mihaibo
12th January 2006, 22:30
Tocmai avem o cearta cu un mitic pe tema asta sa vedem ce credeti
Tuliman
12th January 2006, 22:40
QUOTE(mihaibo @ Jan 12 2006, 22:30)

Ce este un "mitic"?
Edit: ai cel mai jalnic alcatuit chestionar, optiunile sunt de-a dreptul....
Edit2: sunt bucurestean, luv u 2 
Edit3: ai greseli gramaticale
mihaibo
12th January 2006, 22:44
QUOTE(Tuliman @ Jan 12 2006, 22:40)

Ce este un "mitic"?
Edit: ai cel mai jalnic alcatuit chestionar, optiunile sunt de-a dreptul....
Edit2: sunt bucurestean, luv u 2

crz
12th January 2006, 22:53
Bucrestiul este o localitate caracterizata printr-o gloata proprie de ~7 ori mai mare decat a urmatorului oras ca marime. Nu putini sunt provinciali naturalizati. Sunt tot felul de categorii sociale, de oameni in general, drept pentru care nu se pot categorisi in nici un fel.
PS: Daca ai avut niste experiente neplacute cand ai ajuns in Bucuresti nu trebuie acuma sa urasti orasul si pe toti cei care traiesc in el.
sam
12th January 2006, 22:58
inca un provincial frustrat!
glumetu
12th January 2006, 23:01
voi inca-l mai bagati in seama pe baiatul asta?
cam tot ce posteaza el e flamebait in stare pura...
gika_killeru'
13th January 2006, 00:17
Bucuresti
prea aglomerat si agitat pt unul dintr-un orasel de provincie
Bucurestenii
prea pe fuga pentru gustul meu. in rest....oameni de treaba desi stiu unul care ma calca pe bataturi tare. dar la ala e din cauza ca e idiot in stare pura nu ca e bucurestean.
brebe85
13th January 2006, 00:28
termenul bucurestean s-a denaturat. trebuie cumva despratit termenul intre bucuresteni adevarati si cei adoptati.
CataPro
13th January 2006, 00:52
QUOTE(brebe85 @ Jan 13 2006, 00:28)

termenul bucurestean s-a denaturat. trebuie cumva despratit termenul intre bucuresteni adevarati si cei adoptati.
eu il am in sange, desi stau in... "provincie" (ca prostii).
deci sunt adevarat, adoptat/alaptat, sau neadevarat?
bbshtrumf
13th January 2006, 00:52
Spre marea mea rusine nu inteleg motivele pentru care exista discutii de genul asta. Personal nu cunosc nici un asa zis bucurestean a carui aroganta sa se traga strict din faptul ca traieste in Bucuresti. Asa cum nu inteleg nici conceptul de bucurestean adevarat si bucurestean adoptat. Din simplul motiv ca ma pune in dificultate in ceea ce priveste apartenenta mea, dintr-un punct de vedere, si prin prisma faptului ca intotdeauna am considerat ca fiind "acasa" locul in care eu ma simt acasa, nu acela care imi este dictat de o anumita situatie. Pentru cei care se vor grabi sa ma eticheteze, m-am nascut intr-alt oras iar ai mei s-au mutat aici cand aveam eu vreo doi ani. Evident, ma consider bucuresteanca pentru faptul ca nu-mi amintesc oricum nimic de-acolo. Deasemenea, nu mi se pare un privilegiu faptul ca locuiesc in Bucuresti, asa cum nu consider ca este nici un drept. Aici stau...punst. Nu mi-am permis niciodata sa iau de sus pe cineva pentru faptul ca locuieste in alt oras...e stupid. Asa cum nu am considerat ca sunt luata de sus de un om care locuieste intr-alta parte. Iar e stupid.
In fine, consider ca oamenii care ridica probleme de genul asta o fac datorita faptului ca au un complex, intr-un sens sau altul
Cat despre Bucuresti, e un oras banal, uratel, foarte aglomerat si implicit murdar. In rest, numai de bine. Eu ma simt acasa.
brebe85
13th January 2006, 01:28
haideti sa va explic. nu am nici un complex insa am ajuns sa urasc provincialii care au ajuns in bucuresti o data cu marile realizari ale epocii de aur.
cat ai zice, aveau alta educatie, pe care nu s-a chinuit nimeni sa o modifice, sa o adapteze la cerintele unui oras, fie el si bucuresti.
sunt de acord: taranul (prost sau nu) care a venit in capitala sa faca o facultate: tot respectul, inseamna ca este mai maleabil si in duce capul, s epoate adapta. dar ce sa mai zicem de taranii de la sapa veniti mai fortat sau de bunavoie sa lucreze la IMGB sau mai stiu eu pe unde?
de ce am zis ca termenul ar trebui divizat? pentru ca se pot face confuzii, multi pot generaliza si se creeaza o parere unanima ca bucurestenii sunt aroganti, invidiosi si mai stiu eu cum. lucru pe care l-am observat in anul I de facultate cand am facut un sondaj printre cei din camine; toti au venit cu ideea ca bucurestenii sunt descrisi mai sus.
cat despre oras: murdar, citeam ca in ultmii ani ai epocii de aur existau cartiere noi in care nu se maturase de peste 3-4 ani. pai si atunci ce sa mai ceri. a fost un oras frumos, balcanic, dar al bucurestenilor. poate peste cateva generatii sa ne putem numi din nou bucuresteni.
Ragnarokr
13th January 2006, 08:36
http://forum.softpedia.com/index.php?showtopic=71739
Mihaibo, pentru documentare, vezi mai sus.
peace
p.s. chestionarul e gresit formulat. nu poti face afirmatii atat de radicale despre un oras sau cei care locuiesc in el. Daca luam in considerare si faptul ca in Bucuresti sunt 2,5 milioane de oameni (+ ~500.000 in tranzit cotidian) atunci ai afirma ca 2,5 milioane de oameni sunt integral buni sau rai. Nu crezi ca e deplasat?
zuppy
13th January 2006, 08:52
mihaibo, esti o gluma de om... hai mai povesteste ca ma faci sa rad
tomaso
13th January 2006, 11:50
Mie nu-mi place Bucurestiul .
Nu inteleg de ce ar sta cineva de buna voie in aceasta localitate.
Stiu ca sint multi oameni care au servicii bine platite in Bucuresti si de aceea ei sint nevoiti sa supravietuiasca acolo. No coment , fiecare isi alege viata.
Insecuritatea vietii este cel mai dezagreabil aspect din Bucuresti . Eu traiesc intr-o zona unde lasam portile si usile descuiate. Niciodata nu s-a intimplat ceva rau ( viol , jaf , furt ) .
De cite ori ajung prin Bucuresti ma apuca scirba de citi dubiosi vad la tot pasul . Nu suport acele moace de hoti si nici felul cum stau la pinda.
Bucurestiul este raiul violentei si al lipsei de spirit civic.
Bucuresteni , nu va suparati pe mine .
Nu o spun cu rautate si nu sugerez ca toti bucurestenii ar fi asa .
sofian george
13th January 2006, 12:05
QUOTE(tomaso @ Jan 13 2006, 11:50)

Stiu ca sint multi oameni care au servicii bine platite in Bucuresti si de aceea ei sint nevoiti sa supravietuiasca acolo. No coment , fiecare isi alege viata.
Insecuritatea vietii este cel mai dezagreabil aspect din Bucuresti . Eu traiesc intr-o zona unde lasam portile si usile descuiate. Niciodata nu s-a intimplat ceva rau ( viol , jaf , furt ) .
De cite ori ajung prin Bucuresti ma apuca scirba de citi dubiosi vad la tot pasul . Nu suport acele moace de hoti si nici felul cum stau la pinda.
D-le Tomaso,aveti aceeasi atitudine ca un taran ajuns la oras si primind sfaturi de la rude relativ umblate-n lume ,ajuns in oras strangeti cu strasnicie traista la piept de teama sa nu va fie furata chiar daca in ea aveti doar pita,slana si ceapa.(altfel nu explic atitudinea paranoica de suspectare a tuturor celor din jur)
0
Epurica
13th January 2006, 12:17

Stau in Bucuresti de cand m-am nascut. Nu m-am simtit niciodata in halul asta de nesecurizata. Am stat ocazional si in alte orase mai mici, si am putut face diferenta. cand m-am intors in oras, tot nu m-am simtit "violentata psihic" de posibilitatea de a fi atacata, jefuita, jignita, maltratata. Cred ca e vorba de gradul fiecaruia de a rezista la anxietatea trairii intr-un oras mare, de a rezista la frustrare.
Cat despre ideea de "bucurestean autentic" si "bucurestean infiat", pot intelege diferenta, desi pentru felul in care eu vad si evaluez oamenii, este o diferenta absolut irelevanta, ca si in general orasul, zona de provenienta.
ps: Nu am votat. Mi se pare stupid felul in care se pun astfel de probleme.
fanariotul
13th January 2006, 12:33
QUOTE(mihaibo @ Jan 12 2006, 22:30)

Li se spune regateni, adica din regat, nu stiu daca stii tu...
Daca m-as cobori la mintea ta, as face un poll despre ce parere au ceilalti useri despre tine, iar rezultatul ar fi mult mai dezastruos.
tudor2006
13th January 2006, 12:41

Nu se supara nimeni pe tine tomaso. Ma gandesc cu ce fel de atitudine ai venit in Bucuresti, si cu ce ochi te-ai uitat in stanga si dreapta ta. Probabil ca sunt multu dubiosi, insa da-mi voie sa ma indoiesc de "calitatea oamenilor" din alte orase. Peste tot este la fel, intr-un procent mai mare sau mai mic. Eu n-am fost jefuit si nici talhrit in Bucuresti. Ma simt bine aici, am ce face, am prietenii, am familia, si da-mi voie sa-ti spun ca nici un oras din Romania nu are ce are Bucurestiul. Suflu.
tomaso
13th January 2006, 12:49
QUOTE(sofian george @ Jan 13 2006, 12:05)

D-le Tomaso,aveti aceeasi atitudine ca un taran ajuns la oras si primind sfaturi de la rude relativ umblate-n lume ,ajuns in oras strangeti cu strasnicie traista la piept de teama sa nu va fie furata chiar daca in ea aveti doar pita,slana si ceapa.(altfel nu explic atitudinea paranoica de suspectare a tuturor celor din jur)
0
Dragul meu , am locuit ( de nevoie ) cam 5 ani in Bucuresti si am detinut si un apartament linga piata Alba Iulia.
In plus , nici nu sint sperios din fire , ca sa spun asa .
Atitudinea mea se bazeaza pe experienta traitului in diferite zone ale tarii si ale lumii ( inclusiv in SUA ).
Fac pariu ( pe baza atitudinii tale ) ca esti bucurestean !
Gresesc ?
Dana_H
13th January 2006, 13:16
Tomaso, banuiesc ca esti din Ardeal dupa legenda cu lasatul usilor deschise (vad ca nu ai spus din ce oras esti, probabil ca sa nu migram toti in raiul asta al tau
) Subscriu la ideea cu lipsa de simt civic, dar violenta....hai sa fim seriosi, ultimele exemple de crime intr-adevar odioase n-au prea fost din Bucuresti
Cat despre moacele de hoti, nu uita ca Bucurestiul, prin nivelul de trai mai ridicat al oamenilor de aici, a strans toate mizeriile din tara...evident, aia care n-au apucat sa sperie deja vestul
Ar trebui sa ziceti bogdaproste pentru asanare...
Ceea ce irita la tonul tau este atitudinea intrucatva superioara, de "nu stiu cum suportati sa locuiti acolo, vai-vai"...uite ca suportam. Mai mult, avem familii, rude, prieteni si multe amintiri. Daca tu asimilezi un oras de 2 milioane de oameni cu ceva dubiosi vazuti pe strada, asta e problema ta. Ar trebui sa asimilez si eu Brasovul cu gastile din Noua ?
edit: nu votez, poll-ul e insultatot pentru inteligenta multora
Tuliman
13th January 2006, 13:17
Si rudele mele de la tara stau fara griji cu usa si poarta descuiate, si eu, frecvent, la bloc, adorm cu usa descuiata, si nu consider ca am motive de ingrijorare - nu ca ar fi ceva normal si recomandat si nici nu prea vad relevanta.
Oricum, in ultimii ani nu am avut parte de NICI o experienta neplacuta in Bucuresti; locuiesc de peste 20 de ani in orasul asta, frecvent ma intorc seara tarziu, chiar noaptea pe jos acasa, cu o oarecare teama normala, dar nu am patit niciodata nimic, nici eu nici vreun alt membru al familiei mele.
Daca te-ai uita pe o statistica a criminalitatii, cel putin acum ceva timp, Bucurestiul statea destul de bine la capitolul asta prin comparatie cu celelalte capitale europene, iar a judeca oamenii ca dubiosi doar dupa "prima impresie".....
Din experienta cunoscutilor care au calatorit in afara si personala, sunt semnificativ mai nesigure orase ca Barcelona, Paris, si inca multe alte orase.
tudor2006
13th January 2006, 13:21
QUOTE(tomaso @ Jan 13 2006, 12:49)

Dragul meu , am locuit ( de nevoie ) cam 5 ani in Bucuresti si am detinut si un apartament linga piata Alba Iulia.
In plus , nici nu sint sperios din fire , ca sa spun asa .
Atitudinea mea se bazeaza pe experienta traitului in diferite zone ale tarii si ale lumii ( inclusiv in SUA ).
Atunci ai si varianta sa poti alege. Am un prieten care ma bate la cap sa mergem in USA. Bineinteles ca a venit si cu argumente. Ca Romania este asa si pe dincolo, ca s-a saturat de nesimtire, de lipsa de profesionalism, de idei preconcepute si etc. A si gasit solutia pentru emigrare in USA. L-am refuzat si i-am spus ca prefer sa traiesc aici.
Tomaso, forumul asta e o problema, cu bune si rele omul vine si-si spune oful. De inteles, dar dragule, de ce nu-ti dai si solutia pentru problema? Daca nu suporti Romania si USA ti s-a parut rai, de ce nu incerci sa pleci? Eu unu asa as face, si recomand tuturor sa-si urmeze visele.
mihaibo
13th January 2006, 14:37
QUOTE(Dana_H @ Jan 13 2006, 13:16)

Tomaso, banuiesc ca esti din Ardeal dupa legenda cu lasatul usilor deschise (vad ca nu ai spus din ce oras esti, probabil ca sa nu migram toti in raiul asta al tau

) Subscriu la ideea cu lipsa de simt civic, dar violenta....hai sa fim seriosi, ultimele exemple de crime intr-adevar odioase n-au prea fost din Bucuresti :
Cat despre moacele de hoti, nu uita ca Bucurestiul, prin nivelul de trai mai ridicat al oamenilor de aici, a strans toate mizeriile din tara...evident, aia care n-au apucat sa sperie deja vestul

Ar trebui sa ziceti bogdaproste pentru asanare...
Ceea ce irita la tonul tau este atitudinea intrucatva superioara, de "nu stiu cum suportati sa locuiti acolo, vai-vai"...uite ca suportam. Mai mult, avem familii, rude, prieteni si multe amintiri. Daca tu asimilezi un oras de 2 milioane de oameni cu ceva dubiosi vazuti pe strada, asta e problema ta. Ar trebui sa asimilez si eu Brasovul cu gastile din Noua ?
edit: nu votez, poll-ul e insultatot pentru inteligenta multora
lasatul usilor deschise nu e legenda chiar asa e (unde stau eu e la fel, e adevarat ca nu mai e chiar ca aucm 50 de ani cand LA NOI nimeni nu ar fi indrasnit sa fure nici un ac)
Si sa stiti ca asta insemna civilizatia adevarata europeana (germana), am fost in Austria si acolo e la fel nimeni nu inchide usa (nu poarta ca intrarea unde am stat eu se facea direct din strada nici urma de gard). tota ziua si toata noaptea usa era deschisa iar la camere in interiorul vilei nu exista cheie
ASTA INSEMNA CIVILIZATIE
uneori cand vad hotia care este in tara imi doresc sa renunt la suveranitate pentru o stapanire habsburgica in Ardeal. (atat de mult ma degustati)
Tomaso lasa-i habar NU AU CE INSEMNA CIVILIZATIA SI OMENIA nu merita sa te prinzi cu ei
p.s. subiectul e inchi din punctul meu de vedere
glumetu
13th January 2006, 14:47
Epurica
13th January 2006, 14:47
QUOTE(mihaibo @ Jan 13 2006, 14:37)

lasatul usilor deschise nu e legenda chiar asa e (unde stau eu e la fel, e adevarat ca nu mai e chiar ca aucm 50 de ani cand LA NOI nimeni nu ar fi indrasnit sa fure nici un ac)
Si sa stiti ca asta insemna civilizatia adevarata europeana (germana), am fost in Austria si acolo e la fel nimeni nu inchide usa (nu poarta ca intrarea unde am stat eu se facea direct din strada nici urma de gard). tota ziua si toata noaptea usa era deschisa iar la camere in interiorul vilei nu exista cheie
ASTA INSEMNA CIVILIZATIE
uneori cand vad hotia care este in tara imi doresc sa renunt la suveranitate pentru o stapanire habsburgica in Ardeal.
(atat de mult ma degustati)
Tomaso lasa-i habar NU AU CE INSEMNA CIVILIZATIA SI OMENIA nu merita sa te prinzi cu ei
p.s. subiectul e inchi din punctul meu de vedere

Nu te "degustam" deloc, nici macar in gluma.
In curand... autoevolution.ro
Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.