1.da exclusiv speculatii asupra diferitelor valute -volatilitate incomparabila cu piata bursiera riscuri si castiguri pe masura
2.margini reprezinta banii pe care ii ai tu investiti sau ca sa-ti dau definitia exacta ceva de genul va fi introdus si pe piata bursiera -tranzactii in marja citez
"Marja se refera la imprumutul acordat de un broker clientului sau pentru a-i permite acestuia sa cumpere o valuta, folosindu-se drept garantie fondurile din contul clientului.Cu ajutorul operarii pe marja se majoreaza puterea de cumparare altfel inferioara doar in baza fondurilor efective ale clientului. Astfel se poate cumpara mai multa valuta fara a plati efectiv pentru aceasta operatiune. In orice caz, operarea cu marja implica in risc ridicat.
In pietele volatile cumparatorii de valuta ce utilizeaza marja se pot vedea obligati ocazional, sa suplimenteze fondurile din contul lor daca pretul pietei se misca in contra pozitiei pe care o au deschisa. Astfel se poate preveni o cerere de marja. Multi investitori nu au la cunostinta faptul ca pozitiile lor vor fi lichidate automat de catre broker(fara notificare prealabila si indiferent de valoarea pierderii implicate) in cazul in care se epuizeaza marja disponibila. Odata lichidata o pozitie in baza acestui rationament se pierde sansa de a recupera pierderea la un eventual revers de trend.
Operarea cu marja poate fi foarte riscanta si nu este potrivita pentru oricine. Inainte de a deschise un cont cu marja, e bine a se sti ca:
- se pot pierde fonduri importante;
- ocazional trebuie suplimentate fondurile in scurt timp pentru a acoperi pierderile si penrtu a preveni o cerere de marja;
- e important ca investitorul sa inteleaga cum functioneaza operarea cu marja si ce se intampla cand piata se misca intr-o directie ostila pozitiei clientului.
acum poate ai inteles ca exemplul cu brokerul de mai sus este bun
3.deci contul tau a fost executat fortat -pierderea era mai mare dacat banii pe care ii aveai in cont
in maxim 2 saptamani va zic si cum fac sa aduc banii in tara....intre timp am vorbit cu niste prieteni de la finante si mi-au spus ca daca banii care imi vin pe card nu depasesc suma de 5000$ pe luna nu este nici o problema -probabilitatea ca sa fie inregistrati de finante ca venit este 0 ....
de asemenea tranzactiile pe o piata nu pot fi contorizate de finantele noastre -pentru ca asta ar insemna ca cei de acolo sa trimita un raport catre cei din tara -ceea ce este aproape imposibil daca ne gandim ca numai eu fac cel putin 5 tranzactii zilnic ....deci daca ne oprim la cateva mii de dolari lunar nu avem probleme
impozitarea se face de asemenea ca si la piata bursiera -adica 10 % din ce castigi ...daca tineti neaparat sa fiti in legalitate (IMG:
style_emoticons/default/naughty.gif)