Totul despre Wizzair
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88

DjAdi

QUOTE (vladut_v @ Mar 4 2009, 21:28) *
Site-ul lor zice asa:

Asigurarea de călătorie Wizz Air acoperă următoarele riscuri:

* Asigurarea bagajelor
* Întârzierea bagajelor
* Întârzierea curselor
* Cheltuielile de asistență, de evacuare și de îngrijire medicală
* Întreruperea călătoriei
* Accidentele personale
* Anularea sau modificarea călătoriei

Dar habar n-am ce ar putea sa insemne. Este in jur de 34 RON, deci cam dublu fata de o asigurare medicala clasica de calatorie.

Daca se modifica orarele de zbor, ca in cazul zborului la care se facea referire putin mai sus, poti anula rezervarea, cu restituirea integrala ?

Click pentru a vizualiza atașamentul
NU se restituie, eu am facut degeaba asigurarea si nu am castigat nimic inafara ca am stat pe banii mei inca 3 zile pana la urmatoarea cursa de intoarcere, au o clauza in care daca este din cauza operatorului problema nu se acopera, defapt uite ca am atasat un PDF cu contractul de asigurare.
sill.rds
Daca e din cauza operatorului atunci esti acoperit de CE 261/2004. Asigurarea acopera restul. Recunosc ca nu am citit tot documentul atasat de tine dar eu cred ca asigurarea si legea CE261 sunt complementare.

In cazul tau trebuia sa te despagubeasca compania aeriana.
De curiozitate, ai incercat sa recuperezi banii de la Wizz? Daca da, pe ce motiv nu te-au despagubit.

DjAdi
Am incercat si primesc niste bani, dar limita la ei e de 70 euro / eveniment , nu prea poti sta undeva 3 zile cu 70 de euro , asta e problema, credeam ca asigurarea te ajuta mai mult.
Rocknroll
Salut.
Am si eu o intrebare legata de Wizzair, pentru cine a mai fost si stie cum stau lucrurile.
Am facut o simulare de rezervare de zbor pentru un drum pana la Barcelona. Per total, suma a fost 229 lei, cu taxe, bagaj la cala si confirmare SMS cu ruta respectiva etc. Am fost si la o agentie care se ocupa (printre altele) si cu zborurile Wizzair si la solicitarea mea privind costul (pentru aceeasi data), suma lor a fost sensibil mai ridicata, respectiv 389 lei, spunandu-mi-se ca pe site nu se dau chiar toate taxele. Totusi, consider ca suma totala (in varianta Wizzair, pe site) este cea care ti se arata inainte de a introduce datele de card, asa ca prima intrebare este: care este suma reala, cea de pe site, inainte de a se introduce datele de pe card sau cea de la agentie? Banuiesc raspunsul, dar vreau sa fiu sigur.
Si mai am inca doua intrebari:
1. Cum e cu asigurararile (de sanatate si calatorie, sau ambele)? Sunt obligatorii?
2. Daca am dat un nr de telefon Vodafone (pentru SMS - confirmare) este necesar sa iau cu mine telefonul?

Multumesc.
mihairosioru
Agentiile de turism mint cu nerusinare, se bazeaza pe faptul ca omul este reticent sa cumpere de pe internet si perpetueaza aiureala asta ca pe pretul pe site nu ar contine toate taxele. E si normal sa minta, daca tinem cont de faptul ca percep un comision atat de mare (diferenta de la 389 la 229 de lei este enorma!) in loc sa explice omului ca la ei e mai scump pentru ca si agentia trebuie sa traiasca din ceva... In fine, la agentiile turism din Constanta pretul dus intors pentru un zbor RyanAir la Pisa incepe de la 99 de euro, pe site il poti gasi si cu 5-10 euro daca ai noroc dar in mod normal nu trece niciodata de 50-60 de euro, deci comisionul agentiei este de aproape 100%.

Asadar, inainte sa introduci datele cardului suma pe care o vezi este reala. La wizz mai platesti doar vreo 20 de lei comision pt plata cu cardul, dar despre asta esti informat pe site sau poti plati prin transfer bancar si atunci nu ai nici un fel de comision.

Asigurarile, fie de sanatate, fie de calatorie, nu sunt obligatorii.

QUOTE (Rocknroll @ Mar 5 2009, 17:01) *
Salut.
Am si eu o intrebare legata de Wizzair, pentru cine a mai fost si stie cum stau lucrurile.
Am facut o simulare de rezervare de zbor pentru un drum pana la Barcelona. Per total, suma a fost 229 lei, cu taxe, bagaj la cala si confirmare SMS cu ruta respectiva etc. Am fost si la o agentie care se ocupa (printre altele) si cu zborurile Wizzair si la solicitarea mea privind costul (pentru aceeasi data), suma lor a fost sensibil mai ridicata, respectiv 389 lei, spunandu-mi-se ca pe site nu se dau chiar toate taxele. Totusi, consider ca suma totala (in varianta Wizzair, pe site) este cea care ti se arata inainte de a introduce datele de card, asa ca prima intrebare este: care este suma reala, cea de pe site, inainte de a se introduce datele de pe card sau cea de la agentie? Banuiesc raspunsul, dar vreau sa fiu sigur.
Si mai am inca doua intrebari:
1. Cum e cu asigurararile (de sanatate si calatorie, sau ambele)? Sunt obligatorii?
2. Daca am dat un nr de telefon Vodafone (pentru SMS - confirmare) este necesar sa iau cu mine telefonul?

Multumesc.

Rocknroll
Multumesc mult, Mihai.
Banuiam eu ca agentiile sunt cam parazitare.
In rest, da, mai e o taxa de 15 lei (nu 20) pentru plata cu cardul.
Mai ramane intrebarea mea cu telefonul! E necesar sa-l iau cu mine, la aeroport, (si) dupa ce primesc confirmarea prin SMS (platita cu 3 lei)?
mihairosioru
Nu vad de ce te mai incurci cu telefonul. Dai print la booking si gata sau notezi codul de rezervare pe o hartie.

QUOTE (Rocknroll @ Mar 5 2009, 17:57) *
Multumesc mult, Mihai.
Banuiam eu ca agentiile sunt cam parazitare.
In rest, da, mai e o taxa de 15 lei (nu 20) pentru plata cu cardul.
Mai ramane intrebarea mea cu telefonul! E necesar sa-l iau cu mine, la aeroport, (si) dupa ce primesc confirmarea prin SMS (platita cu 3 lei)?

MATRIXU
Mai bine platesti prin transfer bancar decat cu cardul! La 2 persoane, dus-intors, economisesti 60 RON!
Rocknroll
QUOTE (MATRIXU @ Mar 6 2009, 10:40) *
Mai bine platesti prin transfer bancar decat cu cardul! La 2 persoane, dus-intors, economisesti 60 RON!

Corect. Asa am sa si fac, desi nu-mi iau bilete dus-intors pentru ca nu stiu cand ma intorc, fiind vorba de o calatorie mai lunga prin Spania.
vladut_v

Itinerariul prin SMS, care de fapt este o mizerie de nici 160 de caractere, il primesti nu peste mult timp dupa efectuarea platii, chiar daca zborul va fi peste 5 luni !
CalatorulXP
QUOTE (vladut_v @ Mar 6 2009, 23:35) *
Itinerariul prin SMS, care de fapt este o mizerie de nici 160 de caractere, il primesti nu peste mult timp dupa efectuarea platii, chiar daca zborul va fi peste 5 luni !

Mizerie ?
euro_gandacel
Salutare!
Cedez(moca) bilet Cluj-Paris,pe 19 martie..doar taxa de schimbare de nume,nu mai stiu cat e..180ron parca
Week-end placut !!
vladut_v
QUOTE (CalatorulXP @ Mar 7 2009, 01:11) *
Mizerie ?

Exemplu de SMS:

Plata efectuata la ora 12:00 ziua, sms primit in aceiasi zi la ora 23:40 !!!

Detalii:

Expeditor: "Wizzair.com"
Continut: "Ref: TR45DS / out: W5667 CLJLUT 28/02/2009 @ 15:10-16:50/ return: W5668 LUTCLJ 02/03/2009 @ 15:50-17:20/ Passengers: 3/ Book other services @ wizzair.com"

Atat ! Ii vedeti rostul ?
Rocknroll
QUOTE (vladut_v @ Mar 7 2009, 14:25) *
Exemplu de SMS:

Detalii:

Continut: "Ref: TR45DS / out: W5667 CLJLUT 28/02/2009 @ 15:10-16:50/ return: W5668 LUTCLJ 02/03/2009 @ 15:50-17:20/ Passengers: 3/ Book other services @ wizzair.com"

Deci, sa-nteleg ca nu mai e nevoie sa platesc si acel (acest) SMS cu 3 lei, pentru ca oricum primesc codul de imbarcare, dupa ce platesc, nu? huh.gif
Codul e primit pe mail sau prin SMS (sau amandoua)?
vladut_v
Sigur ca nu, oricum informatiile astea le primesti si pe mail si le ai si in contul tau de pe wizzair.com, imediat cum ai facut rezervarea. Asadar, codul de imbarcare ti se genereaza in momentul incheierii rezervarii pe net. Deci il vei sti inainte sa achiti, ca doar pe baza lui achiti, adica la banca (la OTP) pe foaia de depunere, casierul iti va nota acest cod, pe care tu i-l vei spune ca deja il cunosti. Codul ramane acelasi si iti va aparea si pe factura definitiva pe care ti-o trimite wizz-ul cand primeste banii, adica de cele mai multe ori in ziua respectiva. La imbarcare in aeroport vei zice acest cod, dar e bine sa ai la tine si un print dupa factura primita pe mail. Aici e nu mic avantaj sa fi primit si SMS-ul, ca poate uiti sa iei hartia cu tine. Telefonul se presupune ca-l ai ...
CalatorulXP
QUOTE (vladut_v @ Mar 7 2009, 14:25) *
Exemplu de SMS:

Detalii:

Nu vad unde e problema. Mesajul contine informatii legate de rezervarea ta:
TR45DS > codul rezervarii
W5667 > identificator zbor dus
CLJ > cod aeroport Cluj Napoca
LUT > cod aeroport Londra Lutton
28/02/2009 @ 15:10-16:50 > data si ora
...
E o tampenie sa zici ca e o ... mizerie.
ANDOX
QUOTE (vladut_v @ Mar 8 2009, 00:24) *
Sigur ca nu, oricum informatiile astea le primesti si pe mail si le ai si in contul tau de pe wizzair.com, imediat cum ai facut rezervarea. Asadar, codul de imbarcare ti se genereaza in momentul incheierii rezervarii pe net. Deci il vei sti inainte sa achiti, ca doar pe baza lui achiti, adica la banca (la OTP) pe foaia de depunere, casierul iti va nota acest cod, pe care tu i-l vei spune ca deja il cunosti. Codul ramane acelasi si iti va aparea si pe factura definitiva pe care ti-o trimite wizz-ul cand primeste banii, adica de cele mai multe ori in ziua respectiva. La imbarcare in aeroport vei zice acest cod, dar e bine sa ai la tine si un print dupa factura primita pe mail. Aici e nu mic avantaj sa fi primit si SMS-ul, ca poate uiti sa iei hartia cu tine. Telefonul se presupune ca-l ai ...

Pai vezi, daca dai 3 lei nu mai ai nevoie de print ...........cati copaci se salveaza cu ocazia asta???
Asa ca va rog bifati 3 lei (sms) coolspeak.gif
nic_biso
Colegi de forum, hai sa terminam odata discutia asta despre SMS si printuri, ca e deja penibila.

Eu cand ma duc la check-in nu iau decat act de identitate si atat. Nu-mi trebuie nici SMS, nici print. Compania te are in sistem, indiferent ca ai la tine un print, un SMS, sau nu.
SMS-ul il poti cere doar daca esti comod si nu te stresezi sa-ti printezi itinerariul sau sa-ti notezi tu insuti codul de rezervare si alte date ale zborurilor in telefon.
fly_dream
QUOTE (MATRIXU @ Mar 6 2009, 11:40) *

Da, dar trebuia ca zborul sa fie peste minimum 14 zile, altfel plata prin transfer bancar nu se poate face, am incercar eu sa rezerv pentru cineva azi o calatorie pe 15-18 martie si nu a fost posibil.
Rocknroll
QUOTE (vladut_v @ Mar 8 2009, 00:24) *

OK, merci. Clear as crystal... wink.gif
marty70
M-am intors ieri cu o cursa wizz de la Milano rezervata cu o luna jumate in urma. N-a fost nevoie decit de pasaport. Atit. Mi s-au parut bine pusi la punct. Aterizarile la exact orele programate. Decolarile insa intirziate cu 10-15 min!!
Avionul curat, scaune din piele. Insotitoare dragute ( frumoase) si la dus si la intors. ( prima oara echipaj ungur, a doua echipaj romanesc).Nu au monitoare cu informatii despre zbor. La dus nici n-am simtit ca zburam. La intoarcere, turbulente juma de drum. Intr-adevar, inainte cu vreo 45 min incepi sa simti ca cobori si motoarele sint reduse; dar si cu Taromul am simtit la fel.
In avion preturi de...avion. Un whisky mic 4 euro. Un vinisor 3,7....O apa 2,5.
Mi s-au parut foarte OK per ansamblu. Un amanunt interesant pe care nu il sesizasem inainte/ nu ma interesase....Avioanele zboara aproape non-stop. oamenii fac vreo 2 curse dus- intors pe zi!!!practic avionul nu se odihneste...i se face plinul si...la drum.
MiG29
monitoare cu informatii despre zbor nu o sa gasesti nici la case mai mari pe curse medii (KLM, Alitalia, etc) deci chiar asta nu e o problema:D
HAZ_MY
Imi poate raspunde cineva in mai putin de 24 ore pentru ca am facut deja rezervarea huh.gif daca pot sa fac transferul si in contul de RON chiar daca confirmarea a fost in EURO. La BT imi cer un comision minim 15 euro pentru transfer mad.gif Depunere nu se poate face?
DjAdi
Nu se poate, trebuia platit in valuta in care s-a facut comanda, incearca sa ii suni pe cei de la wizzair sa vezi daca iti pot modifica valuta de plata.
nic_biso
Daca ai cumparat in euro, trebuie ca banii sa fie depusi in contul de euro. Asa ca cel mai bine te duci la OTP (au program doar pana la 17:00) si depui banii in cont. Practic banii intra instantaneu si nu platesti niciun comision. Mai dureaza un pic pana iti vine si confirmarea de la Wizz Air.
Reclama
In curand... autoevolution.ro

Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.