drgroza
12th October 2006, 21:29
Am luat cadou iubitei mele un bonsai dar din nefericire nu stiu ce soi e copacelul.As zice ca-i Gardenia dar nu prea sunt sigur.Are cineva poze cu frunzele diverselor tipuri de bonsai???Azalee,gardenia etc.?
As fi interesat si de mici secrete din experienta celor care realmente ingrijesc asa ceva.
mufa
12th October 2006, 21:42
cafeluta
16th October 2006, 23:27
Asteptam inca poze sau macar sa ne zici daca iti mai traieste planta
ramoneloo
14th November 2006, 15:25
Salutare tuturor,am primit un bonsai carmona cadou si acum au inceput sa-i cada frunzele.De udat nu il ud in exces,il pulverizez(nu zilnic,ca mai uit)...uf,aveti idee unde gresesc si cum pot remedia gafa pana nu il pierd?Eu am observat ca i-au crescut cam mult radacinutzele si ies prin gaurile de scurgere ale apei,stau io asa si ma intreb in mintea mea...vrea sa fie mutat intr-un vas mai mare si asta sa fie motivul pt care ii cad frunzele?Astept sfaturile si recomandarile voastre si va multumesc pt ca ma ajutati sa-l 'inteleg' pe micul meu Sandel:)
arhivecaza
14th November 2006, 22:46
QUOTE(cafeluta @ Oct 16 2006, 23:27)

Asteptam inca poze sau macar sa ne zici daca iti mai traieste planta
D-l Dr. e ocupat se pare...
madalinutza
21st November 2006, 11:01
hei, azaleele si gardenia nu sunt bonsai, atat lucru stiu si eu (gradinar de hobby) ! Bonsaiul este un copacel pitic, care si arata ca atare.
ginaangelina
22nd November 2006, 16:22
de ce ai mai cumparat bonsaiul daca stiai ca habar nu ai cum sa-l intretii? Dau aici 2-3 detalii:
In mediul natural, un copac creste pana cand ajunge la inaltimea sa predeterminata genetic. In acest moment, coroana incepe sa extinda. Din cauza lipsei de lumina din interiorul acesteia, isi pierde frunzele.
Lumina:
Exista specii de plante ce pot suporta soarele direct, cum ar fi ienuperii (Juniperus sargentii) ce cresc pe piscurile montane. Daca bonsai-ul este de exterior, atunci cautati un loc in gradina dumneavoastra ce este insorit, preferabil orientat spre E,S sau V. Aveti grija sa nu fie in bataia directa a soarelui. Daca este, construiti un acoperis dintr-o plasa de plastic transparenta deasupra lui, pentru a reduce cantitatea de lumina. Un loc potrivit pentru un bonsai ar fi sub un arbore matur, insa nu fix sub ramurile acestuia, ci la marginea lor.
In cazul in care bonsai-ul este de interior, puneti-l intr-o camera luminoasa orientata spre aceleasi puncte cardinale. Daca il puneti langa o fereastra,aveti grija sa nu fie acoperit cu o perdea, deoarece in noptile reci, diferenta de temperatura dintre spatiul dintre geam si perdea si temperatura camerei poate fi periculoasa pentru bonsai. Daca nu dispuneti de o camera luminoasa si trebuie sa folositi lumina artificiala, urmati aceste sfaturi.
Temperatura:
Bonsaii se impart in trei grupe: cei temperati, cei subtropicali si cei tropicali. Prima grupa poate tolera inghetul, cea de a doua poate rezista la frig iar ultima nu trebuie expusa la aceste conditii, preferand caldura tot timpul anului. Acestea sunt temperaturile tolerate pentru fiecare grupa:
Udarea:
Desi vi s-ar parea ciudat, bonsaii sufera mai mult de prea multa apa decat de prea putina. In cele mai multe cazuri intalnite, oamenii pun bonsaii intr-un vas cu apa, in ideea ca isi va trage el singur cata apa are nevoie. Aceasta idee este complet gresita si nu va aduce decat la putrezirea radacinilor. Nu se poate stabili cu exactitate cand trebuie sa uzi un bonsai, deoarece necesitatile sale de aport de apa variaza mereu in functie de temperatura si lumina. Insa cu vremea va veti da seama cat de des trebuie udat doar din privit.
mai multe informatii la : http://www.bonsaiclub.ro/index/index.htm
archaeus
23rd November 2006, 11:22
Salutare la toti detinatorii de bonsai. Am luat de curand un micut bonsai din bricostore. Nu prea stiu de specie e. Problema e ca unele frunzulite incep sa se usuce si ma gandesc sa nu fie din cauza udarii sale. Eu il ud cam la 3 zile cu apa de la robinet. Am observat ca dupa ce-l ud pe frunzulite raman niste pete mici albe si ma gandesc sa nu fie de la apa. E nevoie se tin apa cateva zile in sticla? In privinta frunzulitelor pe de-o parte cateva se usuca pe de alta apar cateva noi (vreo 2-3). Sper sa nu-l pierd. Poate cineva sa-mi dea cateva sfaturi?
semecris
3rd December 2006, 19:41
Se pare ca nu exista prea multi care detin asa ceva pe aici,... Eu am primit un bonsai luna trecuta si atunci am inceput sa invat cate ceva despre ei.
Petele albe de pe frunze provin de la apa de la robinet care contine calcar, daca te uiti atent vei vedea ca si pe vas exista! Oricum apa trebuie tinuta un timp langa bonsai,... trebuie sa fie cam la temperatura camerei in care il tii!
Intra pe bonsaiclub.ro
allhobby
6th December 2006, 16:02
O traducere literara pentru Bonsai inseamna 'planta in tavita'. Multi oameni cred ca Bonsai e o specie de copac, dar in realitate este modul de a creste un copac in asa fel incat sa ramana mic ca dimensiuni dar sa-si pastreze toate caracteristicile unui copac normal. exista multe feluri de a alege forma unui Bonsai, imitatii ale formelor naturale. Ganditi-va la modul Cascada, imitat dupa forma copacilor apasati de greutatea zapezii de pe crengile sale incat trunchiul se apleaca pentru a forma o curba larga.
ingrijire
formare
creare
si stiluri de bonsai
hellboy
25th January 2007, 20:26
Intrati pe acest site unde cred ca se scrie aproape totul despre bonsai
www.bonsaiclub.ro
spx2
28th March 2007, 23:41
de unde imi pot procura un puiet de bonsai ?
Alex-R
5th April 2007, 14:26
Bricostore sau Merto cred ca si Carrefour au la sectorul plante. Mi-am luat eu de curand 1 nu stiu ce e dar din cate am citit sunt mai pretentiosi asa ca daca vrei sigur 1 tre sa ai grija de al .....
silk24
16th April 2007, 21:11
help help help!!!!!!!!!!!!!
am un bonsai din ulm chinezesc, l-am primit cadou in noiembrie si cam de 2 luni mi-a cam chelit, mai are doar 2-3 cracute firave. i-am schimbat pamantul, am cumparat pamant special de plante, de la inceput i-am luat ingrasamant special de bonsai. de 1 luna i-am schimbat pamantul si acum am observat ca pe marginea ghiveciului s-a format o crusta maronie.
dintr-un copacel plin de frunze a ajuns sa mai aiba 10 frunze pe numarate.
ce sa ma mai fac eu cu el????????
SpectraWave
17th April 2007, 13:55
QUOTE(silk24 @ Apr 16 2007, 22:11) [snapback]2707939[/snapback]
help help help!!!!!!!!!!!!!
am un bonsai din ulm chinezesc, l-am primit cadou in noiembrie si cam de 2 luni mi-a cam chelit, mai are doar 2-3 cracute firave. i-am schimbat pamantul, am cumparat pamant special de plante, de la inceput i-am luat ingrasamant special de bonsai. de 1 luna i-am schimbat pamantul si acum am observat ca pe marginea ghiveciului s-a format o crusta maronie.
dintr-un copacel plin de frunze a ajuns sa mai aiba 10 frunze pe numarate.
ce sa ma mai fac eu cu el????????
probabil radacina copacului s-a dezvolatat prea mult si numai are loc in ghiveci!
Alex-R
24th April 2007, 10:08
Salut,
Mi-am luat si eu din Brico un bonsai, il am de aprox 2-3 sapt eu zic ca ii merge bine il ud cam la 2-3 zile cu dusul la o putere mica, de cand il am a inceput sa creasca ii apat tot felul de crengute si frunzulite ( asta e de bine ) , m-am intors sa vad ce tip de copac e si mi-au zis ca e ulm.
Acum intrebarile:
1) ce ingrasamant sa folosesc pt el am nevoie de nume concrete pt ca ma-m dus ieri sa ma uit dupa asa ceva si o stiti pe aia cu "vitelu la poarta noua" ...
2) As vrea sa ii schimb pamantul si din cat m-am documentat eu se pare ca trebuie un amestec din vreo 3 tipuri de pamant de unde sa le iau si ce feluri
3) Crengutele alea noi se taie ? Radacinile cam cat sa le tai de scurte?
4) As vrea sa ii pun si niste muschi sa arate mai bine pot sa ii pun de orice fel sau trebui un anumit fel cumparat din magazine?
Cam astea ar fi intrebarile, daca ma mai gandesc la altele revin, pana atunci va multumesc anticipat pentru raspunsuri....
eglantine
26th April 2007, 19:07
depinde ce fel de ulm este..
pamantul..tuf vulcanic,turba si pietris..
bonsaiul se modeleaza astfel incat sa capete o forma ..dupa bunul plac al stapanului..
oricum..pentru mai multe informatii... bonsaiclub.ro ..
diorama
26th April 2007, 19:49
am cumparat si eu un bonsai cadou mamei. la inceput i-au cazut toate frunzele si m-am speriat tare. acum au inceput sa-i creasca la loc, au crescut chiar si crengute noi. nu stiu ce fel de bonsai este pentru ca l-am luat in graba si nu am apucat sa intreb. oricum, ma bucur ca ii merge bine pentru ca mi-ar fi parut foarte rau sa moara, ne e drag. cand ii cresc toate frunzele la loc si va incepe sa arate a copacel, o sa pun si niste poze, poate stie lumea ce soi e.
Celest
26th April 2007, 22:11
QUOTE(eglantine @ Apr 26 2007, 19:07) [snapback]2756651[/snapback]
depinde ce fel de ulm este..
pamantul..tuf vulcanic,turba si pietris..
bonsaiul se modeleaza astfel incat sa capete o forma ..dupa bunul plac al stapanului..
oricum..pentru mai multe informatii... bonsaiclub.ro ..
cu www ... www.bonsaiclub.ro
well...dupa ce m-am vanturat ceva pe site-ul ala am decis sa imi iau unul
eglantine
26th April 2007, 22:18
mianna
10th June 2007, 22:22
am primit si eu un bonsai ginseng, si e in ghiveci normal. prin urmare, am intrebari:
- unde gasesc vase speciale pt bonsai?
- cand am voie sa-l transplantez (presupunand ca o sa-i gasesc vas mai mic)?
Celest
10th June 2007, 22:26
QUOTE(mianna @ Jun 10 2007, 22:22) [snapback]2950157[/snapback]
am primit si eu un bonsai ginseng, si e in ghiveci normal. prin urmare, am intrebari:
- unde gasesc vase speciale pt bonsai?
- cand am voie sa-l transplantez (presupunand ca o sa-i gasesc vas mai mic)?
eu am gasit la bricostore ...si i-am schimbat si pamantul si pietris (pe pamant si ca strat de eliminare a apei in surplus
aici am gasit de toate : www.bonsaiclub.ro
mianna
11th June 2007, 15:01
QUOTE(endless @ Jun 10 2007, 23:26) [snapback]2950175[/snapback]
eu am gasit la bricostore ...si i-am schimbat si pamantul si pietris (pe pamant si ca strat de eliminare a apei in surplus
aici am gasit de toate : www.bonsaiclub.ro
cu ala incepusem, dar m-a cam derutat. in primul rand, zice ca replantarea se face primavara. apuca al meu primavara viitoare in ghiveciul asta? sau mai pot considera ca acum e primavara? (dupa standardele mele-i vara).
am mai gasit acolo ceva ce nu mi-a placut - referitor la fertilizare. au sarit in sus cu un "au, au" cand cineva a dat si pe frunze, recomandandu-i apoi sa procedeze conform instructiunilor de pe sticla si sa spele repede amaratul de bonsai. omul precizase ca exact dupa instructiuni s-a luat (si pe a mea zice la fel, ca poti pulveriza si pe frunze). pe alt site am gasit ca da, poti da si pe frunze, dar injumatatind concentratia recomandata.
ufff, vorba prietenei mele care mi l-a facut cadou "mey, eu voiam sa-ti fac o bucurie, nu griji in plus"
Celest
11th June 2007, 15:22
QUOTE(mianna @ Jun 11 2007, 15:01) [snapback]2952764[/snapback]
...
stiu ca asa zice dar eu l-am replantat fara sa-i curat pamantul original dintre radacini ..insa era musai ca in ce l-am cumparat era tare mic
mianna
11th June 2007, 15:36
QUOTE(endless @ Jun 11 2007, 16:22) [snapback]2952836[/snapback]
stiu ca asa zice dar eu l-am replantat fara sa-i curat pamantul original dintre radacini ..insa era musai ca in ce l-am cumparat era tare mic
al meu, din ce citesc, pare tare mare
(e in ghiveci normal de plastic, vreo 12 cm diametru si cam tot atata inaltime). nu-i pun apa sa balteasca, ghiveciul are 12 gauri, si in farfurioara i-am pus pietre - ca asa am citit, sa pun apa peste ele sa mentina umezeala in jur, dar apa nu ajunge la ghiveci.
In curand... autoevolution.ro
Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.