piscotel2004
13th January 2006, 13:46
Buna.
Am site-ul gazduit la MyX..varianta de 3$. Fara PHP (nu ca m-as pricepe sa lucrez cu PHP, desi vreau sa invat).
Ce solutii am daca doresc sa fac un formular de comanda? Fara PHP se poate? Site-ul l-am facut ajutandu-ma de Adobe, CSS, Dreamweaver.
Formular stiu sa fac, ma refer la forma lui, variante de raspuns (doar in HTML) dar cum il fac sa si trimita e-mail?
<input type="submit" name="submit" value="Send">
</form>
De aici ce fac?
.ral:cr
13th January 2006, 13:55
nu conteaza daca se poate pentru ca de trimis pe mail oricum n-o sa poti fara php.
cyberDJ
13th January 2006, 14:02
Pai, daca neaparat tii sa ai situl pe myx, poti tine formularul pe un host gratuit care sa aiba suport php (ex lx.ro are mail(), sau xhost.ro care are smtp).
Daca nu te descurci cu formularul (partea php), poti incerca o aplicatie care iti va genera tot scriptul, de exemplu asta.
AresGod
13th January 2006, 14:03
poti sa trimiti mailuri de pe site de la myx.
consulta helpul de la myx si ai sa vezi ca ai acolo ceva de genul form builder (nu mai tin minte) si tu le zici ce campuri vrei in form si adresa de mail unde sa trimita si ei iti genereaza formul pe care il copiezi in site.
ada80ro
13th January 2006, 14:17
Poti sa trimiti un formular si fara php (sau orice alt script pe parte de server) daca folosesti mailto la action in formular. Partea proasta e ca asta deschide un client de mail de pe calculatorul utilizatorului si prin clientul de mail se trimite formularul.
Vezi tutorialul asta:
http://www.tizag.com/htmlT/forms.php
cosminnuss
13th January 2006, 17:15
daca folosesti mailto la action in formular
in cazu asta, formularul cu inputul (textarea) unde bagi contentu mailului nu-si mai are sensul
. Si insusi formularul de mail nu mai are sens. Un simplu link cu "mailto" ar fi de ajuns. Nu cred ca la asta se referea.
ada80ro
13th January 2006, 17:20
QUOTE(cosminnuss @ Jan 13 2006, 17:15)

in cazu asta, formularul cu inputul (textarea) unde bagi contentu mailului nu-si mai are sensul

. Si insusi formularul de mail nu mai are sens. Un simplu link cu "mailto" ar fi de ajuns. Nu cred ca la asta se referea.
Ba are sens, informatiile alea pe care le scrii in formular ti se pastreaza, nu trebuie decat sa trimiti ala.
evilone
13th January 2006, 17:23
Se păstrează că si query string. sub forma variabila1=valoare1&variabila2=valoare2&… cu toate stringurile urlencoded. Nu este grozav de elegant. Mai bine investighezi ce-a spus AresGod. Și eu știam că myX îți oferă un script de trimis mail.
again
13th January 2006, 22:47
a spus si cineva mai sus, contul de la myx ofera acest suport de creare a formularelor, beleste ochii prin panelul ala
piscotel2004
13th January 2006, 23:51
OK, multumesc frumos...da, am vazut ca ofera myx...eu doar incercam sa aflu ce variante am fara sa trebuiasca sa folosesc php.
@again...
o sa ma uit si prin panelul acela. Suna mai bine, nu?
piscotel2004
14th January 2006, 02:09
Multumesc frumos..am creat formularul, l-am testat...Merge.
Am vazut aici ca au CASCO cu 5% mai ieftin. Pentru Renault e oferta in principal! Pare OK... uitati-va si voi!
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.