/harti-tur...-rutiere--i1861
nuti_barbu
2nd August 2008, 13:43
Multam pt. obtinerea hartilor rutiere.Vreau sa plec de pe 11 august ,am facut programari mai de mult im Viena la pensiunea Weinbau si in Budapesta ,dar am anulat progamarea si am vrut sa o decalez cu cateva zile,esec nu mai au locuri ma poate ajuta cineva cu adrese.As mai vrea in Salzburg,Innsbruck si prin imprejurimi ma duc cu masina.Astept raspuns sunt disperata
carmen6376
2nd August 2008, 14:35
QUOTE (dobreana @ Jul 31 2008, 20:01)

In toate aceste orase, cel mai rentabil este sa-ti cumperi touristic card 37 euro pt 3 zile si ai totul inclus : transport gratuit pe toate mijloacele de transport, telecabine, intrari la toate obiectivele turistice. Te duci la Touristic information si primesti gratuit harta, pliante, informatii si iti poti cumpara card. De exemplu, pt Salzburg, ne-am intors saptamana trecuta, in card ai incluse printre altele : 2 plimbari cu vaporasul pe Salz, urcare cu teleferic si telecabina pana la 2000 m, vizita la fabrica de bere Siegl cu vizitarea muzeului, degustare 3 sortimente si cadou - f misto, intrari in dom, catedrale, muzee, tur de oras etc, nu ai timp s le cuprinzi pe toate in 3 zile, alegi ce e mai important. Sunt carduri si pe 24, 48 de ore. Se pot cumpara si pe net. La Innsbruck, ai o multime de urcari pe crestele din jurul orasului cu tot felul de teleferice pe cablu, pe sina suspendate etc etc, transport din oras pana la statiounilke invecinate gratuit si de acolo urcarile pe cablu, sa nu ratezi muzeul Swarowski e super, o groaza de alte chestii, la fel 37 euro 3 zile. Altfel, numai o urcare pe munte te costa 22 euro. Cazare in Salzburg Hotel Schwaerzler Neutor ultracentral, 80 euro camera cu mic dejun, totul super, de cerut camera la etaj superior sau pe spate unde e liniste deplina. In Innsbruck Hotel Central 90 euro, la fel cu mic dejun foarte bogat ca si la Salzburg. Viena Hotel Geblergasee 60 euro - 80 euro depinde de perioada, central, mobilier nou, le recomand pe toate cele de care v-am zis.
QUOTE (nuti_barbu @ Aug 2 2008, 14:43)

Multam pt. obtinerea hartilor rutiere.Vreau sa plec de pe 11 august ,am facut programari mai de mult im Viena la pensiunea Weinbau si in Budapesta ,dar am anulat progamarea si am vrut sa o decalez cu cateva zile,esec nu mai au locuri ma poate ajuta cineva cu adrese.As mai vrea in Salzburg,Innsbruck si prin imprejurimi ma duc cu masina.Astept raspuns sunt disperata
Nuti, daca vrei restaurante, sa nu ratezi in Innsbruck in down town restaurantul Papa Joe, atmosfera e incredibila, portiile la fel, au tot ce nu gandesti plus berea in pahare de un metru inaltime. Si poti sa faci si poze acolo la greu daca tot iti doresti asta.
mircea2004
2nd August 2008, 17:32
O intrebare urgenta pt cine stie : la rezervarile de pe www.booking.com unde se cere card VISA , acesta trebuie sa fie de la un cont in EUR sau merge si VISA cu cont in lei ? Tocmai as vrea sa fac o rezervare de o noapte in Viena.
Multumesc anticipat.
In curand... autoevolution.ro
Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.