Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
cum imi accesez dosarul electroni...

Momentul Aprilie 1964

Sursa noua - zgomot ?

A fost lansat Ubuntu 24.04 LTS
 Pareri apartament in zona Berceni?

Free streaming SkyShowtime de la ...

Skoda Fabia 1.0 TSI (110 CP)- 19 ...

Mezina familiei, Merida BigNine
 The Tattooist of Auschwitz (2024)

Se poate recupera numar de telefo...

Upgrade de la MacBook Pro M1 cu 8...

Ce tip de monitor am nevoie pt of...
 Resoftare camera supraveghere

Laptop Gaming

Cu ce va aparati de cainii agresi...

Nu imi platiti coletul cu cardul ...
 

Politehnica Bucuresti

- - - - -
  • Please log in to reply
3765 replies to this topic

#1027
XON-XOFF

XON-XOFF

    Big Fat Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,442
  • Înscris: 27.05.2006

 Andrew87, on 1st February 2011, 11:16, said:

momentul in care esti luat peste picior de laboranti care poseda mai putine cunostiinte de programare decat tine, primesti nota 4 pentru ca rezolvi o problema printr-o metoda neconventionala care o inveti pe cont propriu si esti acuzat ca ai copiat si multe alte astfel de incidente este absolut normal sa iti pierzi interesul.

dacă chiar ți s-a întîmplat chestia asta de multe ori, nu am cum să te contrazic, este experiența ta personală. Din experiența mea însă, aceste situații sînt departe de a fi regula. În plus, dacă tu ești olimpic la informatică, nu mi se pare anormal ca laborantul să ți se pară "mai din topor" decît tine, dar rolul său NU este să pregăteasca lotul olimpic, nu de aia a fost angajat acolo, și nu i s-a cerut cine știe ce performanță ca să ajungă în acel post. Rolul său e să-i învețe la un nivel rezonabil pe niște studenți medii, după niște reguli clare. Dacă tu, ca fost olimpic, te-ai angaja în locul său, cred că ai claca din prima săptămînă, ți s-ar părea că lucrezi cu idioți irecuperabili și ți-ar fi imposibil să te cobori la nivelul lor.

dacă ai folosit o metodă neconvențională pe care laborantul nu o știa, fă în așa fel încît să-l convingi că nu ai copiat și că într-adevăr știi ceea ce pretinzi că știi. Nu te da mare și nu îl lua peste picior, și nu încerca să-i demonstrezi că ești mai bun decît el, căci totuși el e laborantul tău și nu invers. Și în filmele americane, cine face pe șmecherul cu polițistul american ajunge noaptea respectivă după gratii, chiar dacă singura sa vină este "ofensă adusă autorității". Nu zic că e neapărat bine să fie așa, doar că "that's life".

am mai cunoscut un caz, un fost coleg foarte deștept, care se lua în gură cu profesorii, prezenta proiectele total în afara regulilor și așteptărilor normale, și se mira că în unele cazuri era penalizat și lua note mai mici decît studenții mai "normali" ca inteligență, dar mai muncitori și mai ordonați.

 Andrew87, on 1st February 2011, 11:16, said:

4. daca pana si studentii din politehnica sunt asa cum s-a zis mai sus mult mai mult de jumate dezinteresati, cauta numai distractie si joaca inseamna ca se duce tara de rapa pentru

și nu e adevărat lucrul ăsta ? Faptul că România se tot duce de rîpă în ultimii 20 de ani mi se pare aproape o axiomă.

 Andrew87, on 1st February 2011, 11:16, said:

Din generatia mea au mai intrat alti olimpici prieteni care au renuntat dupa 1 an in care au picat 5 7 materii (o sa zici ca sunt dezinteresati lenesi pusi pe distractie nu?)

O explicație posibilă este că respectivii olimpici nu s-au integrat bine, fiind mult prea sus față de nivelul celorlalți studenți, în condițiile în care profii s-au obișnuit să predea la indivizi de capacitate medie și deci să nu facă cursuri prea atractive pentru cei foarte buni. Capacitatea "medie" este "top" față de alte univ. private de mîna a 7-a din România, dar slabă față de adevăratele univ. de top din lume gen harvard, mit etc.

Singura explicație pt a pica 5-7 materii în anul 1 în condițiile în care ai fost olimpic, este că nu ți-a plăcut nimic și ți-ai băgat efectiv picioarele. Studenții ne-olimpici "normali" trec anul 1 fără nici o restanță.

 Andrew87, on 1st February 2011, 11:16, said:

ma gandesc serios sa plec la un master inafara dar la media din facultate care momentan este mediocra nu stiu ce sanse am...

faptul că ai fost olimpic ar putea să aibă în continuare valoare în CV-ul tău chiar dacă media din facultate nu e grozavă. Poți să încerci. Eu nu spun că UPB e grozavă, dacă vrei și poți să mergi afară, mergi la un master. Zic doar că UPB nu e așa de neagră precum o descrii tu, experiența altora e mult mai bună de atît. Pt România, ținînd seama de nivelul mediu al studenților, nu prea se poate face [mult] mai mult.

#1028
titaionutalexandru

titaionutalexandru

    New Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 4
  • Înscris: 26.01.2011
Deci sa incepem,sunt pe a 12 la un liceu cu profil tehnic(in mod normal toti ar trebuii sa ne indreptam spre politehnica :-s),ar fi unele probleme,una ar fi ca in 4 ani pe foaie am avut o profesoara de la care nu am invatat nimic(2 ani a fost bolnava -am facut cu profesorul de chimie al scolii)=deci toti suntem la pamant..
Bn asta a fost introducerea,acum sa incep cu ce este mai important:)
As da la politehnica(energetica sau asta noua cu managementul afacerii :>),cateva intrebari:Cat de grele sunt cele doua? pt prima, la matematica ma descurc,pt a 2 probabil totul va fi nou pt mine...Unde pot gasi niste subiecte pt examenul pe ca il voi da pt energetica?......Daca o sa o termin pe prima (:-s) ce joburi pot urma dupa?.Si in final as vrea sa stiu daca v-a parut rau ca ati terminat-o(adica daca ati avea din nou sansa sa alegeti ,ati mai alege-o pe asta?:D
Multumesc anticipat :)




Lasa loc liber dupa semnele de punctuatie ca sa intelegem si noi ce scrii. Vezi ce faci cu parantezele, totul e lipit parca.

Edited by Lucian_M, 01 February 2011 - 23:06.


#1029
Highlander91

Highlander91

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,015
  • Înscris: 05.09.2007

 figo1988, on 1st February 2011, 13:07, said:

Nu cred ca ar trebui sa generalizezi experienta de la ETTI pentru toata Politehnica, in special pentru A&C. Desi nici aici situatia nu e perfecta, e departe de 'teroarea educationala' pe care tu o descrii in ETTI.
Asistentii sunt cei mai jegosi dintre toate cadrele didactice. Pe langa faptul ca poseda mai putine cunostinte decat un student mediu, sunt mult mai aroganti, exigenti, tupeisti si obrasnici decat profesorii pe care ii muncesc.

Am pareri ok si super ok despre profesori, insa juma din asistenti i-as trimite la mina pe vale.
Cu cat incepi sa faci cu profesorii de la catedra de specialitate, cu atat mai multa scarba ti se face. Tot respectu pentru profesorii mei din primii doi ani. in rest... degetu
Cat despre master sau doctorat, ori lingi paia de la catedra sa te bage la mocangii, si sa iti dea si bursa, ori te duci afara, ca la preturile alea... cat dai pe chirie in bucuresti, dai si in frankfurt.

Eu cand am intrat la facultate am avut socul ca sunt tratat asemeni unui om. Asta a durat doi ani. Cei de la catedra mi-au dovedit ca si in mediul academic poti fi tratat asemeni unui gunoi.
In romania daca ai mai mult de 7, ori ai limba lunga, ori... In general lumea mai si munceste, mai are si alte preocupari. La liceenta insa trebuie sa iti dai silinta pentru macar un 8. eu am luat 7.66
Eu am facut Inginerie mecanica si am phd la Franfurt stiinte aplicate. Va pot da indicatii daca doriti.

PS. Olimpicii pe care i-am cunoscut eu erau pe steroizi. Mutilati de ambitiile parintilor, cand au gasit libertatea au bagat-o in vena. Unu e la parnaie si altul la loc de odihna, cu verdeata

Edited by Highlander91, 01 February 2011 - 23:29.


#1030
soarce

soarce

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,467
  • Înscris: 02.10.2008

 Highlander91, on 1st February 2011, 22:23, said:

Asistentii sunt cei mai jegosi dintre toate cadrele didactice. Pe langa faptul ca poseda mai putine cunostinte decat un student mediu, sunt mult mai aroganti, exigenti, tupeisti si obrasnici decat profesorii pe care ii muncesc.
Pe vremea mea erau destul de dezghetati asistentii (acum sunt probabil conferentiari daca n-au plecat in strainatate). Probabil ca in ultima vreme au angajat asistenti persoane mai putin capabile, aveam un coleg destul de slab pe care l-am vazut trecut la asistenti, nu-i de mirare ca s-a degradat atmosfera.

#1031
Highlander91

Highlander91

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,015
  • Înscris: 05.09.2007
Sa-ti dau un exemplu. Am dat examenul la Rezistenta Materialelor cu celebrul Anton Hadar, si am luat 6 dupa foarte multe ore de invatat. Si se apuca asistentul, un jegos ordinar sa spuna ca eu veneam o ora, plecam, faceam galagie , vorbeam. eu am fost doar la doua seminarii ale aluia, si am stat in banca mea. Plus ca le muta cand nu avea el chef, si eu nu puteam veni cand dorea pasarica lui.

Alta am patit-o cu petre Roman, cand am luat 8 la termodinamica. Se apuca asistentul sa ii spuna ca eu in proiect am scris de 3 ori motor cu "erectie" in loc de reactie, si am luat 5 la proiect.

Ideea e ca sunt obrasnici. eu nu pot accepta exprimarea la pertu din partea acelor maimutoi cand ditamai profesorul vorbeste cu dumneavoastra. Si alte porcarii, remarci personale de genul ca esti prost.

Pentru asta l-am pocnit pe un asistent de autoCAD, si abia am scapat de exmatriculare. Facultatea in Romania e buna cat e moca. In rest ori stai in banca ta, ori iei diploma falsa, ori te duci afara

Edited by Lucian_M, 01 February 2011 - 23:45.


#1032
unbeliver

unbeliver

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,435
  • Înscris: 29.11.2007

 titaionutalexandru, on 1st February 2011, 22:55, said:

Deci sa incepem,sunt pe a 12 la un liceu cu profil tehnic(in mod normal toti ar trebuii sa ne indreptam spre politehnica :-s),ar fi unele probleme,una ar fi ca in 4 ani pe foaie am avut o profesoara de la care nu am invatat nimic(2 ani a fost bolnava -am facut cu profesorul de chimie al scolii)=deci toti suntem la pamant..
Bn asta a fost introducerea,acum sa incep cu ce este mai important:)
As da la politehnica(energetica sau asta noua cu managementul afacerii :>),cateva intrebari:Cat de grele sunt cele doua? pt prima, la matematica ma descurc,pt a 2 probabil totul va fi nou pt mine...Unde pot gasi niste subiecte pt examenul pe ca il voi da pt energetica?......Daca o sa o termin pe prima (:-s) ce joburi pot urma dupa?.Si in final as vrea sa stiu daca v-a parut rau ca ati terminat-o(adica daca ati avea din nou sansa sa alegeti ,ati mai alege-o pe asta?:D
Multumesc anticipat :)




Lasa loc liber dupa semnele de punctuatie ca sa intelegem si noi ce scrii. Vezi ce faci cu parantezele, totul e lipit parca.
Nu cred ca se da examen de admitere la Energetica. Se intra cu dosar. Mai bine verifici la ei pe site sau dai un telefon ca sa fii sigur.

Daca se termina greu sau usor... depinde de tine. Daca vrei sa termini cu medie mare e destul de greu, daca nu... e ceva mai usor.

Edited by unbeliver, 02 February 2011 - 00:04.


#1033
titaionutalexandru

titaionutalexandru

    New Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 4
  • Înscris: 26.01.2011
La Energetica se da examen,la Ingineria si Managementul Afacerii se intra pe dosar.Dar in legatura cu joburile??:)

Edited by Lucian_M, 03 February 2011 - 15:46.


#1034
unbeliver

unbeliver

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,435
  • Înscris: 29.11.2007
Nu stiu care sunt specializarile la Energetica.

Stiu, de exemplu, ca uzinele Dacia au angajat multi ingineri de la Inginerie Electrica si Transporturi.

Din cate stiu, cei de la Energetica pun mai mult accent pe partea de producere si transport a energiei. Acolo vei avea mai mult de-a face cu partea mecanica a generatoarelor: adica forma turbinelor si chestii de genul acesta.

Anul trecu a existat o prezentare a tututor facultatilor de la UPB la care au fost invitati elevi pentru a vedea cam cu ce se ocupa fiecare facultate. Orice doritor se putea duce la standul fiecarei facultati sa puna intrebari. Doritorii puteau merge chiar si prin facultati unde le erau prezentate laboratoarele si puteau discuta cu unii profesori de acolo. La Inginerie Electrica aveai si posibilitatea sa participi la cursuri/seminare/laboratoare. Trebuie sa te interesezi daca va avea loc o astfel de prezentare si anul acesta. Trimite un mail facultatilor de care esti interesat.

Edited by Lucian_M, 03 February 2011 - 15:46.


#1035
titaionutalexandru

titaionutalexandru

    New Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 4
  • Înscris: 26.01.2011
Mersi de informatii..Cred ca dupa terminarea Energeticii iti poti depune cv la o hidrocentrala:-?





Te rog, nu mai cita mesajul anterior.

Edited by Lucian_M, 04 February 2011 - 17:04.
sters quote


#1036
unbeliver

unbeliver

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,435
  • Înscris: 29.11.2007
Nu stiu ce sa zic. In principiu daca termini un profil electric ai sanse sa te angajezi la o astfel de centrala.

Hidrocentralele nu se ocupa cu crearea de turbine. Si, cel mai probabil, mentenanta turbinelor se face de catre alte companii. Daca vrei sa te angajezi la o hidrocentrala poate ai avea mai mari sansele daca ai termina Inginerie Electrica. Intereseaza-te care sunt specializarile la facultatile cu profil electric din UPB.

Edited by unbeliver, 04 February 2011 - 21:14.


#1037
XON-XOFF

XON-XOFF

    Big Fat Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,442
  • Înscris: 27.05.2006

 titaionutalexandru, on 4th February 2011, 15:44, said:

Mersi de informatii..Cred ca dupa terminarea Energeticii iti poti depune cv la o hidrocentrala:-?

ce fel de viitor inginer ești tu dacă nu te poți documenta singur într-o chestiune trivială ? intră pe site-ul upb (culmea, se cheamă www.upb.ro), apoi caută acolo energetică și vei găsi răspunsul la multe din întrebările tale. La ultima de exemplu, răspunsul este "da", dacă faci secția electroenergetică sau hidraulică. Dacă te specializezi pe nucleară însă, probabil că nu. În plus, una e să depui CV-ul și alta e să și fii angajat, asta depinde de foarte foarte multe lucruri... și mai se pune și întrebarea, cînd o să termini facultatea oare chiar o să consideri că cel mai bun job posibil e să lucrezi la o hidrocentrală ?

#1038
cosmin_4for_ever

cosmin_4for_ever

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 6
  • Înscris: 27.01.2010
Ati putea sa-mi spuneti va rog diferenta intre fac de inginerie mecanica(nush ce specializare) si fac de IMST(specializarea TCM) ?
M-am uitat pe orare da nu inteleg mare chestie. Ma intereseaza mai ales ce profesii as avea. Voi care din ele ati alege?
Multumesc

#1039
dustcp

dustcp

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 84
  • Înscris: 07.10.2010
De la Transporturi e cineva pe aici? As vrea niste impresii legate de facultate. Eu sunt la AR la Ovidius (C-ta) si ma bate gandu sa ma transfer..

#1040
andrei204andrei

andrei204andrei

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 10.02.2011
Salut.Stie cineva detalii despre FAIMA de la Poli?admitere,intrare la buget,ce materii se fac etc.E cineva care e deja acolo?merci

#1041
XON-XOFF

XON-XOFF

    Big Fat Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,442
  • Înscris: 27.05.2006
ce materii se fac găsești pe site (www.upb.ro apoi cauți faima).
Avînd în vedere că e primul an de funcționare, nu vei găsi info de la absolvenți (doar de la boboci).

Edited by Lucian_M, 02 March 2011 - 13:45.


#1042
Laur91

Laur91

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 9
  • Înscris: 27.11.2010
Eu nu as putea sa va spun cum mi se pare la UPB pentru ca nu sunt acolo , sunt la UMC( Universitatea Maritima Constanta)        ( pt ca sunt constantean) la Inginerie Electronica si Telecomunicatii care apartine printr-un protocol incheiat tot de UPB ETTI. Ce-i drept aici situatia e ceva mai lejera ( cursul are 1h jum , si oraru nu e incarcat de dimineata pana seara ) chiar daca ii avem profesori la materiile de specialitate tot pe cei de la ETTI, mi-a placut ca o parte dintre profesori pun foarte mult accent pe ce se stie , ce ai reusit sa RETI cu folos din materia respectiva decat pe TOCITUL cursului si multe detalii inutile. Dar cu toate astea tot cei care termina la UPB sunt mai bine vazuti , eu cand o sa-mi depun CV-ul si o sa vada UMC scris pe el ...  e posibil sa zica NEXT.

Sfatul meu pentru cei care sunt dezamagiti ca nu au invatat mare lucru : INCERCATI fratilor sa studiati ce v-ar interesa si pe cont propriu, nu asteptati de la ei, la ETTI SI AC se poate face asta foarte usor ( si la altele daca vrei cu adevarat ), voi aveti si concursuri extrascolare gen Robochallege sau club pentru pasionati cum ar fi Microclub. In legatura cu sistemu ala vechi de 30 de ani tip acumulare de info, nu-i prea mare lucru de facut decat sa suportati. Iar dupa licenta , alegeti posibilitatea unui MASTER afara , caci nu e timpul pierdut

Si sfatul doi pentru cei de clasa a 12-a : nu e obligatoriu la alegeti UPB , puteti da si la Politehnica din CLUJ sau din Timisoara , unde am inteles ca se pune mai mare accent pe practica si aveti mai multe sanse sa lucrati la una din companiile partenere lor si de ce nu sa si prindeti o BURSA in strainatate.

Edited by Laur91, 11 February 2011 - 15:12.


#1043
andrei204andrei

andrei204andrei

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 10.02.2011
Salut.e vreun boboc pe aici care a intrat la Faima?As vrea sa fac inginerie economica dar am vazut decat la spiru exact profilul acesta si facultatea aceasta Faima de la poli mi s-a parut ca m-ar ajuta in conducerea unei afaceri!multumesc anticipat si multumesc si lui xon xoff

#1044
cosmin_4for_ever

cosmin_4for_ever

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 6
  • Înscris: 27.01.2010
Stie cineva ce meserii ai putea sa ai daca termini IMST-ul specializarea TCM? Sau alte detalii legate de aceasta fac?
  Ms

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate