Asigurare locuinta
Pagini: 1, 2, 3

kirditzu

Cu toate nenorocirile care vin peste noi an de an, am inceput sa ma gandesc cat se poate de serios sa-mi asigur apartamentul si bruma de lucruri.Am vazut ca topicul asta nu a fost abordat pana acum ,cel putin pana la pag 11 biggrin.gif si cred ca e un subiect ce merita discutat. Mi se pare ca asigurarea este un lucru civilizat dar, in acelasi timp, nu vreau sa iau decizii pripite.
Prin urmare intrebarile pe care le lansez prin acest topic sunt urmatoarele:
1. Ce riscuri trebuie sa acopar pt un apart. de 3 camere et.2 in zona seismica?
2. Care ar fi un clasament al firmelor de asigurari?
3. Sunt clauze in contractul de asigurare asupra carora trebuie sa ma aplec cu atentie sporita?
4. A avut cineva experiente nefericite cu vreo firma de asigurari? Daca da rog detalii
......
lista ramane deschisa

Multumesc, astept raspunsuri.
zen
QUOTE(kirditzu @ Jun 21 2005, 20:35)
Cu toate nenorocirile care vin peste noi an de an, am inceput sa ma gandesc cat se poate de serios sa-mi asigur apartamentul si bruma de lucruri.Am vazut ca topicul asta nu a fost abordat pana acum ,cel putin pana la pag 11 biggrin.gif si cred ca e un subiect ce merita discutat. Mi se pare ca asigurarea este un lucru civilizat dar, in acelasi timp, nu vreau sa iau decizii pripite.
3. Sunt clauze in contractul de asigurare asupra carora trebuie sa ma aplec cu atentie sporita?
4. A avut cineva experiente nefericite cu vreo firma de asigurari? Daca da rog detalii
......
lista ramane deschisa

Multumesc, astept  raspunsuri.
*

la toate intrebarile tale, si de partea ta, iti va raspunde un broker de asigurari, nu o societate de asigurari.
asa ca pune mana de consulta asa ceva.

Courage
Recomand Alliantz-Tiriac

Eu am asigurat impotriva furt, incendiu, cutremur, inundatie etc
Am optat si pt RCA, adica sa acopere si daca eu inund vecinii... smile.gif
MATRIXU
QUOTE(kirditzu @ Jun 21 2005, 20:35)
......
lista ramane deschisa

Multumesc, astept  raspunsuri.
*

Daca esti interesat iti pot recomanda pe cineva de la o companie de brokeraj.
scufitza_rosie
QUOTE(MATRIXU @ Jun 23 2005, 13:06)
Daca esti interesat iti pot recomanda pe cineva de la o companie de brokeraj.
*

recomand cu caldura allianz-tiriac pt asigurari de locuinte+bunuri si mai ales pt casco
Motz
QUOTE(scufitza_rosie @ Jun 23 2005, 22:37)
recomand cu caldura allianz-tiriac pt asigurari de locuinte+bunuri si mai ales pt casco
*

Inainte de a te arunca la firme cu nume sonore sau nu, studiaza piata foarte bine. Alliant are cotatii mai mari decat restul pietei in acest moment deoarece pentru a castiga cota de piata a mers multi ani cu prime de asigurare foarte mici. Acum 1-2 ani se spunea ca daca in Bucuresti ar veni un cutremur care sa scuture bine blocurile Alliant Romania ar intra in faliment.
Trebuie sa fi atent si la istoricul de despagubiri al firmei respective. Sunt unele care te despagubesc imediat altele la care astepti de-ti vine rau. Astea se cam stiu pe piata. Ardaf acum cativa ani castigase un premiu european in ceea ce priveste promptitudunea despagubirilor, acum nu mai stiu cum sta. Trebuie sa faci un survey si sa compari primele de asigurare si beneficiile. Sa citesti bine contractul deoarece consultantii de asigurari cand isi prezinta marfa tind sa sara peste aspectele mai dubioase ale contractului.
zen
QUOTE(Motz @ Jun 24 2005, 20:44)
Inainte de a te arunca la firme cu nume sonore sau nu, studiaza piata foarte bine.  Alliant are cotatii mai mari decat restul pietei in acest moment deoarece pentru a castiga cota de piata a mers multi ani cu prime de asigurare foarte mici. Acum 1-2 ani se spunea ca daca in Bucuresti ar veni un cutremur care sa scuture bine blocurile Alliant Romania ar intra in faliment.
Trebuie sa fi atent si la istoricul de despagubiri al firmei respective. Sunt unele care te despagubesc imediat altele la care astepti de-ti vine rau. Astea se cam stiu pe piata. Ardaf acum cativa ani castigase un premiu european in ceea ce priveste promptitudunea despagubirilor, acum nu mai stiu cum sta. Trebuie sa faci un survey si sa compari primele de asigurare si beneficiile. Sa citesti bine contractul deoarece consultantii de asigurari cand isi prezinta marfa tind sa sara peste aspectele mai dubioase ale contractului.
*

moatzo, te vad fata isteata si cu craci misto, da toate astea le face brokerul de asigurari.
eu lucrez de 3 ani numai asa, si iti pot spune ca, la un client al meu la care am recomandat, i-a scazut prima de asigurare cu 45 % la ce avea el, si asta insemna vreo 7000 de euro...

brokerul iti vinde consultanta, nuasigurare, si face asta pe gratis, fiindca iese banu din comisionul lui de la asigurator. e ca un vanzator engros de asigurari, avand volum mare primeste un discount pe care tu, chiar daca esti client mare, nu il poti obtine..
ca sa nu mai zic de explicatul tuturor clauzelor, lucru care singur face toti banii

Motz
QUOTE(zen @ Jun 24 2005, 21:49)
moatzo, te vad fata isteata si cu craci misto, da toate astea le face brokerul de asigurari.
eu lucrez de 3 ani numai asa, si iti pot spune ca, la un client al meu la care am recomandat, i-a scazut prima de asigurare cu 45 % la ce avea el, si asta insemna vreo 7000 de euro...

brokerul iti vinde consultanta, nuasigurare, si face asta pe gratis, fiindca iese banu din comisionul lui de la asigurator. e ca un vanzator engros de asigurari, avand volum mare primeste un discount pe care tu, chiar daca esti client mare, nu il poti obtine..
ca sa nu mai zic de explicatul tuturor clauzelor, lucru care singur face toti banii
*

Zen, si consultantul de asigurari poate sa faca astfel de discounturi mai ales daca e vorba de sume mari. Teoretic este adevarat ce spui tu mai ales ca un broker are in portofoliu produsele mai multor companii de asigurari. Dar asta se poate transforma de multe ori in dezavantaj pentru client. Iti dau si cateva motive: avind un portofoliu mare de produse brokerul nu le stapaneste in detaliu atat cat ar trebui (este o piata de munca destul de perimata cu putini profesionisti) , au comisioane diferite de la o companie la alta asa incat brokerul va fi tentat sa-ti bage la inaintare produsul de unde el castiga cel mai bine.
zen
QUOTE(Motz @ Jun 25 2005, 12:43)
Zen, si consultantul de asigurari poate sa faca astfel de discounturi mai ales daca e vorba de sume mari. Teoretic este adevarat ce spui tu mai ales ca un broker are in portofoliu produsele mai multor companii de asigurari. Dar asta se poate transforma de multe ori in dezavantaj pentru client. Iti dau si cateva motive: avind un portofoliu mare de produse brokerul nu le stapaneste in detaliu atat cat ar trebui (este o piata de munca destul de perimata cu putini profesionisti) , au comisioane diferite de la o companie la alta asa incat brokerul va fi tentat sa-ti bage la inaintare produsul de unde el castiga cel mai bine.
*

nu vreau sa fiu ca oarecarele( biggrin.gif ), dar am pretentia ca lucrez cu cei mai buni in bransa lor, pe fiecare bucatica.
tipa cu care lucrez eu e printre primii 3 din tara, face numai chestii destepte (gen asigurari de transporturi catre iraq), tine numai partea clientului, fiindca nu poate sa isi riste reputatia, negociaza numai cu presedintii de companie, la clientii ei, asa ca se poate sa fiu eu obisnuit prost.
iar comisionul e negociat functie de cat de mare si buna e firma din care face parte, ca sa aiba volum mare si parghie deajuns de puternica.
oricum, ai dreptate si tu, eu vorbesc mereu din experienta proprie, care in cazul asta e extrem de pozitiva.
mihail75

ma intereseaza si pe mine subiectul, insa vad ca aici discutia a degenerat. chiar nu este nimeni care sa aiba asigurare pe locuinta si sa ne spuna conditiile (cit costa pe an, ce acopera, ce firma...). cred ca este un subiect de interes.
m75
mihail75
m-am asigurat deja. nu mai e nevoie de raspunsuri. m75
Johnnywal
unde?
si cat platesti?
mihail75
bcr asigurari (aflata in al doilea an de crestere, plus oferta e f. buna)
56 euro pe an acoperire completa pt. locuinta (cu fransiza 2% pt. cutremur, asta era conditia, in rest acopera inundatii vecini, explozii, grindina, furtuni, chiar si pagube greve). am dat tot o data si un an sunt asigurat.
m75
terratec
Daca stai la bloc si vrei sa-ti faci asigurare sa nu uiti sa-i intrebi pe asiguratori cum vei fi despagubit in cazul in care pica tot blocul (la un seism).
Andrei
QUOTE(terratec @ Jul 18 2005, 23:46) *
Daca stai la bloc si vrei sa-ti faci asigurare sa nu uiti sa-i intrebi pe asiguratori cum vei fi despagubit in cazul in care pica tot blocul (la un seism).

Cum cum? Cash cu valoarea sumei asigurate, nu? huh.gif

Chestia cu BCR mai e valabila? Vad ca topicul e de prin 2005...
bubalus
si eu tot cu bcr asigurari am rezolvat-o...anul trecut in 2005...si anul asta cand expira tot acolo merg... e cum a zis mihai...aprox 60 euro, cu tot cu RCA, si bunuri si o asigurare de accident in casa de 1000 euro....
era cat pe ce sa-l asigur si pe caine... smile.gif)...da' era cam mare suma....
Andrei
QUOTE(bubalus @ Jun 8 2006, 10:28) *
si eu tot cu bcr asigurari am rezolvat-o...anul trecut in 2005...si anul asta cand expira tot acolo merg... e cum a zis mihai...aprox 60 euro, cu tot cu RCA, si bunuri si o asigurare de accident in casa de 1000 euro....
era cat pe ce sa-l asigur si pe caine... smile.gif)...da' era cam mare suma....

deci cat costa? 60 euro pe luna? pe an?
mynameismada
Eu am vazut relativ curand oferta la Ardaf: pt un apartament de 40.000 euro polita de asigurare standard costa 40 de euro pe an, iar cea cu toate chestiile incluse costa 60 de euro pe an.
Andrei
QUOTE(mynameismada @ Jun 9 2006, 12:38) *
Eu am vazut relativ curand oferta la Ardaf: pt un apartament de 40.000 euro polita de asigurare standard costa 40 de euro pe an, iar cea cu toate chestiile incluse costa 60 de euro pe an.

Cine a facut evaluarea apartamentului la 40.000?? Este pretul minim, cel din catalogul ala de la notari? Sau estimarea lor ca ar cam face 40.000???
coje79
pe mine ma intereseaza doar asigurarea bunurilor. stie cineva daca asta e conditionata de asigurarea apartamentului, sau se poate face independent de ea? o societate de asigurari recomandata? momentan oscilez intre Ardaf si BCR Asigurari... Oricum, o sa fac saptamana viitoare o vizita pe la cele mai importante (Allianz, Ardaf, Asirom, Omniasig, BCR Asigurari)
bafta peacefingers.gif
Speedo
Well, ceva up-date-uri la problema, si-a mai facut cineva intre timp?

Intrebari punctuale:
- Cine evalueaza apartamentul?
- Daca pot si protejat la inundatiile vecinilor?

Merg pe Allianz dar studiez si BCR.

Speedo
gabip
QUOTE(Speedo @ Aug 23 2006, 23:00) *
Well, ceva up-date-uri la problema, si-a mai facut cineva intre timp?

Intrebari punctuale:
- Cine evalueaza apartamentul?
- Daca pot si protejat la inundatiile vecinilor?

Merg pe Allianz dar studiez si BCR.

Speedo

Eu am de vreo 4 ani asigurare la Allianz. La casa si bunuri.

La casa am la ei pentru ca in eventualitatea, Doamne fere, a unui cutremur, e important sa ai asigurarea la o firma mare. Allianz nu inseamna doar Romania, ci toate filialele din lume. La fel cum s-a intamplat in Turcia, nu a falimentat Allianz Turcia ci s-au luat mici procente de la toate filialele pentru despagubiri.

La bunuri din motive de comoditate, evident, tot la ei (@coje79: asigurarea de bunuri se poate face fara asigurarea de locuinta; eu am aveam asigurate bunurile si cand stateam cu chirie).

La auto nu am mai facut la ei pentru ca sunt mai scumpi si am considerat ca in acest caz nu se merita diferenta de bani.

Chestia cu inundatiile se poate include in polita de asigurare (au ei un paragraf pe acolo).

Nu bag mana in foc, dar apartamentul este evaluat de agent, pe baza unor preturi actualizate. Adica nu te va lasa sa asiguri garsoniera din 1970 la 100.000 de euro. Va fi pretul pietei +max.10%. Probabil ca exista niste tabele cu preturi (ca la masini), in functie de anul de constructie, zona, nr de camere, etc.
aeon
mare atentie
poti sa asiguri la ce valoare te taie capul o locuinta, dar in caz de darmaturi, o sa primesti doar suma care ei (asiguratorii) considera ca este acoperitoare pentru a CONSTRUI din nou acea locuinta

adica la o garsoniera din 1970, aflata pe la victoriei sa zicem, o asiguri tu la 70.000 ca asa e pretul pietei, dar daca se darama, nu primesti mai mult de 20.000 probabil, se presupune ca suma asta e suficienta sa o construiesti din nou; pretul pietei nu are mare importanta, un apartament (casa) la unirea sau unul la cucuietii din deal costa cam la fel pentru a fi construit(a) (excludem pretul terenului, care nu dispare de acolo (sau poate da tongue.gif tongue.gif) in nici o situatie)
gabip
QUOTE(aeon @ Aug 24 2006, 12:13) *
mare atentie
poti sa asiguri la ce valoare te taie capul o locuinta, dar in caz de darmaturi, o sa primesti doar suma care ei (asiguratorii) considera ca este acoperitoare pentru a CONSTRUI din nou acea locuinta

adica la o garsoniera din 1970, aflata pe la victoriei sa zicem, o asiguri tu la 70.000 ca asa e pretul pietei, dar daca se darama, nu primesti mai mult de 20.000 probabil, se presupune ca suma asta e suficienta sa o construiesti din nou; pretul pietei nu are mare importanta, un apartament (casa) la unirea sau unul la cucuietii din deal costa cam la fel pentru a fi construit(a) (excludem pretul terenului, care nu dispare de acolo (sau poate da tongue.gif tongue.gif) in nici o situatie)

Neah. Gresit. In momentul cand semnezi polita, suma e batuta in cuie. In cel mai rau caz nu primesti 100%, dar undeva spre 80-90%. Vorbim de cazul unei distrugeri totale, caz similar cu dauna totala la masina. Deci "frana" se pune in momentul in care semnezi polita, atunci ti se limiteaza suma. Tocmai pt a se evita accidentele provocate intentionat pt a incasa despagubirea. Ce zici tu e ca si cum as asigura Mercedes de 50.000 si ei mi-ar da 5.000 ca pot sa circul si cu un Matiz. nono.gif
Plus ca nu vad cum faci tu garsoniera cu 20.000. Cele mai ieftine sunt undeva pe la 45-50.000 (daca nu mai bine) - din astea proaspat construite.
DrFan
cand ati asigurat locuinta, s-a deplasat un agent de asigurari sau ceva in genul asta la fata locului?

in caz de inundatie cum se procedeaza? iti ofera banii cash sau cum?
Pagini: 1, 2, 3
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.