Totul despre Wizzair
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88

softpedic

QUOTE (CalatorulXP @ Apr 14 2009, 13:00) *
Da. Ai dreptate, este neplăcut. Este și mai neplăcut când ai zboruri în conexiune. Sunt pățit.

Problema este oarecum simplă: pentru ca Wizzair și alte LCC să poate oferi zboruri ieftine, compania trebuie să reducă costurile. Asta poate presupune și reorganizarea zboruilor pentru optimizarea costurilor.

Cam asa sta treaba, ai dreptate.
Hey23
Wizzair a bagat taxa de rezervare chiar daca plata se face prin transfer bancar? wallbash.gif

nic_biso
Da, de vreo saptamana.
Chiar si easyJet si Ryanair au taxa de card 0 (zero) in cazul in care platesti cu Visa Electron.
ddobrero
QUOTE (softpedic @ Apr 14 2009, 21:49) *
Cam asa sta treaba, ai dreptate.

repet: cu maiputin de 2 sapt inainte de zbor, compania crea il anuleaza trebuie sa acorde, prin lege, despagubiri importante in functie de distanta sau sa iti plateasca biletul la o alta companie similara. ESTE LEGE si se aplica daca o cunosti.
Sunt foarte rare cazurile,cand, cu mai putin de 14 zile de la plecare, fara motive intemeiate (defectiuni, vreme proasta) , wizz sau alta companie a anulat vreun zbor. Exceptie facand cazurile extreme.
Deci, interesati-va delegea cu privire la transportul aerian si veti vedea ca am dreptate.
fly_dream
QUOTE (nic_biso @ Apr 15 2009, 09:42) *
Da, de vreo saptamana.
Chiar si easyJet si Ryanair au taxa de card 0 (zero) in cazul in care platesti cu Visa Electron.

Au avut grija sa actualizeze si taxa de rezervare cu cardul: la Visa Electron costa acum 21 ron, fata de 15 cat era nu foarte demult....
remg
Am o rezervare Bucuresti-Paris pt 15 mai cu retur 22 mai. Uitindu-ma intimplator la stadiul rezervarii am vazut ca s-au decalat orele (in plus), insa nu m-a anuntat nimeni despre asta oficial. Ma intreb daca o sa ma anunte pina la data plecarii.
Basti
Si eu am un zbor dinspre Madrid spre Bucuresti pe 9 iunie si de asemenea mi s-a modificat ora..pana acum nu am fost anuntat!
..insa la cat am platit pentru bilet.. smile.gif

sill.rds
QUOTE (ddobrero @ Apr 15 2009, 13:19) *
repet: cu maiputin de 2 sapt inainte de zbor, compania crea il anuleaza trebuie sa acorde, prin lege, despagubiri importante in functie de distanta sau sa iti plateasca biletul la o alta companie similara. ESTE LEGE si se aplica daca o cunosti.
Sunt foarte rare cazurile,cand, cu mai putin de 14 zile de la plecare, fara motive intemeiate (defectiuni, vreme proasta) , wizz sau alta companie a anulat vreun zbor. Exceptie facand cazurile extreme.
Deci, interesati-va delegea cu privire la transportul aerian si veti vedea ca am dreptate.

A incercat cineva sa profite de aceasta reglementare? In principiu e vorba de 250 euro care ar trebui sa acopere eventuale probleme cu rezervarile de hotel anulate.
Eu am fost in situatia in care mi s-a anulat o cursa cu mai putin de 14 zile inainte de plecare. Am preferat totusi sa reprogramez pentru ca nu am inteles exact in ce conditii se dau acesti bani si ce implica acest lucru. Cu alte cuvinte mi-a fost lehamite sa incep sa ma cert cu ei smile.gif.
Thomas-
Mie cand mi-au anulat zborul mi-au dat urmatoarele optiuni:

Wizz Air Call Centre will contact you to discuss your options which are the following:
a) we re-book you on another flight operated by Wizz Air on the same or – if necessary – a comparable route, within 14 days before or 30 days after the scheduled date of departure of the cancelled flight, subject to availability of seats; or
(cool.gif we cancel your reservation and credit the full value of your payment for the cancelled flight plus 20% of the fare paid for the cancelled flight and also for the return sector if applicable on your “customer account” with Wizz Air. This credit can be used towards any Wizz Air flight within one year from the date of the cancelled flight; or
© we cancel your reservation and refund the Total Fare paid for the cancelled flight and, if applicable, the return sector, in accordance with (General conditions of carriage) paragraph 15.4.4.

Oricum, de sunat i-am sunat eu pentru ca m-am panicat. Exista cineva care a fost sunat el de Wizz? Nu de alta, dar nu sunt sigura ca voi avea acces la net data viitoare cand voi pleca si nu ma incanta ideea de a ramane blocata pe vreun aeroport.
ulitia

QUOTE (Thomas- @ Apr 16 2009, 12:41) *
Mie cand mi-au anulat zborul mi-au dat urmatoarele optiuni:

Wizz Air Call Centre will contact you to discuss your options which are the following:
a) we re-book you on another flight operated by Wizz Air on the same or – if necessary – a comparable route, within 14 days before or 30 days after the scheduled date of departure of the cancelled flight, subject to availability of seats; or
(cool.gif we cancel your reservation and credit the full value of your payment for the cancelled flight plus 20% of the fare paid for the cancelled flight and also for the return sector if applicable on your “customer account” with Wizz Air. This credit can be used towards any Wizz Air flight within one year from the date of the cancelled flight; or
© we cancel your reservation and refund the Total Fare paid for the cancelled flight and, if applicable, the return sector, in accordance with (General conditions of carriage) paragraph 15.4.4.

Oricum, de sunat i-am sunat eu pentru ca m-am panicat. Exista cineva care a fost sunat el de Wizz? Nu de alta, dar nu sunt sigura ca voi avea acces la net data viitoare cand voi pleca si nu ma incanta ideea de a ramane blocata pe vreun aeroport.

Da , noi am fost sunati pentru schimbarea orei de plecare spre Paris , si rugati sa confirmam acceptarea schimbarii . Am primit chiar in acea zi si un mail cu noile coordonate .
Thomas-
E bine atunci.
moniK_06
QUOTE (remg @ Apr 15 2009, 14:46) *
Am o rezervare Bucuresti-Paris pt 15 mai cu retur 22 mai. Uitindu-ma intimplator la stadiul rezervarii am vazut ca s-au decalat orele (in plus), insa nu m-a anuntat nimeni despre asta oficial. Ma intreb daca o sa ma anunte pina la data plecarii.

si eu am avut un zbor la Paris in aprilie si s-au modificat orele. m-au anuntat mai tarziu, prin mail, dupa ce eu vazusem ca si tine in statusul rezervarii.
am dat accept la linkul din mail , pentru ca imi convenea mult mai bine si asta a fost.
cip_76
Tocmai ce m-am intors dintr-o saptamana de vacanta in cizma italica. Zboruri extrem de placute. Plecare pe 9 aprilie din Timisoara decolare la timp aterizare asemenea. La revenire pe 16 aprilie decolare din Bergamo cu o intarziere foarte mica de doar 5 minute aterizare la timp la Timisoara. Nu pot decat sa ma declar multumit de experientele pe care le-am avut pana in prezent cu wizz.
remg
QUOTE (moniK_06 @ Apr 17 2009, 11:08) *
si eu am avut un zbor la Paris in aprilie si s-au modificat orele. m-au anuntat mai tarziu, prin mail, dupa ce eu vazusem ca si tine in statusul rezervarii.
am dat accept la linkul din mail , pentru ca imi convenea mult mai bine si asta a fost.

Mai tirziu cam cind? Cu cit inaint e de data plecarii?
mociulica
am bilet dus-intors spre roma intre 3-13iulie, 13 este luni si am vazut pe site-ul lor ca zilele de luni nu mai exista huh.gif Stie cineva de ce?ce se intampla?s-au amanat zborurile de luni, dacqa da eu cum ma mai intorc...nu ca mi-as dori acest lucru... laugh.gif mersi
Thomas-
QUOTE (mociulica @ Apr 18 2009, 00:01) *
am bilet dus-intors spre roma intre 3-13iulie, 13 este luni si am vazut pe site-ul lor ca zilele de luni nu mai exista huh.gif Stie cineva de ce?ce se intampla?s-au amanat zborurile de luni, dacqa da eu cum ma mai intorc...nu ca mi-as dori acest lucru... laugh.gif mersi

Probabil o sa primesti un mail de la ei si te vor reprograma pentru zborul de duminica (daca exista)
ulitia
QUOTE (remg @ Apr 17 2009, 12:48) *

Cred ca era cam cu o saptamana inainte . Decalarea zborului a fost , daca nu ma insel , cu vreo 40 de minute . Mail-ul l-am primit in aceeasi zi .
cosmorom
Cedez un bilet Wizzair pe ruta Bucuresti - Milano Bergamo in data de 22.04. Doritorul trebuie sa plateasca taxa de schimbare nume 210 RON si o bere pentru mine smile.gif In acest pret este inclus si bagajul e cala. Un bilet acum pentru acea data este 500 RON fara bagaj de cala si taxa rezervare.
moniK_06
QUOTE (remg @ Apr 17 2009, 12:48) *

mie mi-au dat mail cam la doua saptamani dupa ce eu vazusem modificarea in statusul rezervarii si pe siteul lor (in cazul in care faceam o simulare pentru ziua aceea).
pana la plecare parca mai erau vreo doua saptamani, nu mai tin minte exact, dar te anunta stai linistit/a (in cazul ca nu te-au anuntat deja). decalarea a fost de vreo trei ore.

QUOTE (ulitia @ Apr 20 2009, 10:48) *
Cred ca era cam cu o saptamana inainte . Decalarea zborului a fost , daca nu ma insel , cu vreo 40 de minute . Mail-ul l-am primit in aceeasi zi .

si ulitia a trecut prin acceasi situatie, dar ea a fost plecata inaintea mea. ideea este ca zborurile spre Paris la wizz au fost introduse in martie si probabil nu si-au stabilit bine orele, si le ajusteaza pe parcurs.
oricum eu am fost multumita de zborul cu ei, decolare la timp, sosire mai devreme cu 30 minute. regret ca pentru intoarece mi-au luat bilet la Blueair (culmea si mult mai scumpe).
remg
QUOTE (moniK_06 @ Apr 20 2009, 19:47) *
mie mi-au dat mail cam la doua saptamani dupa ce eu vazusem modificarea in statusul rezervarii si pe siteul lor (in cazul in care faceam o simulare pentru ziua aceea).
pana la plecare parca mai erau vreo doua saptamani, nu mai tin minte exact, dar te anunta stai linistit/a (in cazul ca nu te-au anuntat deja). decalarea a fost de vreo trei ore.

Ramine sa astept!
Fubar`
cazul meu:
bilete cumparate (cluj-valencia) in martie pt perioada 22-28.06.inchiriat apartament in valencia.ma uit pe statusul rezervarii si vad ca am plecarea pe 23 cu intoarcere pe 27.06.mi-au modificat si mie zborurile.imi convine sa ma intorc pe data de 27 , dar nu-mi convine sa merg pe 23 cum m-au pus ei.
Ce pot sa fac? daca sun la ei , pot sa imi schimbe avionul cu unul cj -madrid de ex pe data de 20 , sau imi dau banii inapoi daca nu sint de acord cu data de 23, si imi iau eu ulterior alt bilet?avind in vedere ca schimbarea s-a facut cu mai mult de 2 luni inainte pot cere asta?
onutza09
ca sa vedeti cat de idioti sunt cei de la wizz air,fiti atenti aici:am cumparat acum o luna un bilet londra-bucuresti si retur.plecarea e pe 27 mai la ora 8 am londra luton,urmand sa sosesc in bucuresti la ora 13.15.pe data de 28 mai 2009 urma sa ma intorc la londra.cursa trebuia sa plece la 05.50 am bucuresti si ajungea la 07.25 am londra luton.primesc ieri mail de la wizz air care suna in felul urmator:

We regret to inform you that there has been a schedule change which affects your flight
The new flight times are:
28/05/2009 London - Luton 0800 Bucharest - Baneasa 1315
28/05/2009 Bucharest - Baneasa 0550 London - Luton 0715

idiotii nici nu au observat ca este vorba de aceeasi zi.le-am trimis pana acum 4 mailuri spunandu-le ce greseala au facut si nici pana acum nu am primit nicun raspuns.ce credeti ca ar trebui sa fac?multumesc
mr-bek
QUOTE (onutza09 @ Apr 21 2009, 22:23) *
ca sa vedeti cat de idioti sunt cei de la wizz air,fiti atenti aici:am cumparat acum o luna un bilet londra-bucuresti si retur.plecarea e pe 27 mai la ora 8 am londra luton,urmand sa sosesc in bucuresti la ora 13.15.pe data de 28 mai 2009 urma sa ma intorc la londra.cursa trebuia sa plece la 05.50 am bucuresti si ajungea la 07.25 am londra luton.primesc ieri mail de la wizz air care suna in felul urmator:

We regret to inform you that there has been a schedule change which affects your flight
The new flight times are:
28/05/2009 London - Luton 0800 Bucharest - Baneasa 1315
28/05/2009 Bucharest - Baneasa 0550 London - Luton 0715

idiotii nici nu au observat ca este vorba de aceeasi zi.le-am trimis pana acum 4 mailuri spunandu-le ce greseala au facut si nici pana acum nu am primit nicun raspuns.ce credeti ca ar trebui sa fac?multumesc

Cred ca ar trebui sa ii suni. Ai doua variante de telefon, cred.
Prima ar fi un numar de Romania, care ar trebui sa iti apara in mail-ul in care te anunta de modificarea zborului. Undeva acolo trebuie sa scrie ca daca nu esti de acord, sa suni la numarul de telefon.....
A doua varianta, in caz ca nu ti au dat si un nr de telefon in mail, este sa suni la 0903 760 100
(apeluri taxate cu 0.60 EUR pe minut. Apelurile din rețelele de telefonie mobilă pot fi taxate la un tarif mai mare)

In ceea ce priveste cele 4 mail-uri ale tale, iti citez de pe site-ul wizzair: " Durează aproximativ 3 săptămâni pentru a răspunde la e-mailuri, de aceea vă rugăm să sunați la centrul telefonic în cazul unei probleme urgente.
Numai din a vă asigura un răspuns prompt și servicii de relații cu clienții cât mai rapide vă rugăm, dacă este posibil, să ne trimiteți e-mailul dumneavoastră în una dintre următoarele limbi: engleză, poloneză, germană, maghiară sau bulgară. "

Succes!
onutza09
QUOTE (mr-bek @ Apr 21 2009, 23:02) *
Cred ca ar trebui sa ii suni. Ai doua variante de telefon, cred.
Prima ar fi un numar de Romania, care ar trebui sa iti apara in mail-ul in care te anunta de modificarea zborului. Undeva acolo trebuie sa scrie ca daca nu esti de acord, sa suni la numarul de telefon.....
A doua varianta, in caz ca nu ti au dat si un nr de telefon in mail, este sa suni la 0903 760 100
(apeluri taxate cu 0.60 EUR pe minut. Apelurile din rețelele de telefonie mobilă pot fi taxate la un tarif mai mare)

In ceea ce priveste cele 4 mail-uri ale tale, iti citez de pe site-ul wizzair: " Durează aproximativ 3 săptămâni pentru a răspunde la e-mailuri, de aceea vă rugăm să sunați la centrul telefonic în cazul unei probleme urgente.
Numai din a vă asigura un răspuns prompt și servicii de relații cu clienții cât mai rapide vă rugăm, dacă este posibil, să ne trimiteți e-mailul dumneavoastră în una dintre următoarele limbi: engleză, poloneză, germană, maghiară sau bulgară. "

Succes!

Multumesc frumos.emailul este trimis in engleza.crezi ca ar putea raspunde mai repede?ma gandesc ca daca-i sun sa nu ma tina o vesnicie la telefon.
chiar nu inteleg ce s-a intamplat de au dat toate zborurile peste cap.e prima data cand mi se intampla asa ceva ce ei,desi am zburat de foarte multe ori cu ei,eu avand nevoie sa vin in fiecare luna in tara.sper sa nu cumva sa fie in pragul falimentului..mai stiti cumva si alte variante low-cost pe ruta londra-bucuresti?in afara de blue air care au preturi destul de piperate.
mr-bek
QUOTE (onutza09 @ Apr 22 2009, 10:19) *
Multumesc frumos.emailul este trimis in engleza.crezi ca ar putea raspunde mai repede?ma gandesc ca daca-i sun sa nu ma tina o vesnicie la telefon.
chiar nu inteleg ce s-a intamplat de au dat toate zborurile peste cap.e prima data cand mi se intampla asa ceva ce ei,desi am zburat de foarte multe ori cu ei,eu avand nevoie sa vin in fiecare luna in tara.sper sa nu cumva sa fie in pragul falimentului..mai stiti cumva si alte variante low-cost pe ruta londra-bucuresti?in afara de blue air care au preturi destul de piperate.

Sincer, ma indoiesc ca ti-ar putea raspunde mai repede, chiar si in conditiile in care mail-ul tau e in engleze.

Stai linistita, nu sunt in pragul falimentului, dar pur si simplu asa se intampla de multe ori, ca din motive comerciale orarul zborurilor sa fie modificat. Wizz Air e cunoscuta pentru modificarile dese operate in program.

La telefon nu stiu cat te ar putea tine, sunt persoane pe forum care au spus ca au fost tinuti putin, altii care se plang de durata apelului. Cum ti-o fi norocul...

Alte variante de zbor? Hmm...
Ar fi ceva de genul Ryan Air+ Wizz Airr (Plecare cu Ryan Air din Londra, pe 26 mai, de pe Stansted, pana la Venetia - 06.30-09.25, te costa 30 de lire. Apoi venetia Bucuresti, cu Wizz, plecare Venetia 13.05, ajungi la Bucuresti la ora 16.00, te costa 30 de euro, deci totalul ar fi cam 70-80 de euro cred (nu mai stiu cat e raportul lira/euro).
Pe de alta parte, daca vii pe 26 de la Londra cu Wizz, ai avea la 08.00 din Stansted si ajungi la 13.15 in Bucuresti si te costa 85 de lire, deci cam 110-115 euro cred.
Nu gasesc nici o varianta buna, ca sa poti veni pe 27 mai la o ora decenta, incat sa poti pleca inapoi pe 28 mai.
Daca le dai telefon, cred ca ai putea sa ii connvingi sa iti redistribuie locul la cursa de pe 26 mai.
Alte variante de zbor nu prea gasesc pe moment...
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.