[C++] Linie separatoare

Adrian97

Salut! Sunt incepator in C++, as dori sa stiu cum pot implementa o linie care sa separe bara de meniu de continutul unui program. Ma puteti ajuta va rog? Folosesc sistemul de operare Linux si toolkit-ul Qt 4.
Multumesc anticipat.
msmihai
Mergi la Display Widgets si alege Horizontal Line

neagu_laurentiu
Salut Tazor smile.gif
Daca nu vrei sa te joci in QT Designer macar citeste documentatia ( http://qt.nokia.com/doc/4.5/index.html ) asa cum ti-am zis de nenumarate ori !
O idee de start :
CODSURSA
void MyWidget::paintEvent(QPaintEvent *event)
{
    QPainter painter(this);
    painter.drawLine(x1,y1,x2,y2);
}

Pentru ce vrei tu nu prea e recomandat. Fiindca depinde de tema selectata sub Gnome/KDE/etc. Unele iti vor desena/separa singure cele doua zone (meniu si suprafata utilizator) si nu va trebui sa evidentiezi tu asta.
Adrian97
@msmihai: Asta unde e?
@neagu_laurentiu: Salut! Multumesc pentru documentatie.
msmihai
Daca nu te pricepi sa codezi ce ai de facut, incearca pe cat posibil sa folosesti Qt Designer. Trebuie sa se fi instalat odata cu toolkit-ul.
Adrian97
CITAT (msmihai @ 15th September 2009, 21:07) *
Daca nu te pricepi sa codezi ce ai de facut, incearca pe cat posibil sa folosesti Qt Designer. Trebuie sa se fi instalat odata cu toolkit-ul.

Da, este instalat. Dar cand termin design-ul, imi afiseaza un fisier .ui, nu .cpp
neagu_laurentiu
Intra tu in QT Creator, fa un proiect GUI si de acolo lansezi QT Desinger cand deschizi .ui.
Se poate si direct... dar e mult sa povestesc eu ce gasesti documentat.

Adrian97
Pai intru in proiectul meu, si cand intru in fisierul .ui, imi arata fereastra implicita, nu fereastra de la programul meu, cu butoane etc.
neagu_laurentiu
Dupa ce intri in proiect si deschizi .ui iti deschide designerul ?
Apoi dupa ce termini de jucat cu mouse-ul salvezi.
Revii in proiect si rulezi. O sa ai fereastra cu modificarile tale. Daca te uiti in surse, din afara, cum mc ori alt manager de fisiere o sa vezi si alte surse pe acolo (desi e si in designer o optiune un meniu prin care iti arata ce va genera).

Uite un tutorial: http://www.youtube.com/watch?v=pPp35CbVLKE
Adrian97

Deci m-am jucat pe acolo, am scris ceva si am pus un buton, salvez si cand rulez imi deschide tot proiectul vechi nemodificat. Ce sa fac?
Si-mi deschide desginer-ul in Qt Creator.
msmihai
incepe de la 0 un alt proiect, cel mai bine.
neagu_laurentiu
Tu ai un .h/.cpp si nu ai .ui-ul asociat banuiesc (adica doar surse). Designerul se bazeaza nu pe cod C++ ci pe .ui adica pe XML-urile in el.
Iti ramane solutia manuala.
Sau faci proiectul de la zero... ca doar nu cine stie ce aplicatie !
Adrian97
Tot nu merge. :-?
Ce are?
neagu_laurentiu
Ai facut ca in filmuletul prezenta mai sus ? (alege QWidget clasa de baza nu QDialog - dar nu asta e problema)
Adrian97
CITAT (neagu_laurentiu @ 15th September 2009, 22:14) *
Ai facut ca in filmuletul prezenta mai sus ? (alege QWidget clasa de baza nu QDialog - dar nu asta e problema)

Da, ca in filmulet am facut.
neagu_laurentiu
Pune intr-o arhiva proiectul sa-l analizam...
neagu_laurentiu
Pai tu ai creat un proiect cu aceesi adresa unde aveai deja niste surse care culmeau aveau acelasi nume.
Fa un altul intr-o locatie noua !
msmihai
Dar de ce nu folosesti tu binemersi un QMainWindow ... nu inteleg
neagu_laurentiu
Vezi postarile din rubrica avansati legate de QT de acum cateva zile biggrin.gif
msmihai
Am adaugat cod sursa in sectiunea de articole . Un mic proiect de la care sa incepi si sa poti sa faci ce vrei tu, aici .
Nu e nicio linie separatoare, se trage automat daca folosesti QMainWindow.

La nevoie, daca vrei sa tragi o linie, folosesti widget-ul Line ( pe care il gasesti tot in QtDesigner ) . Si cam asta ar fi.
Reclama
In curand... autoevolution.ro

Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.