sqrt

Mksteel

Buna, deabea am inceput sa fac programare in C/C++ si as avea nevoie de putin ajutor in legatura cu functia sqrt. Am facut urmatorul program si nu inteleg ce trebuie sa ce trebuie sa corectez la el:

CODSURSA
#include<stdio.h>
#include<math.h>
void main(void)
{
printf("media geometrica a 2 nr intregi\n");
int n1;
printf ("introduceti n1:\n", &n1);
scanf("%d", &n1);
int n2;
printf("introduceti n2:\n", &n2);
scanf("%d",&n2);
float mg;
double sqrt;
mg=sqrt(n1*n2);
printf("media geometrica:\n", &mg);
scanf("%f",&mg);
}\\main

si imi da urmatoarea eroare in dreptul lui mg (term does not evaluate to a function taking 1 arguments)
puffy1991
CITAT (Mksteel @ 29th October 2009, 20:37) *
Buna, deabea am inceput sa fac programare in C/C++ si as avea nevoie de putin ajutor in legatura cu functia sqrt. Am facut urmatorul program si nu inteleg ce trebuie sa ce trebuie sa corectez la el:
CODSURSA
#include<stdio.h>
#include<math.h>
void main(void)
{
int n1;
scanf("%d", &n1);
int n2;
scanf("%d",&n2);
float mg;
double sqrt;
mg=sqrt(n1*n2);
scanf("%f",&mg);
}\\main

si imi da urmatoarea eroare in dreptul lui mg (term does not evaluate to a function taking 1 arguments)

uite-l aici corectat:
CODSURSA
#include<stdio.h>
#include<math.h>
void main(void)
{int n1;
int n2;
float mg;

scanf("%d", &n1);

scanf("%d",&n2);

mg=sqrt(n1*n2);

printf("Media geometica %f",mg);

}

daca esti nou cu C-ul dc nu folosesti standardul pt input output cin>>valoare; cout<<valoare; e mai usor
in loc de printf("media geometrica a 2 nr intregi\n"); poti pune cout<<"media geometrica a 2 nr intregi"<<endl;
ai declarat o variabila cu numele functiei sqrt si la afisare cu printf tre sa folosesti o secventa escape %f pt float %i pt int ce reprezinta tipul variabilei ce il afisezi si dc mai aveai nevoie de scanf() cand afisai doar rezultatul nu luai nimic de la tastatura. sper ca am fost destul de clar succes in continuare smile.gif

Official
CITAT (Mksteel @ 29th October 2009, 20:37) *
#include<stdio.h>
#include<math.h>
void main(void)
{
int n1;
scanf("%d", &n1);
int n2;
scanf("%d",&n2);
float mg;
double sqrt;
mg=sqrt(n1*n2);
scanf("%f",&mg);
}\\main

Nu ai voie sa declari functii.
NumeDeCod
CITAT (Official @ 29th October 2009, 21:10) *
Nu ai voie sa declari functii.

Ei nu zau. Si cine te opreste?
puffy1991
CITAT (NumeDeCod @ 29th October 2009, 21:54) *
Ei nu zau. Si cine te opreste?

Official se referea la faptul ca a declarat o variabila cu acelasi numele ca al functiei. smile.gif
ice-t
@puffy1991 nu sunt intru totul de acord cu tine.De ce sa foloseasca cin si cout in loc de printf si scanf ?
printf() e standard C, cout e standard C++ , in plus printf() e mai rapid decat cout. Acuma depinde in ce limba sa gandit sa programeze, eu vad acolo libraria stdio.h deci e in C
Mksteel
Multumesc mult Puffy, pt ajutor:)

edy_3dz
CITAT (ice-t @ 30th October 2009, 00:06) *
@puffy1991 nu sunt intru totul de acord cu tine.De ce sa foloseasca cin si cout in loc de printf si scanf ?
printf() e standard C, cout e standard C++ , in plus printf() e mai rapid decat cout. Acuma depinde in ce limba sa gandit sa programeze, eu vad acolo libraria stdio.h deci e in C

Eu stiu ca printf e mai rapid decat cout in borland, in noul gnu/mingw fluxurile sunt mai rapide.
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.