Cum fac sa imi rezerv un loc de parcare de domiciliu?
Pagini: 1, 2, 3, 4

alexpreda

QUOTE(rvic77 @ Oct 24 2006, 16:13) *
O mica problema de aritmetica : se da un bloc de 10 etaje cu cate 4 apartamente pe etaj, iar in fata si pe lateral (cu multa imaginatie) vro 12 locuri de parcare. Cati locatari vor avea dreptul sa parcheze daca 10 locuri sunt mostenite de pe vremea lui Ceasca ?!
Am patit faza cu locul 'rezervat' langa Titan; am mers la un amic (care spre fericirea lui si a noastra si-a inchiriat in alta parte) si fiind noapte am decis sa merg cu masina. Dupa 500 m de cautare am gasit un loc unde nu era nici o placuta de rezervare ! Am parcat, am facut excursia de 1 km si la plecare m-am ales cu un afis cum sa nu mai parchez aici ca e locul lui stiut puke.gif .

toti din bloc au drept la locurile de parcare, TOTI
chit ca esti in bloc de 30 de ani, chiar daca te-ai mutat ieri: ai aceleasi drepturi !!!
la adp insa, se aplica regula: primul venit, primul servit
fuji si baga cererea acolo, poate un locatar uita sa plateasca la timp si tu ii iei locul de parcare

QUOTE(lucicop @ Feb 22 2007, 10:15) *
Eu am alta problema, chiar daca s-ar putea rezolva cu ADP-ul: cei de la ADP2 se spala pe maini si spun ca daca sunt mai multe cereri pentru niste locuri de parcare, decide asociatia de locatari. In blocul meu administratorul e un tip capatanos care are ciuda pe mine ca am cerut infiintarea unei parcari acolo si acum ei trebuie sa plateasca locurile. In prima faza s-a facut o parcare de 9 locuri, si nu a vrut sa-mi semneze cererea pe motiv ca cei care ocupau initial acele locuri trebuie sa aiba intaietate. Acum se face o alta parcare alaturi, si nu stiu care va fi atitudinea lui de data asta. Totusi nu mi se pare corect sa decida el cine prinde loc si cine nu, in conditiile in care si eu si unul care locuieste in bloc din '79 avem aceleasi drepturi. Ce as putea face legal in situatia in care refuza si de data asta sa-mi aprobe cererea ?

nu decide administratorul, chiar daca nu iti semneaza si stampileaza hartia de la adp tot vei primi loc de parcare
dureaza mai mult pentru ca adp va face o hartie oficiala catre asociatie in care vor cere motivul pentru care nu vor sa dea acordul
si in final o sa-ti dea loc de parcare

au fost si cazuri cand asociatia de propietari nu a vrut sa semneze hartiile pe motiv: sunt mai multi locatari care vor loc de parcare decat numarul de locuri disponibile, iar asociatia nu poate alege cine "merita" si cine nu, nici adp nu poate face acest lucru
asta se poate demonstra cu un tabel cu semnatura fiecarui locatar in care sa apara daca vrea sau nu loc de parcare
terratec
Vad ca este un subiect fierbinte caruia nu-i gasim rezolvare.
Deocamdata ne injuram si ne incaieram.
Probabil primaria asteapta maifestari mult mai grave din partea posesorilor de masini.
cursing.gif

lucicop
La sectorul 2 se pare ca cei de la ADP se spala pe maini si transfera scandalul la asociatiile de locatari. Daca e regula primul venit, primul servit, ar trebui sa am loc de parcare, pentru ca am depus cererea de prin decembrie, cand a fost treaba cu prima parcare.

Dar ce parere aveti despre licitatie pentru obtinerea unui loc ADP ?
alexpreda
nu se face licitatie

te duci la adp, intrebi daca au locuri de parcare neocupate, faci o cerere in care sa spui ca vrei un loc de parcare care este liber
o sa-ti dea o hartie pe care trebuie s-o semneze asociatia (trebuie sa-si dea acordul asociatia de proprietari)
apoi semnezi contractul si platesti pe anul in curs

daca asociatia nu vrea sa-ti dea acordul, fie dai in judecata asociatia pe motiv ca si tu ai drept la acel loc de parcare (si o sa castistigi in instanta asta daca berbecul de presedinte nu stie legea) - aici poti sa ceri si daune morale, plus iti iei un avocat care sa iti ia cheltuieli de judecata 20.000 lei si ai scapat de presedinte ca o sa trebuiasca sa-si vanda apartamentul ca sa plateasca cheltuielile de judecata (ca asociatia trebuie sa recupereze banii la cineva)
fie astepti ca adp sa faca o hartie catre asociatie in care sa spuna motivul pentru care nu vrea sa-ti dea tie acordul
daca asociatia va ignora acea hartie facuta de adp, atunci tu o sa primesti un loc de parcare din cele disponibile, sau din cele care nu se platesc la timp

lucicop: tu unde te opresti cu obtinerea locului de parcare ?
lucicop
In teorie, sau daca lucrurile ar functiona ca la carte, asa ar sta cum zici tu, Alex. Am facut o plangere la primarie si am primit raspunsul ca asociatia trebuie sa rezolve problema asta, prin membrii in Consiliul de Administratie. ADP2 nu s-a implicat deloc aici.

Situatia in momentul de fata este urmatoarea: se amenajeaza o noua parcare prin asfaltarea unei zone de pamant. De la ADP2 mi-au zis ca nu s-a infiintat inca parcarea aia, pentru ca mai intai trebuie amenajata, apoi incepe drumul birocratic al comisiilor care trebuie sa-si dea acordul, si poate dura pana la cateva luni infiintarea parcarii. Apoi vin si marcheaza locurile, si abia apoi se pot inchiria de catre cei care au cererea vizata de asociatie. Partea proasta e ca cica daca sunt mai multe cereri decat locuri alocate unei scari (se impart locurile la 3 scari - nu stiu algoritmul de alocare), trebuie sa se faca tabel si sa decida administratorul cine din aia ia loc. Deocamdata nu pot sa fac decat sa astept...

Cum adica unde ma opresc cu obtinerea unui loc de parcare ?
alexpreda
vroiam sa stiu in ce stadiu esti cu obtinerea locului de parcare

tabelul nu are nici o valoare!!! chit ca-i semnat de fiecare locatar cum ca vrea loc de parcare sau nu
ex: 10 locuri de parcare, 50 de locatari;
situatia1 - 11 locatari (sau mai multi) vor loc de parcare -> asociatia nu va da acord la nimeni pentru locurile de parcare (si in cazul asta nu ai ce sa faci)
situatia2 - 10 locatari (sau mai putini) vor loc de parcare -> totul bine si frumos - banii dati la stat madanimated.gif

acum vin cazurile speciale pentru situatia 2:
daca vine alt locatar care a zis ca nu vrea loc de parcare in prima faza, asociatia e obligata sa-i dea acordul chiar daca s-au ocupat cele 10 locuri de parcare sau nu (cu acel tabel nu poti sa ti locul de parce ocupa aiurea - in caz ca 1 locatar crede ca cu acel tabel are locul rezervat)

regula e simpla - primul venit, primul servit
adp-ul pentru ca nu vrea sa se complice cu adrese catre asociatie si timp pierdut, normal ca te trimite pe tine sa rezolvi

cu locul de parcare care se amenajeaza acum o sa ai de asteptat, destul de mult

revin
alexpreda
daca exista o parcare in fata unui bloc cu mai multe scari (sau in spatele lui) delimitarea parcarii este facuta de separatia intre scari

in cazul tau - 20 de locuri pentru 4 scari si nu se poate aplica separatia de mai sus, atunci locurile de parcare se vor da de catre adp pe regula primului venit, primul servit intr-o poportie "oarecum egala" pentru toate scarile, e posibil ca o scara sa aiba 6 locuril ocupate si alta doar 4

asociatiile nu se ocupa cu impartirea locurilor, ca nu sunt ale ei si nici nu se ocupa de administrare - te minte functionarul ala, sau nu stie probabil ce atributii are o asociatie de proprietari

dudescu_marius
Intrebare!
Intre ce ore ADP -ul iti asigura locul de parcare, daca, din cate am inteles mai poate parca si altcineva pe locul platit?
lucicop
Se pare ca nu se stie cu siguranta, unii zic ca parcarea ar fi intre orele 22.00 - xx.00. O sa intreb la ADP cu prima ocazie.
Guguluff

Am si eu o problema de genul asta. Pe locul unde ne lasam masina de un an de zile s-a infiintat un Ford Focus, masina de la firma. Am sunat la firma respectiva ca era si nr trecut pe ea si m-a sunat inapoi o gagica cum ca ei au inchiriat pe o strada de langa si deocamdata nu au angajat pe functia aia si nu are cine sa conduca masina. Ma duce cu droaga de o saptamana cum ca muta masina si nu se intampla nimic. Am tot google-uit pe la Politia rutiera, Primarie, etc si nu gasesc nimic. Pot sa fac ceva legal sa o oblig sa mute masina? Totusi a lasat-o nemiscata de 1 luna...
cspot
QUOTE(summa @ Sep 27 2006, 15:24) *
LE:intr-o zi un tip a ramas in pana exact in curba aia.taica-miu venea de la munca.omul nostru se chinuia sa urce masina pe trotuar.i-am facut loc langa noi si omul si-a tinut masina pana a doua zi acolo,cand avenit cu un mecanic.deci nu suntem chiar iesiti din pestera...

Ba sunteti !
ddumyy
Cautam ceva pe Google si am dat peste topicul asta. Am stat sa il citesc si m-a luat durerea de cap. Pai cum prietene, daca esti mai vechi in bloc ai mai multe drepturi? Eu m-am mutat acum intr-un bloc din sectorul 5. In parcarea din spatele blocului prefer sa nu parchez, ca sunt retardati din astia care iti zgarie masina...si e pacat sa merg 3 zile cu ratb-ul ca sa o tin la vopsit. Asa ca prefer sa parchez in fata blocului, unde nu are nimeni locuri stabilite. Nu ma duc sa ma interesez de un loc de parcare pentru ca mi`ar fi rusine sa ii zic unuia care parcheaza acolo sa se dea la o parte. Unde sa se duca? Sunt locuri de parcare destule? Eu sunt IMPOTRIVA inchirierii locurilor de parcare, atata timp cat nu sunt destule locuri.
aurora rizea
QUOTE (summa @ Sep 23 2006, 12:36) *
asta mi se pare o tampenie...nu ma mai mira nimic...nici nu am citit contractul ala...vorba unui coleg,daca omu' se da rotund chemi garda si se rezolva...eu nu am avut probleme cu locul de parcare platit din fatza blocului...si este asa de vreo 9-10 ani...aveam probleme tocmai cu vecinii,care parcau langa mine inca vreo 3 masini(al meu fiind ultimul loc legal,pt ca e intersectie),si tot veneau peste mine...partea dreapta a masinii statea in scara si s-a facut varza...ca marlanii nu se uita pe unde merg...saci,sacose,cutii,fermoare si uite asa in cativa ani s-a vazut...m-am suparat si am bagat 2 tzevi cu un mare lant si mi-am delimitat locul de parcare...deci nu am restrictionat accesul...ca se mai nimereste sa parcheze un amarat,nu-i probleme,e de inteles...in schimb am avut probleme cu alt loc,neplatit dar pe care parcam de 3 ani...si un carnat isi repara gioarsa de 1300 de 4-5 ori pe saptamana pe locul meu(vorba vine,dar e chestie de bun simt)...am inceput cu vorba frumoasa,apoi il injuram din mers,si pe urma l-a prins taica-miu intr-o zi si i-a dat doo palme...ca sa nu-i ramana semne...de atunci nu l-am mai vazut...deci focu' la ei...

eu as face altceva ca sa va linistesc - pe tine si pe taica-tau - as face o investitie intr-un jaf de masina, dacia veche si as pune-o pe locul vostru.....sa muriti de ciuda in pestera voastra!
cipossul
Am loc de parcare. Totusi, gasesc masini parcate pe el. Legal, se poate face ceva? Repet, ma intereseaza aspectul legal, pentru ca legea bunului simt nu se poate aplica. Multumesc.
tlc
Suni la 021-9544 (daca suni la 112 s-ar putea sa-ti dea gaborul amenda pentru ca ai sunat la nr. de urgente desi problema ta nu este o urgenta) si spui ca ti s-a ocupat locul platit. Vine un echipaj in cateva minute si il cauta pe proprietarul masinii. Daca ai noroc si omul sta chiar la adresa unde figureaza autoturismul, atunci se duc la usa si-l cheama sa-si mute masina. In caz contrar, nu prea au ce sa faca. Asta se aplica numai in intervalul 22-7 (cel putin asa e la sectorul 3). In afara acestui interval orar, oricine poate parca pe locul tau.
De asemenea, daca va blocheaza vreun meltean (chiar daca stati pe locul platit al lui in orice moment al zilei/noptii), sunati la 021-9544 si vine acelasi echipaj care de data asta va filma masina care va blocheaza si va amenda proprietarul. Nu este voie sa blochezi o masina in nici un fel si pentru nici un motiv.
moshuroshu
vin si eu cu o situatie:
locuiesc la casa pe o strada centrala si foarte circulata.ce pot face cand se blocheaza accesul in curte,unde tin masina,garajul fiind la vedere?....unii dintre cei ce parcheaa pe trotuar,in fata portii,lasa numere de telefon sau chei la portarul institutiei de laga mine.ce solutii am?
dobrotescunicol
În ce condiții poate fi închiriat un loc de parcare aflat în fața blocului de vis-a-vis? Locul este disponibil, neînchiriat de nimeni. Administratorul blocului cu pricina nu este de acord (nu are motivație clară, ci doar că "l-ar deranja zgomotul făcut de mașină").
Nu este un loc pe care aș vrea să-l ocup "cu japca" - chiar nu parchează nimeni acolo, e spațiu liber iar eu n-am unde parca. Este liber la propriu, nu doar "în acte".
vata_pa_batz
QUOTE (dobrotescunicol @ Jul 13 2008, 00:55) *
În ce condiții poate fi închiriat un loc de parcare aflat în fața blocului de vis-a-vis?

In conditiile in care ai cojones laugh.gif
dangeor
Am si eu o intrebare:
daca am un loc de parcare inchiriat de la primarie (sector 3), stie cineva intre ce ore am numai eu dreptul sa parchez acolo?
daca luni, la ora 21.30 gasesc locul ocupat, unde pot suna sa vina sa-l ridice pe nemernic?
multumesc anticipat.

daca nu am postat unde trebuie, imi cer scuze si rog un mod sa mute postul unde ii e locul.
dreaQ
QUOTE (tlc @ Jan 30 2008, 21:54) *
Suni la 021-9544 (daca suni la 112 s-ar putea sa-ti dea gaborul amenda pentru ca ai sunat la nr. de urgente desi problema ta nu este o urgenta) si spui ca ti s-a ocupat locul platit. Vine un echipaj in cateva minute si il cauta pe proprietarul masinii. Daca ai noroc si omul sta chiar la adresa unde figureaza autoturismul, atunci se duc la usa si-l cheama sa-si mute masina. In caz contrar, nu prea au ce sa faca. Asta se aplica numai in intervalul 22-7 (cel putin asa e la sectorul 3). In afara acestui interval orar, oricine poate parca pe locul tau.
De asemenea, daca va blocheaza vreun meltean (chiar daca stati pe locul platit al lui in orice moment al zilei/noptii), sunati la 021-9544 si vine acelasi echipaj care de data asta va filma masina care va blocheaza si va amenda proprietarul. Nu este voie sa blochezi o masina in nici un fel si pentru nici un motiv.

QUOTE (dangeor @ Sep 15 2008, 22:32) *
Am si eu o intrebare:
daca am un loc de parcare inchiriat de la primarie (sector 3), stie cineva intre ce ore am numai eu dreptul sa parchez acolo?
daca luni, la ora 21.30 gasesc locul ocupat, unde pot suna sa vina sa-l ridice pe nemernic?
multumesc anticipat.

daca nu am postat unde trebuie, imi cer scuze si rog un mod sa mute postul unde ii e locul.

Uite..un raspuns era nitel mai sus wink.gif
dangeor
multumesc. bulangiu' ala nu plecase nici la 8 dimineata. deci n-aveam voie sa-l blochez nici eu?
nugasescnume
Nush daca mai se uita cineva p topicul asta...
Se poate sa imi platesc 2 locuri d parcare pe un singur apartament ??.. Pt ca are si fratimiu masina si la adp mi s-a spus ca nu s poate.
Mie mi s pare o porcarie.Daca platesc locul, care e problema...nu e ca si cum as lua 2 la pret de 1 .
99ton
Daca zice adp-ul,n-ai ce face,pt. ca spatiul public e "proprietatea"lor.Poate o spaga,o atentie,ceva,rezolva problema.
aeon
QUOTE (nugasescnume @ Jan 15 2009, 22:14) *
Nush daca mai se uita cineva p topicul asta...
Se poate sa imi platesc 2 locuri d parcare pe un singur apartament ??.. Pt ca are si fratimiu masina si la adp mi s-a spus ca nu s poate.
Mie mi s pare o porcarie.Daca platesc locul, care e problema...nu e ca si cum as lua 2 la pret de 1 .

poti, cata vreme nu exista cereri din partea altor persoane
dar cum banuiesc ca pe un loc se bat 10 persoane (probabil cu 12-13 masini) nu vad sanse
nugasescnume
QUOTE (aeon @ Jan 16 2009, 14:03) *
poti, cata vreme nu exista cereri din partea altor persoane
dar cum banuiesc ca pe un loc se bat 10 persoane (probabil cu 12-13 masini) nu vad sanse

Pai locurile sunt libere...Trebuiau sa se ocupe pana acum daca erau cereri . NU ???
Pagini: 1, 2, 3, 4
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.