Fondue la microundeSe curata, zdrobesc 3-4 catei de usturoi, se freaca cu 1/4 lingurita de sare sau mai bine un amestec tip "Vegeta" se adauga treptat circa o lingura de ulei ca la maioneza, apoi se incorporeaxa 3 linguri de faina (elvetienii il fac cu amidon, dar eu de unde sa iau?) . Sosul rece astfel obtinut se subtiaza cu circa o cana buna sau mai mult de vin alb (si bun) pana la consistenta unui aluat de caltite gros si se amesteca cu ierburi tocate marunt.
Bune sunt Herbes de Provence dintr-o sursa de incredere. Se pot inlocui cu succes cu patrunjel, cimbru, salvie, rozmarin, magheran, tarhon, leustean, telina, marar, (cimbrisorul pt ceai e suuuper). busuioc, frunza de muscata aromata, etc.
(daca nu aveti decat o parte din acestea si uscate - ca mine - le puneti intr-o masina electrica de macinat cafeaua cu o frunza de dafin, bobe de coriandru, enibahar, cuisoare, cardamon - nu multe - si obtineti un condiment super aromat)
Revin: peste ce ati incropit pana acum, puneti praful de mai sus sau verdeturile tocate, puteti adauga nuscoara rasa, piper, chilli uscat (cu atentie!) Mai trebuie aghesmuit cu 3 linguri de brandy sau palinca (de cirese).
Turnati intr-un vas termoizolant (cu capac) adaugati pe deasupra 3-4-5-6... n feluri de branzeturi rase pe razatoarea de mere. Cam de 3-4 ori mai multe ca sosul facut anterior. Eu astazi am avut 2 feluri de branza de buduf, cas de oaie si un rest de cascaval afumat. The more they are toghether.... (IMG:
style_emoticons/default/smile.gif)
Puneti capacul introduceti la microunde 2 minute pe 100 apoi 5 minute pe 50.
Fondue-ul se consuma , de preferabil cu prietenii, fierbinte din vasul pus in mijlocul mesei, in care se "intinde" cu crutoane (scuzati cucofonia ) , cuburi de paine prajita, salatini, de ce nu chipsuri, bucatele de sunca, prajita sau de gratar - nu am sa va invat eu acum cum va place.
Timp de preparare 10 minute
10 minute in cerul gurii (yumm, yumm gimme some! ) - o viata, pe solduri / fese / burta.
Sa aveti pofta!
Fiti creativi!
http://www.recipegoldmine.com/fondue/class...ese-fondue.html
Acest mesaj a fost modificat de micheltoreno: 28th June 2008, 13:05