QUOTE(rashid @ Nov 19 2005, 22:22)

Nu sunt de acord, am spus mai sus, eu unul am invatat basics-ul de la Cartoon Network (IMG:
style_emoticons/default/smile.gif) Bineinteles metoda asta merge mai mult la copiii mici, probabil la cei un pic mai in varsta nu merge... Dar in acelasi timp este si ochestie periculoasa, pentru ca uitandu-se la "maimutarelile" acelea pot invata o pronuntie gresita ...
Daca nu te superi pot sa te intreb ce varsta ai si cand ai inceput sa inveti limba engleza?
acum depinde ce intelegi prin "basic"... daca e vorba doar de cuvinte si anumite expresii, da, cred ca se pot invata si de la tv... daca e vorba si de gramatica, nu cred... de ex., ai invatat cum sa formulezi intrebarile disjunctive (echivalentul lui "nu-i asa?") - care mi se par de nivel "basic"- de pe CN? (IMG:
style_emoticons/default/biggrin.gif) sau sa alegi articolul nehotarat corect (a/an) in functie de litera cu care incepe cuvantul urmator?
varsta? 27... parca.. (IMG:
style_emoticons/default/biggrin.gif) cand am inceput sa invat? pai mai intai in clasa a 5-a(pe vremea mea nu se invatau limbile straine asa devreme ca acum)... insa la modul serios m-am apucat acum vreo 5-6 ani...
QUOTE(rashid @ Nov 19 2005, 22:51)

Ai fii uimit sa vezi unde te impinge "nevoia" (IMG:
style_emoticons/default/biggrin.gif) Sincer, intotdeauna am fost bun la engleza si in afara de clasa a 8-a cand am facut niste meditatii pentru un domeniu mai "tehnic" al limbii engleze, nu am avut de unde altundeva sa invat decat de la T.V. Ce invatam la scoala era "frectie", nimic concret...
dar cum anume ai invatat de la tv? doar ascultand si citind traducerile? procesul de invatare al unei limbi e ceva mai complex... ca sa prinzi cu adevarat ceva dintr-un fragment de film de ex., ar trebui cam asa: sa stii cum se scriu cuvintele, cum se pronunta corect, ce echivalent au in romana si in ce context(e) e valabila traducerea... apoi partea strict de gramatica pur si simplu nu se poate invata de la tv... din doua motive: pe de o parte nu ai nici un fel de explicatii cu privire la fenomenele gramaticale (ceea ce e logic) iar pe de alta, in filme de multe ori nu se vorbeste foarte corect...
cel mai adesea se invata gresit daca se invata DOAR de la TV sau mai stiu eu de unde... chiar si in cazul in care ai avea contact cu vorbitorii de limba engleza pt. ceva timp, tot nu ai invata corect daca nu ai studia sistematic... acum ceva timp am discutat cu niste indivizi care au lucrat pe vase de croziera timp de vreo 7 ani, iar limba de baza e engleza acolo... cu toti cei 7 ani ai lor, in afara de cateva cuvinte de specialitate, sunt VARZA... nu stiu sa acorde mai nimic, nu stiu sa foloseasca timpurile corect, nu stiu mai nimic... era sa pic jos de ras cand le-am vazut niste mesaje scrise pe niste forumuri.... (IMG:
style_emoticons/default/laugh.gif)
la fel am patit cand am fost in italia... desi nu stiu italiana foarte bine, studiasem ceva inainte sa merg acolo... erau oameni de vreo 5 ani care efectiv aberau in italiana... stiau doar atat cat sa se poat intelege cat de cat cu italienii(vocabularul le era ceva mai dezvltat)... insa dpdv gramatical erau de tot rasul...
incearca niste teste sa vezi cam cum stai cu engleza:
teste elementare:
http://www.english-test.net/esl/learn/engl...01/esl-test.phphttp://www.english-test.net/esl/learn/engl...07/esl-test.phphttp://www.english-test.net/esl/learn/engl...16/esl-test.phppoate ne spui si noua rezultatele... (IMG:
style_emoticons/default/smile.gif)
Acest mesaj a fost modificat de gtk: 21st August 2006, 20:54