Totul despre AUSTRIA
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100

Vifor

Imi recomandati un hotel ptr. o noapte in Vienna?
Am nevoie de un hotel cu acces f.f. usor ptr. AEROPORT, la cel mult 80 euro dubla in august (cel din aeroport NH Airport Hotel este vreo 130 euro).
Ar fi Ok si un hotel aflat pe traseul autobuzului ce face transferul aeroport-oras.
Am retinut zona Schwedenplatz/ Morzinplatz ca statie finala de autobuz.
Peachy
A fost cineva cu masina personala la aeroportul international din Viena? Am vazut ca sunt 2 parcari pentru opriri pe termen scurt (K1 si K2), orice informatii despre acces/stationare/plata sunt binevenite smile.gif

just_me020488
QUOTE (Sioux-2 @ May 13 2008, 16:34) *
Salutari tuturor!
Ma intereseaza un sejur de sfarsit de an in Innsbruck (27.12.08-03.01.09). Este prima data cand intru pe acest topic pentru ca nu stiam ca exista desi "framantarile" privind sejurul au inceput de ceva timp. Nu asi dori o locatie in oras pentru ca am observat ca este cam "strans" si aproape ca nu poti respira. Pentru cine cunoaste zona, m-ar interesa ceva gen Gasthof Olberg, adica sa fie cocotat pe munte si sa aiba priveliste asupra statiunii de dedesubt. Eventual alte locatii asemanatoare. Si m-ar mai interesa preturi restaurante, marketuri etc.; defapt tot ceea ce considerati ca este util sa stiu. Inclusiv necesitatea lanturilor antiderapante (tinand cont de perioada in care vreau sa merg). Multumesc mult.

salutare
daca esti interesat de preturi la cazare in zone de munte poti intra pe www.reisen.at unde gasesti tot felul de oferte interesante la case de vacanta la super preturi, dar care bineinteles nu includ mancarea. noi plecam la inceputul lui august in concediu la tirol, asa ca mai multe iti pot scrie la intoarcere. dar intra pe site-ul respectiv de curiozitate si o sa vezi ca nici macar in romania nu poti petrece un sejur atat de ieftin. si sunt o gramada de case cocotate pe munte si chiar langa partiile de schi. multa bafta
rebel
Cam cat de aglomerat este la inceputul lui august in zona Tirolul Central ? Oare gasesc cazare la fata locului (ne trebuie 3camere) sau sa fac o rezervare pe net ? Asta deoarece la agentii n-am gasit ceva convenabil (au mai ramas doar locuri la 4* scumpe).
blacklord
QUOTE (hipppaul @ May 29 2008, 02:47) *
hosteluri

obiective viena

daca n-aveti f mult timp de plimbare, incercati sa vizitati ringul (bulevardul central circular + parculetele din zona), parcul prater si palatul schonbrunn (in exterior, adica gradinile etc). pt alte obiective vezi linkul de mai sus.

hippaul poti te rog sa-mi recomnazi un hostel? as vrea sa merg si eu in viena prin august. daca ai stat cumva la vreun hostel pls da-mi niste info, cost, conditii, cat te-a costat, cat de aproape a fost de centru.

ms mult de tot worthy.gif
just_me020488
salutare la toata lumea
poate cineva sa imi recomande un traseu pana in asutria? plecam in august din brasov si trebuie sa ajungem in tirol. care ar fi cel mai scurt drum, dar sa fie si bun?
va multumesc pentru sfaturi
BOGDAN DSN
QUOTE (rebel @ Jun 15 2008, 09:57) *
Cam cat de aglomerat este la inceputul lui august in zona Tirolul Central ? Oare gasesc cazare la fata locului (ne trebuie 3camere) sau sa fac o rezervare pe net ? Asta deoarece la agentii n-am gasit ceva convenabil (au mai ramas doar locuri la 4* scumpe).

august este o luna de concedii pentru multe tari,dar....eu cred ca poti merge si fara rezervare...numai sa ajungi in satul/zona respectiva pe la pranz sa ai timp de cautari.Mergi la oficiul de turism de acolo si ei te pot ajuta. Sau poti cauta pe www.tiscover.at sau http://www.tyrol.com/ vei gasi cazari destule. Fa-ti singur rezervarea pe mail.

QUOTE (just_me020488 @ Jun 16 2008, 09:01) *
salutare la toata lumea
poate cineva sa imi recomande un traseu pana in asutria? plecam in august din brasov si trebuie sa ajungem in tirol. care ar fi cel mai scurt drum, dar sa fie si bun?

Brasov-Sighisoara-Cluj-Oradea apoi prin Ungaria.Brasov-Sibiu este plin de semafoare si stai mult pe acolo.
http://www.viamichelin.com/viamichelin/gbr...p;x=48&y=12
Problema cu drumul este doar la noi,la ei nu se pune. biggrin.gif

Peachy
QUOTE (just_me020488 @ Jun 16 2008, 08:01) *
salutare la toata lumea

Ar mai fi si ruta Brasov - Sibiu - Alba Iulia - Deva - Arad - Nadlac - Budapesta (pe centura) - Viena - Salzburg - ...
- avantaj: dupa granita intri mai repede pe autostrada pe care ramai pana dupa Salzburg.
- dezavantaj: pana la Arad, drumul este fie prost fie aglomerat.
hipppaul
QUOTE (blacklord @ Jun 15 2008, 16:30) *
hippaul poti te rog sa-mi recomnazi un hostel? as vrea sa merg si eu in viena prin august. daca ai stat cumva la vreun hostel pls da-mi niste info, cost, conditii, cat te-a costat, cat de aproape a fost de centru.

ms mult de tot worthy.gif
pt august mi-am facut rezervare la hotel terminus (il gasesti pe yeego.com) - 53 euro camera dubla (mic dejun inclus), locatie f buna (central, f aproape de ring). din review-uri pare ok pt ceea ce am eu nevoie (adica un loc de dormit ieftin, central, cu baie in camera si nu neaparat f pretentios). uite si link hotel terminus

la trecerea anterioara prin viena am stat la goldener baer - locatie f buna, camera ok, preturi decente (era 105 euro camera tripla).
super_girl

Buna, plec si eu in august in Austria cu masina (cu oprire o noapte in Budapesta si 2 in Praga) si de la agentie mi-au recomandat in Viena hotelul Mercure Wien City. Vroiam sa stiu daca a stat cineva la el sau macar daca stiti cat de bine se respecta clasificarea pe stele (in Paris, de exemplu, am avut ceva surprize). Noi am insistat pentru un hotel cu parcare (am presupus ca nu prea poti sa-ti lasi masina aiurea, pe oriunde) si aflat intr-o zona centrala, de unde sa ne putem descurca cu transportul in comun.

Multumesc!
BOGDAN DSN
Stai linistita ...in Austria nu sunt probleme. Eu am stat la Mercure,dar langa westbahnhof...e de 4 stele si confortul aferent. Parcarea nu cred ca intra in pret....e garaj subteran si costa cam 11-15 euro/zi.
adelmina
Revin cu o intrebare pt. cei care au facut Drumul Romantic (eventual pe sensul de mers Viena-Maurach). V-as ruga sa-mi spuneti cam cat a durat ca timp, presupunand ca ne vom opri de data asta doar pt. peisaje (facem exceptie pt. Manastirea din Melk). Pun aceasta intrebare pt. ca sunt un pic ingrijorata deoarece este prima data cand iesim din tara cu masina si avem o Solenza care nu stiu cat va face fata pretentiilor noastre de concediu. Multumesc anticipat pt. raspuns.
tufanica
Am si eu o nelamurire:
Vreau sa-mi cumpar bilet online de la Sky Europe si am vazut ca pentru check-in bagage platesti 14 eur.
Ce se intampla daca optez acum pentru non bagage: nu pot sa iau bagaj pentru cala? Platesc taxa de bagaj la imbarcare?
A mai luat cineva bilet de la ei online? In cat timp primesti biletul?
Va rog lamuriti-ma si pe mine! Nu am mai cumparat nimic pana acum online... Si ca prima data... Imi e usor teama...
xhermesx
A mai stat cineva in Viena la hotelul Das Tyrol? Daca da, as fi recunoscator pentru niste impresii. Multumesc.
Peachy
QUOTE (tufanica @ Jun 20 2008, 16:59) *
Am si eu o nelamurire:
Vreau sa-mi cumpar bilet online de la Sky Europe si am vazut ca pentru check-in bagage platesti 14 eur.
Ce se intampla daca optez acum pentru non bagage: nu pot sa iau bagaj pentru cala? Platesc taxa de bagaj la imbarcare?
A mai luat cineva bilet de la ei online? In cat timp primesti biletul?
Va rog lamuriti-ma si pe mine! Nu am mai cumparat nimic pana acum online... Si ca prima data... Imi e usor teama...

Poate gasesti in topicul despre skyeurope ceea ce doresti sa afli smile.gif
cata009
va salut, as vrea sa plec in septembrie cu prietena in viena, nu prea stiu f multe lucruri despre viena, unde e mai bine sa ne cazam, daca puteti sa-mi recomandati o zona unde ma pot caza cu pana in 100 euro / noapte pentru o camera, daca se poate hotel cu atat mai bine, ideal ar fii 80/euro pe noapte smile.gif biletele am sa le iau la Sky, am vazut ca ma costa cam 140 euro / 2 persoane in perioada aceea, multumesc
tufanica
QUOTE (cata009 @ Jun 21 2008, 18:56) *
va salut, as vrea sa plec in septembrie cu prietena in viena, nu prea stiu f multe lucruri despre viena, unde e mai bine sa ne cazam, daca puteti sa-mi recomandati o zona unde ma pot caza cu pana in 100 euro / noapte pentru o camera, daca se poate hotel cu atat mai bine, ideal ar fii 80/euro pe noapte smile.gif biletele am sa le iau la Sky, am vazut ca ma costa cam 140 euro / 2 persoane in perioada aceea, multumesc

Intra pe www.booking.com. Sunt o multime de hoteluri in centru. Faci rezervarea pe site si platesti la receptie.

Aici afli mai multe despre Viena: Topicul despre VIENA http://forum.softpedia.com/index.php?showtopic=212920
horiaarghir
saluti, cine cunoaste o pensiune langa SCS ca stau si a 2-a zi dim. la cumparaturi?
    cine cunoaste orarul de la SCS?
    MULTUMESC!
    raluca.m
    QUOTE (cata009 @ Jun 21 2008, 18:56) *

Am fost iarna, de revelion in Viena, si am stat la pensiunea Kraml - http://www.pensionkraml.at/HTM/rates.html. Preturile sunt pana in 80 de euro pe noapte, cu tot cu micul dejun. E pensiunea unei familii nu e hotel, insa este excelenta. Am stat foarte bine, mai ales pentru ca e fix langa strada Maria Hilfestrasse, unde puteti sa va faceti cumparaturile si aveti statia de metrou la doua minute. Iar cu metroul ajungeti imediat, oriunde. O recomand oricui, eu m-am simtit foarte bine acolo. Daca mai ai nevoie de info, let me know.
    adelmina
    Pentru BogdanDSN, Broscutza si cei care ati fost prin Hallstatt: v-as ruga sa-mi spuneti unde se poate parca in acest orasel. De pe site-ul lor am inteles ca au mari probleme cu parcarea. Cei care locuiesc acolo au un anume regim (evident), dar nu se spune nimic despre cei care vor sa viziteze orasul. Multumesc.
    lolek4u
    QUOTE (adelmina @ Jun 28 2008, 10:15) *
    Pentru BogdanDSN, Broscutza si cei care ati fost prin Hallstatt: v-as ruga sa-mi spuneti unde se poate parca in acest orasel. De pe site-ul lor am inteles ca au mari probleme cu parcarea. Cei care locuiesc acolo au un anume regim (evident), dar nu se spune nimic despre cei care vor sa viziteze orasul. Multumesc.

Excelentă întrebare.
    Și eu aș vrea să știu.
    CezarBz
    Sunt nou venit pe site, si as dori sa aflu de la persoane cu vechime in ale traveling-ului cateva informatii legate de o planificata calatorie in Austria. As fi foarte bucuros sa primesc cateva sfaturi la problemele pe care le am legate de asta.
    Cu siguranta, la intoarcere o sa pot impartasii din experienta celor care vor avea nevoie.
    Mai precis , peste 2 saptamani plec impreuna cu familia in Austria , unde am rezervat deja sejururi de cate 5 zile fiecare la Viena si Kaprun. Ca sa fiu mai scurt m-ar interesa urmatoarele , in conditiile in care este prima iesire in afara cu masina si nu am o experienta unor trasee lungi cu masina, si de asemenea sunt singurul sofer :

1. Plecand din Buzau , Brasov, in continuare ce ruta considerati mai buna : a) Sibiu, Deva,...Nadlag sau cool.gif Sighisoara, Tg.Mures,..... Oradea, Bors. Din informatiile mai vechi de pe forum se pare ca sunt oarece probleme cu drumul pe ruta a. Cine cunoaste situatia actuala ?
    2. In prima zi intentionez sa ma cazez peste noapte undeva ( Oradea, Felix,..). Cine cunoaste o cazare ieftina ( sub 100 RONI ), dar totusi decenta. Daca merg fara rezervare, credeti ca as gasi undeva ( as prefera Felix) avand in vedere ca este sambata seara ?
    3. M-ar interesa orice informatie si recomandari legate de condus , reguli speciale avute in vedere pe autostrazile din Austria, circulatia prin tuneluri, parcari in Viena,... Cu ce probleme mai deosebite v-ati confruntat in privinta efectiva a drumului.
    4. De la Viena la Kaprun - Zell am See, am 2 variante : a)prin nord pe A1 prin Salzburg ; b)prin centru Austriei : A2, S6,A9, pe langa Liezen, Radstadt, Zell am See, Kaprun. As prefera varianta b, se pare mai lejera ca trafic. Daca a mai folosit-o cineva. Apropo, pe S6 care este viteza maxima ( are 4 benzi, dar totusi nu este autostrada )
    5. Fiind in zona , nu am cum sa ratez Grossglokner-ul. Faptul ca merg cu o masina nu tocmai puternica ( Logan Diesel ) , as putea avea probleme ?
    6. De la cine a fost recent in zona Kaprun , m-ar interesa informatii actuale legate de obiectivele din zona. Evident am citit ce s-a scris pana acum, lucruri de mare ajutor.
    Atat, oricum am intrebat cam mult. Multumesc celor care au avut rabdare sa citeasca, si mai ales celor care stiu si vor avea si timpul sa raspunda.
    BOGDAN DSN
    QUOTE (adelmina @ Jun 28 2008, 10:15) *

In Hallstatt ai urmatoarele variante: in tunelul prin care trece soseaua (ca sa evite orasul nu ca la noi prin mijlocul satului) exista la jumatatea lui o parcare pt.fiecare sens.....lasi masina(daca ai noroc sa gasesti loc) si cobori pe scari in orasel. Alta varianta sunt parcarile cu plata din Hallstatt (parca 1,5 euro/ora) sau la marginea orasului si mergi circa 10-15 minute pe jos. Satul merita vizitat, este deosebit.....e unul din satele in care voi reveni cu siguranta. Merita de asemenea sa faceti o plimbare cu vaporasul pentru a vedea mai bine cum a fost cladit acest sat...din vapor ai impresia ca locuintele stau una peste cealalta.(uite ceva poze din vaporas).
    Click pentru a vizualiza atașamentul Click pentru a vizualiza atașamentul Click pentru a vizualiza atașamentul

pt. cezarbz - poate e mai bine sa te cazezi dupa ce treci granita in Ungaria cu 15-20 euro gasesti ceva convenabil.
    reguli speciale de condus nu cred ca e cazul..o singura chestie pe care vreau sa o mentionez deoarece am vazut-o la masinile de RO: cand intri pe autostrada mergi pe banda de accelerare pana ajungi la viteza pe care o au ceilalti si apoi intri pe prima banda a autostrazii (am vazut masini de RO care cu 50-60 la ora intrau imediat pe prima banda obligand pe ceilalti sa franeze destul de tare).
    4. eu am mers pe ambele variante - recomand pe b (S6,A9) nu numai ca e mai libera dar si peisajul este altul. Limita pe sosele rapide (S) este de 100km/ora.
    5. Cu LGN diesel nu ai de ce sa-ti faci probleme - eu in 2004 am fost cu o Solenza si i-a priit smile.gif
    6. Consulta pagina de net http://www.kaprun.at/ ....multe lucruri le vei afla de la oficiul de turism din Kaprun
    Dupa parerea mea ai alocat putine zile pentru zona Kaprun...era bine sa stai macar o zi in plus pe aici si mai putin cu o zi la Viena.
    claudiu_ne2000
    pentru cezarbz....varianta prin sibiu-deva-nadlac...probleme poti avea doar pe portiunea brasov-sibiu...unde din cate stiu eu se mai lucreaza la largirea soselei, in schimb de la sibiu pana la arad...soseaua este impecabila, largita...se mai lucreaza doar la podul de la Ilia, peste mures, si unde poti pierde maxim 10 minute...in schimb de maine masinile mai mari de 7,5 tone (adica tirurile si numai)...nu au voie sa mai circule pe DN 7 pana la terminarea lucrarilor de asfaltare...cazare poti gasi incepand din sibiu, pe lanaga Deva, si restul drumului...eu iti recomand o pensiune frumoasa dupa Savarsin, "Gura Raiului" lanaga localiataea Julita http://foto.neogen.ro/user/viorelacodreanu/albums/11707 uite aici niste poze de pe google, dar nu e singura...cat despre cazare in ungaria dupa vama, merita sa treci de Szeged, inainte de autostrada M5, sunt mai multe pensiuni, dar preturi de 15-20 euro nu am prea vazut, vara asta.

si eu vreau sa merg prin austria kaprun, wolfgang zee, salzburg ceva din germania (munchen) si apoi Viena...prin 14 iulie

drum bun...
    pscdn
    Din discutiile de pe acest topic,m-am razgandit brusc.
    nu mai plec la viena,imi voi petrece concediul in zona zell-am see.
    pentru cine a mai fost,imi puteti spune care este drumul optim de parcurs cu masina,de la iesirea din tara?
    si cam cat timp as face?
    Reclama
    In curand... autoevolution.ro

Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
    Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100
    Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.