Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Renault Android

Recomandare bicicleta e-bike 20&#...

Bing-Content removal tool

Nu pot accesa monitorulsv.ro de l...
 Cum sa elimini urmele de acnee?

Wc Geberit

Routere detinute in trecut si in ...

Teii din fața casei
 E-Mail in serie prin Excel si Out...

Modul alimentare rulou/jaluzea ex...

Recuperare fișiere dupa form...

Aplicatii stress test RAM
 Asigurare auto hibrid

Asus B550M - PC-ul nu porneste di...

Tzanca Uraganu - Inconjurat de Fe...

explicatie montaj breadboard
 

[CUM] se poate face rachiu/whiskey(moonshine)din porumb

- - - - -
  • Please log in to reply
28 replies to this topic

#1
redcamel

redcamel

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,121
  • Înscris: 01.10.2013
Stie cineva cum se face rachiu/uischi din porumb?

#2
Andreysc7

Andreysc7

    3D Modeler / Automotive Artist

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,653
  • Înscris: 05.02.2012
Vezi AICI ...

#3
redcamel

redcamel

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,121
  • Înscris: 01.10.2013
Eu vreau explicatii in romana, ma interesa si parerile unora care au facut, daca iese bun, se merita osteneala?

#4
dadi272

dadi272

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,301
  • Înscris: 09.06.2008
Mai tu ai prea mult porumb?

#5
gerbil

gerbil

    Membru' activ

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,049
  • Înscris: 10.09.2005
Mi se pare ca din porumb iese prima data alcool metilic, adica spirt, de abia pe urma etilicul. Daca nu esti sigur cum se face nu are rost sa risti aiurea. Sunt pe net retete si in romana, dar nu stiu cat de bune sunt, astia il fac la cazan ca pe tuica.

#6
Wzzz

Wzzz

  • Grup: Moderators
  • Posts: 4,712
  • Înscris: 10.05.2011
Se ia porumbul , se vinde , se cumpara vischii !

#7
redcamel

redcamel

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,121
  • Înscris: 01.10.2013

 gerbil, on 21 ianuarie 2014 - 18:28, said:

Mi se pare ca din porumb iese prima data alcool metilic, adica spirt, de abia pe urma etilicul. Daca nu esti sigur cum se face nu are rost sa risti aiurea. Sunt pe net retete si in romana, dar nu stiu cat de bune sunt, astia il fac la cazan ca pe tuica.
eu am vazut revent pe discovery cu astia care faceau moonshine ilegal, din porumb, il faceau la cazan normal cu serpentina  cum e ala de il stim noi. Acum ma intrebam, tre' sa puna porumbul la fermentat ca pe.fructe...

#8
cristi_mre

cristi_mre

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,286
  • Înscris: 12.04.2012
cred ca da. si eu as fi interesat. pretul la porumb fiind aiurea, mai bine sa il bem si sa ne petrecem. acum, sincer, chiar as fi curios daca a facut cineva, nu reteta, doar daca e bun

#9
jadnycky

jadnycky

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,458
  • Înscris: 27.11.2010
Vezi ca trebuie sa platesti acciza si sa inregistrezi alambicul, ca asa vrea statul(sa mai spuna cineva ca statul suntem noi).

Materiale necesare:

Obtine un alambic de whisky care este facut in cupru sau otel inox. Mai ai nevoie de
-4.5 kg porumb
-18.9 l apa fiarta
-237 g drojdie
-o canistra de malt.
-2.25 kg zahar
-1 calup de drojdie
-1 sac
-o panza tifon
-o fata de perna

Pune 4.5 Kg de porumb intr-un sac de panga si satureaza-l cu apa calda. Pastreaza sacul intr-un mediu care este cald si intunecos,
cum este un garaj bine izolat sau subsol si asigura-te ca porumul ramane umed pentru o saptamana si jumatate. Pastreaza temperatura
porumbului intre 17 gr C si 30 gr C.



Asteapta ca coltii sa creasca pana la o lungime de 0.6 m si apoi limpezeste porumbul in apa curata si inlatura coltii si radacinile.
Arunca coltii si radacinile si pastreaza miezul porumbului.
Procesul de fabricare al whisky-ului foloseste boabe care incep sa incolteasca si apoi sunt oprinte din crestere deoarece la acest punct
bobul incepe sa faca enzime care transforma amidonul in zahar. Zaharul apoi ajuta la producerea portiunii de alcool al whisky-ului,
pe cand porumul ii da savoarea.



Pune doar mizeul porumbului in vasul de fermentare. Foloseste o prajina grea de metal ca sa strivesti porumbul in asa fel incat fiecare miez este spart.



Adauga 18.9 l de apa fierbinde piurelului din vas si lasa-l sa se raceasca. Odata ce solutia s-a racit adauga 237 c de drojdie gaureste vasul si sigileaza-l. Procesul de fermentare va dura 1 saptamana.



Transfera lichidul, strecurand solidele utilizand o fata de perna in alambic dupe 7 sau 10 zile.



Adauga 18.9 l de apa calda si o canistra de malt in alambic. Apoi incorporeaza 2..26 kg de zahar pana ce boabele s-au dizolvat si nu mai sunt intregi apoi adauga un calup de drojdie.


Amesteca noua solutie in alambic acopera-o cu un material ca panza de tifon si pune-l intr-un loc cald intre 17 gr C si 30 gr C cat timp
fermenteaza.


Fierbe amestecul in alambic si daca preferi sa colorezi whisky-ul poti sa arzi o bucata de lemn de artar si sa plaseszi lemnul ars in
alambic. Amestecul se va colora natural in cateva zile.

---
Cam complicat ca sa platesti niste paraziti de functionari la stat dupa aia.

Edited by jadnycky, 21 January 2014 - 20:56.


#10
redcamel

redcamel

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,121
  • Înscris: 01.10.2013
Ce te face sa crezi ca eu daca vand rachiul din porumb la cativa vecini sau consateni dau si la stat? La stat dau numai mumu.

#11
jadnycky

jadnycky

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,458
  • Înscris: 27.11.2010
Vad fumul de alambic, si te paraste cineva la pompieri.

#12
redcamel

redcamel

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,121
  • Înscris: 01.10.2013
Cine sa parasca ma daca la mine in fiecare toamna fac toti rachiu din boasca.

#13
KR_MAN

KR_MAN

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,463
  • Înscris: 04.03.2013
Și  nu bei mai bine rachie sănătoasă decat plosnita strivita?

#14
jadnycky

jadnycky

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,458
  • Înscris: 27.11.2010
Am uitat sa spun ce inseamna malt(maltz):
Maltul sunt cerealele germinate care au fost uscate intr-un proces numit "matzificare". Boabele sunt determinate sa germineze imbibandu-le in apa si apoi sunt oprite sa germineze in continuare uscandu-le cu aer cald.

Deci toata esenta acestui proces de facere a whisky-ului este sa faci porumbul sa germineze ca sa contina zahar. Si de aici esti ca in
punctul de start la prunele fermentate(borhot). De asemenea lungimea coltilor maxima e in cm 0.6 cm.

 KR_MAN, on 21 ianuarie 2014 - 21:40, said:

Și  nu bei mai bine rachie sănătoasă decat plosnita strivita?

Poate nu-i plac bauturile din fructe ci din cereale(cum imi place si mie de altfel).
Iar ca sa obtiii mirosul specific al whisky-ului (de fum) trebuie lemn ars. Altfel alcoolul obtinut fara fumul asta se
numeste caine alb(white dog).

Edited by jadnycky, 22 January 2014 - 10:12.


#15
KR_MAN

KR_MAN

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,463
  • Înscris: 04.03.2013
Ala cu fum se numeste plosnita!


#16
cristi_mre

cristi_mre

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,286
  • Înscris: 12.04.2012

 jadnycky, on 22 ianuarie 2014 - 09:56, said:

Am uitat sa spun ce inseamna malt(maltz):
Maltul sunt cerealele germinate care au fost uscate intr-un proces numit "matzificare". Boabele sunt determinate sa germineze imbibandu-le in apa si apoi sunt oprite sa germineze in continuare uscandu-le cu aer cald.

Deci toata esenta acestui proces de facere a whisky-ului este sa faci porumbul sa germineze ca sa contina zahar. Si de aici esti ca in
punctul de start la prunele fermentate(borhot). De asemenea lungimea coltilor maxima e in cm 0.6 cm.



Poate nu-i plac bauturile din fructe ci din cereale(cum imi place si mie de altfel).
Iar ca sa obtiii mirosul specific al whisky-ului (de fum) trebuie lemn ars. Altfel alcoolul obtinut fara fumul asta se
numeste caine alb(white dog).
stai putin ca nu pricep. lemnul ars, sa fie tinut la flacara pana se innegreste, sau chiar ARS,
2. dupa ce "arzi"lemnul, il pui in alambic si il distilezi? sau il pui in vasul cu white dog si astepti sa se coloreze. adica cum facem noi cu palinca si lemnul de dud de o ingalbenim
3. camtitatile alea de 18.9 l apa fiarta si 237 g drojdie, trebuie sa fie asa exacte?
4. cata licoare iese din amestecul asta
5. trebuie dublu rafinat? simplu nu am prea baut

#17
jadnycky

jadnycky

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,458
  • Înscris: 27.11.2010

 cristi_mre, on 22 ianuarie 2014 - 21:02, said:

stai putin ca nu pricep. lemnul ars, sa fie tinut la flacara pana se innegreste, sau chiar ARS,
2. dupa ce "arzi"lemnul, il pui in alambic si il distilezi? sau il pui in vasul cu white dog si astepti sa se coloreze. adica cum facem noi cu palinca si lemnul de dud de o ingalbenim
3. camtitatile alea de 18.9 l apa fiarta si 237 g drojdie, trebuie sa fie asa exacte?
4. cata licoare iese din amestecul asta
5. trebuie dublu rafinat? simplu nu am prea baut

Eu am tradus de undeva, nu-i reteta mea. E o reteta unor racheti americani, nu a unor oameni de stiinta sa fie exprimata f exact. Experimenteaza, fa si cu lemn ars complet si cu lemn ars doar la suprafata
2. Nu cred ca il distilezi cu lemnul inauntru. De obicei carbunele de lemn de artar se foloseste ca filtru prin care se trece cainele alb.
Ca urmare a faptului ca trece prin el ia si o parte din seva de artar.
3. Asa-i stiinta cuantificabila. Daca nu-ti plac cifrele renunta la whisky, internet, masina.
4. N-am idee. Mai putin decat suma maselor elementelor componente(porum, apa, drojdie, malt) probabil.
5. Nu. Unde vezi in reteta dubla rafinare? In plus iti ia mai mult timp, si nici nu cred ca e mai bun la gust.
Reteta e pentru whisky american. Pt whisky irlandez si scotian se foloseste orz.

Edited by jadnycky, 24 January 2014 - 19:37.


#18
rhdghdhs

rhdghdhs

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,459
  • Înscris: 22.05.2011
cea mai buna tuica e cea din pruna, facuta clasic. lasati restul, nu avem noi tehnologia si priceperea sa facem whisky. Voi ati vazut cum se face in scotia whisky-ul autentic in Scotia?? Oare daca facem o zeama din porumb o putem numii whisky?

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate