''Aparate radio de colectie''
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49

feri_visky

QUOTE (augustin87r @ Nov 11 2007, 15:23) *
Azi am luat din targ cu radio Gamma,doar pe UM (din 1984,are difuzor chinezesc sau japonez ,o fi fost facut pt export). Normal ca nu merge...Am nevoie de o schema. Pun pozele cu el aici.Si o sa pun altele si cu el curat si functional.......banuiesc ca are ceva la etajul final+un condensator spart,ma rog, nu m-am apucat de lucru ca azi e duminica..............Spor la reconditionat!!

Esti bun, ai avut ochi si ... sentiment (banuiesc ca bani nu trebuiau multi!). Cine este fabricantul?
Si eu am prins in Cluj un Victoria (Radio Popular) si un deck Electromures!!! in stare cam jalnica. O sa pun poze! Nu am vrut sa-l las la Misa ca are destule pe cap ....
misa2
Mende MS200W.

augustin87r
QUOTE (feri_visky @ Nov 11 2007, 17:56) *
Esti bun, ai avut ochi si ... sentiment (banuiesc ca bani nu trebuiau multi!). Cine este fabricantul?
Si eu am prins in Cluj un Victoria (Radio Popular) si un deck Electromures!!! in stare cam jalnica. O sa pun poze! Nu am vrut sa-l las la Misa ca are destule pe cap ....

Radioul meu e mic , de buzunar ...si totusi cam gros pt un radio de buzunar smile.gif) E facut de TEHNOTON.Montajul arata destul de ingrijit (la Tehnoton poti gasi extreme: ori foarte bine lucrate(am eu 2 Gloria din 1990,1991) ori foarte prost lucrate (am un Gloria din 1987,un Song si un SOLO100 ) ..............

Daca aveti poze cu Victoria de la Radio Popular ar fi bine sa le puneti aici.....Mie imi place cum arata Balada........smile.gif

Si inca sunt in cautarea schemei de GAMMA....
feri_visky
QUOTE (augustin87r @ Nov 11 2007, 19:58) *
Radioul meu e mic , de buzunar ...si totusi cam gros pt un radio de buzunar smile.gif) E facut de TEHNOTON.Montajul arata destul de ingrijit (la Tehnoton poti gasi extreme: ori foarte bine lucrate(am eu 2 Gloria din 1990,1991) ori foarte prost lucrate (am un Gloria din 1987,un Song si un SOLO100 ) ..............

Daca aveti poze cu Victoria de la Radio Popular ar fi bine sa le puneti aici.....Mie imi place cum arata Balada........smile.gif

Si inca sunt in cautarea schemei de GAMMA....

Victoria este S571A si nu are difuzor (momentan aparatul este in garaj). Din cate stiu eu in 1960 s-a trecut la Electronica si Electromagnetica. Deci ar fi printre ultimele produse RP. (in trei ani s-au mai construit vreo 10 modele Hi!).
Caut si eu dupa schema Gamma. Merita sa faci o restaurare scoala!!! Vorbeste cu Misa sigur iti va da idei.
djl
În ziua de colectare electronice și electrocasnice cineva a găsit un "Capri" mai special, adică push-pull surprise.gif 2 x 12,5 W Și nu a trebuit să-i înlocuiască decât 1 lampă rolleyes.gif
Eu nu am găsit decât niște aparate desamblate și un video stricat. Am mai luat ceva lămpi.
La naiba, dacă mă trezeam mai devreme. cursing.gif
Au luat unii vechituri în căruță și au fost obligați de către Poliția Comunitară să le ducă la centre.

Vrea cineva un video stricat pe de-a moca. Nu are marcă. Scrie doar HQ.
cap_tepos
QUOTE (djl @ Nov 12 2007, 23:16) *
În ziua de colectare electronice și electrocasnice cineva a găsit un "Capri" mai special, adică push-pull surprise.gif 2 x 12,5 W Și nu a trebuit să-i înlocuiască decât 1 lampă rolleyes.gif
Eu nu am găsit decât niște aparate desamblate și un video stricat. Am mai luat ceva lămpi.
La naiba, dacă mă trezeam mai devreme. cursing.gif
Au luat unii vechituri în căruță și au fost obligați de către Poliția Comunitară să le ducă la centre.

Vrea cineva un video stricat pe de-a moca. Nu are marcă. Scrie doar HQ.

Scuze de off-topic, dar mie mi se pare o aberatie aceasta campanie de colectare.
In primul rand mi se pare anormal sa nu lasi un om mai amarat sau colectionar sa ia acele aparate. In al doilea rand porcaria asta cu nus-cate kg de deseuri pe cap de locuitor este o aberatie. Cum sa fie romani ce sa arunce atatea aparate cand multi abia isi cumpara al doilea TV?. Deasemeni, multi si-au procurat cu greu aceste aparate. Am un casetofon mare Sharp de pe vremea lui Ceashca care in Romania anului 1981 era 17 000 lei. Un astfel de aparat nu-l arunc, chiar daca nu-l mai folosesc. Cred ca UE ar trebui sa inteleaga ca romanii nu au mentalitatile identice cu cei din Franta sau Germania si ca daca omul isi pastreaza aceste lucruri in casa nu "dauneaza mediului".
barmaleo
QUOTE (misa2 @ Nov 11 2007, 19:49) *
Mende MS200W.

misa2, multumesc mult!

misa2
QUOTE (barmaleo @ Nov 13 2007, 20:26) *
misa2, multumesc mult!

Am sa pun si poza scalei de la Mende MS202W.
De simpla curiozitate: De ce te intereseaza atit de mult? Nu de alta dar poate fi o poveste interesanta pentru toata lumea. Daca cumva sti ceva despre asta spune-ne si noua.

Referitor la campania de colectare: Mi se pare normal sa existe asa ceva. Treaba nu e facuta cu rea vointa ci dimpotriva. De obicei un aparat electric care s-a stricat sau pur si simplu nu-l mai folosesti de obicei il arunci. De exemplu televizorul vechi il arunc. Exact asa a fost si cu aparatele cu lampi. Erau doar niste aparate uzate si vechi care nu nai trebuiau nimanui. Acum e treaba colectionarilor sa recupereze ce mai exista. Peste 50 de ani alti colectionari vor stringe monitoare CRT - de exemplu. Crezi ca merita sa pastram monitoarele noastre vechi? Eu cred ca nu. E treba colectionarilor din vremea aia.
Salutari de la Cluj
feri_visky
QUOTE (radianr @ Nov 10 2007, 22:23) *
Revenind la schema aparatului meu eu vad ca sursele de semnal pentru indicatorul optic de acord sunt diferite pe AM si pe FM: pe FM semnalul este cules dupa detectia din dubla dioda a lui EABC80, iar pentru AM este cules de pe trioda singulara a acestui tub si, totodata, nu realizez care este calea semnalului pentru CAA pe FM (rog sa fiu corectat daca gresesc). Ce alta metoda de a verifica trioda ECH81 mai am?

Multumesc.
P.S.
Sper ca discutiile acestea sa apropie cat mai multi electronisti de aparatele cu lampi.

Pentru FM, CAA se realizeaza cu tensiunea de la detectorul de raport care, se aplica pe grila 3 EF89. Acest tub lucreaza in regim de limitare asigurat de grupul w714(200k) si c738(100pF) in paralel, totodata are si o amplificare considerabila in RF.
Pentru AM, CAA este realizat de tensiunea obtinuta de la EABC anod 6 care se aplica printr-un circuit de integrare grilelor ECH, EF.
Faptul ca ochiul magic oscileaza indica faptul ca este posibil sa fie un defect pe lina asta (R sau C defecte).
Acuma observ ca pe schema ta este de 100 pF nu si cel de 10nF!? ( care pune la masa R w708 1M din grila lui ECH!). Verifica pe teren!!! Lipsa tensiunii de negativare influenteaza si functionarea oscilatorului care, primeste tensiunea pe grila din catoda lui ECH ...
In schema mea trioda ECH are 106v pe anod iar pe hexoda (heptoda) are 247v fara semnal si 213v cu semnal (cu CAA).
Grila ochiului magic se comuta cand pe tensiunea audio din AM fie din FM.
augustin87r

Poate gaseste cineva si schema de la Gamma smile.gif
Repulse #
Click pentru a vizualiza atașamentul Click pentru a vizualiza atașamentul Nu cred ca se poate numii aparat de colectie da' unicat tot e. Este facut de un unchi care lucra la radio acum 45-50 de ani. Pe vremea aia un aparat nou era destul de scump. E unul din primele radiouri pe care le-am vazut.
florinfloreanu
QUOTE (Repulse # @ Nov 14 2007, 14:32) *
Click pentru a vizualiza atașamentul Click pentru a vizualiza atașamentul Nu cred ca se poate numii aparat de colectie da' unicat tot e. Este facut de un unchi care lucra la radio acum 45-50 de ani. Pe vremea aia un aparat nou era destul de scump. E unul din primele radiouri pe care le-am vazut.

TARE LADITA!!!!
radianr
QUOTE (florinfloreanu @ Nov 14 2007, 21:41) *
TARE LADITA!!!!

Pacat ca nu a avut nimeni initiatva de a conseva aparatele facute cu 40 - 50 de ani in urma la cercurile de pioneieri. Ce muzeu de unicate am fi avut...
misa2
Fain aparat! Eu zic ca se poate numi aparat de colectie. Mai functioneaza?
Repulse #
QUOTE (misa2 @ Nov 14 2007, 19:05) *
Fain aparat! Eu zic ca se poate numi aparat de colectie. Mai functioneaza?

Da. Nu prinde decat un singur post. Romania 1. Prindea si 2 dar si-au schimbat frecventa...
feri_visky
QUOTE (Repulse # @ Nov 14 2007, 18:19) *
Da. Nu prinde decat un singur post. Romania 1. Prindea si 2 dar si-au schimbat frecventa...

Imi aduc aminte de vremea experimentarilor! Ridica-i schema sa vedem ce varianta s-a folosit!

Caut schema de Gamma!!!! Inca nimic!

In alta ordine de idei: inca n-am reusit sa facpoze la Victoria si la deck-ul Electromures.
Repulse #
[quote name='feri_visky' date='Nov 14 2007, 22:20' post='3651954']
Imi aduc aminte de vremea experimentarilor! Ridica-i schema sa vedem ce varianta s-a folosit!

Care schema ? E vechi, home made... deci n-am nici o schema la el.
cspot
QUOTE (Repulse # @ Nov 14 2007, 21:31) *
Care schema ? E vechi, home made... deci n-am nici o schema la el.

Iei un creion , o hartie si desenezi schema electronica ...
feri_visky
QUOTE (misa2 @ Nov 11 2007, 19:49) *
Mende MS200W.

Aparatul 200w a fost produs in perioada 1940-1941.

Chisinau ca post apare prin 1939 (Radio Amateur) la frecventa de 1294 kHz, 231.8 m aproximata bine de scala Mende.

In Ghidul Radiofonic (I.C. Florea) se arata: conform planului de la Lucerna pa la 4 Mar. 1940, Chisinaul nu are frecventa alocata. Dupa Planul de la Motreux, in vigoare de la 4 Mar. 1940 Chisinaului i se aloca frecventa de 1294 kHz, 231.8 m alaturi de alte patru posturi.

In Radioelectricitate (1944) a lui M. Konteschweller apare necesitatea infiintarii unui post regional de 60 Kw la Chisinau (din planul de viitor al Societatii Romane de Radiodifuziune).

Sper ca aceste informatii culese din colectia mea sa va fie de ajutor.
augustin87r
Am reparat radioul Gamma si fara schema. Etajul final distrus + 2 fire rupte de la antena de ferita. As vrea si schema daca o gaseste cineva...
djl
Sunt curios, aparatele "Standard" erau americane?

Mai vrea cineva "Temp" 2 și videoul?

Apropos de faza cu colectare, *U*E abereză la greu în anumite privințe. Și că tot am adus vorba de ziua de colectare, cineva a găsit un Capri push-pull, cu puterea audio de 2 x 12,5W surprise.gif, și cică nu a trebuit decât să-i înloucuiască o lampă cool.gif (nu am văzut aparatul, mi-a povestit cineva faza).
feri_visky
QUOTE (djl @ Nov 17 2007, 14:49) *
Sunt curios, aparatele "Standard" erau americane...

Aparatele Standard puteau sa fie de foarte multe "nationalitati". Firma mama este americana. In Romania au circulat, mai ales aparatele Standard fabricate la societatea pe actiuni: Standard Villamossagi R.T. (Societatea pe actiuni de electricitate Standard) din Ungaria.
Catalogul meu provine de la un atelier de reparatii privat din Sibiu! La Radiomuseum.org gasesti mai multe referinte dar nu si catalogul atasat.
http://www.radiomuseum.org/dsp_hersteller_...?company_id=691
djl
Nu de alta, dar "Electromagnetica" tot de "Standard" a fost înființată - se numea "Standard Electrica Româna". Dar aparate de radio la "Electromagnetica" s-au produs din câte știu după 1948.
În schimb, aș vrea un telefon "Standrad" Made in Romania. wub.gif
feri_visky
QUOTE (djl @ Nov 18 2007, 12:50) *
Nu de alta, dar "Electromagnetica" tot de "Standard" a fost înființată - se numea "Standard Electrica Româna". Dar aparate de radio la "Electromagnetica" s-au produs din câte știu după 1948.
În schimb, aș vrea un telefon "Standrad" Made in Romania. wub.gif

Ma intereseaza istoria Electromagnetica si legatura Standard. Nu ai ceva documente sau persoane care au ceva catalog de produse de la ei?
Nu am inteles ultima ta propozitie, e ceva defect acolo....
Repulse #
Am si eu nevoie de un buton ca asta. E de la un Philips pe care ma caznesc sa il reconditionez. Daca are careva din voi asa ceva si nu-i mai trebuie anuntati-ma va rog.
Click pentru a vizualiza atașamentul Click pentru a vizualiza atașamentul
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.