Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Bing-Content removal tool

Nu pot accesa monitorulsv.ro de l...

Cum sa elimini urmele de acnee?

Wc Geberit
 Routere detinute in trecut si in ...

Teii din fața casei

E-Mail in serie prin Excel si Out...

Modul alimentare rulou/jaluzea ex...
 Recuperare fișiere dupa form...

Aplicatii stress test RAM

Asigurare auto hibrid

Asus B550M - PC-ul nu porneste di...
 Tzanca Uraganu - Inconjurat de Fe...

explicatie montaj breadboard

3 Doors Down - Kryptonite

Semnalizati cand virati pe un dru...
 

Drum in UK in auto cu familia

- - - - -
  • Please log in to reply
26 replies to this topic

#1
dumisorin82

dumisorin82

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 14
  • Înscris: 03.02.2009
Buna seara,

La sfarsitul lui octombrie va trebui sa fac un drum cu masina pana in UK (PLOIESTI--- ,EXETER---~2800km),impreuna cu familia,vom fi 5 persoane printre care si cei doi pitici de 3 si 6 ani.Pentru cei care au mai mers acolo...mai ales cu familia(nu singuri sa conduca non stop 30-40 h) am niste intrebari si niste necunoscute legate de drum.Daca se poate sa-mi raspundeti aici detaliat ar fi ok ca ar mai citii si altii sfaturile  daca nu aveti rabdare sau timp poate imi lasati un nr de tel sau un id de mess sau skype..si mi le notez eu!!!

Eu m-am gandit sa plec din Ploiesti sa strabat Ungaria si apoi sa ajung langa Viena si sa ma cazez o noapte.Din Austria sa trec prin Germania si sa ajung in Franta pe langa Paris unde sa mai inoptez inca o data.Apoi de acolo in UK..fara oprire.Pauze m-am gandit sa fac la 3-4h pe drum..pt mancare si nevoi si la 12h una la VIENA si iar la 12 h una la Paris,sa dormim la hotel,motel ce gasim.
Nu va exista loc sa dormim in masina,nu pot conduce foarte mult din cauza copiilor care isi pierd rabdarea,au nevoile lor si in plus...li se mai face si rau in masina pe distante lungi si curbe..pante etc.

Sper sa ma intelegeti,toti cei care ati calatorit in felul acesta,sunt deschis la orice varianta care sa-mi usureze traseul ca timp,dificultate,probleme cu copii,siguranta,costuri etc..Exclud avionul caci am nevoie de masina acolo si de bagajele care sunt mai multe ca la avion..

Daca cineva ar putea sa-mi spuna un traseu si sa ia fiecare tronson,fiecare tara in parte si sa-mi zica la ce sa ma astept...

de exemplu:

Ungaria ,cat costa taxele si unde platesc,cat dureaza pana o traversez,reguli specifice,cel mai bun traseu,data fiind sit mea prin Ungaria..etc,Austria,unde pot dormi mai ieftin aproape de autostrada,sa fie si un loc pazit sau cu parcare proprie,sa nu dispara masina sau bagajele si ok la pret,daca se plateste taxa la autostrada etc..

Astept cu nerabdare sfaturi din experienta dumneavoastra si nu numai!

Cu toata stima,va multumesc anticipat!
Dumitrescu Sorin.

-

#2
Nicu90

Nicu90

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,082
  • Înscris: 14.09.2007
Ungaria dureaza sa o traversezi cam 5-6h .Mie atat mi-a luat,cu o oprire de 30 min ptr masa(Lajosmize se numea,vreo 100 km inainte de Budapesta )  , mers cu ~120-130 non-stop .Am iesit din tara pe la Nadlac.
Poti pleca noaptea(banuiesc ca e mai usor ptr copii) , iar dimineata sa fii la H si la amiaza ajungi in A .

#3
comati

comati

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 61
  • Înscris: 18.09.2012
Un GPS bun, cu harti actualizate va recomand, si eventual un al doilea sofer.

#4
daniel200777

daniel200777

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 127
  • Înscris: 16.10.2010
Salut , pot sa iti spun doar ca in Ungaria trebuie sa iti iei taxa de drum de la iesirea din Romania ,este 13 euro, iar in Austria 8 euro,in Austria gasesti si cazare la unele autogriluri, pleaca cu plinul facut din Romania si nu pune benzina de la unguri ca te trag in piept la schimb {forinti-euro} mai departe ai doar autostrazi Germania, Franta, fa-ti un traseu bun o data era un site via michelin parca harti destul de precise cu lux de amanunte, nu te baza pe GPSca mai tare te incurca

#5
Nicu90

Nicu90

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,082
  • Înscris: 14.09.2007
Eu m-am dus cu IGO-ul pus pe telefon,si a functionat ok .
Pana in Austria se poate ajunge LEJER fara gps , nu este greu deloc .

#6
dumisorin82

dumisorin82

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 14
  • Înscris: 03.02.2009
Mersi de sfaturi..nu stiu din ce motiv cand bag ruta pe diverse site-uri ma baga prin Belgia,care nu o luasem in calcul..si nu pe ruta Viena-Paris..care imi parea mai directa,poate e mai aglomerata,mai scumpa nu stiu ce sa zic..

#7
Nicu90

Nicu90

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,082
  • Înscris: 14.09.2007
Pune-ti puncte de traseu intermediare,astfel incat sa treci prin tarile dorite de tine.Poti pune de ex. ,dupa Viena (un pct de pe autostrada,dincolo de Viena) ,apoi altul pe o autostrada din DE,si tot asa .

#8
crocko.dilul

crocko.dilul

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,506
  • Înscris: 30.07.2007
Despre Franta doar atat : foloseste autostrazile, chiar daca sunt ceva mai scumpe (cca 8 eur/100km). Semnalizarea rutiera e impecabila, nu-ti trebuie GPS decat (eventual) pentru detalii.
Orice ruta ai alege nu prea ai ce cauta la Paris, decat daca vrei sa ajungi acolo. Altfel, ai variante cu Metz (Nancy, Strasbourg), Reims.
Drum bun !

LE : se pare ca drumul prin Belgia este, intr-adevar, mai scurt cu vreo suta si ceva de km.....

Edited by crocko.dilul, 21 September 2012 - 20:50.


#9
adrian_r5

adrian_r5

    23:58

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,640
  • Înscris: 23.04.2007

View PostNicu90, on 21 septembrie 2012 - 20:03, said:

Ungaria dureaza sa o traversezi cam 5-6h .
Doar daca ai ghinion sa prinzi aglomerat in zona Budapestei ... altfel cei 400 km se fac lejer in 4 ore ...

L.e. - daca stau sa-mi amintesc ... in noaptea de 01 spre 02.08.2008 am prins ceva lucrari inainte de Szeged cu vreo 50 km ... de am facut 4 km in 2 ore ... am plecat de linga Munchen la ora 12 si am ajuns a doua zi la 6 dimineata in Timisoara ... am prins si niste blocaje prin Austria de credeam ca nu mai ajungem acasa in anu' ala ...deci daca e sa ai ghinion ... asta e :

[ http://s12.postimage.org/rfroris9l/IMG_8963.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]


View Postdaniel200777, on 21 septembrie 2012 - 20:06, said:

pot sa iti spun doar ca in Ungaria trebuie sa iti iei taxa de drum de la iesirea din Romania ,este 13 euro
Desi s-a spus de atitea ori pe aici pe forum ... fiecare isi da cu parerea ... ca doar e sport national Posted Image
Vinieta in Ungaria costa fix cit scrie aici ... nici mai mult si nici mai putin !!!  Personal o cumpar de la OMV Mako (intru in Ungaria pe la Cenad) ... da' vad aici ca se poate cumpara si de la benzinariile Mol din Romania (nu stiu insa la ce pret).

View Postdaniel200777, on 21 septembrie 2012 - 20:06, said:

nu pune benzina de la unguri ca te trag in piept la schimb {forinti-euro}
Asa e ... te trag in piept ... si in plus daca n-ai forinti te trag si pe roata Posted Image Posted Image Posted Image
Wtf ... voi nu folositi cardu' ???

Edited by adrian_r5, 22 September 2012 - 14:43.


#10
Octavian___

Octavian___

    Membru de ocazie

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,927
  • Înscris: 06.04.2007
Cu alimentatu in Ungaria subscriu la colegu Daniel daca nu se alimenteaza cu card, facut plinu in RO (la iesire din Arad spre ex) si traversata Ungaria fara alimentare, sunt nesimtiti la paritate.
Cu GPS-ul ma gandesc ca trebuie sa ai harta Europei actualizata, altfel mai mult te incurca pe trasee lungi, e bun cand esti in oras undeva.

Pe mine m-a ajutat mult sa-mi stabilesc niste orase mari pe langa care trebuie sa trec, pus pe o hartie si gata traseul, nu am reusit sa ma incurc (cel mai lung traseu pana in Olanda).

In Austria nu am inoptat, dar am facut-o la iesire din Ungaria la Paprika chiar iti recomand, mancare buna (manci un gulas de sta matza-n coada), preturi decente si cazare.

#11
moki

moki

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,232
  • Înscris: 15.01.2007
Salutare,

Asa cum l-ati gandit drumul e ok, cu o pauza undeva pe langa Viena si una in Franta.
Dupa Viena spre Salzburg se lucreaza si o sa mergeti ceva mai incet, pentru ca se circula cu limitari, pe benzi inguste.
Si in Germania mai aveti sanse sa dati de asa ceva,cum mergeti spre Frankfurt asa ca o sa mai creasca putintel timpul de deplasare...
Sfatul meu este ca pe langa GPS, sa fiti totusi atent si la semne, pentru ca mai sunt devieri de trafic pe unde se lucreaza si e posibil ca Ioana sa nu le stie....

Am si o intrebare de curiozitate: de ce nu merg copii si sotia cu avionul pana la Londra? Pentru ei ar fi mult mult mai comod.
Evident ca si pentru Dvs. pentru ca nu ati mai avea grija pe care o ai in mod normal cand esti cu juniorii in masina(oboseala,rau de masina,plictiseala,masa)
Pe la sfarsitul lui octombrie, cu Wizz, pana la Londra, fara bagaje de cala, pe care le luati in masina costa 350 de euro pentru 4 persoane.Nu e putin, dar nici nu e exagerat, daca stati sa calculati cat ati cheltui pentru cazare si mancare pentru 5 persoane pe 3 zile de drum nu iesit cu foarte mult in plus.
E doar o parere.....

Toate cele bune

Edited by moki, 23 September 2012 - 11:48.


#12
adrian_r5

adrian_r5

    23:58

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,640
  • Înscris: 23.04.2007

View PostOctavian___, on 23 septembrie 2012 - 08:01, said:

sunt nesimtiti la paritate.
Unde te-ai lovit de nesimtirea asta ... la casele de schimb valutar ???  ... ce ai schimbat in forinti - lei sau euro ???

#13
tchoara

tchoara

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,465
  • Înscris: 05.02.2007
Te pot ajuta cu niste sfaturi Bucuresti - Viena, mai departe vezi ce te-au sfatuit colegii mai sus, si ce sfaturi or mai veni dupa mine :)

Am facut drumul asta de ceva ori, ultima data fiind acum 2 saptamani.

In primul rand, la Arad ia-o prin oras, ca acum 2 saptamani se lucra la centura si te ocolea mult prin nord pe un drum absolut infect (eu am intors pe la jumate, ca nu-mi venea sa cred ca pe-acolo trebuie, apoi am intrebat niste politisti).

De dormit prima noapte iti recomand sa ramai nu la Viena, ci la Paprika (http://www.paprikacsarda.hu/), pe granita dintre Austria si Ungaria. In primul rand, au preturi excelente la cazare (camera 2/3/4 costa 40/60/80 EUR pe noapte, cu mic dejun COPIOS - bufet suedez cu salamuri, sunci, bacon, carnati, cremwursti, omleta, pateu, lapte, cereale, gem, tot ce vrei).

In al doilea rand, conditiile de cazare sunt foarte bune, dar pentru asta trebuie sa suni din timp si sa rezervi camera neaparat in hotelul Paprika M1 (deschis in 2012). Paprika Hotel e mai vechi si arata ca un motel obisnuit, dar in M1 chiar am fost impresionat de dotari si curatenie. In al treilea rand, multi chelneri vorbesc romana. In al patrulea rand, fiind pe granita, poti sa platesti in EUR atat cazarea cat si orice consumi pe-acolo (cina, daca ajungeti mai devreme - restaurantul se inchide la ora 23) fara sa "te fure la curs".

In Austria e cam jale cu preturile la cazare. Mi s-a cerut si 150 EUR pe noapte la motel pe marginea autostrazii, deci nu e joaca.

Acum, referitor la "furatul la curs" - ungurii nu fac asta de marlani ci pentru ca asa le cere legislatia fiscala. Daca platesti in EUR, magazinul trebuie sa respecte un curs valutar anume comunicat de banca lor centrala. Cursul asta e destul de prost. La inceputul lui septembrie, cursul national era de 284 HUF/EUR, iar cursul impus de 220 HUF/EUR.

De la Paprika mai ai vreo 70 km pana la Viena.

Totusi, te sfatuiesc sa nu mergi pe ideea "dormim la hotel, motel, ce gasim". Adica nu pleca de la ideea ca mergi cat mergi, si cand nu se mai poate, tragi la hotel. Realizez ca n-ai de unde sa stii cat o sa reziste juniorii si ca e dificil sa-ti prestabilesti locuri de odihna, dar vezi ca pe-acolo nu e ca la noi - din 50 in 50 de km cate o pensiune, cate un popas, cate un motel. Acum 3 ani, in Austria, am mers 350 km dupa momentul in care m-am hotarat sa opresc pentru ca ori nu erau hoteluri/moteluri, ori erau preturi nesimtite. Pana la urma am tras intr-o parcare, am setat GPS-ul sa ma duca la cea mai apropiata facilitate de cazare, si m-a scos de pe autostrada intr-un orasel mic de munte unde i-am trezit p-aia din somn sa ne cazeze. Asa ceva nu mai fac. Stabilesc de dinainte unde o sa dorm si asta e, cautam solutii pentru cei care nu rezista drumului, nu cautam solutii de cazare in miezu' noptii prin tari straine.

#14
dumisorin82

dumisorin82

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 14
  • Înscris: 03.02.2009

View Posttchoara, on 24 septembrie 2012 - 14:25, said:

Te pot ajuta cu niste sfaturi Bucuresti - Viena, mai departe vezi ce te-au sfatuit colegii mai sus, si ce sfaturi or mai veni dupa mine Posted Image

Am facut drumul asta de ceva ori, ultima data fiind acum 2 saptamani.

In primul rand, la Arad ia-o prin oras, ca acum 2 saptamani se lucra la centura si te ocolea mult prin nord pe un drum absolut infect (eu am intors pe la jumate, ca nu-mi venea sa cred ca pe-acolo trebuie, apoi am intrebat niste politisti).

De dormit prima noapte iti recomand sa ramai nu la Viena, ci la Paprika (http://www.paprikacsarda.hu/), pe granita dintre Austria si Ungaria. In primul rand, au preturi excelente la cazare (camera 2/3/4 costa 40/60/80 EUR pe noapte, cu mic dejun COPIOS - bufet suedez cu salamuri, sunci, bacon, carnati, cremwursti, omleta, pateu, lapte, cereale, gem, tot ce vrei).

In al doilea rand, conditiile de cazare sunt foarte bune, dar pentru asta trebuie sa suni din timp si sa rezervi camera neaparat in hotelul Paprika M1 (deschis in 2012). Paprika Hotel e mai vechi si arata ca un motel obisnuit, dar in M1 chiar am fost impresionat de dotari si curatenie. In al treilea rand, multi chelneri vorbesc romana. In al patrulea rand, fiind pe granita, poti sa platesti in EUR atat cazarea cat si orice consumi pe-acolo (cina, daca ajungeti mai devreme - restaurantul se inchide la ora 23) fara sa "te fure la curs".

In Austria e cam jale cu preturile la cazare. Mi s-a cerut si 150 EUR pe noapte la motel pe marginea autostrazii, deci nu e joaca.

Acum, referitor la "furatul la curs" - ungurii nu fac asta de marlani ci pentru ca asa le cere legislatia fiscala. Daca platesti in EUR, magazinul trebuie sa respecte un curs valutar anume comunicat de banca lor centrala. Cursul asta e destul de prost. La inceputul lui septembrie, cursul national era de 284 HUF/EUR, iar cursul impus de 220 HUF/EUR.

De la Paprika mai ai vreo 70 km pana la Viena.

Totusi, te sfatuiesc sa nu mergi pe ideea "dormim la hotel, motel, ce gasim". Adica nu pleca de la ideea ca mergi cat mergi, si cand nu se mai poate, tragi la hotel. Realizez ca n-ai de unde sa stii cat o sa reziste juniorii si ca e dificil sa-ti prestabilesti locuri de odihna, dar vezi ca pe-acolo nu e ca la noi - din 50 in 50 de km cate o pensiune, cate un popas, cate un motel. Acum 3 ani, in Austria, am mers 350 km dupa momentul in care m-am hotarat sa opresc pentru ca ori nu erau hoteluri/moteluri, ori erau preturi nesimtite. Pana la urma am tras intr-o parcare, am setat GPS-ul sa ma duca la cea mai apropiata facilitate de cazare, si m-a scos de pe autostrada intr-un orasel mic de munte unde i-am trezit p-aia din somn sa ne cazeze. Asa ceva nu mai fac. Stabilesc de dinainte unde o sa dorm si asta e, cautam solutii pentru cei care nu rezista drumului, nu cautam solutii de cazare in miezu' noptii prin tari straine.


Super postarea de mai sus...detaliata si precis pe ce ma intereseaza..pot spune ca partea pana la Viena e acoperita,m-am uitat pe net la hoel..super conditii,super pret,multam de idee si de sfaturi,cred ca o sa merg pe rezervari on-line ,cel mai bine si sigur pt mine si familie.Exact de asta aveam nevoie de informatii cat mai actualizate despre starea drumurilor,cazare,trasee,taxe si alte eventuale prb sau sfaturi din experienta,retineti si evitati din tarile pe unde trec.Va multumesc pentru postari..puse cap la cap..pot spune ca ma simt mai pregatit..restu mai depinde si de noi pe drum!

Cam jumate din drum am rezolvat-o...pana dupa Austria!!!

Acum daca cumva stiti despre ceva despre cazarea in Germania ar fi super ...se pare ca toate rutele duc pe acolo si ocolesc Franta(poate si pt costurile taxelor)...voi traversa Germania,Belgia si apoi doar traversarea in UK o voi face din Franta(o postare ca cea de mai sus ar fi super-ok).

Deci as mai avea nevoie de portiunea Austria-Germania-Belgia-Franta-UK si anume:

-Calculat voi face iar pauza in nordul Germaniei,undeva in zona Koln...are cineva idei de ce si cum?cazare mai ieftina in conditii decente de inoptat si siguranata masinii?
-Traversarea in UK cum e mai bine sa o faci(costuri,timp,complicatii..)cu trenul sau feribotul?

Va multumesc anticipat!

#15
tchoara

tchoara

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,465
  • Înscris: 05.02.2007

View Postdumisorin82, on 24 septembrie 2012 - 18:08, said:


cred ca o sa merg pe rezervari on-line

Strict referitor la Paprika - am stat la ei de nspe ori, am facut rezervari si online si telefonic. O singura data am avut o problema in sensul ca rezervasem camera telefonic, iar cand am ajuns, receptionistia mi-a zis ca "din cauza ca n-am sunat din nou, sa confirm rezervarea", am pierdut camera, ceea ce mi s-a parut o prostie si am interpretat-o ca fiind in realitate o scuza a faptului ca receptionista din celalalt schimb (au receptie 24/24) probabil a uitat sa faca rezervarea. Deci te sfatuiesc sa faci rezervarea online, sa-i lasi cateva zile si sa revii cu un mail sau telefon si sa-i intrebi daca rezervarea e confirmed and secured.

#16
bolo

bolo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,005
  • Înscris: 01.11.2005
Parisul nu e in drum spre Londra,prin F vei merge 70 km pe autostrada(Veurne-Calais) fara plata,ai de cumparat vignete doar pt H si A

Nu ai ce cauta prin alta parte prin Franta decat cu ocol considerabil care nu merita luat in calcul cum nu merita nici varianta Luxemburg sau Slovacia si Cehia.

Traseul clasic:Budapesta-Viena-Wels-Pasau-Nurnberg-Frankfurt-Koln-Aachen-Liege-Bruxelles-Gent-Veurne-Calais.

Tranzitul Germaniei este foarte solicitant,mai ales la oboseala,se circula greu,ori tare ori incet,mai sunt lucrari,camioane foarte multe.Personal recomand tranzitarea Germaniei pe traseul A3-A6_A61-A4-A44 adica Nurnberg-Heilbron-Manheim-Koblenz-Aachen sau sa se pleci vineri-sambata din Ro deoarece sunt mult mai putine camioane care ies din tara,sambata dupa 15 nu mai au voie sa circule  pe A,iar  dupa 22 nici pe Germania,restrictii ce se aplica si duminica pana la 22.

Daca circuli in timpul saptamanii sa iti faci programul astfel incat sa nu prinzi atat ambuteiajele de dimineata 8-10 cat si cele de dupamasa.16-18 caci sunt foarte stresante si neproductive.Puncte foarte fierbinti Nurnberg,Frankfurt,Bruxelles.

Traversarea canalului dureaza cam 45 min cu trenul si 2-2,5 ore cu vaporul.Cu vaporul e mai placut,sunt deschise si puntile daca  nu e furtuna,cu trenul ti se mai infunda urechile datorita presiunii.

La cazari si preturi nu ma pricep,eu car casa cu mine :)

Edited by bolo, 01 October 2012 - 21:17.


#17
smoke

smoke

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,680
  • Înscris: 08.10.2004
posibil sa cheltui mai mult asa decat daca ai merge cu avionu si ai inchiria masina acolo...ai facut un calcul estimativ sa vezi ?

#18
tsunnami

tsunnami

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,223
  • Înscris: 17.02.2009

View Posttchoara, on 24 septembrie 2012 - 14:25, said:

Te pot ajuta cu niste sfaturi Bucuresti - Viena, mai departe vezi ce te-au sfatuit colegii mai sus, si ce sfaturi or mai veni dupa mine Posted Image

Am facut drumul asta de ceva ori, ultima data fiind acum 2 saptamani.

In primul rand, la Arad ia-o prin oras, ca acum 2 saptamani se lucra la centura si te ocolea mult prin nord pe un drum absolut infect (eu am intors pe la jumate, ca nu-mi venea sa cred ca pe-acolo trebuie, apoi am intrebat niste politisti).

De dormit prima noapte iti recomand sa ramai nu la Viena, ci la Paprika (http://www.paprikacsarda.hu/), pe granita dintre Austria si Ungaria. In primul rand, au preturi excelente la cazare (camera 2/3/4 costa 40/60/80 EUR pe noapte, cu mic dejun COPIOS - bufet suedez cu salamuri, sunci, bacon, carnati, cremwursti, omleta, pateu, lapte, cereale, gem, tot ce vrei).

In al doilea rand, conditiile de cazare sunt foarte bune, dar pentru asta trebuie sa suni din timp si sa rezervi camera neaparat in hotelul Paprika M1 (deschis in 2012). Paprika Hotel e mai vechi si arata ca un motel obisnuit, dar in M1 chiar am fost impresionat de dotari si curatenie. In al treilea rand, multi chelneri vorbesc romana. In al patrulea rand, fiind pe granita, poti sa platesti in EUR atat cazarea cat si orice consumi pe-acolo (cina, daca ajungeti mai devreme - restaurantul se inchide la ora 23) fara sa "te fure la curs".

In Austria e cam jale cu preturile la cazare. Mi s-a cerut si 150 EUR pe noapte la motel pe marginea autostrazii, deci nu e joaca.

Acum, referitor la "furatul la curs" - ungurii nu fac asta de marlani ci pentru ca asa le cere legislatia fiscala. Daca platesti in EUR, magazinul trebuie sa respecte un curs valutar anume comunicat de banca lor centrala. Cursul asta e destul de prost. La inceputul lui septembrie, cursul national era de 284 HUF/EUR, iar cursul impus de 220 HUF/EUR.

De la Paprika mai ai vreo 70 km pana la Viena.

Totusi, te sfatuiesc sa nu mergi pe ideea "dormim la hotel, motel, ce gasim". Adica nu pleca de la ideea ca mergi cat mergi, si cand nu se mai poate, tragi la hotel. Realizez ca n-ai de unde sa stii cat o sa reziste juniorii si ca e dificil sa-ti prestabilesti locuri de odihna, dar vezi ca pe-acolo nu e ca la noi - din 50 in 50 de km cate o pensiune, cate un popas, cate un motel. Acum 3 ani, in Austria, am mers 350 km dupa momentul in care m-am hotarat sa opresc pentru ca ori nu erau hoteluri/moteluri, ori erau preturi nesimtite. Pana la urma am tras intr-o parcare, am setat GPS-ul sa ma duca la cea mai apropiata facilitate de cazare, si m-a scos de pe autostrada intr-un orasel mic de munte unde i-am trezit p-aia din somn sa ne cazeze. Asa ceva nu mai fac. Stabilesc de dinainte unde o sa dorm si asta e, cautam solutii pentru cei care nu rezista drumului, nu cautam solutii de cazare in miezu' noptii prin tari straine.


he he

cine stie, cunoaste...

merg in nantes din bucuresti de cel putin 5 ori pe an. cu masina bineinteles.
ultima oara am venit duminica.

la dus, plecat pe la 6 din bucuresti
valea prahovei, masa de pranz la popasul marginimii, dupa sibiu (la saliste dupa sacel la prima benzinarie pe dreapta) N45.800458,E23.900019
arad, mergi prin arad, iei gaz din centrul aradului de la omv, N46.185368,E21.316031 pipi si eventual speli si masina ca de la nadlac intri in lumea buna
iei vignetta pentru unguri si austrieci (eu iau chiar din nadlac, inainte de vama, N46.167011,E20.723586 de la un chisc mic, RON110)
ungaria merge unsa, atentie la radare.
in jurul budapestei e posibil sa ai ceva heavy traffic.
noaptea (ajuns in jur de 8PM local time)
paprika N47.920937,E17.118925
la restaurant daca vrei ceva SUPERB, comanzi ficat de gasca. nici in franta n-am avut ceva mai tare.
daca te intereseaza caut bonul. nu e ieftin dar e criminal. once in a life time experience.

tchoara stie preturile de vacanta. eu am stat cu €22/camera. curat, dus/wc in camera. deci e mult mai ieftin.
dimineata de la 7 ai micul dejun.

gaz iau din austria din apropierea granitei cu germania la passau. e o statie automata care merge cu cardul
N48.318311,E13.424413
pana aici imi ajunge gazul luat de la arad (Renault Megane, 1.9dCI, rezervor 60L). de pe autostrada e mult mai scump.
eu am luat cu €1.4/L
germania e mai scumpa, asa ca poti evita (pe la €1.55)

daca vrei un loc de dormit in germania, revino si-ti dau un hotel misto nou, unde te incaseaza insa pe la €55 camera dubla.
poti trece prin luxembourg si lua gaz ieftin de acolo, total parca, N49.608603,E6.150536, pe la €1.28/L

Daca treci prin Franta, au pret bun. cauta Cora, Carrefour, Intermarche, de regula au statii de benzina 24h cu cardul, mult mai ieftine (€1.35) decat pe autostrada (€1.5)

Uite aici un site foarte folositor referitor la pretul gazului in franta:
http://www.prix-carburants.gouv.fr/

cam asta e, mai intreaba

.

rezerva la paprika prin email sa fii sigur.
la intoarcere trag tare si dorm in arad la hotel phoenix
pret acceptabil in care e inclus si cina si micul dejun
e suficient sa suni inainte

View Postbolo, on 01 octombrie 2012 - 21:16, said:

Parisul nu e in drum spre Londra,prin F vei merge 70 km pe autostrada(Veurne-Calais) fara plata,ai de cumparat vignete doar pt H si A

Nu ai ce cauta prin alta parte prin Franta decat cu ocol considerabil care nu merita luat in calcul cum nu merita nici varianta Luxemburg sau Slovacia si Cehia.

Traseul clasic:Budapesta-Viena-Wels-Pasau-Nurnberg-Frankfurt-Koln-Aachen-Liege-Bruxelles-Gent-Veurne-Calais.

Tranzitul Germaniei este foarte solicitant,mai ales la oboseala,se circula greu,ori tare ori incet,mai sunt lucrari,camioane foarte multe.Personal recomand tranzitarea Germaniei pe traseul A3-A6_A61-A4-A44 adica Nurnberg-Heilbron-Manheim-Koblenz-Aachen sau sa se pleci vineri-sambata din Ro deoarece sunt mult mai putine camioane care ies din tara,sambata dupa 15 nu mai au voie sa circule  pe A,iar  dupa 22 nici pe Germania,restrictii ce se aplica si duminica pana la 22.

Daca circuli in timpul saptamanii sa iti faci programul astfel incat sa nu prinzi atat ambuteiajele de dimineata 8-10 cat si cele de dupamasa.16-18 caci sunt foarte stresante si neproductive.Puncte foarte fierbinti Nurnberg,Frankfurt,Bruxelles.

Traversarea canalului dureaza cam 45 min cu trenul si 2-2,5 ore cu vaporul.Cu vaporul e mai placut,sunt deschise si puntile daca  nu e furtuna,cu trenul ti se mai infunda urechile datorita presiunii.

La cazari si preturi nu ma pricep,eu car casa cu mine Posted Image

si baiatu-asta stie ce vorbeste.
hotelul de care vorbesc se afla langa koblenz (hoehr grenzhausen), iar daca dormi la paprika si pleci pe la 7:30AM, o sa ajungi pe la 4PM cred si iti dau un traseu de plimbare in koblenz unde am stat 6 luni de n-o sa-l uiti toata viata, plus o cina la un restaurant spaniol

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate