Cum fac sa imi rezerv un loc de parcare de domiciliu?
Pagini: 1, 2, 3, 4

pavelc

Salut

Locuiesc in Bucuresti pe strada Doamna Ghica si devine din ce in ce mai greu sa gasesc un loc de parcare liber cand vin de la servici. Am vazut, tot prin Bucuresti, un loc de parcare ingradit si era si o placuta pe care scria ceva de genul "Parcare de domiciliu cu plata". Are cineva idee cum pot obtine si eu un astfel de loc de parcare? Cat costa pe an? Ce acte imi trebuie? Unde trebuie sa merg pentru asta? Si eventual daca trebuie neaparat sa mearga proprietarul sau pot merge si eu cu contractul de inchiriere.

Va multumesc anticipat
TIC
QUOTE(pavelc @ Jan 15 2006, 23:33) *
Salut

Locuiesc in Bucuresti pe strada Doamna Ghica si devine din ce in ce mai greu sa gasesc un loc de parcare liber cand vin de la servici. Am vazut, tot prin Bucuresti, un loc de parcare ingradit si era si o placuta pe care scria ceva de genul "Parcare de domiciliu cu plata". Are cineva idee cum pot obtine si eu un astfel de loc de parcare? Cat costa pe an? Ce acte imi trebuie? Unde trebuie sa merg pentru asta? Si eventual daca trebuie neaparat sa mearga proprietarul sau pot merge si eu cu contractul de inchiriere.

Va multumesc anticipat

ADP sector2. Cel mai bine mergi acolo si intereseaza-te!

again
tata si cu cativa oameni din bloc fac o cerere comuna, si se duc cu ea la primaria sectorului, taxa anu` trecut a fost de 250.000 parca
anu` trecut a fost primu` an in care a platit si aveau o schita a zonei in care stau si cererea respectiva se bazeaza pe coordonatele de pe acea schita
renderman
Stii ca chestiile alea sint ilegale, nu? (dispozitive de blocat locul de parcare & shit)
dragos_avram
Eu am contract, dar locuiesc in sectorul 4 si s-ar putea sa fie ceva diferente.
Pe contract scrie ca _nu_ am voie sa ingradesc locul de parcare in niciun fel. Din fericire, nu am patit niciodata sa-mi ocupe cineva locul, drept pentru care nici nu m-as supara daca s-ar intampla (presupunand ca a avut nevoie...)
dumitress
1. cerere scrisa catre primarie;
2. acord asociatie proprietari;
3. plan amplasament parcare;
4. toate astea vizate si la bloc si la primarie-vizita la adp sector.
5. vizita la primarie pt. contract si taxa anuala.-totusi locul nu este al tau-in contract este stipulat ca si altii pot parca pe locul ala ?si atunci nu o sa-ti placa.
pavelc
Va multumesc pentru raspunsuri.

"totusi locul nu este al tau-in contract este stipulat ca si altii pot parca pe locul ala" - am vazut un mic spatiu ingradit... adica nu poti parca acolo daca nu rupi lantul care e pus in loc de poarta. Trebuie sa se poata cumva. Adica daca platesc un loc vreau sa fie al meu (cel putin noaptea ca ziua nu m-ar deranja sa il foloseasca altcineva). Acum am ajuns sa parchez cateodata si la 5 minute de mers pe jos de blocul in care stau (si merg destul de repede).

Voi face o vizita la ADP sa ma interesez.
Va multumesc frumos

slysoft
A facut cineva vreun demers in sensul asta la sectorul 1?
terratec
Solutia nu este ingradirea unui loc pentru ca este ilegal.
Daca vrei sa ai locul tau si numai al tau iti cumperi o pracela de teren si gata.
Pe domeniul public nu ai cum sa te faci proprieta si imi este teama ca nici macar chirias provilegiat.

Solutia nu este sa batem piroane in pamant.
Trebuie sa avem conducatori care sa constientizeze problema traficului si a locurilor de parcare.
Eu deja m-am obisnuit sa parchez in locuri indepartate si sa fac "drumetii" dimineata si seara.
greengrin

QUOTE(terratec @ Mar 3 2006, 22:34) *
Solutia nu este ingradirea unui loc pentru ca este ilegal.
Daca vrei sa ai locul tau si numai al tau iti cumperi o pracela de teren si gata.
Pe domeniul public nu ai cum sa te faci proprieta si imi este teama ca nici macar chirias provilegiat.

Solutia nu este sa batem piroane in pamant.
Trebuie sa avem conducatori care sa constientizeze problema traficului si a locurilor de parcare.
Eu deja m-am obisnuit sa parchez in locuri indepartate si sa fac "drumetii" dimineata si seara.

Pana una alta eu inteleg ca taxa anuala care se da este chirie, inteleg ca nu cumpar terenul. Cum ar fi sa inchiriez o casa si sa ma trezesc ca scrie in contract ca si altii pot locui acolo, chiar daca n-au dat nici un ban si n-am facut nici eu nici proprietarul nici o intelegere cu ei? death.gif Si pana una alta de ce mi-as mai plati locul la primarie daca poa' sa vina oricine sa parcheze in locul meu si eu sa ma trezesc cautand iar loc de parcare si parcand ilegal pe te miri unde?!
greengrin
uite aici exact ce si unde trebuie
Akello
Corect ! De ce sa platesc pentru ceva ce este comun ? Pentru ca sunt in Romania si orice aberatie a devenit un fapt banal. Omul plateste in speranta ca cel ce vede o tablita cu un nr. de autorizatie are bun simt si nu ocupa decat daca e o urgenta si nu ptr. mult timp.... dar, deja am trecut la poezie....
slysoft
Unde mai pui ca multzi jmekeri platesc primul an, trambitzeaza sa se stie ca locul e platit, iar apoi, in anii urmatori nu mai platesc, dar lumea ramane cu impresia ca ca respectivii platesc in continuare la primarie pentru ca locul se mentine marcat cu vopsea.

Oricum, plata locului se pare ca nu aduce nici un avantaj posesorului.
Daca parchez pe locul unuia care a platit, el ce poate face?
Legal, nimic! Nu scrie nimic in nici o lege administrativa cu privire la asta. Exista asa ceva? Sa ma lumineze cineva ca tot e perioad cu "LUMINA" smile.gif
Daca se apuca de taiata rotzi cum fac unii, intra cu buna stiintza la vandalism si tot nasol ii e.
Deci proprietarul locului se pare ca n-are nici un drept garantat. Atunci ma intreb: La ce draq se platesc banii ashtia?
Sa faca ADP niste locuri de munca la birou?
greengrin
QUOTE(Akello @ Apr 26 2006, 10:49) *
Corect ! De ce sa platesc pentru ceva ce este comun ? Pentru ca sunt in Romania si orice aberatie a devenit un fapt banal. Omul plateste in speranta ca cel ce vede o tablita cu un nr. de autorizatie are bun simt si nu ocupa decat daca e o urgenta si nu ptr. mult timp.... dar, deja am trecut la poezie....

adica sa platesc bunul simt al altora? interesant... death.gif
lucicop
Nu mai stiu pe unde am citit, poate chiar pe aici. Daca ai locul inchiriat de la ADP, ai dreptul sa ceri politiei eliberarea locului in cazul in care cineva a parcat pe el. De platit se plateste pentru ca inchiriezi un loc pe spatiul public, care astfel intra in folosinta ta si numai a ta. Ca e accesibil si altora, asta e altceva.
maska
Va invit sa va dati cu parerea despre problema mea:
de dimineata m-a acostat vecinul spunandu-mi sa nu mai parchez acolo fiindca el vrea sa intre in parcare exact prin locul pe care eu parchez de obicei. Tocmai de aceea a demontat gardul imprejmuitor al parcarii si si-a turmat beton, ca sa-si faca acces separat.
Va atasez schita spatiului respectiv, cu mentiunea ca unde se afla parcata masina mea, nu exista interdictii de acces, stationare, parcare etc.
abancor
Din ce spui vecinul pare aberant sau nesimtit.
maska
Si mie mi se pare la fel. Insa ma gandesc cum sa procedez. Daca ma incapatanez sa parchez acolo sigur voi gasi masina cu cauciucurile taiate sau mai stiu eu ce. Afectat voi fi eu. Daca parchez in alta parte sigur se va gasi unu sa-si revendice locul de pe drumul public. Certuri, nervi, afectat tot eu. Nu-mi ramane decat sa parchez in bulevard, la 300m de bloc. Afectat tot eu.
That's fucking Romania.
abancor
E vecin din ala tip mahalagiu, pe care nu-l intereseaza de ceilalti si dificil de inteles cu el? N-am experienta cu vecini din astia, dar as incerca sa-l conving ca e magar sa vrea sa intre prin alta parte. El cred ca vrea sa intre pe acolo ca nu poate manevra cum trebe daca intra pe poarta... Dar curtea aia a cui e?

Poate si cearta poate rezolva, daca vorba buna nu.
maska
Da, e genul scandalagiu. I-am explicat frumos ca eu parchez regulamentar pe un drum public. El nimic. A inceput cu d'alea ca "sa nu te mai prind ca....".
Parcarea este a primariei iar accesul in ea nu este atat de dificil. Si apoi de ce ar fi problema mea faptul ca trebuie sa faca el o manevra sa-si bage masina? Daca toti ar proceda ca el, ar insemna ca nu mai parcheaza nimeni nici in jurul parcarii pe o distanta de vreo 3 metri, nu? Ca sa poata cei din parcare sa intre si sa iasa pe unde vor.
narcis_epm
QUOTE(maska @ Sep 18 2006, 12:33) *
Da, e genul scandalagiu. I-am explicat frumos ca eu parchez regulamentar pe un drum public. El nimic. A inceput cu d'alea ca "sa nu te mai prind ca....".
Parcarea este a primariei iar accesul in ea nu este atat de dificil. Si apoi de ce ar fi problema mea faptul ca trebuie sa faca el o manevra sa-si bage masina? Daca toti ar proceda ca el, ar insemna ca nu mai parcheaza nimeni nici in jurul parcarii pe o distanta de vreo 3 metri, nu? Ca sa poata cei din parcare sa intre si sa iasa pe unde vor.

De ce nu iei tu 2 camere de luat vederi mici, cu night vision bagate la un sting care sa filmeze cu detectie de miscare din interior in ambele directii pe partea expusa a masini. Toata treaba costa cateva sute de dolari, nu multe, pentru ca se ieftinesc pe zi ce trece camerele astea de supraveghere. La ce vanzare au acum s-a dezvoltat si tehnologia destul de mult asa ca ai sansa unica acum, repede, sa il prinzi pe nesimtit cand iti zgarie masina. Sentimentul pe care o sa il ai cu el filmat in actiune cred ca depaseste valoarea camerelor.
Daca te-a amenintat ai oportunitatea asta. Merita. Daca mai multa lume ar face chestia asta s-ar raspandi vorba si nesimititii s-ar gandi de mai multe ori inainte de a incerca sa distruga munca altora.
Ignition
Poti sa inregistrezi o reclmatie scrisa la sectia de politie de care tii (ca sa ramana scris undeva) dupa care daca nu se potoleste mergi la un avocat (cost 300RON) si da-l in judecata pt. amenintare, injurii. Multi prefera sa ajunga la o intelegere decat in instanta. Ai grija sa afle si ceilalti vecini.... oricum vorbesc intre ei.
summa
QUOTE(dumitress @ Jan 16 2006, 14:46) *
totusi locul nu este al tau-in contract este stipulat ca si altii pot parca pe locul ala ?si atunci nu o sa-ti placa.

asta mi se pare o tampenie...nu ma mai mira nimic...nici nu am citit contractul ala...vorba unui coleg,daca omu' se da rotund chemi garda si se rezolva...eu nu am avut probleme cu locul de parcare platit din fatza blocului...si este asa de vreo 9-10 ani...aveam probleme tocmai cu vecinii,care parcau langa mine inca vreo 3 masini(al meu fiind ultimul loc legal,pt ca e intersectie),si tot veneau peste mine...partea dreapta a masinii statea in scara si s-a facut varza...ca marlanii nu se uita pe unde merg...saci,sacose,cutii,fermoare si uite asa in cativa ani s-a vazut...m-am suparat si am bagat 2 tzevi cu un mare lant si mi-am delimitat locul de parcare...deci nu am restrictionat accesul...ca se mai nimereste sa parcheze un amarat,nu-i probleme,e de inteles...in schimb am avut probleme cu alt loc,neplatit dar pe care parcam de 3 ani...si un carnat isi repara gioarsa de 1300 de 4-5 ori pe saptamana pe locul meu(vorba vine,dar e chestie de bun simt)...am inceput cu vorba frumoasa,apoi il injuram din mers,si pe urma l-a prins taica-miu intr-o zi si i-a dat doo palme...ca sa nu-i ramana semne...de atunci nu l-am mai vazut...deci focu' la ei...
Ideal600
QUOTE(summa @ Sep 23 2006, 12:36) *
in schimb am avut probleme cu alt loc,neplatit dar pe care parcam de 3 ani...si un carnat isi repara gioarsa de 1300 de 4-5 ori pe saptamana pe locul meu(vorba vine,dar e chestie de bun simt)...am inceput cu vorba frumoasa,apoi il injuram din mers,si pe urma l-a prins taica-miu intr-o zi si i-a dat doo palme...ca sa nu-i ramana semne...de atunci nu l-am mai vazut...deci focu' la ei...

death.gif si tie
death.gif si lu` taica-tu
nesimtitilor

cum palaria mea e locul tau daca nu-l platesti

nu mai zic nimic ca iar ma enervez si mai iau un warn tongue.gif
summa
avand in vedere ca parchez de 3 ani acolo mi se pare de bun simt sa nu ocupe altul locul.se intampla o data pe luna sa parcheze altcineva,strain de cartier.nu ii rup stergatoarele,nu-i tai cauciucurile,nu-i zgarii masina.parchez pe trotuar si asta este.dupa ce pleaca omu' imi mut masina acolo.dar cand suntem vecini,si de 5 ori pe sapt te trezesti sa-ti repari masina pe locul MEU,cand ai si tu loc de parcare,meriti sa fii batut.simplu si la obiect.bafta
Reclama
Am vazut aici ca au CASCO cu 5% mai ieftin. Pentru Renault e oferta in principal! Pare OK... uitati-va si voi!
Pagini: 1, 2, 3, 4
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.