longroad
12th September 2007, 13:04
Pt a cumpara niste aparate radio SH ce locuri imi recomanfati in Bucuresti?
nichishoru
12th September 2007, 14:44
QUOTE(longroad @ Sep 12 2007, 14:04)

La consignatiile de pe Covaci (cam scumpe!) sau la alta din pasajul Francez (din cal.Victoriei, vizavi de politia Capitalei unde era saptamana trecuta unul frumusel, nu prea mare, la 150 ron.
Succes.
Nicky.
radianr
13th September 2007, 12:04
QUOTE(misa2 @ Aug 19 2007, 16:33)

Si eu am avut un defect similar la Capri Grosssuper (la pag 16). Problema a fost un condensator strapuns montat intre grila 2 a primei pentode si masa. (tinea la masa grila 2). Masoara tensiunile si ai mari sanse sa gasesti vreun cond strapuns. Daca gasesti schema pune-o te rog aici.
Am gasit in sfarsit schema originala pentru Blaupunkt Riviera 2341/44:
cap_tepos
13th September 2007, 13:20
@Florin Floreanu
Am vazut ca ti-ai luat teslele sonet duo si b3. Are si tata un b3 si este foarte important sa stii ca atunci cand le vei stinge trebuie obligatoriu sa o faci de la buton, pentru ca mecanismul sa departeze axul motorului de bandajul de cauciuc al volantului. Cei mai multi nu fac asta si bandajul cauciucat se deformeaza ireversibil, majoritatea acestor exemplare avand un zgomot de tip bum-bum-bum...
Asta este punctul slab al mecanicii acestor aparate: antrenarea volantului prin frictiune.
Felicitari pentru radioul cu lampi: arata excelent.
Cat despre pick-upul albastru, a avut bunica unul la fel. Era deja stricat, cand ma jucam cu el copil fiind, pe la inceputul anilor 70. Nu-mi amintesc sa fi avut vre-un nume. Apropos, are amplificator?
Golem
13th September 2007, 16:48
Deci vrea careva "Temp"ul?
Am găsit azi la un atelier de depanări următoarele chestii:
1) Televezior românesc a/n Național V.S. 43-614, în stare bună, cică și merge
2) Radio "Minsk" 58
3) Radio "Blaupunkt" din anii '30
4) Radio românesc "Junior"
5) Radio "Mir"
6) Pick-up "Tesla" sau "Suparphon"
7) Magnetofon "Tesla" B2 sau B3
CHESTIE TARE: cică are un mini magnetofon, care nu folosește bană magnetică ci fir de argint! și mai e și pe lămpi. Chestia nu ar fi mai mare decât un casetofon de birou!!!
CHESTIE TARE: cică are un mini magnetofon, care nu folosește bană magnetică ci fir de argint! și mai e și pe lămpi. Chestia nu ar fi mai mare decât un casetofon de birou!!!
Cine vrea telefonul, p.m. me
djl, crezi ca radiourile alea sunt functionale? L-ai intrebat cumva pe mester de asta?
Repulse #
13th September 2007, 18:28
QUOTE(Golem @ Sep 13 2007, 17:48)

djl, crezi ca radiourile alea sunt functionale? L-ai intrebat cumva pe mester de asta?
Sunt functionale. Am fost eu si m-am interesat. Pana la urma am luat insa din alta parte.
florinfloreanu
14th September 2007, 08:20
QUOTE(cap_tepos @ Sep 13 2007, 14:20)

@Florin Floreanu
Cat despre pick-upul albastru, a avut bunica unul la fel. Era deja stricat, cand ma jucam cu el copil fiind, pe la inceputul anilor 70. Nu-mi amintesc sa fi avut vre-un nume. Apropos, are amplificator?
multumesc pentru sfaturi. pick-up-ul nu are amplificator.
misa2
14th September 2007, 13:18
QUOTE(radianr @ Sep 13 2007, 13:04)

Am gasit in sfarsit schema originala pentru Blaupunkt Riviera 2341/44:
Eu as incepe reparatia cu schimbare condensatorului C726 (de linga EC92). Valoarea din schema e trecuta 10T adica 10nF.
radianr
14th September 2007, 18:52
QUOTE(misa2 @ Sep 14 2007, 18:18)

Eu as incepe reparatia cu schimbare condensatorului C726 (de linga EC92). Valoarea din schema e trecuta 10T adica 10nF.
EC92 functioneaza numai pe UKW si astea functioneaza bine (cel putin asa mi se pare..). L-am verificat totusi (l-am inlocuit) dar problema nu a disparut, adica pe AM nu are sensibilitate si cand cuplez antena de ferita aproape ca tace de tot. Am verificat aproape toti cond.
Pe schema: pe linia pe care ar trebui sa fie 289 V/264 V (iesirea din sursa) am gasit pe AM-220 V si pe FM -210 V, iar in punctul dintre L722 si L720 (spre anod heptoda) am gasit pe AM -127 V si pe FM 200.
Am masurat niste tensiuni si pe ECH81 si din cate am obsrvat din schema, trioda functioneaza numai pe AM ca oscilator iar pt. FM oscilatoarea este EC92 care, impreuna cu ECC85 functioneaza numai pe FM (pe AM nu mai au tensiune anodica). Tensiunile le-am trecut intr-un tabel (nu am voltmetru electronic)
misa2
14th September 2007, 23:27
Eu cred ca fenomenul poate fi cauzat de scaderea tensiunii. Aceasta scadere poate fi cauzata (am patit eu) de faptul ca in grila1 a finalului sa fie o tensiune prea mare care duce la un curent anodic exagerat. Tensiunea in grila poate creste datorita faptului ca un condensator de exemplu C763 e partial strapuns si prin el vine componenta continua. (am gasit multi condensatori vechi cu rezistenta intre 50K si 500K). De asemenea daca C767 din catod e strapuns curentul va creste mult. Un final "supracurentat" poate functiona in continuare rezonabil din punct de vedere al auditiei.
Ideea e ca trebuie sa cauti cauza tensiunii mici din linia aia.
Succes
radianr
15th September 2007, 08:14
QUOTE(misa2 @ Sep 15 2007, 04:27)

Eu cred ca fenomenul poate fi cauzat de scaderea tensiunii. Aceasta scadere poate fi cauzata (am patit eu) de faptul ca in grila1 a finalului sa fie o tensiune prea mare care duce la un curent anodic exagerat. Tensiunea in grila poate creste datorita faptului ca un condensator de exemplu C763 e partial strapuns si prin el vine componenta continua. (am gasit multi condensatori vechi cu rezistenta intre 50K si 500K). De asemenea daca C767 din catod e strapuns curentul va creste mult. Un final "supracurentat" poate functiona in continuare rezonabil din punct de vedere al auditiei.
Ideea e ca trebuie sa cauti cauza tensiunii mici din linia aia.
Succes
Multumesc. Voi continua cercetarile si te voi tine la curent.
Bafta!
Repulse #
15th September 2007, 14:31
QUOTE(djl @ Sep 14 2007, 16:30)

De ce ai luat din altă parte?
Pai omul nu prea stia la ce pret sa le dea. Apoi mi-a spus ca stie pe cineva care are mai multe aparate de vanzare si sa mai astept un pic ca apare persoana respectiva. Am asteptat, a aparut dar nu avea cum sa imi arate ce aparate are pt. ca le avea imprastiate in mai multe locuri. Pana la urma, printr-o coincidenta era cineva acolo care mi-a spus ca stie o persoana care are un Philips de vanzare. Cum vroiam demult un Philips m-am dus pana acolo si l-am luat.
dan_pescaru
17th September 2007, 03:09
QUOTE(misa2 @ Sep 2 2007, 21:58)

Am luat Rubinul. Dupa curatarea contactelor si inlocuirea a 4 lampi a inceput sa functioneze - oarecum. Sunet are (ceva posturi de radio) dar inca nu am vazut vreo imagine. Datorita faptului ca e in stare foarte buna am sa-l repar si reconditionez. Deocamdata o sa schimb electroliticii si am sa caut un set complet de lampi. Se pare ca nu a suferit reparatii ciobanesti.
Vezi ca rubinul are lampa finala de cadre uzata sau electroliticul de negativare din catod dus,cred ca sunt doua in tv:final audio si final cadre,schimbale intre ele altfel nu scapi de intorcerea imagini in parte de jos.
Golem
18th September 2007, 00:30
Mi-am luat si eu unul
-o minune fara nici macar o dioda semiconductoare- l-am restaurat oarecum, lacuit carcasa, desprafuit, vreo doua lipituri-functioneaza perfect, si prinde pe scurte de zece ori mai multe posturi ca unul pe tranzistori
-deh, condensator variabil cu aer, ECH81...
Cu sfoara de scala nu stiu cum sa ma descurc, am schema, dar e complicat rau "mecanismul"...
florinfloreanu
18th September 2007, 16:42
MISA, cand iti lipsesc portiuni mici de scandura din carcasa, tu cu ce umpli golurile? cu un chit, ceva, dupa care slefuiesti? ce fel de chit? ti-am pus intrebarile astea aici pentru a mai invata si altii care se lovesc de aceasta problema. multumesc.
misa2
18th September 2007, 23:03
Daca lipseste o bucata se furnir, tai furnirul in jurul gaurii intr-o forma regulata, curat cleiul vechi, caut un furnir cu o textura cit mai apropiata, decupez exact si lipesc cu aracet. Dupa intarire slefuiesc. Daca scula de taiat e buna si face taieturi cu pereti drepti, aproape ca nu se observa reparatia. Operatia o fac dupa indepartarea lacului vechi. Pentru goluri mai mari si un zone acoperite cu vopsea (in spate de exemplu am folosit chit auto din 2 componente (chit+intaritor), slefuire, vopsire. La o gaura mai serioasa trebuie taiat in jur pentru a obtine o forma regulata si astupata cu o bucata de lemn furniruit. Pentru umplut fisuri, crapaturi, folosesc rasina epoxidica. Aceasta este absorbita putin de lemn asa ca daca fisura e mai mare trebuie completat dupa intarire. O asemenea operatie daca e facuta intr-o zona cu lac e putin probabil sa o slefuiesti fara a da jos si lacul pentru ca rasina epoxidica e mult mai dura decit lacurile obisnuite. Trebuie lucrat cit de cit cu grija pentru a nu fi necesara o slefuire. (oricum reparatia se va vedea) Rasina epoxidica are avantajul ca nu isi micsoreaza volumul prin intarire, e foarte rezistenta si lipeste exceptional de bine foarte multe materiale.
misa2
21st September 2007, 01:55
Am facut rost de:
Ilmenau 66/55 functional, ochi magic EM11 defect dar am de schimb NOS. Scala crapata - tocmai am lipit-o. (stare buna)
Kantata 204 (sovietic) cu picup, partea audio si partea mecanica functioneaza, partea radio are 2 lampi defecte (nu imi prea pace aparatul desi e in stare buna)
Oberon (varianta mono) ECC85 defecta. Dupa inlocuire functioneaza si UKW.(f. bine pastrat). Ochi EM84 functional!!!
Philips 657A functional, scala crapata, putin stearsa, tocmai am lipit-o, un buton lipsa. Nu am gasit schema decit la varianta U. Probabil e aceeasi (in afara de tensiunile de alimentare ale filamentelor), dar nu e schema aparatului meu(stare mecanica cit de cit OK, perfect restaurabil)
Select TG8 S682TA. Carcasa lemn, tranzistoare cu germaniu, carcasa poate fi perfect restaurata pentru ca nu lipseste nimic dar partea electronica e oxidata si murdara rau de tot. Nu stiu daca va mai merge vreodata.
BZ02SGO
21st September 2007, 16:34
QUOTE(augustin87r @ Jan 14 2006, 00:18)

Ma intereseza un radio pe lampi din anii 70, care sa semene cu asta din poze , care sa shi mearga..cam multe pretentii , nu ?

Daca e romanesc cu atat mai bine....
are un vecin de-al meu prin uscator un aparat de radio si am vazut prin el niste lampi deci e vechi poate reusesc sa-l conving sa mi-l dea dar mai este o problema eu sunt din buzau iar tu esti din sibiu ti-am mai promis odata ca-ti dau unul dar il aruncase bunicii....poate reusesc cu asta
misa2
23rd September 2007, 20:32
Aparatele cu care m-am laudat sunt demontate pentru curatire si restaurare. Am facut poze deocamdata doar cu Ilmenau. Am curatat carcasa si interiorul, am schimbat condensatorii cu hirtie si ochiul magic. Electronica functioneaza perfect. Carcasa de bachelita si-a pierdut luciul in exterior (in interior il mai are). Am sa incerc sa ii dau luciul original cu un strat de lac epoxidic. Deocamdata am trasat dungile aurii de pe carcasa si butoane.
misa2
23rd September 2007, 20:49
Iata si o poza cu aparatul Philips.
florinfloreanu
24th September 2007, 13:15
cat sa dau pe acest tesla 422u-2, "perfect functional" ?
tipul cere 1 milion si jumatate.
misa2
24th September 2007, 13:44
Eu am constatat ca pentru cei ce vind aparate vechi, "perfect functional" inseamna sa se aprinda vreun bec. Altfel aparatul e fain... Despre pret... si prin Cluj cam atita se cere. Poate il lasa la 100.
Repulse #
24th September 2007, 18:07
QUOTE(misa2 @ Sep 24 2007, 14:44)

Eu am constatat ca pentru cei ce vind aparate vechi, "perfect functional" inseamna sa se aprinda vreun bec.
Asa e. Pe mine m-a amuzat un anunt de pe okazii :
" Aparat radio cu lampi, model foarte rar, de fabricatie sovietica, in stare foarte buna. Are un mic defect( se aprind lampile, bazaie, dar nu receptioneaza nici un post)".
Doar un "mic defect"...dar e in stare foarte buna. Da, daca vrei sa il folosesti ca lampa pentru citit. Oricum omul nu cerea mult pe el.
florinfloreanu
24th September 2007, 19:24
QUOTE(Repulse # @ Sep 24 2007, 19:07)

Asa e. Pe mine m-a amuzat un anunt de pe okazii :
" Aparat radio cu lampi, model foarte rar, de fabricatie sovietica, in stare foarte buna. Are un mic defect( se aprind lampile, bazaie, dar nu receptioneaza nici un post)".
Doar un "mic defect"...dar e in stare foarte buna. Da, daca vrei sa il folosesti ca lampa pentru citit. Oricum omul nu cerea mult pe el.
dar asta cum suna (in acelasi anunt de vanzare): "Este complet, cu exceptia a 2 butoane, geamul si cheita de la ceas".
m-am spart de ras...acum 2 luni tipul vroia 1 milion si jumatate, acum o luna 1 milion si acum vrea 5 sute de mii. in octombrie o sa-l lase probabil la 2-3 sute de mii.
nichishoru
25th September 2007, 13:59
QUOTE(longroad @ Sep 12 2007, 14:04)

Pentru Bucuresteni: cum am mai scris intr-un mesaj anterior, la consignatia din pasajul Macca (str. Bijuteriilor) vizavi de politia Capitalei de pe Cal. Victoriei sunt de vanzare doua radiouri, un Ilmenau si un Telefunken fiecare cu 1,4 mil. lei in stare buna.
Fata de preturile de pe Covaci (3-5 mil. lei) eu zic ca sunt ieftine.
Succes la cumparare.
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.