dobrotescunicol
23rd March 2006, 13:06
Există curse de microbuz sau autobuz care circulă regulat Curtea de Argeș - Vidraru? Dacă există, vă rog, dați-mi mai multe informații: preț, orarul zilnic, condiții.
Altă posibilitate de transport decentă există?
Alexadi
23rd March 2006, 16:27
QUOTE(dobrotescunicol @ Mar 23 2006, 13:06)

Există curse de microbuz sau autobuz care circulă regulat Curtea de Argeș - Vidraru? Dacă există, vă rog, dați-mi mai multe informații: preț, orarul zilnic, condiții.
Altă posibilitate de transport decentă există?
Pai si numai sa ajungi la Curtea de Arges e o aventura... eu un asa zis tren din Pitesti, relicva din al II-lea razboi mondial, combinatie de vagon cu locomotiva...
Exista curse de microbuz din Curtea de Arges pana la Capataneni parca si de acolo pe jos, pe langa cetatea lui Tzepes, cam 2 ore de mers fara sa te grabesti. Peisaj superb. Barajul e ...awesome! Merita sa il vezi.
In Capataneni e un motel f misto si multe pensiuni, ai unde sa stai. E de mers intr-un weekend ca sa ai timp sa admiri zona.
dobrotescunicol
23rd March 2006, 17:11
Mulţumesc Alexadi, cu "vagono-locomotiva" aceea am mers
. Adevărat aventură!
Am căutat pe hartă dar nu am găsit Căpăţânenii. Chiar dacă i-aş găsi, nu m-ar ajuta prea mult. Nu ştiu de unde să iau autobuzul şi nici orarul. Nu pot merge o jumătate de zi până acolo să constat că erau curse la o altă oră.
Pe google am găsit o cursă de microbuz dimineaţa la 7. Nu pot ajunge aşa devreme acolo şi nici nu ştiu dacă mai există cursa aceea. Chiar nu este nimeni din Curtea de Argeş? N-a ajuns încă Softpedia acolo
?
Alexadi
27th March 2006, 12:01
Sunt curse relativ dese, la 1-2 ore cred. Nu sunt alte mijloace de transport asa ca microbuzele circula des. De unde sa le iei intrebi la gara. Asta la Capataneni(?) se lua de la vreo 300m distanta de gara. Cam o ora de mers cu microbuzul...
Daca vrei microbuz direct pana la baraj mai asteapta sa se dechida transfagarasanul, atunci o sa fie curse sau ocazii pana dincolo de munti.
Arraquwain
1st April 2006, 18:21
in nici un caz nu repeta experienta cu "vagono-locomotiva" 
exista microbuze intre Pitesti (de fapt Bascov, imediat la nord de Pitesti) si Curtea de Arges
AlexIP
2nd April 2006, 02:37
Vreau eu cu vagono-locomotiva.
Masterboy
2nd April 2006, 04:38
Puneti bey o poza cu vagonu' locomotiva sa-l vedem si noi
Cristist50
2nd April 2006, 05:00
E o locomotiva obisnuita cu unul doua vagoane mai vechi. Acum credeti ca e mocanitza 
Pacat de gara din Curtea de Arges ca e frumusica.
Alexadi
3rd April 2006, 16:07
QUOTE(Cristist50 @ Apr 2 2006, 06:00)

E o locomotiva obisnuita cu unul doua vagoane mai vechi. Acum credeti ca e mocanitza

Pacat de gara din Curtea de Arges ca e frumusica.
Nope, e o chestie cu totul si cu totul aparte, am eu poze
. Cand ajung acasa le pun.
Alexadi
3rd April 2006, 18:56
Trenul e dintr-o bucata, dar nu incapea in cadru asa ca am facut 2 poze. Pe el scria ca e de prin anii 40...mirosul din el e
dobrotescunicol
15th April 2006, 01:39
up! Nu am reuşit să găsesc răspuns şi continui să caut.
t man
15th April 2006, 01:42
Vagonul locomotiva din cate stiu eu se numeste autotren.
Syncron
17th April 2006, 19:01
Sunt interesat si eu de cum se ajunge de la Curtea de Arges la Vidraru dar si de la gara la manastire
Cat de rau poate fi cu trenuletul ala? Zi cat te-a costat, detalii, detalii. Poate lasi si un pm.
dobrotescunicol
17th April 2006, 20:39
De la gară la mănăstire se poate ajunge mergând pe jos. Cred că durează 20 min şi se poate vedea oraşul care este curat şi frumos. Este un oraş de munte.
Tarzy
17th April 2006, 20:42
QUOTE(t man @ Apr 15 2006, 02:42)

Vagonul locomotiva din cate stiu eu se numeste autotren.

de fapt ... se numeste automotor - adica e ruda mai saraca a "Sagetilor Albastre".
majoritatea sunt fabricate inainte de razboi, iar intre timp au fost "modernizate" si puse in circulatie pe linii cu trafic redus
Syncron
18th April 2006, 08:51
QUOTE(dobrotescunicol @ Apr 17 2006, 21:39)

De la gară la mănăstire se poate ajunge mergând pe jos. Cred că durează 20 min și se poate vedea orașul care este curat și frumos. Este un oraș de munte.
Nu stiu deloc curtea de arges. Da detalii cum sa ajung de la gara la manastire.
KLMN
18th April 2006, 09:53
Pentru a ajunge in Curtea de Arges din Pitesti poti folosi fie automotorul clasic care se ia din gara Pitesti (cred ca sunt 3 curse pe zi), fie maxi-taxi din Bascov situat la iesirea din Pitesti spre Rm Valcea/Curtea de Arges. Maxi-taxi sunt foarte dese la interval de 20 minute, dar cam aglomerate si costa 30.000 lei, automotorul stiu ca este foarte gol,dar nu cunosc pretul. Odata ajuns la gara, poti merge la autogara (care este langa) si intreba de vreun autobuz/maxi taxi spre Capatineni. Daca vrei la manastire de la gara poti merge spre centru pe strada principala, timp de aproximativ 20-25 minute pana la manastire. Orasul este foarte frumos si nu foarte mare, este o placere sa-l parcurgi la picior. Ptr cei care vor sa ajunga la Vidraru, pot ajunge si ei spre manastire si apoi alte 10 minute pana cand ajung la Ivancea (iesirea din Curtea de Arges). De aici, cred ca sunt maxitaxi spre Capatineni. Cu maxi taxi este de mers circa 30 de Km pana la Capatineni. Dupa ce trec de celebra fabrica de condimente Dr. Oetker, peisajul este superb. Din Capatineni se poate ajunge pe jos pana la barajul Vidraru. Nu reusesc sa-mi dau seama de aceasta distanta, dar iti poate lua circa o ora de mers pe jos, oricum ai ce vedea (cetatea lui Basarab foarte veche, peisaje, etc ).
Nu cred sa existe vreun mijloc de transport in comun din Curtea de Arges pana la Vidraru, dar pe timpul verii este posibil sa fie si curse ale operatorilor de transport privat.
Multa bafta drumetilor si nu uitati sa reveniti cu impresii !
cash
18th April 2006, 10:17
de la Capataneni cel mai simplu este sa apelati la metoda "ia-ma nene"
...mai ales cand vedeti camioane.
Sunt destule care fac traseul asta zilnic (sunt exploatari forestiere pe langa baraj).
Iar in Curtea de Arges, ca sa gasesti ceva, nu ai nevoie de indicatii de-acum. Cand ajungi acolo intrebi pe cineva si afli cum ajungi la orice obiectiv turistic.
Fiti si voi mai aventurieri...
)...
ca daca le programati asa la minut nu mai are nici un farmec. ...
Syncron
18th April 2006, 12:11
V-am atasat aici trenurile din si inspre Pitesti. Se pare ca este si un accelerat. Pretul unui bilet pentru elevi (pe site scrie asta) este de 1.5 ron.
Click pentru a vizualiza atașamentul | Click pentru a vizualiza atașamentul
P.S. Cred ca ma duc maine pe acolo cu trenul. Vine cineva
?
Si o intrebare. Harta din Curtea de Arges nu aveti ca nu am gasit pe net nimic.
KLMN
18th April 2006, 13:41
Cred ca o sa merg si eu cu automotorul asta. Este un tren de epoca. Nu am fost niciodata cu aswa ceva si ma gandesc sa profit, mai tarziu poate nu va mai exista.
cash
18th April 2006, 15:00
QUOTE(KLMN @ Apr 18 2006, 14:41)

Cred ca o sa merg si eu cu automotorul asta. Este un tren de epoca. Nu am fost niciodata cu aswa ceva si ma gandesc sa profit, mai tarziu poate nu va mai exista.
daca chiar vreti sa aveti o experientza senzationala cu un transport de genul asta incercatzi traseul
Campia Turzii - Campeni ...cu mocanitza
ptr. cine nu stie... e un tren in miniatura (are si vagoane de calatori speciale - ceea ce nu mai vazusem la mocanitze)
iar traseul este superb...
...nu stiu sigur daca mai functioneaza insa(eu am fost acum 10 ani).
bogdanalbea
19th April 2006, 22:20
So, bucuresti - curtea de arges 1 ora si 55 minute.. sunt curse de microbuz cam 6 pe zi gara - pacii*militari* - autogara pitesti-hotel posada curtea de arges.
De acolo mai sunt 5 minute pana la manastire.
Uita-ti de trenuri dureaza f mult.
Ar mai fi din 2 bucati microbuze din ora in ora bucuresti - pitesti. De unde te lasa asta iei un microbuz de oras pana in bascov, de unde ai iar microbuze din jumatate in jumatate de ora pana in curtea de arges.
Mai departe ar fi indicata ocazie, dar exista si microbuze pana aproape de baraj, dar nu stiu orele.
Bafta
Basarab
4th July 2006, 10:36
Din Pitesti, de unde sunt eu, pleaca de la BASCOV, maxi-taxi in prostie catre CURTEA DE ARGES.
Din 5 in 5 minute. De acolo exista maxi-taxi pana la ultima localitate. Oesti parca.
Sunt autobuze direct sambata si duminica.
Basarab
4th July 2006, 10:36
Din Pitesti, de unde sunt eu, pleaca de la BASCOV, maxi-taxi in prostie catre CURTEA DE ARGES.
Din 5 in 5 minute. De acolo exista maxi-taxi pana la ultima localitate. Oesti parca.
Sunt autobuze direct sambata si duminica.
Ignition
5th July 2006, 11:41
Vad ca nu se gandeste nimeni la varianta de a inchiria o masina.... bineinteles daca ai carnet... 
Probabil ca varianta asta iese mai rezonabil daca sunteti mai multi.
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.