Forumul SoftpediaBursa auto / moto / veloAnunƣuri imobiliareAnunƣuriOferte de serviciiLocuri de muncă Ɵi cursuri de specializareBloguriJocuriTeste / ReviewsÎntrebări Ɵi răspunsuriChestionareFotoStatistici

Bine ai venit ( Autentificare | Înregistrare )

4 V  < 1 2 3 4 >  
Reply to this topicStart new topic
> cel mai bun abonament posibil
geojoking
mesaj 10th December 2005, 22:58
Mesaj #37

Active Member

Grup: Members
Data înscrierii: 4-November 05
Locație: Cluj-Napoca
ID membru: 52 267

plus ca va fi si greu pentru populatie. ganditi-va, de exemplu in romania, tu suni de pe cnx-vda spre cnx-vda, dar sa nu stii ca numarul pe care il suni, desi e 072x, e de fapt pe orange... adica trebuie foarte mare informare a clientilor. foarte foarte!
Go to the top of the page

+Quote Post
Cosconor
mesaj 10th December 2005, 23:00
Mesaj #38

Netmonitoring fan

Grup: Senior Members
Data înscrierii: 8-June 03
ID membru: 4 159

Normal vor fi introduse numere (nu neeaparat gratuite) la care poti sa stii daca numarul X esti din reteaua ta.

+Quote Post
martonz
mesaj 10th December 2005, 23:05
Mesaj #39

Active Member

Data înscrierii: 8-May 04
Locație: Romania
ID membru: 15 996

QUOTE(Cosconor @ Dec 10 2005, 23:00) *
Normal vor fi introduse numere (nu neeaparat gratuite) la care poti sa stii daca numarul X esti din reteaua ta.

Pt. astea vor fi cautate abonamentele cu minute nationale incluse, si tarif unic, gen Cosmote!

+Quote Post
Cosconor
mesaj 11th December 2005, 00:18
Mesaj #40

Netmonitoring fan

Fresh news : se pare ca portabilitatea numerelor va veni în RO în 2006, nu în 2007. La Connex se lucreaza deja la soft-ului necesar pentru implementarea portabilitatii. Mai multe info nu am...

+Quote Post
geojoking
mesaj 11th December 2005, 01:22
Mesaj #41

Active Member

eu cred ca deodata cu implementarea portabilitatii numerelor, va fi probabil introdusa si functia aia presence. sa stii daca e in retea, cu telu deschis, inainte sa suni.

+Quote Post
nepot
mesaj 11th December 2005, 01:46
Mesaj #42

Member

Data înscrierii: 15-March 05
ID membru: 32 520

QUOTE(Cosconor @ Dec 11 2005, 00:18) *
Fresh news : se pare ca portabilitatea numerelor va veni în RO în 2006, nu în 2007. La Connex se lucreaza deja la soft-ului necesar pentru implementarea portabilitatii. Mai multe info nu am...

Nu inteleg ce va bucurati asa. In primul rand, o sa coste, si nu multi o sa dea bani pt asta. Sunt niste costuri (diferente de cost pt apelurile intr-o retea sau in alta) care tb suportate ori de cel care suna, ori de cel care primeste. Eu personal cred ca cel care primeste va plati diferentele astea.
In al doilea rand, in 2006 ANRC-ul va da o decizie privind portabilitatea numerelor si aceasta va trebui sa fie implementata pana la 1 ianuarie 2007.

+Quote Post
Cosconor
mesaj 11th December 2005, 18:11
Mesaj #43

Netmonitoring fan

QUOTE(geojoking @ Dec 11 2005, 00:22) *
eu cred ca deodata cu implementarea portabilitatii numerelor, va fi probabil introdusa si functia aia presence. sa stii daca e in retea, cu telu deschis, inainte sa suni.
Chiar ca nu vad care este legatura !! (IMG:style_emoticons/default/huh.gif) Si în plus, din câte stiu Presence este disponibil numai pe Nokia Symbian...

QUOTE(nepot @ Dec 11 2005, 00:46) *
Nu inteleg ce va bucurati asa. In primul rand, o sa coste, si nu multi o sa dea bani pt asta. Sunt niste costuri (diferente de cost pt apelurile intr-o retea sau in alta) care tb suportate ori de cel care suna, ori de cel care primeste. Eu personal cred ca cel care primeste va plati diferentele astea.
Da, se poate ca punerea în functie a portabilitatii sa nu fie gratuite, adica sa platesti o taxa la vechiul operator. Apoi e edevarat ca va induce în eroara destula lume, logica actuala a prefixelor (072 Connex, 074 Orange, 076 Cosmo, 078 Zapp) nemaifiind respectata. Dar nu va induce nici un cost sumplimentar pentru cel care si-a mutat numarul într-o alta retea... o sa-i coste mai mult pe cei care îl apeleaza, ca nu mai suna la tarifele din retea.

+Quote Post
nepot
mesaj 11th December 2005, 19:02
Mesaj #44

Member

QUOTE(Cosconor @ Dec 11 2005, 18:11) *
Da, se poate ca punerea în functie a portabilitatii sa nu fie gratuite, adica sa platesti o taxa la vechiul operator. Apoi e edevarat ca va induce în eroara destula lume, logica actuala a prefixelor (072 Connex, 074 Orange, 076 Cosmo, 078 Zapp) nemaifiind respectata. Dar nu va induce nici un cost sumplimentar pentru cel care si-a mutat numarul într-o alta retea... o sa-i coste mai mult pe cei care îl apeleaza, ca nu mai suna la tarifele din retea.

Chiar sunt curios cum se va face. Si atunci cel care apeleaza va asculta un mesaj in care i se spune ca suna in alta retea si ca atare tarifele pot diferi? Ca nu mi se pare normal sa fiu taxat cu alt pret decat cel la care ma astept. (vazand numarul pe care-l apelez)

+Quote Post
geojoking
mesaj 11th December 2005, 19:06
Mesaj #45

Active Member

tocmai de aia ziceam si eu ca va fi implementata functia de my presence (care e valabila si pe 6230 de exemplu)... ca sa stii cine e valabil inainte sa suni.... sa nu te pomenesti cu mesajul ati apelat casuta vocala a abonatului orange cu nr 072x si sa te coste...

+Quote Post
Stegal
mesaj 11th December 2005, 21:04
Mesaj #46

Junior

Data înscrierii: 13-May 04
ID membru: 16 289

se va intampla cea mai mare prostie daca se introduce aceasta portabilitate! intr'adevar e ok, sa-ti iei nr cu tine daca vrei sa renunti la un operator, dar e mai bine sa fie asa babeste 072-connex 074-orange s.a.m.d.

si chiar daca ar fi un mesaj la inceput care sa spuna atentie nr face parte din reteaua "xxx" ii o pierdere de timp, sau sa mai afli de nu stiu unde daca nr respectiv e pe connex sau nu cumva e pe orange cu toate ca are prefixul 072. intr'un fel mai aiurea de atat nici nu se poate!

eu sunt complet ANTI-portabilitate! parerea mea & dorinta mea (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

+Quote Post
Cosconor
mesaj 11th December 2005, 23:32
Mesaj #47

Netmonitoring fan

QUOTE(nepot @ Dec 11 2005, 18:02) *
Chiar sunt curios cum se va face. Si atunci cel care apeleaza va asculta un mesaj in care i se spune ca suna in alta retea si ca atare tarifele pot diferi.
Nici vorba.

QUOTE(nepot @ Dec 11 2005, 18:02) *
Ca nu mi se pare normal sa fiu taxat cu alt pret decat cel la care ma astept. (vazand numarul pe care-l apelez)
O sa fii. Sau daca nu suni la un numar special, introduci numarul pe care vrei sa-l apelezi, si-ti spune daca e sau nu în retea. Oricum, succesul serviciului depinde de modalitatile de aplicare, de durata... în FR a avut foarte foarte putin succes, iar acum Autoritatea de Regulatie a telecomunicatiilor le-a cerut operatorilor francezi sa diminueze durata procedurii, de la 2 luni la câteva saptamâni. Se vedem daca va schimba ceva.

+Quote Post
sorente
mesaj 12th December 2005, 21:07
Mesaj #48

Active Member

Data înscrierii: 24-September 04
ID membru: 23 359

Portabilitatea numerelor ar avea succes numai daca s-ar renunta la taxele de interconectare intre retele, si fiecare retea nu ar mai face diferenta, la preturi, intre un apel in retea si unul in afara.
Altfel e un shit...

Si continui sa spun ca nu sunt de acord cu tiganeala, sa ceri minute unui operator ca pleci din retea (IMG:style_emoticons/default/sleep.gif)

Nu exista notiunea de cel mai bun abonament, abonamentul fiecaruia este un compromis intre nevoia de comunicare si suma de bani pe care si-o permite sa plateasca pentru telecom. Exista si cealalta extrema, in care unii isi iau abonament cu minute sau mesaje incluse si la sfarsit de luna le consuma fortat ca sa nu le piarda.

+Quote Post
Masterboy
mesaj 12th December 2005, 22:18
Mesaj #49

Member

Grup: Moderators
Data înscrierii: 24-June 02
Locație: CDMA's land... Moderator No.: 08
ID membru: 1 428

QUOTE(sorente @ Dec 12 2005, 21:07) *
Portabilitatea numerelor ar avea succes numai daca s-ar renunta la taxele de interconectare intre retele, si fiecare retea nu ar mai face diferenta, la preturi, intre un apel in retea si unul in afara.
Altfel e un shit...

Exact, asta se intimpla in USA, unde portabilitatea este implementata si unde convorbirile fix-mobil sint taxate la fel ca cele fix-fix.

+Quote Post
ukel
mesaj 12th December 2005, 22:55
Mesaj #50

Junior

Data înscrierii: 28-September 04
ID membru: 23 497

QUOTE(Masterboy @ Dec 12 2005, 22:18) *
Exact, asta se intimpla in USA, unde portabilitatea este implementata si unde convorbirile fix-mobil sint taxate la fel ca cele fix-fix.

Adica ca la Cosmote: nu conteaza unde suni tot banii aia ii dai. Mai ramane ca si pe fix sa fie acelasi tarif. Cum ar fi atunci?

+Quote Post
nepot
mesaj 12th December 2005, 22:56
Mesaj #51

Member

QUOTE(Masterboy @ Dec 12 2005, 22:18) *

Da, dar stiam ca in State daca primesti un apel pe mobil platesti....si d-aia costa la fel fix-fix si fix-mobil, ca diferenta vine de la abonatul mobil care plateste o parte.

+Quote Post
Twinsen
mesaj 13th December 2005, 17:35
Mesaj #52

Junior

Data înscrierii: 30-October 03
Locație: Bucuresti
ID membru: 7 741

Eu sunt a dracu' de sceptic ca se va implementa asa ceva.
E cam greu pt un operator sa stie ca (sa zicem) nr 0744440001 e in conex ca 0744440002 e in orange si 07444400sn... e in alta retea.

Cand suni el intai trebuie sa verifice prin ce retea esti, sa vada cum te taxeaza si apoi sa-ti faca legatura...
Acest lucru necesita timp...
Si pana o sa-ti sune la persoana respectiva s-ar putea sa astepti cetva secunde ( sau zeci) bune...
In caz de un ambuteiaj ceva... nu mai vorbesc...

Acest mesaj a fost modificat de Twinsen: 13th December 2005, 17:35

+Quote Post
Cosconor
mesaj 13th December 2005, 17:43
Mesaj #53

Netmonitoring fan

QUOTE(Twinsen @ Dec 13 2005, 16:35) *
E cam greu pt un operator sa stie ca (sa zicem) nr 0744440001 e in conex ca 0744440002 e in orange si 07444400sn... e in alta retea.
Eh e greu pe naiba. HLR-ul stie foarte bine.

+Quote Post
axxa424
mesaj 13th December 2005, 17:45
Mesaj #54

Junior

Data înscrierii: 22-March 03
Locație: Iasi
ID membru: 3 297

QUOTE(Twinsen @ Dec 13 2005, 17:35) *

Cand suni el intai trebuie sa verifice prin ce retea esti, sa vada cum te taxeaza si apoi sa-ti faca legatura...
Acest lucru necesita timp...
Si pana o sa-ti sune la persoana respectiva s-ar putea sa astepti cetva secunde ( sau zeci) bune...
In caz de un ambuteiaj ceva... nu mai vorbesc...

Băi da' ce smochinari !!! ne luăm telefoane scumpe dar la vorbit stăm și căutăm din ce rețea ne sună...sau sunăm...dacă are format de orange și de fapt e la conex??? Eo chestie de foame mare, frate !!!

+Quote Post
Reclama
mesaj A minute ago
Mesaj #

Grup: Bot

In curand... autoevolution.ro

Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!

4 V  < 1 2 3 4 >
Reply to this topicStart new topic
1 utilizatori citesc acest subiect (1 utilizatori neautentificați și 0 anonimi)
0 Membri:

RSS Versiune simplificată Data: 23rd November 2009 - 15:16
© 2001 - 2009 Softpedia. All rights reserved.
Softpedia® and Softpedia logo are registered trademarks of Soft News NET SRL.
Privacy Policy | Terms of Use | Contact Softpedia