Mar
27th September 2006, 13:18
QUOTE(summa @ Sep 26 2006, 11:53)

avand in vedere ca parchez de 3 ani acolo mi se pare de bun simt sa nu ocupe altul locul.se intampla o data pe luna sa parcheze altcineva,strain de cartier.nu ii rup stergatoarele,nu-i tai cauciucurile,nu-i zgarii masina.parchez pe trotuar si asta este.dupa ce pleaca omu' imi mut masina acolo.dar cand suntem vecini,si de 5 ori pe sapt te trezesti sa-ti repari masina pe locul MEU,cand ai si tu loc de parcare,meriti sa fii batut.simplu si la obiect.bafta
NU ESTE LOCUL TAU !! este spatiu public la care ar trebui sa aibe acces toata lumea .
"Taranul de oras e cel mai prost animal"
Parazitii
summa
27th September 2006, 13:30
eu inteleg ca e vremea urata si sunteti tristi dar cititi dreaq de 2 ori ce scriu.rezumat:daca parcheaza unul strain nu am nimic cu el,niciodata nu m-am sinchisit sa ma iau de oameni aiurea,vin si ei intr-o vizita,stau doua ore.NU AM NIMIC CU EI.dar cand parcheaza unul care mi-e vecin,si pe deasupra ARE loc de parcare personal,ma deranjeaza.ce e asa greu de inteles.si mai usor cu jignirile,intelectualilor...
Mar
27th September 2006, 13:38
cine esti tu sa decizi cine are voie sau nu sa repare masina acolo?
crezi ai vreun drept asupra locului ala fata de vecinul tau numai pentru ca i-ai facut umbra 3 ani cu masina ta?
summa
27th September 2006, 14:24
da am dreptul sa-l iau de gat pentru ca are locul lui.fiecare cu locul lui.la mine pe strada asta e legea nescrisa.ca voi nu vreti sau nu puteti sa intelegeti e treaba voastra.inteleg,ai o problema,o data,de douaori,dar nu ti se scoala in fiecare zi sa repari masina pe locul altuia.sa se duca frate la munca si sa-si ia masina noua,nu sa stea pe banii statului,bani care vin din impozitele platite de noi.nu-mi vorbi tu de tarani ca sunt nascut si crescut in bucuresti,nu ca melteanu' asta de vecin care s-a insurat cu una doar ca sa aiba si el buletin de capitala.va place sa vorbiti aiurea...
LE:intr-o zi un tip a ramas in pana exact in curba aia.taica-miu venea de la munca.omul nostru se chinuia sa urce masina pe trotuar.i-am facut loc langa noi si omul si-a tinut masina pana a doua zi acolo,cand avenit cu un mecanic.deci nu suntem chiar iesiti din pestera...
lucicop
29th September 2006, 08:22
Ba sa ma scuzi, dar nu ai dreptate in ceea ce spui cu locul de parcare, ceea ce ma face sa cred ca nu ai dreptate nici cu ultima afirmatie din postul tau anterior.
Este domeniul public. Poti sa parchezi acolo si de 10 ani, tot nu-ti ofera mai multe drepturi decat altuia care vine acolo azi. Este o lege nescrisa a nesimtirii asta, cu dreptul primului venit. Nu suntem in vestul salbatic sa ne facem proprietari pe teren doar asa, ca noi am venit primii.
Stii ce ar fi cel mai frumos ? Sa-si faca cineva parcare de domiciliu inchiriata de la ADP pe locul ala "al tau" pe care parchezi de 3 ani. Ce ai face atunci ? Normal, te-ai lua de ala, ca tu parchezi de 3 ani acolo, si ca de ce ti-a luat locul. Exact astia ca tine ma enerveaza si in parcarea mea. Nu plateste nimeni nimic, dar sigur, daca mi-as inchiria loc de la ADP, ar face figuri ca ei parcheaza din cuaternar acolo si cu ce drept vin eu acolo. Or sa vada ei cu ce drept ! Suntem o societate civilizata sau nu ?
bully-mac
29th September 2006, 08:42
cel putin, in bucuresti, ai posibilitatea de a inchiria locul de parcare. in alte orase n-ai.
eu as da si 100 de euro pe an, ca sa imi pot inchiria. dar, nu se poate. primaria si consiliu local nu au adoptat inca o asemenea hotarare
summa
29th September 2006, 08:49
@lucicop
Vad ca nici tu nu intelegi ce incerc eu sa va explic.eu am spus deja ca nu am nimic cu unul care parcheaza aiurea acolo,venit de nu stiu unde.am ceva cu ala din blocul de vis-a-vis care are deja LOC DE PARCARE.are o singura masina,un singur loc.sa traga nenicule pe locul lui.chiar e asa greu de inteles?si pe locul ala nu are cum sa-si faca nimeni contract,ca mi-as fi facut eu pana acum.este un colt de strada...in bucuresti sunt 2 tipuri de legi nescrise:la mine,cine a parcat primul acolo,aluia ii ramane.voi intelegeti greu treaba asta,fiecare cu treaba lui.nu sunt singurul care a avut probleme la mine la bloc...si mai exista a doua varianta,ca la un prieten de-al meu,unde fiecare parcheaza unde prinde.dar,REPET,asa e de cand lumea...nu schimbati voi nimic acum...puteti sa tipati cat vreti
lucicop
29th September 2006, 09:01
Da, asta e un tip de atitudine: nesimtirea cu obraz gros. Gen: "puteti voi urla cat vreti, ca eu tot cum ma taie capul fac". Din partea mea, fa cum crezi de cuviinta, e situatia ta.
summa
29th September 2006, 09:15
nu consider ca e "nesimtire cu obraz gros".eu zic ca am dreptate.pt ca in situatia mea am dreptate.pt ca am masina de 10 ani,si nu mi se pare normal sa-si ia unu' masina azi si sa parcheze acolo.apropos de ce ai spus tu.in situatia celor care-si cumpara masina azi,normal ca ei au dreptate.doar au si ei nevoie de un loc de parcare.fiecare are dreptate in situatia lui.nu am pretentia sa fiti de acord cu mine.un forum este facut pentru discutii,chiar in contradictoriu,dar hai sa ne si respectam...nu ca unii colegi care in lipsa de argumente nu stiu sa zica decat:e loc public,nesimtitule,tarane si alte chestii.bafta la voi
lucicop
29th September 2006, 09:20
De acord cu tine aici. Trebuie sa ne respectam si intr-adevar, fiecare vede situatia din punctul lui de vedere si considera ca are dreptate.
Amaterasu
29th September 2006, 09:44
Treaba cu locul de parcare sta cam asa: il platesti pentru tine (linistea ta) si pentru vecinii tai (de la blocul/scara ta). Adica vecinii afla de la tine si de la administrator ca locul l-ai platit tu si poate parcheaza pe altul atunic, pt care nu a platit nimeni (sau a platit mai demult si a uitat sa trambiteze recent). De vizitatorii ocazionali nu te poti feri si in prionicpiu nici enerva (costa).
summa
29th September 2006, 09:56
asta zic si eu.se intampla din an in paste sa vina unul aiurea pe strada mea si parcheaza acolo...nu-i nimic.aia e.se intampla.astept sa plece omul si parchez dupa aia.nu-mi place sa ma tiganesc,si mai ales sa-i stric omului ziua.poate vine la o petrecere,un gratar ceva.sa fim oameni...
Diomondus
22nd October 2006, 15:28
QUOTE(summa @ Sep 29 2006, 10:56)

se intampla din an in paste sa vina unul aiurea pe strada mea si parcheaza acolo...nu-i nimic. se intampla. [...] nu-mi place sa ma tiganesc [...] sa fim oameni...
Nu te mai bate cu pumnul in piept ce om esti tu.
Ai repetat de nenumarate ori ca "vai, daca se intampla ocazional, e ok ... dar ala e locul TAU".
Cu ce drept e locul tau??? Iti repet si eu ca si ceilalti antevorbitori: e loc public iar tu ai lipsuri imense la capitolul bun simt. (Mai direct: esti un mare nesimtit. Si tu si tatal tau.)
Hai sa-ti desenez cum sta treaba cu locurile publice: vii acasa si, daca din fericire gasesti locul liber, parchezi acolo. Daca nu, cauti altul. Asa s-ar comporta un om civilizat.
N-ai nici un drept in plus fata de ceilalti asupra acelui loc chiar daca parchezi de 'spe mii de ani acolo.
Cineva ti-a aratat asta
Eu ti-as dedica toate expresiile obscene semnate de Mafia si Parazitii.
Gura voastra de smecheri. Voi credeti ca aici e vestul salbatic sau ce????
Arpi
22nd October 2006, 17:52
QUOTE(summa @ Sep 27 2006, 15:24)

deci nu suntem chiar iesiti din pestera...
nu consider ca e "nesimtire cu obraz gros".eu zic ca am dreptate.pt ca in situatia mea am dreptate.pt ca am masina de 10 ani,si nu mi se pare normal sa-si ia unu' masina azi si sa parcheze acolo.apropos de ce ai spus tu.in situatia celor care-si cumpara masina azi,normal ca ei au dreptate.doar au si ei nevoie de un loc de parcare.
Ba esti venit din pestera! Si ce-i cu faza ca ai masina de 10 ani?? te crezi cu tzapusul cand a dat primarul satului startul si fiecare prinde pamant unde poate daca are cal bun???
Omule, nu ai parcarea ta! Daca altul vine de la servici mai repede ca tine o parcheaza unde gaseste loc liber. Ce lagatura are faptul ca tu ai masina de 100000 de ani?
Cand toata lumea iti spune ca gresesti TU si Taica-tu gresiti, nu crezi ca ar trebui sa te puna pe ganduri?
QUOTE(summa @ Sep 23 2006, 13:36)

si pe urma l-a prins taica-miu intr-o zi si i-a dat doo palme...ca sa nu-i ramana semne...
Ia citeste inca o data ce ai scris! Ti se pare normal? si fara sa-i raman semne!
cum il cheama pe vecinu-tu ca acuma are si dovada scrisa aici 
QUOTE(summa @ Sep 27 2006, 15:24)

da am dreptul sa-l iau de gat pentru ca are locul lui.fiecare cu locul lui.la mine pe strada asta e legea nescrisa.deci nu suntem chiar iesiti din pestera...
Legea nescrisa ....
nu crezi ca se aplica doar in pestera?

QUOTE(summa @ Sep 29 2006, 10:56)

sa fim oameni...
Tu si Tatal tau?? Oameni?
AlexIP
23rd October 2006, 22:37
QUOTE(summa @ Sep 23 2006, 13:36)

asta mi se pare o tampenie...nu ma mai mira nimic...nici nu am citit contractul ala...vorba unui coleg,daca omu' se da rotund chemi garda si se rezolva...eu nu am avut probleme cu locul de parcare platit din fatza blocului...si este asa de vreo 9-10 ani...aveam probleme tocmai cu vecinii,care parcau langa mine inca vreo 3 masini(al meu fiind ultimul loc legal,pt ca e intersectie),si tot veneau peste mine...partea dreapta a masinii statea in scara si s-a facut varza...ca marlanii nu se uita pe unde merg...saci,sacose,cutii,fermoare si uite asa in cativa ani s-a vazut...m-am suparat si am bagat 2 tzevi cu un mare lant si mi-am delimitat locul de parcare...deci nu am restrictionat accesul...ca se mai nimereste sa parcheze un amarat,nu-i probleme,e de inteles...in schimb am avut probleme cu alt loc,neplatit dar pe care parcam de 3 ani...si un carnat isi repara gioarsa de 1300 de 4-5 ori pe saptamana pe locul meu(vorba vine,dar e chestie de bun simt)...am inceput cu vorba frumoasa,apoi il injuram din mers,si pe urma l-a prins taica-miu intr-o zi si i-a dat doo palme...ca sa nu-i ramana semne...de atunci nu l-am mai vazut...deci focu' la ei...
Sa nu te miri cand o sa gasesti masina facuta cu lichid de frana.
rvic77
24th October 2006, 16:13
O mica problema de aritmetica : se da un bloc de 10 etaje cu cate 4 apartamente pe etaj, iar in fata si pe lateral (cu multa imaginatie) vro 12 locuri de parcare. Cati locatari vor avea dreptul sa parcheze daca 10 locuri sunt mostenite de pe vremea lui Ceasca ?!
Am patit faza cu locul 'rezervat' langa Titan; am mers la un amic (care spre fericirea lui si a noastra si-a inchiriat in alta parte) si fiind noapte am decis sa merg cu masina. Dupa 500 m de cautare am gasit un loc unde nu era nici o placuta de rezervare ! Am parcat, am facut excursia de 1 km si la plecare m-am ales cu un afis cum sa nu mai parchez aici ca e locul lui stiut
.
adrianc
25th October 2006, 10:52
in legatura cu ce spunea summa,

nu cred ca se asteapta cineva sa convinga "bastinasii" care au masina de xx ani ca daca parcheaza de tot atatia ani pe un loc, nu au nici un drept in plus fata de vecinu' sau fata de oricine altcineva.
l-as intreba, in situatia descrisa, de ce nu a parcat in locul lasat liber de vecin (care isi repara masina in alta parte, deci lasase liber propriul loc). inteleg ca locul la care se ingramadeau amandoi avea unele avantaje, si e normal ca primul venit sa fie primul servit, fara nici o suparare. cand aud insa de chestii cu "doo palme" si alte finetzuri de-astea, mi se face scarba.
zilele trecute am asistat la o scena din aceeasi categorie : un individ cu ceafa groasa si cu inteligenta indoielnica zbiera si claxona la 8 seara de ziceai ca-l taie la gat, ca cineva a indraznit sa-i ocupe lui locul. Tarasenia se petrece undeva in Gorjului, si bineinteles ca locurile in parcare nu sunt platite sau delimitate in vreun fel. Ciumpalacul nostru a reusit intr-un final sa intre in discutie cu proprietarul masinii care-l suparase, si anume un mos care-si parcase dacia acolo, cat sa nu supere pe nimeni. Replicile carcalacului erau numai din gama "tai cauciucuri, sparg geamuri, te bat iti iau gatu' sa muara familia si nepotii si ce am mai drag manca'tz'ash".
Acest individ a carui masina, contrar primei impresii, este un amarat de tico, are placerea sa parcheze fix in fata scarii de fiecare data cand nu gaseste alt loc mai bun. Cand zic in fata scarii, inseamna ca mai are un pic si baga masina pe usa.
ei bine, cu astfel de indivizi (foarte numerosi din pacate) nu prea ai cum sa te intelegi.
prefer sa-mi parchez masina la 300 m de casa, cat mai la strada si a.i. sa nu incurc pe nimeni. Ma bucura faptul ca a aparut puzderia de logan-uri ale politiei care se plimba toata noaptea cu girofarurile, cu siguranta ca mai descurajeaza micii infractori pusi pe zgariat masini si furtisaguri.
best
31st October 2006, 17:16
Am, ca multi altii aceasi problema a gasirii unui loc de parcare la orele tarzii cand ajung acasa.
In fata blocului meu exista locuri de parcare, amenajate de diversi vecini (nu neaparat din blocul meu), locuri care nici macar nu apar la ADP2 ca fiind locuri de parcare, ci spatii verzi. M-am dus la ADP2 si am cerut ca acele locuri sa fie luate in evidenta lor si astfel sa pot inchiria un loc de parcare. Au fost de acord, dupa ce i-am luat de manuta si le-am aratat situatia din teren. Acum mai apare o problema:ei cer aprobarea celor de la Administratia Strazilor, iar cei de la AS nu s-au mai deplasat la fata locului, motiv pentru care sunt in aceeasi situatie ca la inceput. Oricum, din bun simt, nu parchez pe acele locuri chiar daca le gasesc libere si stiu ca nu-s platite, prefer sa ma duc trei strazi mai departe, pentru simplu motiv ca n-am chef de discutii cu respectivii. Asta pana cand voi rezolva si problema celor de la Admin. Strazilor.
JJOne
31st October 2006, 18:35
QUOTE(best @ Oct 31 2006, 17:16)

Am, ca multi altii aceasi problema a gasirii unui loc de parcare la orele tarzii cand ajung acasa.
In fata blocului meu exista locuri de parcare, amenajate de diversi vecini (nu neaparat din blocul meu), ...Oricum, din bun simt, nu parchez pe acele locuri chiar daca le gasesc libere si stiu ca nu-s platite, prefer sa ma duc trei strazi mai departe, pentru simplu motiv ca n-am chef de discutii cu respectivii. Asta pana cand voi rezolva si problema celor de la Admin. Strazilor.
Adica oamenii au investit, le-au facut locuri de parcare, si vii tu si dai 20 RON pe luna sa le iei locul. Pai e frumos?
aeon
1st November 2006, 10:52
Adica oamenii au investit, le-au facut locuri de parcare, si vii tu si dai 20 RON pe luna sa le iei locul. Pai e frumos?
asta e ironie sau nesimtire?
adica unde au investit? pe spatiul public?? eu aveam chef de iarba nu de masina aia puturoasa.
mama ce misto ma duc si eu si investesc direct in mijlocul strazii, intr-o groapa si sa vezi ce loc de parcare imi trag! betonez groapa, pun lanturi in jurul ei si am rezolvat, e al meu spatiul ca doar am investit in el
best
3rd November 2006, 10:44
QUOTE(JJOne @ Oct 31 2006, 18:35)

M-am exprimat gresit. N-au facut nici o investitie, in afara minunatelor T-uri, montate pe un teren care nu-i al lor nici macar pe o perioada determinata (in cazul inchirierii)
dan81
3rd November 2006, 11:49
E nebunie cu locurile de parcare si cu taranii de oras care si-au dat arama pe fata . E o problema care devine din ce in ce mai accentuata , locurile de parcare raman tot alea de pe vremea lu Ceasca ,numarul masinilor se tripleaza de la an la an la fel si numarul taranilor de oras iesiti din pestera
M-am saturat de atata nesimtire si sincer sa fiu nu stiu daca se va rezolva problema asta vreodata . Pana la urma totul tine de bun simt si de educatie , capitole la care multi , din ce in ce mai multi stau prost de tot .
Lucrul acesta nu se intampla numai in Bucuresti , si in Ploiesti ma lovesc mereu de aceste probleme . Am primit si eu sub stergator odata o foita sa ma car de pe locul individului si sa nu mai calc pe acolo in veci
. De curand , acelasi individ si-a pus niste stalpi si un lant sa nu-l mai deranjeze nimeni (si-a ingradit pentru ambele masini ) , iar lucrul acesta a inceput sa ia amploare in parcare , persoane cu 3 co*&e se trezesc peste noapte si-si fac propria lege .
Intrebare : e cineva care se ocupa cu problema asta , daca as face niste poze sa zic si le-ar vedea cine trebuie s-ar lua masuri ?
YO_GST
12th January 2007, 17:15
Salutare! Am citit discutia asta de la inceput pana la ultimul post. Cel mai frumos este sa te duci la ADP sa iti rezervi loc de parcare. Pe urma nu te doare capul: mai gasesti cate o masina il atentionezi frumos, ii explici , ii arati placuta ku nr, eventual contractu daca e mai greu de cap si atat. ai loc de parcare. DAR daca nu ai loc platit din mai multe motive: nu se pot platii locurile sau nu vine nimeni sa vada sau mai stiu eu ce situatii mai apar, k de doar traim in Romania... Deci daca nu ai loc de parcare ce faci? Din cate am citit pana acum la topicul acesta sunt clar 2 feluri de persoane: cei care abea s-au mutat la un bloc(ori si-au cumparat de curand masina) si cei care stau de mult timp acolo si isi parcheaza masina pe locul acela de f multi ani. Stiti unde se ajunge la o cale de mijloc? La capitolul BUN SIMT! luam ca exemplu pe cei care locuiesc de multi ani acolo...(din categoria asta fac si eu parte) Blocul meu a fost terminat in 88, de atunci stam acolo tata a avut printre primii masina(un seat), printre primi si la distanta de 4-5 blocuri. In '90 sa zicem din 4 blocuri cate sunt pe langa al meu daca erau 2-3 din fiecare bloc cu masina era bine. Strazile goale, jucam fotbal in fata scarii !!! (sunt aprox 3 benzi) acum doar o singura masina mai poate intra pe strada. si atunci se stia: nea gicu cu trabantu are locu ala, acolo isi simte el masina in siguranta, acolo o vede el mai bine, etc. nu exista loc de parcare platit si mai stiu eu ce. eu zic asa: e chestie de bun simt, cand stii ca omul ala, vecinul tau isi parcheaza masina acolo de cand te jucai tu cu p*tza in tzarana, sa vii tu sa o parchezi akolo k stii tu ca nu are nici un drept sa iti interzica sa o lasi acolo. Pe de alta parte sunt si cei care sunt proaspat mutati si care logic, vor si ei un loc de parcare unde sa isi lase si ei masina. E CHESTIE DE BUN SIMT sa te duci sa vorbesti cu vecinii tai sa te socializezi cu ei un pic si sa vezi si tu cum sta treaba cu locurile. asa ai afla si tu cine isi tine masina de 30 de ani akolo si cine parcheaza unde gaseste ca si tine. dar repet e chestie de bun simt de care ar trebui sa dea dovada si cei care au masina pe locu ala din mosi stramosi dar si cei care sunt nou veniti. AM scris cam mult dar poate asa o sa inteleaga lumea kalumea nu sa isi dea cu presupusu la ce am vrut sa zic si sa se creeze confuzie. Salutare
lucicop
22nd February 2007, 10:15
Eu am alta problema, chiar daca s-ar putea rezolva cu ADP-ul: cei de la ADP2 se spala pe maini si spun ca daca sunt mai multe cereri pentru niste locuri de parcare, decide asociatia de locatari. In blocul meu administratorul e un tip capatanos care are ciuda pe mine ca am cerut infiintarea unei parcari acolo si acum ei trebuie sa plateasca locurile. In prima faza s-a facut o parcare de 9 locuri, si nu a vrut sa-mi semneze cererea pe motiv ca cei care ocupau initial acele locuri trebuie sa aiba intaietate. Acum se face o alta parcare alaturi, si nu stiu care va fi atitudinea lui de data asta. Totusi nu mi se pare corect sa decida el cine prinde loc si cine nu, in conditiile in care si eu si unul care locuieste in bloc din '79 avem aceleasi drepturi. Ce as putea face legal in situatia in care refuza si de data asta sa-mi aprobe cererea ?
Mosotti
22nd February 2007, 11:35
da-i un pumn in cap si arunca-l pe scari. fara garaj nu se merita sa ai masina. adica o rabla poti avea, dar masina io unu nu m-as risca
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.