Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cost abonament clinica privata

Tremura toata, dar nu de la ro...

Renault Android

Recomandare bicicleta e-bike 20&#...
 Bing-Content removal tool

Nu pot accesa monitorulsv.ro de l...

Cum sa elimini urmele de acnee?

Wc Geberit
 Routere detinute in trecut si in ...

Teii din fața casei

E-Mail in serie prin Excel si Out...

Modul alimentare rulou/jaluzea ex...
 Recuperare fișiere dupa form...

Aplicatii stress test RAM

Asigurare auto hibrid

Asus B550M - PC-ul nu porneste di...
 

Ilie Serbanescu: Ponta lustruieste pantofii FMI. USL pune mana pe imprumuturi, romanii pe ce pun mana in urma acordului?

- - - - -
  • This topic is locked This topic is locked
73 replies to this topic

#1
cosond

cosond

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,716
  • Înscris: 19.08.2012
http://www.cotidianu...fii-fmi-204223/

http://www.badpoliti...e-pantofii-fmi/


Scop final:lichidarea ultimelor ramasite de economie romaneasca din economia Romaniei
Referitor la mizele acestui ultim acord al Romaniei cu FMI si cu celelalte organisme internationale, Ilie Serbanescu este foarte transant in privinta urmarilor grave, pentru romani, ale acestui acord:

”Actualul program stabilit de FMI pentru Romania are doua scopuri:
in primul rand liberalizarea preturilor la energie, care are un calendar deja stabilit, si care are ca scop final ca romanul sa plateasca pe propriile lui resurse tot atat cat ii costa pe occidentalii din Uniunea Europeana sa se aprovizioneze din Rusia. Deci, e un fel de interdictie pentru romani de a beneficia de propriile resurse la preturi mai mici, mai ieftin, si asta se face in numele liberalizarii la ansamblul UE. Ma rog, mie mi se pare ceva abject, dar nu conteaza, asta este primul scop.
Si toata treaba asta este facuta, eu zic deschis, in calitatea de agenti de vanzari pentru capitalul vest-european, rol de agenti de vanzari pe care il joaca si FMI-ul si Comisia Europeana. Comisia Europeana nu joaca pentru Romania, joaca pentru cei care conduc UE – in primul rand pentru Germania.

Al doilea scop este lichidarea ultimelor ramasite de economie romaneasca din economia din Romania. O sa vedeti privatizarile CFR Marfa, Oltchim, precum si un sir intreg de privatizari a unor actiuni minoritare, toate in energie, care vor scoate din joc, de fapt, decizia statului roman din acest sector suprastrategic si supraimportant, ultimul in care, pe partea de productie, mai avea un rol si statul roman.
Astea sunt lucruri stabilite – si cu CFR Marfa, cu Transelectrica, cu Romgaz, cu Transgaz si cu toate celelalte, astea nu le-am stabilit eu, sunt stabilite de guvernantii Romaniei. Vanzarea restului de actiuni ale Electrica in companiile de furnizare si distributie de electricitate deja privatizate nu mai conteaza, astea sunt o bruma care mai exista, pentru ca distributiile de energie electrica sunt, in proportie de 80 de la suta, la straini. Astea sunt ramasite, bruma, exact ce am spus eu, cu un termen foarte precis – bruma de economie romaneasca din economia din Romania! Asadar, acestea sunt cele doua obiective care se termina, se incheie. Dupa care chiar nici nu stiu ce mai urmeaza”.

Un nou acord cu FMI nu-si mai are rostul, spune Ilie Serbanescu, deoarece statul roman fiind eliminat din orice decizie majora in domeniul economiei romanesti, Romania nu mai prezinta vreun interes pentru conducerea Fondului:

”L-am auzit pe domnul Ponta spunand ca ar vrea un al treilea acord cu FMI, dar eu am indoieli ca FMI va mai dori asa ceva, pentru ca isi incheie misiunea, nu mai are ce sa faca in Romania! Daca scoate din joc statul roman cu acordul actual, un nou acord nu mai are rost, din punctul lor de vedere!”.
Statul roman, scos la vanzare
Referitor la o eventuala evolutie economica si sociala in Romania ca in cazul Greciei, analistul Ilie serbanescu declara ca cele doua tari nu sunt comparabile nu numai din punctul de vedere al strucurii economice, ci si pentru faptul ca grecii sunt extrem de patrioti si foarte grijulii cu averea lor nationala, spre deosebire, din pacate, de romani: “Eu ce sa spun de cetatenii Romaniei, de opinia publica?! Nu le reprosez nimic, daca oamenilor le convine asa, daca au impresia ca asa traiesc mai bine, asa sa fie!

Cazul Romaniei cu cazul Greciei nu sunt similare. Grecia e o tara de un anumit tip mai putin existent in lume, e o tara de servicii prin forta lucrurilor, o tara de turism, o tara care aduce din turism mai mult decat din alte sectoare, deci e o tara atipica. FMI si ceilalti creditori o sa le ia grecilor cateva insule si cu asta se inchide treaba. Trebuie spus ca exista foarte multe servicii de utilitate publica in Grecia pe care grecii nu le-au dat altora si acum o sa vedem daca o sa le dea, astfel ca si din punctul asta de vedere sunt atipici.
Sigur, nu se pot compara cu romanii, care au dat tot. Sau poate romanii sunt atipici pentru ca noi am dat tot, tot! Iar discursul prevalent in Romania – imi pare foarte rau sa constat, chiar de la oameni cu capul pe umeri! – este: dom’le, bine ca le-am dat, ca noi le furam!!! Asadar, teza este ca pentru ca nu putem sa venim de hac hotilor vindem Statul! Daca asta este solutia minunata si proferata, cum sa spun, transformata de catre unii intr-o practica, asta este! Sunt inmarmurit cand oamenii, unii de toata isprava, sustin ca noi nu suntem in stare sa le exploatam cum trebuie: «lasa, bine ca s-a dat Petrom, de ce te opui?! E bine, aduce bani la buget!».
In loc sa aduca bani pentru tara, aduce bani la buget!!! Mie mi se pare ca astia au creierul spalat! Nu mai comentez si nu intru in polemica cu aceste persoane care au creierul spalat si care nu-si dau seama ca resursele unice de petrol nu se dau din mana! O sa spuna ca trebuia sa le dam pentru ca strainii le exploateaza mai bine si ne dau si noua ceva la buget. Eu zic ca ne dau 15 bani dintr-o suta, dar ma rog, daca asta se vrea…”.
Ungaria nu este exploatata colonialist pentru ca nu are resurse
in privinta comportamentului relativ semet al cabinetului Orban Viktor fata de relatiile cu Fondul Monetar International, Ilie serbanescu crede ca lipsa unor resurse naturale importante ale Ungariei explica faptul ca FMI nu se “supara” pe vecinul Romaniei din vest: “Guvernul ungar nu are probleme datorita faptului ca Ungaria nu are resurse si atunci nu are cum sa fie exploatata colonialist. Marele nostru dezavantaj este ca avem resurse si suntem tratati ca o colonie care trebuie exploatata. Daca nu esti colonie cu resurse… Cum e si Bulgaria, n-are ce sa le ia, salut si la revedere! Le fac litoralul si statiuni de schi, ma rog, asta vor sa ia de acolo, de la bulgari, dar asta e nimica, domnule! Deci, sunt niste tari privilegiate: privilegiul de a nu avea resurse! Iar nesansa Romaniei este de a le avea!”.
Rosia Montana si celelalte resurse vor fi date repede
Toate resursele naturale care nu au fost privatizate pana acum si pentru care au avut loc ample dezbateri in societatea romanesca – inclusiv manifestatii de protest – vor fi cedate foarte repede catre capitalul strain, in 2013, poate chiar la inceputul acestui an, previzioneaza Ilie serbanescu:
“Rosia Montana se va da rapid, bineinteles, ca si toate celelalte resurse, pentru care au avut loc si manifestatii de protest, asta e parerea mea! E firesc, in momentul in care tu vii la putere si-ti asumi programul FMI, ca nu poti sa faci altceva decat acelasi lucru pe care-l facuse si pana atunci guvernul trecut! Daca tu spui, dom’le, e perfect programul, ni-l asumam, vrem sa respectam ce s-a convenit cu partenerii nostri, gata, domnule, stii rezultatul!”.

In conditiile impuse de FMI, Romania nu se poate dezvolta.
Despre dezvoltarea economica a Romaniei nici nu se mai poate vorbi in conditiile impuse de FMI tarii noastre, remarca, amar, reputatul analist economic. Astfel, spune serbanescu, Romania va ramane pentru mult timp, poate chiar pentru totdeauna, o tara subdezvoltata.”Vizita de luni este in programul convenit si acceptat, trebuie sa vina oamenii, au impus un program si vin sa-l verifice si daca nu cumva nu s-a facut.
Deja nu mai putem vorbi in termenii «au venit sa vada oamenii ce e si sa impuna in continuare», nu: acum este vorba despre ce si-a asumat guvenul roman, ca e Ponta si nu Ungureanu sau Boc, pe ei nu ii intereseaza asta! Ei trebuie sa ia jumatatea asta. Dom’le, instrumentul principal, va atrag atentia, se numeste Scrisoare de intentie – bineinteles, este o expresie a supremei demagogii! – ca, vezi Doamne, nu impune FMI, este ce si-a stabilit si si-a asumat guvernul roman, care este autorul scrisorii de intentie!!!!
Ramane ca instrument faptul ca o face guvernul roman, deci porneste de la guvernul roman, este asumarea, intentia, dorinta guvernului Romaniei de a face scrisoare de intentie! si tu, guvernul Romaniei, le ceri lor si ei accepta, intentioneaza sa accepte! Accepta sa le lustruim pantofii! Ma rog, asta este! si chiar daca, cum era in cazul lui Frank ala, avea pantofii rupti in talpa, noi il lustruiam totusi pe deasupra!
Deci, nu poate sa iasa altceva decat a iesit pana acum, pentru ca programul cu FMI e acelasi! Nu mai discutam, nu mai e vorba de interpretari, de negocieri, de tatonari: e un lucru stabilit care merge mai departe si ce a fost pana acum va fi si de acum incolo, daca domnul Ponta insusi a consimtit sa faca ceea ce a facut Boc! Pentru ca el nu face altceva, ca da salarii si nu mai taie salarii, asta e o chestie de conjunctura! Maine din ce o sa dea salarii, daca nu mai are economie?! Pai, toata reintregirea asta a salariilor, sa ma ierte Dumnezeu!, nu face cat o vindere a CFR Marfa! Deosebirea este ca in chestia asta cu salariile sunt lucruri remediabile – mai rapid sau mai putin, sau macar potential remediabile, pe cand externalizarea CFR Marfa este un lucru iremediabil, ca si Petrom, ca si bancile, aici nu mai exista intoarcere, mortul de la groapa nu se mai intoarce!
Asta este parerea mea si poate sa fie mai bine, poate sa fie mai rau, putem avea crestere economica, putem avea scadere economica, avem spatiu de 0,1 sau 0,2, sau 1 sau, maximum, 2 la suta, dar tot ce este sigur este ca in aceste conditii Romania NU se poate dezvolta! Dezvoltarea e altceva si printre altele implica si cresteri serioase, de procente bune, pentru asta spun ca nu-i posibil sa se dezvolte!
Daca Romania ar fi fost o tara dezvoltata si romanii si-ar fi vandut-o toata la altii, poate nu conta! Dar daca ea este o tara subdezvoltata, cum este de fapt, este sigur ca nu se va putea dezvolta in aceste conditii! Probabil ca nu se va mai dezvolta niciodata, pentru ca n-are cine s-o dezvolte, deoarece dezvoltarea nu este un proces spontan ci este indus! si n-are cine sa mai induca dezvoltarea: capitalul strain nu ca e rau, chiar daca el poate fi si rau, dar nu este treaba capitalului strain dezvoltarea Romaniei!”.

Edited by cosond, 19 January 2013 - 15:11.


#2
androholic

androholic

    nemuritor si rece

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,898
  • Înscris: 26.03.2012
Ne ducem de  rapa cu totul.

#3
echo3

echo3

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,567
  • Înscris: 21.12.2012
Mosu asta e nebun la cap. Cand a fost ministru a facut numai rahaturi si si-a dat demisia, ceva de genu... Acum vine si da din gura dandu-se destept. Prosti ca asta sunt destui in Romania. Iau bani numai din latrat..

Edited by echo3, 19 January 2013 - 15:19.


#4
Tomaso

Tomaso

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 57,714
  • Înscris: 11.04.2005
Dacă statul nu ar mai plăti atât de mult asistaților sociali, nu ar fi nevoie să se împrumute.

Atât de multă tevatură pentru o chestie banală ....
Statul Român solicită ajutorul FMI, nu invers.    FMI nu vine să ne spună cum să trpim și ce să facem, dar dacă vrem banii lor, la dobânzi atât de mici, negociem cu ei.
Este stupid să te văicărești pe tema aceasta.

Nu-ți convin condițiile?
Foarte bine, statul să taie cheltuielile și s-a terminat discuția.

#5
nino852

nino852

    CENZURAT,autosuspendat

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,713
  • Înscris: 10.05.2012

 VladPaul74, on 19 ianuarie 2013 - 15:18, said:

Ne ducem de  rapa cu totul.

Intrebarea logica este:

Meitam noi magaria asta ?

Merita asta copiii si nepotii nostri ?

#6
stalnet1

stalnet1

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,508
  • Înscris: 10.01.2007

 tomaso, on 19 ianuarie 2013 - 15:37, said:


Nu-ți convin condițiile?
Foarte bine, statul să taie cheltuielile și s-a terminat discuția.

haoleu boierule ...si cine ne mai voteaza ?

#7
Tomaso

Tomaso

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 57,714
  • Înscris: 11.04.2005

 nino852, on 19 ianuarie 2013 - 15:40, said:

Intrebarea logica este:

Meitam noi magaria asta ?

Merita asta copiii si nepotii nostri ?

În opinia mea, cred că meritați.
Cu vârf și îndesat o meritați.

 stalnet1, on 19 ianuarie 2013 - 15:41, said:

haoleu boierule ...si cine ne mai voteaza ?

Dacă statul este scos în afara jocului economic, votul nu va mai fi o miză.

#8
stalnet1

stalnet1

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,508
  • Înscris: 10.01.2007

 nino852, on 19 ianuarie 2013 - 15:40, said:

Intrebarea logica este:

Meitam noi magaria asta ?

Merita asta copiii si nepotii nostri ?

da da da ...
timisoara e exemplul emblematic
au vindut tiganilor proprietati,edificii culturale ,daca puteau vindeau si limba romana
cei care au ramas devin minoritari cu o unica sansa...emigrarea ...

#9
Tanaka_Senshin

Tanaka_Senshin

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 735
  • Înscris: 20.02.2010

 nino852, on 19 ianuarie 2013 - 15:40, said:

Intrebarea logica este:

Meitam noi magaria asta ?

Merita asta copiii si nepotii nostri ?

Da, ne meritam soarta pentru ca nu suntem in stare sa punem mana sa rupem gaturile hotilor lichelelor tradatorilor, etc. Ne meritam soarta, asa ca in genunchi si mucles...

#10
stalnet1

stalnet1

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,508
  • Înscris: 10.01.2007

 tomaso, on 19 ianuarie 2013 - 15:43, said:

Dacă statul este scos în afara jocului economic, votul nu va mai fi o miză.
nu poti scoate statul din joc...si ca arbitru si tot este ravnit...

eu cred ca o alta solutie este unica si functionala
romanii trebuie sa-si extraga singuri resursele si sa le imparta si primului nascut...

#11
CapitanuPICARD

CapitanuPICARD

    I love SRI & DNA

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,426
  • Înscris: 10.01.2005

 nino852, on 19 ianuarie 2013 - 15:40, said:

Intrebarea logica este:

Meitam noi magaria asta ?

Merita asta copiii si nepotii nostri ?

Ai vazut pe cineva punand mana pe arma si explicandu-le astora ca nu vrem nici distrugere totala si nici sa ne mai imprumutam?
Ai vazut tu vreun creier de politician pictat pe pereti pentru a fi exemplu pentru alti tradatori? Eu nu am vazut!
Deci da, meritam!
Eu nu pe astia i-as executa prima oara ci pe tradatorii care se imbraca in haine nationaliste, patriotarde, care se dau alaturi de romani si, de fapt, pe ascuns, in cel mai pervers mod cu putinta, ii mana incet pe romani spre disparitie.

#12
gdans

gdans

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,153
  • Înscris: 20.05.2005

 nino852, on 19 ianuarie 2013 - 15:40, said:

Intrebarea logica este:

Meitam noi magaria asta ?

Merita asta copiii si nepotii nostri ?

Meritati.
Ati propulsat la putere pe cei care au instrainat cele mai rentabile firme de stat.
Si dupa cum se observa, USL-ul este dusmanul declarat al sectorului privat (nu e surpriza), singurul ramas unde se mai produc banii.
Cel mai usor lucru este sa se mareasca veniturile fara acoperire, ducand Romania la faliment.
Ganditi-va daca in familie faceti asa ceva (mariti cheltuielile cand scad incasarile si aveti datorii).
Inca nu a venit dezastrul, dar este aproape.

Sa pregatiti raspunsurile pentru copii si nepoti.

.

Edited by gdans, 19 January 2013 - 16:09.


#13
pxrotcenoc

pxrotcenoc

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 973
  • Înscris: 16.01.2013

 gdans, on 19 ianuarie 2013 - 15:56, said:

Meritati.


Sa pregatiti raspunsurile pentru copii si nepoti.

.

Care mai apucati ...

Continuarea perfecta .

#14
CapitanuPICARD

CapitanuPICARD

    I love SRI & DNA

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,426
  • Înscris: 10.01.2005

 gdans, on 19 ianuarie 2013 - 15:56, said:

Meritati.
Ati propulsat la putere pe cei care au instrainat cele mai rentabile firme.
Cel mai usor lucru este sa maresti veniturile fara acoperire, ducand Romania la faliment.
Ganditi-va, daca faceti in familie asa ceva (mariti cheltuielile cand aveti datorii).
Inca nu a venit dezastrul, dar este aproape.

Sa pregatiti raspunsurile pentru copii si nepoti.

.

Cand Ceausescu avea datorii si a strans cureaua pentru a nu duce Romania in faliment, ati spus ca era nenorocit. Asta desi orice om sau familie care au datorii asta fac: strang cureaua. Basca faptul ca ala macar producea ceva.
Acum tot voi veniti si spuneti ca asa trebuie procedat. Sunteti doar bulangii sau aveti acces la o logica superioara la care noi, ceilalti, nu avem acces? :)

Si daca tu nu esti printre noi de ce motoru' meu cu antimaterie te bagi ca musca in raha... scuze, in plasma :P ?

#15
remvirg

remvirg

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,066
  • Înscris: 04.08.2007

 cosond, on 19 ianuarie 2013 - 15:04, said:

”Actualul program stabilit de FMI pentru Romania are doua scopuri:
in primul rand liberalizarea preturilor la energie, care are un calendar deja stabilit, si care are ca scop final ca romanul sa plateasca pe propriile lui resurse tot atat cat ii costa pe occidentalii din Uniunea Europeana sa se aprovizioneze din Rusia. Deci, e un fel de interdictie pentru romani de a beneficia de propriile resurse la preturi mai mici, mai ieftin, si asta se face in numele liberalizarii la ansamblul UE. Ma rog, mie mi se pare ceva abject, dar nu conteaza, asta este primul scop.

non-stop aceleasi aberatii cu liberalizarea pretului.
acum, in 2013, Romania importa gaz rusesc cu 430 dolari 1000mc. asta insaeamna, la cursul de azi 1393 ron.
populatia plateste acum cam 1400 ron pt 1000 de mc de gaz (in caz ca nu credeti uitati-va pe o factura)
despre ce liberalizare e vorba cand deja platim exact pretul cerut de rusi, fara a mai lua in calcul ca populatia ar trebui sa plateasca un pret in care sa intre si gaz romanesc, mult mai ieftin?
de fapt statul vrea sa fie un intermediar pt propriul popor, sa-si adauge si el un profit. cumpara gazul (cel mai scump) cu 430 dolari si vrea sa-l vanda poporului cu mai mult de 430.

Edited by remvirg, 19 January 2013 - 16:16.


#16
gdans

gdans

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,153
  • Înscris: 20.05.2005

 CapitanuPICARD, on 19 ianuarie 2013 - 16:05, said:

Cand Ceausescu avea datorii si a strans cureaua pentru a nu duce Romania in faliment, ati spus ca era nenorocit.
Asta desi orice om sau familie care au datorii asta fac: strang cureaua. Basca faptul ca ala macar producea ceva.
Acum tot voi veniti si spuneti ca asa trebuie procedat. Sunteti doar bulangii sau aveti acces la o logica superioara la care noi, ceilalti, nu avem acces? Posted Image
. . .

Banii obtinuti ca imprumut de Romania sub Ceausescu nu au folosit la nimic, am iesit mai saraci decat la inceput.
Dupa plata datoriei, cu putine exceptii (de ex. platforma Pipera desfiintata de PSD), tehnologia era veche datorita lipsei investitiilor
(banii erau redirectionati prioritar catre plata datoriei).
( Apropos, urmasii comunistilor, USL-istii, au aceeasi politica: au taiat investitiile si vor controlul total al tarii inclusiv justitia. )

Am platit datoria in special cu materii prime, pentru ca tara era condusa de "clasa muncitoare in alianta cu taranimea".
De exemplu, un inventator trebuia sa-si concesioneze inventia statului si tiganii erau inaintea lui (aveau multi copii) la repartitia cu locuinte.
( Acum avem in Ponta echivalentul Elenei Ceausescu cu privire la plagiat si impostura. )
Nu era stimulata tehnologia de varf (de cine, de 2 analfabeti ?).
Cu cine sa faci tehnologie de varf ? cu clasa muncitoare sau cu taranimea  ?.

Si in afara de asta, totul era de stat, adica coruptie si incompetenta cat cuprinde, sistemul comunist a fost un esec peste tot.

Edited by gdans, 19 January 2013 - 16:27.


#17
seck

seck

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,667
  • Înscris: 28.03.2007

 remvirg, on 19 ianuarie 2013 - 16:15, said:

non-stop aceleasi aberatii cu liberalizarea pretului.
acum, in 2013, Romania importa gaz rusesc cu 430 dolari 1000mc. asta insaeamna, la cursul de azi 1393 ron.
populatia plateste acum cam 1400 ron pt 1000 de mc de gaz (in caz ca nu credeti uitati-va pe o factura)

Da , dar rusii nu til aduc tie la usa gazul , mai treebuie adaugat transportul , distributia si un tva nu prea mic de 24% ....... pretul liberalizat este 2000 ron mia de metri cubi si nu 1400.

#18
costy_ytsoc

costy_ytsoc

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,394
  • Înscris: 02.07.2005

 tomaso, on 19 ianuarie 2013 - 15:37, said:

Dacă statul nu ar mai plăti atât de mult asistaților sociali, nu ar fi nevoie să se împrumute.

Atât de multă tevatură pentru o chestie banală ....
Statul Român solicită ajutorul FMI, nu invers. FMI nu vine să ne spună cum să trpim și ce să facem, dar dacă vrem banii lor, la dobânzi atât de mici, negociem cu ei.
Este stupid să te văicărești pe tema aceasta.

Nu-ți convin condițiile?
Foarte bine, statul să taie cheltuielile și s-a terminat discuția.
ptiu drace decat asistatii aia erau problema, furturile de la buget sunt  nimicuri

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate