darkstar_tfd
22nd January 2006, 17:51
Am un buton si am un MC si vreau ca MC la onrollover sa ruleze dar cand iau mausu sa se opreasca MC de rulat sau daca duc mausu pe alt buton sa rulele mc-ul ala ...am incercat sa fac un gotoandstop dar se duce de la un frame la altul si nu iese ceea ce vreau eu ! ma puteti ajuta? sper ca da...ca aici am primit cele mai bune sfaturi
JImara
22nd January 2006, 18:23
cod pentru MC:
on (rollOver) {
this.gotoAndPlay (1);
}
on (rollOut) {
this.stop();
}
gotoAndStop (); nu este o solutie buna in cazul tau, pentru ca ea nu face nimic altceva decit sa mute capul de citire din pozitia actuala intr-o alta pozitie fara insa a parcurge pozitiile intermediare.
.ral:cr
22nd January 2006, 21:05
in mare parte e bine ce-a scris jmara numai ca evenimentul on(rollOver) nu exista pentru mc-uri.
eu zic asa:
- dai cate o instanta pt fiecare mc: aniamtie1, animatie2,....
apoi in frameul cu mc-urile pui:
animatie1.onRollOver=function(){
animatie1.play();
}
animatie1.onRollOut=function(){
animatie1.stop();
}
animatie2.onRollOver=function(){
animatie2.play();
}
animatie2.onRollOut=function(){
animatie2.stop();
}
JImara
22nd January 2006, 21:14
QUOTE(.ral:cr @ Jan 22 2006, 21:05)

in mare parte e bine ce-a scris jmara numai ca evenimentul on(rollOver) nu exista pentru mc-uri.
nu exista? 
exista
skid
22nd January 2006, 21:39
si eu stiu ca exista
gcm
22nd January 2006, 21:52
voia sa zica " exista numai pentru mc-uri"
.ral:cr
23rd January 2006, 09:14
exista peste tot gcm, dar m-am exprimat gresit, vroiam sa zic ca nu se scrie asa, era cu onClipEvent....
dar acum vad ca m-am inselat, merge cu on(rollOver), scuze.
eram 100% sigur ca n-o sa mearga. stiu sigur ca puteam actiuni pe film ca si cum era buton si primeam erori, asta in trecut. probabil se trage de la flash player 8 schimbarea sau chiar nu stiu despre ce vorbesc inca.
si tot recomand versiunea mea, e mai bine sa ai tot codul intr-un singur loc.
skid
23rd January 2006, 18:02
mc-urile au tot ce au butoanele (care sunt cam useless, doar pentru chestii simple mai se folosesc) si in plus.
iar alte obiecte cu actionscript nu exista.
gcm
23rd January 2006, 19:22
QUOTE(.ral:cr @ Jan 23 2006, 09:14)

exista peste tot gcm, dar m-am exprimat gresit, vroiam sa zic ca nu se scrie asa, era cu onClipEvent....
dar acum vad ca m-am inselat, merge cu on(rollOver), scuze.
eram 100% sigur ca n-o sa mearga. stiu sigur ca puteam actiuni pe film ca si cum era buton si primeam erori, asta in trecut. probabil se trage de la flash player 8 schimbarea sau chiar nu stiu despre ce vorbesc inca.
si tot recomand versiunea mea, e mai bine sa ai tot codul intr-un singur loc.
si eu sunt de parere ca e mai bine sa pui scriptul intr-un singur loc....e mai usor de urmarit
darkstar_tfd
23rd January 2006, 21:13
deci cred ca nu s-a inteles ce vroiam eu sau nu stiu eu inca sa fac..am incercat sa fac ceva dar eu vreau defapt sa fie codu pe un buton si cand duc mausu pe alt buton primu MC sa se se opreasca la primul frame, adica sa sara direct la (1) ..scuze daca nu m-am exprimat corect! multumesc pt sfaturile de pana acum , mi-au prins foarte bine
revin..am reusit sa fac si ce vroiam..multumesc celor care au rasp cererii mele ! abia astept sa mai invat si alte chestii
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.