Forumul SoftpediaBursa auto / moto / veloAnunƣuri imobiliareAnunƣuriOferte de serviciiLocuri de muncă Ɵi cursuri de specializareBloguriJocuriTeste / ReviewsÎntrebări Ɵi răspunsuriChestionareFotoStatistici

Bine ai venit ( Autentificare | Înregistrare )

2 V  < 1 2  
Reply to this topicStart new topic
> Cum facem un calcul termic pt. o casa, Solutii alternative la gaze sau lemne
blimpyway
mesaj 4th August 2007, 22:08
Mesaj #19

Active Member

Grup: Senior Members
Data înscrierii: 3-November 05
ID membru: 52 183

mersi aiurelbn. Am doua nelamuriri:

1. Ce temperatura minima exterioara ai luat in calcul (pentru a obtine diferenta de temperatura si nivelul pierderilor) ?
2. De ce o camera fara pereti sau tavan exterior necesita a fi incalzita cu 23watt/m3, daca se presupune ca toate incaperile invecinate au temperatura dorita. La echilibru termic schimbul de caldura n-ar trebui sa fie zero?
Go to the top of the page

+Quote Post
aiurelbn
mesaj 9th August 2007, 20:46
Mesaj #20

Junior

Grup: Members
Data înscrierii: 21-July 07
ID membru: 204 844

scuze pt. intirzierea raspunsului.
1. - 20 grade C.
2. Teoretic pare sa ai dreptate, insa practic fiecare incapere trebuie sa beneficieze de un aport propriu de caldura, fie si doar pt. a ajunge cu temp. la nivelul celorlalte. Temp. variaza si in interiorul unei camere, atit in spatiu, cit si in timp. In camerele adiacente se mai deschide usa, se mai aeriseste etc. Iar incalzirea nu se face instantaneu, identic, in fiecare punct al camerei. Daca n-ai avea radiator intr-o camera, fie ea si de interior, radiatoarele celorlalte camere ar trebui sa "munceasca" mai mult, sa incalzeasca un volum mai mare de aer. Nu cred ca intr-o camera fara pereti exteriori, de ex. o baie, ti-ai permite sa nu ai radiator, bazindu-te pe faptul ca virgula caldura nu mai iese, sau ca "intra alta" din celelalte camere.

+Quote Post
blimpyway
mesaj 9th August 2007, 23:04
Mesaj #21

Active Member

Data înscrierii: 3-November 05
ID membru: 52 183

Mersi de raspuns.
Ca fapt divers in baia de la bloc nu-mi merge caloriferul si unul din pereti e holul scarii (nu e exterior dar iarna e cu 10-15 grade mai rece). Alti 2 pereti sunt o debara si holul apartamentului - neincalzite si ele. Al patrulea e baia vecinului (nu stiu daca-i merge caloriferul). Temperatura e ok, dar e adevarat si ca peretii de beton nu izoleaza deloc baia de spatiul inconjurator.

Are sens sa incalzesc separat o camera "incastrata" doar daca e spatiu care vreau sa fie la temperaturi mai ridicate decat temperaturile din camerele vecine. Sau daca vin din concediu si vreau sa incalzesc rapid tot spatiul - atunci am nevoie de cat mai multa putere care sa ridice rapid temperatura masei interioare a cladirii.

La temperaturi egale nu are loc transfer de caldura si caloriferele existente nu consuma suplimentar pentru spatiul respectiv.

+Quote Post
gogutu
mesaj 19th November 2007, 19:14
Mesaj #22

Junior

Data înscrierii: 4-April 05
ID membru: 33 972

QUOTE (lucian14 @ Jul 23 2007, 23:40) *
Eu mi-s injiner in instalatii, specializat pe incalzire...zi ce vrei sa stii?
Despre Pompa de Caldura (pricipiul pe care functioneaza AC); nu-i buna iarna (pe la noi): e si scumpa, papa curent el. mult, nu functioneaza sub anumite temp. (majoritatea la -7 Celsius iau pauza) (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)

injinereeee.. cine ti-a dat diploma? nu te-au prins cand ai furat-o?

Mai citeste despre pompe ce caldura si dupa aia ia-te de dat sfaturi. Canada e plina de PC si e mai frig ca la noi. Nici macar nu ai inteles principiul de functionare. Stii ca AC nu functioneaza sub 7 grdC. Daca seamana principiul de functionare presupui ca nici PC nu merge.
Problema ta ca e greu sa citesti si sa intelegi. Dar nu te mai apuca sa dai sfaturi !!

PS. Cand vor fi - 30 grd te invit pe la mine sa te incalzesti la PC....

+Quote Post
aiurelbn
mesaj 25th November 2007, 03:15
Mesaj #23

Junior

Acum, dupa numeroase imbunatatiri, la adresa http://www.calcul-termic.blogspot.com, veti putea downloada probabil cel mai complet si mai realist fisier Excel pt. calcule termice si dimensionare radiatoare, util atit pt. incepatori in domeniu, cit si pt. meseriasi. Convingeti-va singuri !

+Quote Post
cipaul
mesaj 2nd December 2007, 14:06
Mesaj #24

Active Member

Data înscrierii: 15-October 06
ID membru: 102 874

QUOTE (gogutu @ Nov 19 2007, 19:14) *
injinereeee.. cine ti-a dat diploma? nu te-au prins cand ai furat-o?

Mai citeste despre pompe ce caldura si dupa aia ia-te de dat sfaturi. Canada e plina de PC si e mai frig ca la noi. Nici macar nu ai inteles principiul de functionare. Stii ca AC nu functioneaza sub 7 grdC. Daca seamana principiul de functionare presupui ca nici PC nu merge.
Problema ta ca e greu sa citesti si sa intelegi. Dar nu te mai apuca sa dai sfaturi !!

PS. Cand vor fi - 30 grd te invit pe la mine sa te incalzesti la PC....

Ti-ai instalat cumva o pompa de caldura?
Daca da, scrie te rog ce fel de pompa, de unde preiei caldura, suprafata casei, geamuri, izolatie etc.
Un consum de curent e f. interesant si cat costa KWh la tine.
Cateva poze ar fi chiar excelente.

Acest mesaj a fost modificat de cipaul: 2nd December 2007, 14:07

+Quote Post
gogutu
mesaj 3rd December 2007, 17:44
Mesaj #25

Junior

Data înscrierii: 4-April 05
ID membru: 33 972

QUOTE (cipaul @ Dec 2 2007, 15:06) *
Ti-ai instalat cumva o pompa de caldura?

da
Daca da, scrie te rog ce fel de pompa, de unde preiei caldura, suprafata casei, geamuri, izolatie etc.

SSRC17, tevi ingropate pe suprafata de ~ 500 mp, 1000 m liniari, sup casei 150 mp, geamuri termolan lowE, tamplarie pvc pentacameral, izolatie pereti exterior polistiren 50mm, interior rigips, tavan fals rigips + vata minerala 50mm + aer 20 cm + planseu beton 10 cm + vata minerala 50 mm
Un consum de curent e f. interesant si cat costa KWh la tine.

nu l-am facut inca si nici nu e concludent pentru ca nu locuiesc permanent acolo. daca o sa-l fac te anunt.
Cateva poze ar fi chiar excelente.

da-mi o adresa de mail si iti trimit ..

concluzie personala - f buna dar nu stiu daca se justifica investitia initiala destul de mare. cand o sa fac o evaluare corecta o sa dau sfaturi. deocamdata nu.

+Quote Post
citony2007
mesaj 2nd March 2008, 11:48
Mesaj #26

Junior

Data înscrierii: 7-November 06
ID membru: 107 464

QUOTE (aiurelbn @ Nov 24 2007, 18:15) *
Acum, dupa numeroase imbunatatiri, la adresa http://www.calcul-termic.blogspot.com, veti putea downloada probabil cel mai complet si mai realist fisier Excel pt. calcule termice si dimensionare radiatoare, util atit pt. incepatori in domeniu, cit si pt. meseriasi. Convingeti-va singuri !

...Salut! Am incercat prgramele alea in excell dar undeva nu ma descurc...in pagina "Camere" are predefinit celula cu volumul total al camerei si nu poate fi nici introdus manual (la camera 1 e 2, la camera 2 e 4 etc, se adauga 2 la fiecare camera)..iar asta influenteaza calculul final...ca sa nu mai spun ca, din cauza asta, daca pun datele de la camera 1 identic si la alte camere, voi obtine implicit alte valori finale...iar energia din celula I9 mi se pare mult prea mare avand in vedere ca rezultatul ar trebui inmultit cu volumul camerei ca sa aflam puterea termica necesara camerei...altfel se ajunge la cifre astronomice...mentionez ca nu sunt de specialitate dar sunt URGENT interesant de un calcul termic corect...

+Quote Post
aiurelbn
mesaj 2nd March 2008, 14:14
Mesaj #27

Junior

Ai deschis fisierul dupa data "expirarii". Mai descarca-l o data de pe blog. Scuze pt. inconvenient.

+Quote Post
dodi1965
mesaj 2nd March 2008, 17:45
Mesaj #28

Junior

Data înscrierii: 1-February 05
ID membru: 29 852

@aiurelbn
nu mere linkul de pe www.uploading.com

+Quote Post
centralistul
mesaj 19th January 2009, 12:44
Mesaj #29

Junior

Data înscrierii: 10-January 09
ID membru: 406 047

QUOTE (lucian14 @ Jul 23 2007, 22:40) *
Eu mi-s injiner in instalatii, specializat pe incalzire...zi ce vrei sa stii?

Poti sa ma ajuti?..vreau sa stiu cati KW are un mc de gaz si cati are un mc de lemne (ex fag ) Am gasit rezultate atat de diferite pe net incat sunt total in ceata.
multumiri

+Quote Post

2 V  < 1 2
Reply to this topicStart new topic
1 utilizatori citesc acest subiect (1 utilizatori neautentificați și 0 anonimi)
0 Membri:

RSS Versiune simplificată Data: 23rd November 2009 - 15:20
© 2001 - 2009 Softpedia. All rights reserved.
Softpedia® and Softpedia logo are registered trademarks of Soft News NET SRL.
Privacy Policy | Terms of Use | Contact Softpedia