|
  |
Mancaruri pt. cuptor microunde |
|
|
|
|
5th October 2007, 23:08
|
Junior
Grup: Members
Data înscrierii: 18-April 07
Locație: Mangalia
ID membru: 169 008

|
iei o punga floricele preambalata (1,5-2,5 RON depinde) o introduci cu partile indoite in sus si daca nu ai buton special ptr popcorn ii dai 2min 30 sec pentru un cuptor de 1000w ... 3 ptr unu de 800 s.a.m.d. sa ai pofta. (IMG: style_emoticons/default/biggrin.gif)
|
|
|
|
|
|
|
|
6th October 2007, 18:46
|
Active Member
Data înscrierii: 25-July 07
Locație: jud. olt
ID membru: 206 399

|
QUOTE(DragomirPaul @ Jun 6 2007, 14:33)  Heiiii !!! Super a iesit orezul la cuptor. Numai ca am folosit orez Deroni si am pus patru masuri de apa la una de orez. A iesit si asa destul de consistent si ma intreb ce ar fi iesit cu trei masuri de apa. Orcum am sa incerc mai des sa gatesc la microunde. Indubitabil...
trebuie sa pui maxim 2 masuri de apa la una de orez! recomand orezul cu bobul lung. e mai scump dar merita! in timp ce fierbe puterea cuptorului trebuie sa o dai mica. nu are rost sa fiarba la maxim. ca capitolul vase iti recomand PYREX | |
|
|
|
|
|
|
|
|
7th October 2007, 12:35
|
Member
Data înscrierii: 22-June 07
Locație: Bucuresti
ID membru: 194 047

|
Eu am cuptor cu microunde cu grill si e super. Eu cel mai des fac peste si cartofi copti, care ies super...si rapid. Am mai incercat sa fac pe grill si carnati si friptura, dar mi s-a parut ca au durat cam mult pana s-au rumenit asa cum imi place mie, dar pana la urma au iesit foarte bine. Mie nu mi se pare nici o diferenta la gust fata de un gratar normal, din contra, cartofii copti imi plac mai mult asa, plus ca se fac in maxim 8 min.
Mi-a placut ideea cu mamaliga...o sa o testez si eu intr-o zi.
|
|
|
|
|
|
|
|
19th October 2007, 16:27
|
Junior
Data înscrierii: 17-October 05
ID membru: 50 227

|
Desert cu mere.
Merele (3-4 cat de mare aveti cuptorul) le scoateti miezul si il umpleti cu stafide, cam jumatate, iar in completare adaugati zahar si scortisoara. Se las ala cuptor cu MW 5 minute.
Zaharul impreuna cu apa din mere se topeste si formeaza un sirop.
|
|
|
|
|
|
|
|
19th October 2007, 17:55
|
Member
Data înscrierii: 18-September 05
ID membru: 47 495

|
eu personal nu gatesc nici un fel de mancare la cuptor microunde ci doar incalzesc mancarea pt ca e mult mai practic si igienic decat pe aragaz(metoda clasica)...il folosesc regulat(doar incalzit, nu are functie grill dar nu imi trebuie mie) da'imi place cuptorul ca sta bine in bucatarie moderna (IMG: style_emoticons/default/wink.gif)
|
|
|
|
|
|
|
|
21st October 2007, 18:58
|
Junior
Data înscrierii: 15-September 07
ID membru: 226 741

|
Am un cuptor cu microunde de vreo 8 ani, are putere mare 1800v a fost una din conditiile pe care le aveam la vremea respectiva deoarece atunci copii erau mici si nu aveau voie sa umble la aragaz. Initial il foloseam la incalzit si dezghetat - copii, iar eu mai faceam una alta. Acum si copii pot sa faca floricele, pizza, lasagnia, friptura si bineinteles sendvisuri. Se poate prepara aproape orice la micro, depinde mult de cum va place de ex. friptura iese mai uscata daca vrei sa fie bine rumenita. Depinde mult de cuptor, ca si timp ma refer, sunt anumite mincaruri care necesita o "putere" mai mare si daca cuptorul nu o are,... ghinion, atunci friptura iese rasol. Din experineta, daca vreti sa va luati un cuptor micro, trebuie sa stiti clar la ce il veti folosi. si functie da asta va fi si pretul, dar va spun sigur ca merita. Exista aparate care au functii predefinite, ma refer la cintar - tip preparat - timp - putere. Este suficient sa setezi doar ce vrei sa faci si tipul de carne (porc, vita, pui), apesi start si nu te mai intereseaza pina cind auzi clopotelul. Pentru mincarurile cu mai multa grasime exista capace speciale, unele le au din dotare. Eu pregatesc des ciuperci umplute, budinci si sufleuri. Din cind in cind mai fac si cite o prajitura, apropo foetajele congelate ies foarte bine.
Acest mesaj a fost modificat de miha gabi: 21st October 2007, 19:00
|
|
|
|
|
|
|
|
24th October 2007, 12:42
|
CDMA 450 Mhz
Grup: Senior Members
Data înscrierii: 20-October 06
ID membru: 103 724

|
| Ce semipreparate se pot face la microunde ? Am vazut la Carffour cartofi preprajiti si congelati, oare se pot face ? | |
|
|
|
|
|
|
|
|
24th October 2007, 13:19
|
marele licurici
Grup: Moderators
Data înscrierii: 25-September 04
Locație: C-E DKTM
ID membru: 23 406

|
Aia trebuie facuti in ulei, nu merg la microunde. (IMG: style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
|
|
|
|
|
24th October 2007, 18:28
|
CDMA 450 Mhz
Data înscrierii: 20-October 06
ID membru: 103 724

|
Ok, altceva ce se mai poate face ?
|
|
|
|
|
|
|
|
23rd December 2007, 20:15
|
Junior
Data înscrierii: 23-December 07
ID membru: 263 592

|
Am citit topicul de la cap la coada si m-am gandit sa postez un material gasit pe net, referitor la cuptorul cu microunde - chiar daca mesajul este un pic offtopic - Cuptorul cu microunde - mit si realitate De dr. Nicolae Dan MPH În ultimele luni, mai multe site-uri pe Internet au afișat (și continuă să afișeze) informații alarmante referitoare la pericolul folosirii cuptorului cu microunde.
Suntem convinși că afirmații cum ar fi: „Consumul pe termen lung al alimentelor pregătite în cuptorul cu microunde conduce la o creștere a celulelor canceroase în sângele uman”, din articolul lui Joseph Mercola, intitulat „10 motive pentru care poți să arunci cuptorul cu microunde” (www.mercola.com), sau afirmația făcută de jurnalistul medical Simon Best că „Alimentele gătite cu ajutorul cuptorului cu microunde constituie o rețetă veritabilă pentru a face cancer” (www.em-hazard-therapy.com) reușesc să pună multă lume în alertă. Cât sunt de adevărate, de fundamentate științific asemenea afirmații?!
Este într-adevăr dăunătoare sănătății noastre hrana gătită în cuptorul cu microunde?! Se distrug mai mult substanțele nutritive din alimente decât în cazul pregătirii lor la cuptorul clasic? Faptul că ai în casă un cuptor cu microunde te expune cumva la risc de iradiere cu anumite radiații nocive organismului? Iată câteva întrebări la care ne-am propus să răspundem în articolul de față, din dorința de a vă ajuta pe dumneavoastră, cititorii noștri, să faceți deosebire între adevăr și mit în ceea ce privește cuptorul cu microunde, așa încât să puteți lua decizii în cunoștință de cauză.
Totul a început cu Hans Hertel, un chimist suedez din industria alimentară, care a făcut la sfârșitul anilor ’80 un experiment, așa-zis științific, în cadrul căruia, împreună cu alți șapte prieteni vegetarieni, au consumat timp de două luni lapte și legume pregătite la cuptorul cu microunde. Concluzia studiului (?!): Această alimentație a indus modificări în sângele uman care indică declanșarea unei faze inițiale a unui proces patologic la fel ca acela care apare la instalarea unei condiții canceroase.
Care este adevărul? Experimentul lui Hertel nu respectă nici un criteriu statistic (nu se știe cum a fost condus, nici ce s-a măsurat și cum) și nici n-a fost publicat vreodată în vreo revistă de specialitate.
A urmat apoi William Kopp, un cercetător american, care a scris în 1996 un articol în care susținea că cercetări aprofundate, realizate în Uniunea Sovietică de atunci, au demonstrat faptul că persoanele care au consumat cu preponderență alimente gătite în cuptorul cu microunde au înregistrat o incidență mai mare a cancerului de stomac și intestin gros, plus o degenerare a țesutului celular periferic și a funcțiilor sistemului digestiv și excretor.
Și în acest caz, studiile la care face referire Kopp n-au fost niciodată publicate în vreo revistă cu credibilitate în domeniu.
Dincolo de aceste afirmații fără acoperire științifică, iată ce știu precis specialiștii referitor la cuptorul cu microunde:
Înăuntrul cuptorului cu microunde Cuptorul cu microunde încălzește mâncarea folosind unde radio, care sunt aproape identice cu undele radar. Frecvența folosită (2500 MHz) este mult mai mare decât cea necesară transmiterii semnalelor radio, de televiziune sau de telefon celular. În același timp, ea este de mii de ori mai mică decât frecvența razelor ultraviolete sau a luminii vizibile și de milioane de ori mai mică decât cea a radiației gama. În timp ce razele X, radiația gama și chiar lumina soarelui pot cauza cancer, radiația cu microunde nu poate cauza cancer, pentru că, pur și simplu, nu înmagazinează atâta putere ca să distrugă ADN-ul – afirmă cercetătorul Gary Zeman, de la Health Physics Society, Virginia, SUA. Ceea ce pot să facă microundele din cuptor este să se lase absorbite de apă, grăsimile și zaharurile din alimente. Lucrul acesta generează, de fapt, căldura care gătește mâncarea. O dată oprit, cuptorul nu mai produce microunde, iar undele care au fost produse în timp ce cuptorul lucra au dispărut demult. Durata vieții unei microunde din cuptor este a milioana parte dintr-o secundă.
Cancer În ciuda afirmațiilor bombastice care au invadat Internetul, afirmații fără acoperire științifică, ca acelea emise de Hertel și Kopp, autorități în domeniu ne clarifică faptul că nu există nici un suport solid în favoarea ideii că alimentele pregătite în cuptorul cu microunde cauzează cancer.
Cercetătorul Jim Felton, director asociat al Centrului de Cercetare a Cancerului aparținând de Universitatea California, Davis, susține că: „Încă nu am descoperit nici un studiu științific valid – deși sunt la curent cu toată cercetarea în domeniul nutriției, care s-a realizat până în prezent în lumea întreagă – care să ne dea motive să testăm presupunerea că alimentele pregătite în cuptorul cu microunde cauzează cancer. Mai mult, afirmă dr. Felton, un studiu pe care l-am realizat recent demonstrează exact contrariul. În mod normal, prăjirea cărnii roșii și a celei de pasăre sau pregătirea la grătar poate duce la formarea aminelor heterociclice, care pot cauza cancer. Procedeul de a pregăti carnea pentru câteva minute în cuptorul cu microunde și de a scurge lichidul, înainte de a o pune la grătar, a făcut ca majoritatea precursorilor acestor substanțe potențial carcinogene să fie îndepărtați o dată cu acel lichid. De aceea, eu le recomand pacienților mei ca, înainte de a prepara carnea la grătar, să o pună în cuptorul cu microunde pentru 1-5 minute și apoi să scurgă lichidul format.”
Substanțe nutritive Același Mercola, despre care scriam la începutul articolului că ne recomandă să aruncăm cuptoarele cu microunde, ne informează că ne plasăm la un risc major sănătatea, consumând alimente care sunt secătuite de nutrimente prin pregătire la cuptorul cu microunde.
Și de această dată adevărul este altul. Deși mulți dintre noi gândim că vitaminele sunt distruse de căldură, majoritatea vitaminelor sunt stabile la căldură. Expunerea la temperaturi înalte pentru un timp îndelungat distruge vitaminele. Substanțele nutritive se pierd de obicei în apă. Din acest punct de vedere, cuptorul cu microunde păstrează mai multe substanțe nutritive în alimente, dacă nu folosim la pregătire prea multă apă și nu supraexpunem mâncarea (nu o ținem prea mult la cuptor), afirmă cercetătorul Berry Swanson.
Iradiere Simpla prezență în bucătăria noastră a cuptorului cu microunde nu prezintă nici un pericol pentru sănătate, așa cum cred unii. „Pierderea, scurgerea undelor din cuptor, poate avea loc numai atunci când peretele camerei interioare sau ușa cuptorului (partea izolată din jurul ferestrei frontale) este deteriorată”, ne explică cercetătorul Louis Bloomfield de la Universitatea Virginia, SUA. Chiar și în aceste condiții, datorită faptului că microundele pierd din intensitate foarte rapid pe măsură ce se dispersează, nu se poate vorbi de un pericol real al iradierii, al expunerii noastre la aceste unde. Presupunând că aveți un cuptor cu microunde mai vechi, care a început să se deterioreze și există pe undeva o scurgere de microunde, dacă stați la o depărtare mai mare de o jumătate de metru de ușa cuptorului, să știți că, până la această distanță, microundele scurse au dispărut efectiv.
Pentru o utilizare eficientă și fără riscuri a cuptorului dumneavoastră cu microunde este bine să acordați atenție, în final, următoarele măsuri.
Măsuri de siguranță: • Alegeți tipul de cuptor cu carusel rotativ, care asigură expunerea uniformă a alimentului evitând supraexpunerea unor porțiuni din el. În cazul în care posedați deja un cuptor fără carusel, din același motiv, la jumătatea timpului de pregătire, opriți cuptorul, amestecați mâncarea și rotiți vasul. • Aranjați mâncarea uniform în vasul de gătit, adăugați puțină apă dacă este necesar și acoperiți vasul cu un capac potrivit ca mărime, așa încât să permită eliberarea aburului. Dacă acoperiți cu folie de plastic, fiți atenți ca folia să nu vină în contact cu alimentul din vas. Deși folia de plastic nu este unanim acceptată de către specialiști pentru a fi folosită în cuptorul cu microunde (există încă îngrijorări cu privire la ftalați – substanțe care fac plasticul flexibil), totuși, pentru că nici un component al ei nu este carcinogen, dacă se folosește corect (să nu atingă alimentul în timpul preparării), nu există pericolul migrării anumitor substanțe chimice nesănătoase în mâncare. • În cazul alimentelor pe care doriți să le decongelați, scoateți alimentul din pachet sau din tava de plastic în care a fost congelat (excepție face cazul în care scrie pe pachet că se poate folosi în cuptorul cu microunde). Acestea se pot topi și pot elibera în mâncare anumite substanțe chimice dăunătoare. • Dacă decongelați carne (sau produse din carne) roșie, pasăre, pește sau semipreparate conținând ouă, după decongelare, pregătiți-le imediat. Aceste alimente încălzite, dar nepreparate încă, sunt un mediu propice dezvoltării bacteriilor. Din același motiv al prevenirii dezvoltării bacteriilor, încălziți bine (să iasă aburi) mâncarea mai veche de o zi (Atenție, oricum nu este indicat să păstrați prea mult mâncarea gătită!). • Nu folosiți în cuptorul cu microunde decât vase destinate acestui scop (etichetă „microwave safe”). Vasele din sticlă groasă (Jena), fără decorațiuni (desene colorate) sunt de asemenea potrivite. • Nu folosiți în nici un caz cutii de plastic (cum sunt cele de la iaurt, margarină etc.) pentru încălzirea alimentelor. Acestea nu au fost testate și aprobate de forurile responsabile și, prin topire, pot elibera substanțe nocive care migrează în mâncare. La fel de nepotrivite sunt și pungile de plastic, pungile de hârtie, ziarele (conțin tuș, lipici etc.) sau folia de aluminiu.
|
|
|
|
|
|
|
|
24th December 2007, 21:41
|
Active Member

|
thanx! eu sunt un fan al cuptorului cu mucrounde! e cea mai utila unealta din bucatarie! e mult mai util decat aragazul. sarmalele se fierb exceptional la microunde fara teama de a se lipi de fundul oalei.
|
|
|
|
|
|
|
|
24th December 2007, 23:03
|
Member
Data înscrierii: 5-June 06
Locație: MARELE ORAS Pantelimon
ID membru: 80 634

|
Mitul cancerului la mw? Povesti de adormit copii.
Nu fac nici rau dar nici bine.
Mai rau ca o carne fripta pe gratar sau prajita in ulei, nu este. Nu va cramponati de MW. Oricum, mancarurile de baza le faceti tot la aragaz, iar daca le incalziti la MW nu mai are ce afecta pentru ca au fost deja "modificate" de caldura aragazului.
|
|
|
|
|
|
|
|
15th May 2008, 18:39
|
Junior
Data înscrierii: 13-May 08
ID membru: 325 984

|
Ma poate ajuta si pe mine cineva, va rog!!!!!!!!! Mi-am luat de curand un cuptor cu m.u. si grill si nu reusesc sa fac floricele bine in timpul normal, adica 3-4 min. Cuptorul are 800 W puterea si este digital, marca Rohnson. Va rog sa-mi spuneti si mie daca stiti ce trebuie sa fac. Multumesc mult. (IMG: style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
|
|
|
|
|
15th May 2008, 18:44
|
Active Member
Data înscrierii: 10-August 07
Locație: BM
ID membru: 212 667

|
QUOTE (rich1974 @ Dec 24 2007, 22:41)  thanx! eu sunt un fan al cuptorului cu mucrounde! e cea mai utila unealta din bucatarie! e mult mai util decat aragazul. sarmalele se fierb exceptional la microunde fara teama de a se lipi de fundul oalei. tu n-ai auzit ca virgula cuptorul cu microunde nu fierbe nimic? ti se pare normal ca niste raze sa fiarba ceva fara foc? Ce face cuptorul cu microunde este sa scoata apa din mancare(ceva in genu asta) si asa se incalzeste mancarea(daca lasi in cuptoru cu microunde o farfurie goala vei observa ca nu se incalzeste deloc pentru ca nu are apa), este foarte nociv.
|
|
|
|
|
|
|
|
15th May 2008, 18:52
|
Junior
Data înscrierii: 4-May 08
ID membru: 322 498

|
QUOTE (mayaghi @ May 15 2008, 18:39)  Ma poate ajuta si pe mine cineva, va rog!!!!!!!!! Mi-am luat de curand un cuptor cu m.u. si grill si nu reusesc sa fac floricele bine in timpul normal, adica 3-4 min. Cuptorul are 800 W puterea si este digital, marca Rohnson. Va rog sa-mi spuneti si mie daca stiti ce trebuie sa fac. Multumesc mult. (IMG: style_emoticons/default/smile.gif) Si eu am tot Rohnson. Incearca sa-l setezi pe incalzire normala, nu preparare.
|
|
|
|
|
|
|
|
15th May 2008, 19:08
|
NO MA'AM member .
Data înscrierii: 19-December 04
Locație: IS
ID membru: 27 442

|
QUOTE (Elandi @ May 15 2008, 18:52)  Si eu am tot Rohnson. Incearca sa-l setezi pe incalzire normala, nu preparare. pai tu ai pus grauntele in oala in mw ? (IMG: style_emoticons/default/confusedsmiley.png) vezi ca sunt speciale pentru mw.
|
|
|
|
|
|
|
|
15th May 2008, 19:48
|
Active Member

|
@nano thrust! frate! ai gatit vreodata in viata ta la cuptorul cu microunde? ai fiert vreodata ceva la cuptorul cu microunde sau abia acum ai aflat de existenta lui si nici nu stii cum arata! in timp ce pe aragaz ai sanse mari sa arzi mancarea in cuptorul cu microunde nu se va intampla niciodata asa ceva! plus ca e mult mai igienic, mancarea gatindu-se in vase de lut sau sticla.
apropo de floricele! poti sa iei floricele speciale pt cuptor in punga de hartie sau poti pume direct boabe si putina grasime (de palmier) intr-un vas acoperit de sticla sau lut. pestele se fierbe cam in 10 minute. fara apa sau pui un deget de apa pe fundul vasului. succes!
|
|
|
|
|
|
|
|
A minute ago
|

Grup: Bot

|
In curand... autoevolution.roTeste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
|
|
|
|
|
|
|
  |
1 utilizatori citesc acest subiect (1 utilizatori neautentificați și 0 anonimi)
0 Membri:
|