Bruiaj audio needed !
Pagini: 1, 2, 3

dolbys2001

Salut,
Daca are cineva in posesie o schema de audio jammer, sau cum pot bruia un vecin care ma dispera in fiecare noapte cu manelele, eventual chiar un bruiaj pe reteaua electrica, orice idee ar fi binevenita !!!! Multumesc anticipat !

P.S. - Nu-mi ziceti sa chem politia ca nu da rezultate cursing.gif
Dj Shock
Nu poti pocni din degete sa iasa paraziti pe boxele vecinului. Care e sursa de semnal? Calcu? Radioul?
Ce statie o avea?
P.S. Daca ii bagi lui bruiaje nu o sa vezi nici tu la TV...
In plus, manelele se asculta numai cu inalte si medii si tare cu THD 40 %, deci nu faci nimik cu parazitii.
Sugerez sa te duci la tabloul cu sigurante si sa extragi o siguranta sau sa faci un scurt sa se arda...

dolbys2001
Salut,
merci de raspuns, hai sa-ti descriu "scula omului smile.gif", e vorba de o combina ruseasca facuta prin '90 - '91 care se aude al dracului de tare, faza cu sigurantele nu tine, pentru ca tabloul electric este incuiat cu un ditamai lacatul sad.gif dar tin minte ca era o carte scrisa de Ilie Mihaiescu, care se numea "101 Montaje Electronice" si in ea era o schema de defectoscop care bruia tot ce era audio, buna schema aia, din pacate nu mai am cartea sad.gif
Poate ai alte variante, ti-as fi profund recunoscator worthy.gif
Dj Shock
uite voi cauta. Bruiajul cel mai simplu este scanteia electrica si bruiaza un amp. audio ori prin propagare in aer, intrand prin fire la preamplificator (daca nu e bine blindat) ori prin reteaua de curent electric, unde daca nu are filtraj adecvat iara se aud scanteile...ca niste pocnituri.
augustin87r
Interesant topicul. Vreau shi eu asa ceva smile.gif Pe mine inca nu am deranjeza nimeni, dar vreau sa ma distrez smile.gif
m-marian
QUOTE(dolbys2001 @ Jan 21 2006, 15:12) *
... tin minte ca era o carte scrisa de Ilie Mihaiescu, care se numea "101 Montaje Electronice" si in ea era o schema de defectoscop care bruia tot ce era audio...

Am cautat in toata colectia "Cristal" (inclusiv in cartea "tov"-ului din propozitiunea ta): nu "se ezista"!

Ca sa-i intri manelistului in agregat ai nevoie de oarece energie si nu stiu cum poti sa-l calci pe individ pe sistem fara sa-ti afectezi vecinii!

Sincer sa fiu, nu cred ca ai putea gasi o solutie tehnica pentru scopul pe care-l urmaresti; apeleaza mai bine la ajutorul Comitetului Executiv al Asociatiei de Proprietari al carui mambru esti sau depune o sesizare la sectia de politie pe a carei raza de competenta te afli.
L. Ed. Daca esti istet, chestia care "nu functioneaza" merge perfect!

Un bruiaj relativ eficient prin reteaua electrica (daca esti pe aceeasi faza electrica cu impriciantul) il poti obtine cu o sursa in comutatie careia-i strapezi filtrul de la intrare, sau - mai bine - cu un dimmer cu tiristor fara sicronizare pe frecventa retelei, cu o sarcina mare si cu reglaj la unghiuri de deschidere mici (resou sau rezistenta termica de 1-2,5 KW).
augustin87r
Eu am cartea 101 montaje electronice , dar nu e nici o schema pentru asa ceva. e interesanta chestia cu reteaua:) sau ai putea folosi ceva de genul aprinzatorului de la aragaz care face scantei. mama are unul sovietic shi cand aprinde imi trimite shi mie brum in statie:) shi ma deranjeaza.

augustin87r
Mai repede schema ca imi trebuie shi mie ca m-a injurat un vecin bou care asculta manele ca io ascultam Elvis tare de tot, ca sa probez scula . Ca na mi-am facut shi io amplifiactor de 2* 40 W . Aoleu u, mor, m-a injurat prin perete, analfabetu naibii.......cica da-l bah in bula mea mai incet smile.gif . Eu nu sutn pe faza cu el, ca sta pe alta scara. Ce sa ii fac tembelului. Ca asa dak ne pluam reciproc nbu are sens. Sa vada el cien e nasu....... la B1Tv. Deci acum sutn enervat rau de tot. Poate ii bag Glenn Miller, In the Mood .
Paul_l
QUOTE(augustin87r @ Jan 21 2006, 21:10) *
Mai repede schema ca imi trebuie shi mie ca m-a injurat un vecin bou care asculta manele ca io ascultam Elvis tare de tot, ca sa probez scula . Ca na mi-am facut shi io amplifiactor de 2* 40 W . Aoleu u, mor, m-a injurat prin perete, analfabetu naibii.......cica da-l bah in bula mea mai incet smile.gif . Eu nu sutn pe faza cu el, ca sta pe alta scara. Ce sa ii fac tembelului. Ca asa dak ne pluam reciproc nbu are sens. Sa vada el cien e nasu....... la B1Tv. Deci acum sutn enervat rau de tot. Poate ii bag Glenn Miller, In the Mood .

Da-i o gaura in perete si baga furtunul cu apa calda . Il pui bine si cu vecinul de jos.
dolbys2001

Multumesc frumos baieti pentru raspunsuri si in special lui marian-m, buna idee cu tiristorul comandat de un dimmer, o sa incerc asta, singura problema ar fi sarcina, nu am un resou dar imi aduc aminte din tineretile mele zbuciumate naughty.gif ca si o simpla orga de lumini daca nu avea filtru de deparazitare facea prapad, meci mult man smile.gif

P.S. - Sigur in "101 Montaje Electronice" era o schema de defectoscop, acum nu sunt foarte sigur daca asa se numea, era foarte simpla, un tranzistor, cateva rezistente, condensatoare si o bobina cu miez de ferita tip "oala" si priza mediana... sad.gif
augustin87r
Mah , il termin pe asta. Ii dau gaura cu percutantul. Deci io ce fac ?ca nu sutn pe aceeasi faza cu el? Nu merge cu dimmer sad.gif Hai domnu m-marian , ajuta shi tu un confrate amarat smile.gif
m-marian
QUOTE(dolbys2001 @ Jan 21 2006, 21:24) *
... Sigur in "101 Montaje Electronice" era o schema de defectoscop...

Eu sunt si mai sigur ca nu acolo; m-am uitat in carte (si am facut-o in mod serios), am scanerul in functiune si nu-mi era greu sa scanez schema daca era acolo!
m-marian
QUOTE(augustin87r @ Jan 21 2006, 21:37) *
Mah , il termin pe asta. Ii dau gaura cu percutantul. Deci io ce fac ?ca nu sutn pe aceeasi faza cu el? Nu merge cu dimmer sad.gif Hai domnu m-marian , ajuta shi tu un confrate amarat smile.gif

Daca nu-ti place rotopercutanta lui Paul, foloseste cu incredere tri-iodura de amoniu sau acetilura de argint; ii pui cateva grame sub presul de la usa si cand iese omuletu' si-l calca... plici (sau Bumm)! Se sperie, da cu ganditoarea de tocul usii si si-o sparge, din reflex se arunca berbeceste inainte si-si stramba si o mana, iar ca sa fie treaba ca lumea, mai aluneca si pe scari si-si indoaie si vreun umblator. Asa te asiguri de cateva luni bune de liniste din partea lui (plus cativa ani pentru tine intr-o pensiune pe cheltuiala contribuabililor)!

O solutie de folosire a dimmerului - scanteia sugerata si de Dj Shok - ar fi sa folosesti ca sarcina secundarul unui transformator de retea mai "adevarat", in serie cu o sarcina rezistiva de limitare a curentului prin tiristor (care trebuie sa suporte tensiunea de autoinductie). Primarul, devenit acum secundar, il conectezi la un eclator (ATENTIE, tensiunea obtinuta este cea de retea inmultita cu raportul de transformare si nici curentul nu este chiar neglijabil!). Scanteile sunt suficient de deranjante pe distante de multi metri, iar radiatiile electromagnetice, bagacioase cum sunt, nu iarta nimic!

Pentru spectaculozitate (avand ca efect secundar - dar nu si nesemnificativ - nemultumirea vecinilor), poti face experiente cu bobine Tesla. Cu putina imaginatie, ai sanse sa-i evacuezi pe toti din imobil, (inclusiv pe tine!), ba chiar sa si distrugi cateva aparate electronice. In prealabil se recomanda asigurarea antiincendiu a locuintei (vezi societatile de asigurari imobiliare)!
Night Elf
Niste Reimstein sau Nigtwish la un volum dublu face minuni wink.gif
Eu asa am rezolvat.
Iti dai seama ca daca mergi pe faza cu bruiajul esti si tu afectat.

P.S. Daca stai bine cu urechile bagai Pavaroti sau simfonica, daca are copii mici Parazitii. biggrin.gif
augustin87r
Am shi Rammstein shi Queen, dar nu vreau sa recurg tot la muzica. sa fie ceva de care el sa nu isi dea seama. Sa nu stie ce l-a lovit. Daca puteti sa imi aratati o schema cu tiristorul ala, sa emit niste unde electromagnetice..........O chestie interesanta........tevile de la caloriferul lui sunt la mine in camera. Pot folosi caloriferul drept antena ?
Dj Shock
Caloriferul de obicei e legat prin tevi la pamant sad.gif deci nu poti
augustin87r
Deci cu caloriferu nu se poate, dar ziceti-mi schema din aia de tesla coil sau ceva care sa emita unde electromagnetice care sa treaca prin perete........
Dj Shock
tesla coil e deja ionizator de aer smile.gif) . Fa-ti un dimmer cu triac si scoate-i filtrele. Pune-i un resou, fier de calcat, bec, ce-o fi de putere mai mare, eventual ceva inductiv , si da-l la minim. Fiind la minim, faza de deschidere e aproape de 180 grade, adica impulsuri foarte scurte, care se propaga prin prin reteaua electrica si afecteaza consumatori cu filtraj slab.
http://www.aaroncake.net/circuits/dimmer.htm
ite mai sus dimmer...iei si tu un triac de curent / tensiune adecvata. Distractie placuta smile.gif

A, si as avea o intrebare, ca niciodata nu am avut o idee clara: cum apare efectul tesla?! Ma lamureste cineva?
m-marian
QUOTE(augustin87r @ Jan 22 2006, 10:38) *
Deci cu caloriferu nu se poate, dar ziceti-mi schema din aia de tesla coil sau ceva care sa emita unde electromagnetice care sa treaca prin perete........

- http://www.google.ro/search?q=tesla+coil;
- http://users.tkk.fi/~jwagner/tesla/tc-plans.htm;
- http://www.lod.org/index.html;
- http://www.aaroncake.net/circuits/hvgen.htm;
- http://www.altair.org/tesla.html;
- http://www.richieburnett.co.uk/tesla.shtml;
- http://j.webring.com/hub?ring=teslaring.
Dj Shock
OK, deci un ridicator de inalta frecventza...si apare efect coronna...Dar daca vreau sa ridic tensiunea suuuuus de tot, ce sarma de bobinaj trebuie folosita? Ca una normala ar fi strapunsa instantaneu...Trebuie sa aiva emailul gros...
augustin87r
Mersi tuturor. Am sa fac dimerul. Pun un fier de calcat smile.gif Il omor pe fraieru cu casetu lui luat de pe taraba............Va spun rezultatele smile.gif
m-marian
QUOTE(Dj Shock @ Jan 22 2006, 12:01) *
... cum apare efectul tesla?

Intrebarea vizeaza doua aspecte: fenomenul fizic in sine si manifestarea optica a lui.

1. Fenomenul fizic
In esenta, bobina Tesla este un banal transformator ridicator de tensiune, dar cu primarul excitat cu o frecventa astfel aleasa incat sarcina lui sa asigure rezonanta secundarului. In felul acesta pierderile devin minime, randamentul de transformare maxim, iar oscilatiile din secundar ating amplitudini impresionante, asigurand castiguri de putere deosebit de mari.
Desi latura practica a fenomenului este aplicabila in domenii destul de largi, inclusiv in tehnologiile de varf, aspectele si explicatiile matematice nu satisfac nici pe departe fenomenul, neputand sa explice satisfacator aparentul randament hiperunitar al transformatorului.

2. Manifestare optica
Energiile din secundarul transformatorului (incarcarea electrostatica a electrodului/electrozilor terminali) ionizeaza particulele de gaz din apropiere. Incarcarea electrostatica a acestor particule este o situatie temporara, ele cautand sa obtina o stare stabila, adica sa devina neutre din punct de vedere electric. In consecinta, vor interactiona cu particule cu sarcini electrice opuse, carora le vor elibera sau de la care vor capta electroni, transfer care are ca efect optic acele fulgere ce apar in jurul electrodului de scintilatie. In felul acesta se explica si aprinderea unei lampi cu descarcare in gaze cu tensiune de amorsare de zeci sau sute de volti, amplasata in apropierea unei antene de emisie chiar de mica putere (cateva zecimi de watt) a unui generator alimentat de ex. la 12 V, la care iesirea se faca printr-o inductanta care - in extremis - este tot o bobina Tesla.

QUOTE(Dj Shock @ Jan 22 2006, 12:36) *
...Dar daca vreau sa ridic tensiunea suuuuus de tot, ce sarma de bobinaj trebuie folosita?...

Dimensiunile destul de impresionante ale acestor dispozitive spun de la sine: infasurari cu conductori izolati cu materiale cu constanta dielectrica ridicata (pentru excitatii la frecvente joase) si bobinaje cu spire distantate, eventual pe carcase coaxiale multiple (pentru frecvente ridicate).
-------------------------------------------
P.S. Efecte spectaculoase se pot obtine si la frecvente de cateva zeci de Hz, nu numai la frecvente inalte.
Acta non verba
Nu este corecta afirmatia urmatoare:
QUOTE(Dj Shock @ Jan 22 2006, 12:01) *
... si da-l la minim. Fiind la minim, faza de deschidere e aproape de 180 grade, adica impulsuri foarte scurte, care se propaga prin prin reteaua electrica si afecteaza consumatori cu filtraj slab...

In primul rand nu sunt de acord cu realizarea sau descrierea unor ''device-uri'' care se pot folosi in ideea de a distruge sau deranja o alta persoana... cool.gif

In alta ordine de idei se fac aici referiri la modul cum functioneza sistemele de redresare controlata si care nu sunt corecte. Unghiul de comanda poate fi intre 0° si 180° (considerand simetria pentru 180°-360° in aplicatiile care folosesc tiristoare si punte redresoare) si se controleza doar aprinderea si nu stingerea deci rezultatul este decuparea unei sinusoide cu posibilitatea unui front de amorsare anterior foarte abrupt. Acest front este cauzator de perturbatii deoarece tinde catre semnalul dreptunghiular si contine un numar mare de armonici. Pentru ca amplitudinea treptei generate sa fie maxima, unghiul de comanda este de 90° si nu 180° deoarece in acest moment sinusoida are amplitudine maxima cool.gif...
m-marian
QUOTE(Acta non verba @ Jan 22 2006, 15:15) *
... In primul rand nu sunt de acord cu realizarea sau descrierea unor ''device-uri'' care se pot folosi in ideea de a distruge sau deranja o alta persoana...

Nici eu nu sunt de acord si - fie direct, fie ironic - mi-am manifestat dezacordul (de unde si avertizarile sau indicarea cailor legale de solutionare a litigiilor). Dar dincolo de laturile morale ale problemelor ramane aspectul lor tehnic pe care - la nivelul de cunostinte ale fiecaruia - este bine sa-l sustinem. Este singura cale prin care castigam cu totii.
Acta non verba
...si daca botanisti am fi, putem sa sugeram cum se pot prepara ceva ''otravuri'' cu buruienile din gradina?!... doar asa ca sa facem un mic experiment ''stiintific''... iar rezultatele le punem pe un forum?... cool.gif
Reclama
In curand... autoevolution.ro

Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Pagini: 1, 2, 3
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.