Daca n-o bei, ai putea folosi un filtru cu zeoliti.
Zeolitii astia sint niste structuri poroase, care fac schimb de ioni cu apa. Mai exact, contin ioni de sodiu - sarurile din apa cedeaza calciul si magneziul catre zeolit, preluind sodiul de la el. Astfel incit in instalatia ta o sa intre tot o apa cu saruri, dar de sodiu, care au avantajul ca nu se depun, sint mult mai solubile.
Dupa un timp trebuie sa-l regenerezi si p-asta, cu o solutie foarte concentrata de sare de bucatarie in apa. Dupa care clatesti bine-bine cu apa normala (sau de-aia de-a ta).
Zeoliti sint obtinuti si din natura (aluminosilicati) sau mai sint si sintetici, niste polimeri.
Ar fi cel mai simplu, mai ales ca nu-ti trebuie mare automatizare - umpli un butoi cu "mazare" din asta si lasi apa sa treaca prin el; si o data la citeva zile / saptamini (depinde de butoi) il regenerezi.
Problema e ca nu stiu cine comercializeaza din astia prin tara; auzisem de unii de pe la Rupea, pe linga Brasov, dar nu stiu exact.
De filtre cu fosfati n-am auzit pina acum; fosfatii sint de regula solubili in apa, asa ca nu prea vad cum sa-i faci "filtre". Ei se injecteaza in solutie, in diverse sisteme de tratare ape de cazane, ca inhibitor de coroziune si nu numai, dar deja chestia asta nu te mai intereseaza.
Filtrele magnetice sint frectie la picior de lemn. Ce sa "magnetizezi" la o sare?
Uite ca intre timp am gasit un site,
http://www.marvel.ro - vezi ce gasesti pe la astia.