Adrian97
15th September 2009, 18:39
Salut! Sunt incepator in C++, as dori sa stiu cum pot implementa o linie care sa separe bara de meniu de continutul unui program. Ma puteti ajuta va rog? Folosesc sistemul de operare Linux si toolkit-ul Qt 4.
Multumesc anticipat.
msmihai
15th September 2009, 18:56
Mergi la Display Widgets si alege Horizontal Line
neagu_laurentiu
15th September 2009, 19:59
Salut Tazor 
Daca nu vrei sa te joci in QT Designer macar citeste documentatia ( http://qt.nokia.com/doc/4.5/index.html ) asa cum ti-am zis de nenumarate ori !
O idee de start :
CODSURSA
void MyWidget::paintEvent(QPaintEvent *event)
{
QPainter painter(this);
painter.drawLine(x1,y1,x2,y2);
}
Pentru ce vrei tu nu prea e recomandat. Fiindca depinde de tema selectata sub Gnome/KDE/etc. Unele iti vor desena/separa singure cele doua zone (meniu si suprafata utilizator) si nu va trebui sa evidentiezi tu asta.
Adrian97
15th September 2009, 20:01
@msmihai: Asta unde e?
@neagu_laurentiu: Salut! Multumesc pentru documentatie.
msmihai
15th September 2009, 20:07
Daca nu te pricepi sa codezi ce ai de facut, incearca pe cat posibil sa folosesti Qt Designer. Trebuie sa se fi instalat odata cu toolkit-ul.
Adrian97
15th September 2009, 20:07
CITAT (msmihai @ 15th September 2009, 21:07)

Daca nu te pricepi sa codezi ce ai de facut, incearca pe cat posibil sa folosesti Qt Designer. Trebuie sa se fi instalat odata cu toolkit-ul.
Da, este instalat. Dar cand termin design-ul, imi afiseaza un fisier .ui, nu .cpp
neagu_laurentiu
15th September 2009, 20:14
Intra tu in QT Creator, fa un proiect GUI si de acolo lansezi QT Desinger cand deschizi .ui.
Se poate si direct... dar e mult sa povestesc eu ce gasesti documentat.
Adrian97
15th September 2009, 20:16
Pai intru in proiectul meu, si cand intru in fisierul .ui, imi arata fereastra implicita, nu fereastra de la programul meu, cu butoane etc.
neagu_laurentiu
15th September 2009, 20:28
Dupa ce intri in proiect si deschizi .ui iti deschide designerul ?
Apoi dupa ce termini de jucat cu mouse-ul salvezi.
Revii in proiect si rulezi. O sa ai fereastra cu modificarile tale. Daca te uiti in surse, din afara, cum mc ori alt manager de fisiere o sa vezi si alte surse pe acolo (desi e si in designer o optiune un meniu prin care iti arata ce va genera).
Uite un tutorial: http://www.youtube.com/watch?v=pPp35CbVLKE
Adrian97
15th September 2009, 20:42
Deci m-am jucat pe acolo, am scris ceva si am pus un buton, salvez si cand rulez imi deschide tot proiectul vechi nemodificat. Ce sa fac?
Si-mi deschide desginer-ul in Qt Creator.
msmihai
15th September 2009, 20:46
incepe de la 0 un alt proiect, cel mai bine.
neagu_laurentiu
15th September 2009, 20:51
Tu ai un .h/.cpp si nu ai .ui-ul asociat banuiesc (adica doar surse). Designerul se bazeaza nu pe cod C++ ci pe .ui adica pe XML-urile in el.
Iti ramane solutia manuala.
Sau faci proiectul de la zero... ca doar nu cine stie ce aplicatie !
Adrian97
15th September 2009, 21:08
Tot nu merge. :-?
Ce are?
neagu_laurentiu
15th September 2009, 21:14
Ai facut ca in filmuletul prezenta mai sus ? (alege QWidget clasa de baza nu QDialog - dar nu asta e problema)
Adrian97
15th September 2009, 21:27
CITAT (neagu_laurentiu @ 15th September 2009, 22:14)

Ai facut ca in filmuletul prezenta mai sus ? (alege QWidget clasa de baza nu QDialog - dar nu asta e problema)
Da, ca in filmulet am facut.
neagu_laurentiu
15th September 2009, 21:30
Pune intr-o arhiva proiectul sa-l analizam...
Adrian97
15th September 2009, 21:58
neagu_laurentiu
15th September 2009, 22:08
Pai tu ai creat un proiect cu aceesi adresa unde aveai deja niste surse care culmeau aveau acelasi nume.
Fa un altul intr-o locatie noua !
msmihai
15th September 2009, 22:13
Dar de ce nu folosesti tu binemersi un QMainWindow ... nu inteleg
neagu_laurentiu
15th September 2009, 22:16
Vezi postarile din rubrica avansati legate de QT de acum cateva zile
msmihai
15th September 2009, 22:20
Am adaugat cod sursa in sectiunea de articole . Un mic proiect de la care sa incepi si sa poti sa faci ce vrei tu, aici .
Nu e nicio linie separatoare, se trage automat daca folosesti QMainWindow.
La nevoie, daca vrei sa tragi o linie, folosesti widget-ul Line ( pe care il gasesti tot in QtDesigner ) . Si cam asta ar fi.
In curand... autoevolution.ro
Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.