calinux
12th January 2006, 14:05
Case Is:
- camera 11mp mansardata
- combina Sharp ~20WRMS + computer (boxele combinei sucks)
- boxe de podea exclus - am aruncat 2 Unitre de podea - 75W - dupa ce le-a distrus copilul membranele - mergeau super cu combinatia de mai sus chit ca erau vechi
recomandati vreo 2 boxe bune si nu mai inalte de 35cm?
m-ar bate gindul sa iau Infinity Primus 150 - referinte bune, doar pretul cam mare (2 la pret de 1 ar fi ok ;-)
altceva - Jamo....???
KITZU
12th January 2006, 15:50
"am aruncat 2 Unitre de podea - 75W"
Da-mi mie cutiile
SHARP
12th January 2006, 17:37
Uite ceva interesant aici, de format bookshelf : http://www.sonycenter.ro/mpro1/detalii.php...uct=3276&cat=40
Iar pretul, zic eu, ca e super ok
FC72
12th January 2006, 20:43
Foarte bine ca ai scapat de balastul ala format din cutiile cu difuzoare Unitra, poate vei multumi copilului.
Cred ca are deja aptitudini muzicale , nu a mai suportat galagia, si a rezolvat problema brutal.
Evita ORICE incinta facuta de firmele japoneze de larg consum(sony,panasonic,jvc,chiar si pioneer).
Infinity seria primus sint decente au ceva dinamica si detaliu dar si agresivitate la inalte si nazaliatate la medii si basul nu coboara placut.
JBL compania sora merge chiar mai departe cu seria E au sunetul nervos, basul cu atac, percutant medii clare dar nenaturale si inalte stridente , sunet tipic de concert rock,live as putea spune facut pe gustul americanilor.
Personal eu prefer sunetul european ,englez gasesti la www.realacustic.ro doua firme ce exceleaza la incinte de raft in gama de pret entry-level. Tot in acest spirit incearca sa asculti si incintele Tannoy sau Mission de la Master-hi-fi sau poate B&W la Muzica la etaj.Sunetul englez folosit prin monitoarele de studio ale caselor de discuri celebre e special, incearca sa asculti si vei observa ca pocnitorile de unitra nu merita nici numele de cutii cu difuzoare.
Sint atit de multe alternative una mai seducatoare decit alta incit va fi foarte greu sa te hotarasti.
KITZU
13th January 2006, 10:52
http://www.e-boda.ro/produs.php?prod=46&info=teh
astea sunt 2 mil da cred ca atata dai atata face.
Ca sa poti reda joasele eu raman la parerea ca trebuie sa fie ori de dimensiuni apreciabile cutia ori difuzorul sa fie de la 25cm in sus. De aceea ziceam ca meritau acele Unitra. Am auzit boxe Sony si JVC care mi-au placut mai mult ca Unitra. Primele erau de 100W si cam tot atat de mari-poate mai inguste iar JVC erau foarte inalte si aveau 4 difuzoare. Acasa am 2 romanesti de 100W si vreau sa spun ca trebuie sa dau volumul suficient de tare ca sa sune cum trebuie si asta e un lucru deranjant.
calinux
13th January 2006, 12:37
@Kitzu: sorry man, le-am dat de pomana unui baiat care m-a ajutat sa ma mut acum vreo 1.5 ani. Fiul meu pe la vreun an facea exercitii de ridicat in picioare sprijinit de Unitre, placerea maxima fiind apoi distrugerea suspensiilor de cauciuc cu gherutzele.
ref. eBoda - am luat deja o semitzeapa cu 555, ajunge.
@FC72: am dat o tura de orientare prin Muzica, din pacate la etaj unde parea ca s-ar gasi ce ma intereseaza era pustiu (b&w si master hi-fi), mai erau niste boxe mititele unguresti pe-acolo care nu m-au convins si de restul multe plastice, chiar jbl sau monitor.
ce parere ai de warfedale? sau da-mi citeva recomandari din lista de aici
http://www.aoy.ro/customer/home.php?cat=29...4fd1972790ba5f8
va trebui sa-mi iau ceva avint pentru a comanda de la oamenii astia....
vreun loc unde s-ar putea si auzi ce cumperi exista in Buc?
(oricum acasa acustica e intotdeauna alta)
FC72
13th January 2006, 19:36
In spatiul acustic precizat 11m patrati orice incinta buna de raft va suna mai bine decit lazile cu difuzoare de 25 cm sau mai mari.Nu am intilnit nici un fel de incinta sub 2000 euro cu difuzoare de 25cm sau mai mari care sa sune bine, asa ca sub suma asta uita orice cutie cu difuzoare mari si pe n-spe cai.
Totusi nu confunda incitele mici de raft cu satelitii de spate de la un sistem home cinema.
Cea mai buna reteta pentru incinta de raft este incinta pe doua cai cu difuzor de bas de 17cm , eventual bas-reflex.
Poate nu iti vine sa crezi dar eu am avut timp indelungat toate incintele Unitra de la cele mici de 50w apoi cele de 110w si ultimele huidumele de 140w si eram tare mindru de ele...dar la sugestia unui cunoscator am ascultat unele de biblioteca cu bas de 17 cm si am avut o revelatie, pur si simplu le-am cumparat si cind le-am pus pe linga monstrii cu bas de 30cm imi venea sa pling ca am tinut atitia ani pocnitorile,lazile penibile cu difuzoare, care nu se puteau compara nici macar la bas...absolut jenant ce bas anemic, bubuit fara adincime si articulatie putea sa scoata coscigele numite Unitra.Si meniul sa fie complet era vorba doar de niste incinte de 300$ nu ceva exotic, extravagant.
Toate firmele de incinte engleze fac produse deosebite acum depinde de gustul care iti vor place mai mult ,Wharfedale are produse excelente din pacate nu le cunosc in amanunt asa ca ma abtin la comentarii.
Fabricantii fac ceva compromisuri la obtinerea unei incinte bune si la pret decent astfel unele pun accentul pe bas reusind sa coboare mai ceva ca un subwofer dar artificial pierd controlul si articulatia , altele au basul mai putin profund insa sint foarte rapide si detaliate, altele exceleaza prin rafinament sau neutralitate.
De asta spun ca ai foarte multe variante , practic in zona entry-level la incinte de raft este concurenta cea mai mare si poti gasi produse uimitoare la preturi decente,sa nu uit incearca si la www.audioconcept.ro, acolo am ascultat HGP Nightingale SuperTech care m-au fascinat, binenteles nu e cazul sa conectezi asa ceva la o combina.
KITZU
26th January 2006, 13:14
calinux
"ref. eBoda - am luat deja o semitzeapa cu 555, ajunge"
Da-mi si mie niste detalii PM
Daca ar fi de gasit acceptabile ca pret unele electrodinamice ar fi cea mai buna alegere.
Boxe mai mici de 8" nu vad sa scoata bass cum spui tu. Cel putin nu in masuratorile declarate ale producatorilor. Vorbesc in general ca daca e vreo exceptie la 1000$ nu ne sunt de folos
adyo_15
16th February 2006, 14:59
am si eu o intrebare...a mai ramas ceva din boxele alea unitra??? difuzoare, filtre ceva???
fuscobal
16th February 2006, 17:17
Totul de pinde de buget si preferinte muzicale. Am ascultat destul de multe bookshelf-uri si putine au fost cele care m-au impresionat. Lasand la o parte Sony, Panasonic si alte rasnite de genul, nu mi-au placut JBL, Infinity, Wharfedale, Monitor Audio bronze. Dintre cele reusite as enumera Epos M12.2, JM-Lab-Cobalt 806(la care m-am oprit eu pentru o camera de 13mp). Ai grija ca pretul nu reflecta intotdeauna si calitatea. Am fost uimit de transparenta si liniaritatea unui JM-Lab de 900E dar am fost dezamagit de B&W 805 de 2300$ care erau prea stridente pe partea de inalte si se chinuiau foarte tare sa reproduca joasele. Cel mai mult din ce am ascultat mi-au placut Opera Callas la 2000E, la care am recunoscut imediat tweeterul si difuzorul de bas de la Scan-Speak. As putea spune chiar ca pretul era foarte mic avand in vedere faptul ca foloseau unele dintre cele mai bune difuzoare din lume !
voodooeye_69
16th February 2006, 21:31
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.