necromanc
13th January 2006, 12:46
Am citit in aceasta rubrica, inca 2-3 threaduri in care anumite persoane aveu probleme cu stapanirea limbi engleze.Aici am si eu o mica problema, desi studiez limba de mult timp.
In scris apar greseli, deci as dori cateva sfaturi pentru a-mi perfectiona scrisul in limba engleza, in rest nu am probleme, la citit, vorbit, inteles, partea cu scrisul mai trebuie pusa la punct, deci de unde sa incep ?
gika_killeru'
13th January 2006, 17:04
stiu ca suna banal insa repetitia este mama invataturii
necromanc
14th January 2006, 21:56
stiu ca suna banal insa repetitia este mama invataturii
O sursa de unde sa incep ? Ca nu stiu de unde sa incep sa repet, de atata timp ..desi citesc zilnic in limba engleza pe net.
gika_killeru'
15th January 2006, 00:47
pai un inceput ar fi sa iei un banal manual de engleza , cauti un text care e si in romana si in engleza, iei textul in romana si il traduci. apoi compari traducerea ta cu varianta originala. in felul asta imbunatatesti si scrisul, si gramatica
si eu aveam probleme cu scrisul in liceu si la mine nu prea era de bine ca eram la profil de limbi straine. pana mi-a dat o profesoara o carte bilingva. fiecare pagina avea langa varianta in romana varianta in engleza. am tradus aproape juma de carte si s-a cunoscut diferenta
necromanc
15th January 2006, 23:45
cauti un text care e si in romana si in engleza, iei textul in romana si il traduci. apoi compari traducerea ta cu varianta originala
Nu stii unde as putea gasi asa ceva pe internet ?
don_dannielo
16th January 2006, 00:01
As mai adauga un pas. Primul lucru pe care sa-l faci e sa traduci textul din engleza in romana, apoi din romana ta in engleza si sa observi cat de mult te-ai indepartat de original.
Nu stiu unde gasesti carti pe net, mai bine cauti in librarii.
gtk
17th January 2006, 14:17
ideala ar fi o carte cu texte paralele (si engleza si romana)... o carte excelenta pt. asa ceva e "Engleza fara profesor" de Dan Dutescu de la editura Niculescu... textele sunt impartite pe doua coloane (una in eng. si cealalta in ro.)...
ai putea sa faci un fisier in excel... pe un sheet copii textele in doua coloane mai intai(si verifici corectitudinea tastarii cu "proofing tools") si pe alt sheet te verifici (cu ajutorul unor formule)... astfel poti sa-ti verifici si cunostintele de engleza si ortografia...
don_dannielo
17th January 2006, 16:52
Dan Dutescu recomand si eu. Nu stiu daca s-a mai reeditat.
necromanc
11th February 2006, 21:35
Si totusi cred ca un program pe calculator ar fi mult mai practic si mai simplu.Din experienta voastra, stie cineva asa ceva ? In general scrisul e o problema la mine, o problema care are nevoie de imbunatarire.
gtk
15th February 2006, 17:27
din pacate nu stiu un soft foarte bun... cel putin la mine nu au dat rezultate grozave si le-am abandonat repede...
ideea de mai sus, cu cartea, cred ca e foarte buna... incearca... nu pierzi nimic,,
uite o pagina cu link-uri spre site-uri cu exercitii de "spelling":
http://cla.univ-fcomte.fr/english/sites/spelling.htm
goodie
26th February 2006, 18:22
Din cate stiu eu exista un program numit Profu de Engleza care are destule lucruri bune inclusiv gramatica.
O alta idee este sa frecventezi forumurile in limba engleza si sa exersezi zilnic. Degeaba inveti mecanic daca uiti dupa o saptamana.
Neuron
28th February 2006, 23:06
Si eu am probleme de genul asta. Cu gramatica ma mai descurc, dar cand ma apuc sa scriu mai pierd din litere mai ales unde este dublu s sau r, iar pe unele cuvinte le mai stalcesc. Asta in conditiile la care la TOEFL am luat 286 din 300 de puncte. Solutia care am gasit-o eu este sa scriu cat mai mult in Word cu corectare in engleza si vad acolo subliniat in rosu de fiecare data cand gresesc. Eu am de scris destul in engleza ca sa ma antrenez. Tu poti sa te apuci sa faci compuneri, vezi ca gasesti subiecte pentru asta pe site-urile de antrenament pt TOEFL sau GRE. Si pe urma fi atent cand citesti articole in engleza la formularile gramaticale si cum se scriu unele cuvinte, nu mai sari mai departe in momentul in care ai inteles ideea paragrafului. Iti recomand articole generale pentru a invata engleza de zi cu zi gen cele din New York Times (care este free cu inregistrare). Sau daca nu iti plac americanii uita-te prin ziarele englezesti.
ten_10
5th November 2008, 17:40
Din cate am auzit exista un curs de engleza de la Reader's Digest care te ajuta si sa inveti limba, si sa scrii, si sa citesti. Cred ca se numeste Engleza in 20 de Minute.
Izzie
14th May 2009, 17:22
exista mai multe variante sa-ti imbunatatesti engleza, prima si cea mai logica e sa te apuci sa inveti serios, cu un prof sau ceva de genul. eu am facut un curs de engleza la un centru Road Language Centre si, cu toate ca stiam engleza bine, aveam scapari, inadmisibile pentru CAE, ca pentru asta faceam pregatire, si scriam cand in British English, cand in American English (ma refer la spelling). si mi-a explicat profa ca trebuie sa aleg una din doua, the key is consistency, ori scriu in BE ori AE, adik fie flavour, fie flavor (theater-theatre, centre-center, colour-color), si sa fiu foarte atenta. ma verifica dupa ce scriam eseurile, cu un ochi super critic, si imi arata. am scris eseuri de-am innebunit.
dupa cum ti-a zis si cineva mai sus, important e sa scriu tu cu mana ta, si niste cantitati...nu doar cateva fraze.
solutia informatica si mai simpla, dar care iar cere atentie si multa vointa din partea ta sa bagi la cap este Word-ul. detecteaza limba automat. iti alegi English U.K. sau U.S., cum iti e tie mai usor, si dupa ce scrii iti arata greselile. important e sa retii unde gresesti si sa corectezi pe viitor.
multa bafta la invatat!
ps: profu de engleza e ok, dar nu prea
e cam invechit, iar cine vorbeste e roman, nu nativ. ma asteptam la un nativ sa imi pronunte, ca asa pot sa stalcesc si eu cuvintele
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.