Cateva intrebari intrebatoare

WhitAngel

Am si eu cateva intrebari in general care au fost date la teme la info si nu am "prea"(deloc) stiu sa raspund
Cum ar fi cel mai mic nr prim de 7 cifre, stiu pe derost cum sa fac asta in pascal da in c++ sunt terci

Si descompunerea in cifre in c++ ? Am incercat sa fac ceva de genu ca in pascal da imi dadea cam multe erori si nu eram nici intro dispozitzie necesara.. daca are careva un algoritm la indemana sa imi da un exemplu :S
dani.user
Invata inainte cat de cat limbajul si vei vedea apoi ce posibilitati iti ofera spre a-ti rezolva problema

bobocbbb
Pentru a afla cate cifre are un nr trebuie folosit un ciclu while si o variabila count initializata la 0 dela inceput,ex:

CODSURSA
while(nr >0)
{
   count++;
   nr /= 10;
}

Pentru a afla un nr prim folosesti un ciclu for:

CODSURSA
for(i=2;i < nr;i++)
{
   if(nr % i == 0) // daca numarul nu se imparte la nici un nr intre 2 si nr-1 este prim.
      break;
    else
   printf("nr este prim");  
}
secretalex92
@bobocbbb partea cu a vedea daca un numar este prim sau nu, este gresita tongue.gif. Corect ar fi:
CITAT
for(i=2; i*i <=nr;i++)
{
if(nr % i == 0)
break;
}
if( i*i > nr )
printf("nr este prim");

@WhitAngel: google te poate ajuta wink.gif
bobocbbb
CITAT (secretalex92 @ 18th October 2009, 12:29) *
@bobocbbb partea cu a vedea daca un numar este prim sau nu, este gresita tongue.gif. Corect ar fi:

@WhitAngel: google te poate ajuta wink.gif

Metoda descrisa de tine este mai eficienta(rapida) dar si exemplul meu este corect,verifica inainte sa faci o afirmatie smile.gif
msmihai
Iar rezolvam teme ... super fain dry.gif
Cand esti "terci" , incepi sa inveti , nu astepti ajutor de pe forum. Revino dupa ce ai invatat limbajul si ai implementat ceva.
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.