Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Playlist melodii radio - unde?

P0335 senzor arbore cotit - senzo...

Avocatul Poporului vs European Om...

Recomandari firme pentru draperii...
 Receptie Eutelsat 5 West. Este po...

Poti receptiona semnal de la mai ...

Cabluri HDMI 2.1 de 4m-5m care sa...

Zoom comparat cu Google Meet
 Monitor/Display wireless?

Pornire greoaie dupa cateva zile ...

De la un proiect scris in python ...

Audi A4 B9 quattro 190 CP!
 Tepari la pariuri pe TikTok

Banca imi cere justificativ fondu...

schema pcb ELECTRA CIM150 PAS

Probleme stomac
 

Incubatie si Ecloziune la Pasari

- - - - -
  • Please log in to reply
1136 replies to this topic

#55
cristinaptudor

cristinaptudor

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,209
  • Înscris: 27.05.2007
Nu umbla la acel surub decat daca iti creste temperatura f mult. Altfel , el asa face, creste , scade...lasa-l ca -si face treaba. O sa ai peste 50%, stai linistita.
Da era o intrebare dar n-am mai putut edita. Intrebarea era unde ii pui pana poti sa-i scoti afara, ca-ti ies destul de devreme si va mai trece ceva pana va fi suficient de cald sa-i scoti afara

#56
ginaro

ginaro

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,395
  • Înscris: 08.07.2011
In casa, in cutii de carton, cu bec si tot tacamul. Am vorbit la un magazin sa imi pastreze niste cutii mai mari, in speranta ca voi avea un procent de eclozare mare  Posted Image
Cand nu or sa mai incapa in cutiile de carton, o sa am pregatite cutii de OSB mai mari, pe care o sa le tin intr-o magazie noaptea (probabil tot cu bec) si afara ziua, daca e cald.
O sa le pun si un termometru de camera in cutia in care vor sta, sa ma pot orienta mai bine, inainte de a-i vedea pe ei zgribuliti de frig sau catarati pe pereti de cald.

Or sa iasa pe 2-3 martie, daca totul merge bine, iar pe 5 martie imi vin si puii de la Agro......  Ma gandeam ca o sa ii tin impreuna, dar cei de curca (6 sau 10, mai am timp sa ma razgandesc) trebuie sa-i separ, altfel or sa fie "linsati" de ceilalti.
Nu stiu cei de bibilica daca merg la un loc cu puii de gaina............

Am si uitat sa iti multumesc pentru pont, mi-ai facut un mare bine (aseara mai aveam un pic si plangeam de ciuda)  Posted Image  Posted Image

Edited by ginaro, 16 February 2013 - 15:11.


#57
cristinaptudor

cristinaptudor

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,209
  • Înscris: 27.05.2007
E mai simplu decat pare, o sa vezi. Eu anul trecut para eram un copil cu ouale astea.
Pe la intrebarile alea nu ma pun sa-ti raspund pt ca nu am experienta necesara si s-ar putea sa vb tampenii.
Ce doream sa te intreb: ce pasari iei de la Agroland? daca ai sris deja spune-mi doar pagina pt ca abia acum am inceput sa citesc in detaliu toate subiectele cu pasari si-mi ia ceva . Ms

#58
ginaro

ginaro

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,395
  • Înscris: 08.07.2011
Eu am inceput sa citesc a doua oara subiectele despre pasari, pentru ca prima data nu am fost atenta la multe detalii, mai mult am "rasofoit" acele pagini.
Am constatat ca uneori e mai utila experienta altor crescatori decat teoria........

De la Agro am comandat 10 pui rasa mixta (pe site spun ca au Master Gris), 10 de carne, pe care o sa ii tai primii, 10 bibilici si 6 curcani.
Daca imi ies bine si de la incubator, plus cei de rasa (Orpington si, sper, Paduana frezata))care imi sosesc pe la jumatatea lui martie............ cred ca sunt destui pentru primul an.
Ah, si am vazut pe Sunphoto la cineva rate mute (lesesti) maro inchis si ciocolatii, o frumusete. Sper sa reusesc sa fac si pentru ele o amenajare vara asta, sa pot lua cativa boboci (am o "boala" pe rate, mai ales cand sunt mici Posted Image )

Edited by ginaro, 16 February 2013 - 16:22.


#59
Fumez_Vodca

Fumez_Vodca

    I'm so mean I make medicine sick

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,460
  • Înscris: 04.11.2012
Daca te descurci cu engleza,ai aici o sursa buna de unde te poti informa.

Edited by Fumez_Vodca, 16 February 2013 - 16:28.


#60
ginaro

ginaro

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,395
  • Înscris: 08.07.2011
Multumesc, o sa mai citesc si pe acolo cand o sa "rup" un pic de timp.........

#61
parintele

parintele

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,038
  • Înscris: 17.03.2005
1. N-are nicio treaba incubatorul.
DAca e calibrat decent din fabrica NU CONTEAZA CE INDICA SONDA...sondele alea de temperatura sunt niste PORCARII.
CA sa iti dai seama de ce spun...calibrarea in fabrica sau service se face cu TERMOMETRE CU ALCOOLintroduse in incubator prin capac.
TU faci verificarea LA FEL daca ai cu ce, daca nu discutam dupa 20 de zile.

2. Nu mai tot amesteca puii. Aia de tara sunt una, aia de rasa altceva, merc tinuti impreuna daca au fost incubati simultan...CE cumperi de la agro tii separat. CE cumperi de la crescator, tii separat.
Nu ai experienta necesara sa citesti eventualele probleme, poti avea variatii mai de vivacitate si comportament, e mai bine asa.

3. Orice pui iei din alte parti samd... tii in carantina. Incearca sa ai surse cat mai sigure si cat mai putine, varste cat mai apropiate samd...

4. Ce e aia paduana frezata? Oi fi eu mai zapauc dar n-am auzit de asa ceva.
Daca le-ai botezat tu, frezat inseamnand ca au mot, adia sunt motate, e una. Ar trebui sa stii insa ca frezat nu prea exista ca si termen, exista FRIZAT care inseamna cu totul altceva, fulgii cu stemul curbat invers decat e natural, adica "ciufuliti"...
Daca ai auzit termenul de la crescatorul care iti vinde pasarile FUGI.... uita de el, ala nu e crescator de pasari de rasa e un tarampete care probabil a cumparat niste gaini la un moment dat si acum le inmulteste.
PAduana e o gaina de talie mica, cu mot, adica fulgi mai mari pe cap ca o coronita , etcec...

5. Nu amesteca puii de gaina cu cei de curca...sunt pasari diferite, nu ca nu merg dar e mai bine sa nu. Temparament, talie, sensibilitate la boli samd.
6. NEVER EVER palmipede cu gaini, curci si alte alea... Mai ales palmipede luate de la "privati". Mai tarziu cand o sa stii ce e aia boala de pasare.
7. Acelasi drac si cu bibilicile.
Desi sunt bibilici de "ferma" ar trebui intai sa te documentezi. Bibilica e o pasare care a ramas mai degraba salbatica din multe puncte de vedere, comportament dar mai ales rezistenta la boli.
Faptul ca sunt pasari de "industrie" mai atenueaza lucrurile si inseamna ca pasarile sunt in principiu libere de boli insa pot pastra rezistenta specifica a speciei si ai acolo un rezervor inepuizabil de probleme DACA la un moment dat te pricopsesti cu ceva.
  Asadar, NICIODATA bibilici luate de la privati, oricine ar fi ei, oricat de vivace si sanatoase ar parea... Cele de ferma sunt ceva mai ok DAR e bine sa incepi sa citesti si sa tii cont de specificitatea speciei in ce priveste rezistenta la boli, ele nu patesc mare lucru in cele mai multe cazuri dar pt restul pasarilor sunt bomba.

Deci cu calm, va fi mai usor decat iti ingchipui acum, ma efer la incubatia oualelor de gaina. Daca intorci la timp si nu gherlesti grav umiditatea vei scoate peste 70% din ouale FERTILE.

Dupa 7-10 zile scoti ouale care nu au plecat in incubatie, adica infertile.Pe la 17-18 zile elimini ouale care nu embrioni nedezvoltati, ar trebui sa fie deja 95% opace...Atentie sa nu crapi ouale, ce e crapat se arunca imediat altfel e teren fertil pt agentii patogeni si nu e bine.

PS:  mai am si acum vreo 5-6 incubatoare hobby, am scos 95% din oua fertile, am scos si mai putin dar niciodata sub 75% iar cand procentul e mic e vorba mai degraba de calitatea oualelor nu de incubator... Am scos sute multe  de pui pe sezon deci... numai in teorie fara practica exista problemele astea cu ncubatoare "profi" si incubatoare "hobby" ... La gaina, la restul e adevarat dar incubator profi nu exista pentru 50-100 de oua, asta pt ca electronica e mult prea scumpa sa merite ...electronica de precizie si proiectarea buna a incintei fac pretul ok doar pt incubatoare mai mari de 250+ oua per ciclu. Exista exceptii dar sunt rare, nicidecum regula.

Edited by parintele, 16 February 2013 - 17:23.


#62
ginaro

ginaro

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,395
  • Înscris: 08.07.2011

 parintele, on 16 februarie 2013 - 17:18, said:

Deci cu calm, va fi mai usor decat iti inchipui acum.......
Dupa ce imi faci capul maaaaare cu sfaturi, imi spui ca va fi mai usor decat pare Posted Image   Exact ca un parinte sfatos Posted Image
Ce sa zic......... nu sunt chiar afona in domeniul asta, am stat la curte pana cand am plecat la facultate si adesea o ajutam pe mama la diverse chestiuni legate de pui (la mama acasa am avut pui de gaina, de curca si boboci de rata, fara gaste - nu imi place carnea lor - si bibilici), doar ca aveam closti, faceau ele toata treaba cu temperatura/umiditate/intoarere.

Dar sa raspund punctual:
1. Doamne ajuta, sa iasa pui.
Ieri incubatorul scotea un zgomot mai ciudatel, ca si cum elicea s-ar fi lovit de ceva, desi nu se lovea, ca am verificat.... verificarea asta insa am facut-o intorcand capacul pe toate fetele (exagerez), iar temperatura a luat-o razna dupa aia....... nu stiu daca a avut vreo legatura, ca doar nu l-am bruscat, dar.........

2. NU o sa amestec puii. Ma intrebam daca bibilicii ar merge cu cei de gaina, dar, daca ultimii sunt numerosi, probabil ca e mai intelept sa stea separat. Acum, dupa ce am aflat ca bibilicii au o imunitate ridicata, o sa ii tin si pe astia separat, ce sa fac.......
Cei de rasa nici intr-un caz nu vor fi amestecati cu restul.......... ei sunt favoritii mamei si vor avea un regim preferential, garsoniera separata si tot tacamul.

3. Lectia cu tinutul in carantina am invatat-o FOARTE BINE dupa ce am patit povestea cu gainile din targ.

4. Am tot citit despre Paduana "coafata", am vazut ca se folosesc ambii termeni (frezata/frizata), primul  mult mai des, asa ca ........ mintea mea a actionat conform spiritului de turma Posted Image

5. Puii de curca sigur nu ii amestec, vor avea hrana lor, diferita de a celorlalti, plus ca imi amintesc din copilarie senibilitatea lor, pai astia de gaina i-ar sufoca, mai ales in primele zile.

6. Stiam. Palmipedele separat.

7. Bibilicile...... nu m-au atras niciodata, a fos o decizie...... de fapt nu stiu de ce am vrut si din astea. Exclus sa iau de la crescatori, in schimb sunt chiar curioasa sa vedem cum evolueaza cele de la Agroland.

Quote

sa nu gherlesti grav umiditatea
Pai grija mea e sa nu se goleasca alveola mica. Am "vazut" ca lumea o alimenteaza la intervale foarte variate, eu pun apa cam la doua zile, uneori si in fiecare zi (mai bine pun, decat sa o vad uscata).
O sa imi fie un pic greu pana invat sa sortez ouale la 7-10 zile, dar....... invat eu!
70% din cate am pus............ deja imi fac calculele, sa stiu cat de mare/mica sa fie cutiuta de inceput Posted Image

Multumesc mult pentru sfaturi si, mai ales, pentru rabdarea pe care o ai sa ii scolesti pe altii (oare lucrezi in invatamant? Posted Image )

Edited by ginaro, 16 February 2013 - 18:18.


#63
parintele

parintele

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,038
  • Înscris: 17.03.2005
DEci cum ziceam, frezat e un "taranism" al "frizatului"...care inseamna altceva decat "freza" de pe capul paduanei.Un crescator spune paduana si atat, restul sunt taranusi care habar n-au ....cel mult le poti alinta "motate" dar... Limbajul folosit spune ceva despre omul care il foloseste. Atentie.
Bibilicile alea de agro sunt mai mari, mai carnoase, sunt ok. Nu e nevoie sa le tii separat dar trebuie sa fii constienta de tipicitatea in comportament si de faptul ca pot rezista la niste boli si deveni purtatoare.
Curcii de agro sunt foarte rezistenti si faorte ok, problema e talia si faptul ca sunt mai prostanaci...calca in strachini de prosti , calca si pe alti pui, uneori mai ciocane la haleala samd...


In rest, alveolele NU conteaza, e vrajeala. Poti avea umiditate mai mare decat recomanda cartea, puii ies ok. Lipsa umiditatii e o prolema care se simte in practica mai mult decat prea multa umiditate.
E greu sa gresesti cu puii de gaina . Daca nu ies cum ar trebui in majorittea cazurilor cauza e calitatea oualelor si nu incubatia. Acum ouale pot sa nu fie foarte ok deci nu e cazul sa te impacientezi daca nu iese cum zic io ...relevant e cand incubezi prin martie-aprilie.

Verificarea e simpla. Cu un ovoscop sau un bec bagat intr-o cutie , capac decupat, un cerc de 2-3 cm, ideea e sa nu iasa lumina pe langa, ca in bancul ala cu copilul putin cam bronzat.
La 7 zile , chair mai devreme dar intre 7 si 10 e evident pt orice chiorete, ar trebui sa vezi un punct din care pleaca in toate partile vase de sange ca niste firisoare, precum razele de soare.
Aia inseamna ca oul e fertil si a inceput dezvoltarea embrionului.
Spre 20 de zile embrionul e deja dezvoltat aproape cat tot oul, e deci opac, poti vedea doar mici zone translucide pe langa coada (lichid/albus) iar punga de aer din fundul oului ocupa si ea un volum mult mai mare...DAca ai punga de aer mica, asemanatoare cu momentul de pelcare, puiul e mort, chiar daca s-a dezvoltat pana la un moment dat... il poti lasa la primele incubari pana te prinzi tu ce inseamna "suficient" Daca ai lichid mult, adica mult albus neresorbit, iarasi e foarte probabil mort. Daca vezi embrion plutind in albus e SIGUR mort.

DE prin ziua a 19 spre 20 incepi sa auzi miscari in interiorul oului daa asculti suficient, in ziua 20 deja racaie , unii deja piuie...
Cand incep sa sparga verifici periodic si intorci ouale cu crapatura in sus (in ultimele 2 zile nu mai intorci ouale altfel exista riscul ca puii sa fie cu ciocul in jos, sa nu se mai poata intoarce si se pot sufoca dinc auza lichidului ramas)
Ouale neciocanite in ziua 21, adica ziua in care ar trebui sa iasa in masa, le verifici simplu, le asezi langa ureche si le ciocanesti cu unghia, ca si cand ai da bobarnace oului...trebuie sa iti raspunda la "telefon" prin piuit sau miscare, in special ciocul produce zgomot de frecare pe coaja sau chiar ciocanit fin.
  Ce nu raspunde pana la incheierea zilei 21 e mort.
Daca ai pui care sparg si nu ies in ceva ore (sa zicem 10-12 ore maxim) are o problema... pe cei care fac treaba asta , adica sparg, devreme, ii ajuti rupand usor coaja in jurul sparturii... NU ii tragi afara samd... Pe cei care sparg tarziu, in ziua 21 cand deja multi sunt deja iesiti, si apoi nu reusesc sa iasa singuri, nu-i mai scoti din ou ci ii scoti din incubator si le spui la revedere.

Ultima chestie, grija cand incepe eclozarea in masa. Puii iesiti devin vivace odata cu uscarea si incep scandalul...dar si plimbarile... asta inseamna ca in incubatorul fara alveole individuale pt fiecare ou, puii vor deranja confratii ramasi in urma...folosind un marker insemnezi ouale in care puii au spart si marchezi spartura, incercuiesti...apoi la verificari repozitionezi oul cu spartura in sus sau lateral, oricum nu in jos.

#64
costicamacovei

costicamacovei

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 13
  • Înscris: 06.02.2010
buna ziua
spuneati ca in perioada de incubare ouale trebuiesc racite cate 10 minute bineinteles dupa jumatatea perioadei de incubare si as vrea sa intreb daca trebuie pana in ultima zi facut acest lucru multumesc

#65
ginaro

ginaro

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,395
  • Înscris: 08.07.2011
Umiditatea nu am cum sa o verific, de aceea eu doar am grija sa fie sursa de apa in interior.
Verificarea......... ori sunt prea chiorete, ori mi-e firca sa nu arunc oua bune. Am mai verificat prin sondaj, cate un ou de ici colo, in cele care au coaja alba, am reusit sa vad embrionul viu, dar in ouale care au coaja inchisa............ nik........... si cele mai multe au coaja maronie.  Pe astea cred ca numai la ecograf as putea sa le "vad"

Pana acum am "ciobit" doua oua din greseala, unul chiar de dimineata, s-a ciobit foarte usor, apoi am observat ca in varf avea coaja mai poroasa, nu stiu cum de a scapat selectiei initiale. L-am pus la bec si ........ nu se vedea nimic in el, era la fel ca un ou din frigider, singura diferenta era ca avea camera de aer mare, chiar prea mare (1/5 din ou) si chiar in dreptul portiunii de coaja poroasa. As spune ca era limpede, iar camera de aer s-a marit (sigur nu a fost asa de la inceput) din cauza porilor mari din coaja. Am dreptate?

Ca puii care au eclozat trebuie scosi din incubator imediat ce s-au uscat am retinut. In privinta asta am vazut undeva o idee: cineva pusese intr-o parte a incubatorului o cutiuta de carton in care punea puii, sa nu deranjeze ouale, dar............ ma intreb daca acea cutie nu impiedica disiparea caldurii la ouale ramase (si adunate in partea libera a incubatorului).
Cred ca mai bine le pregatesc o "maternitate" cu bec in afara incubatorului.

Imi amintesc ca mama ma punea pe vremuri sa ascult ouale care nu ciocnisera, spunea ea ca am auzul mai fin, iar la unele chiar se auzeau piuituri usoare din interior.
De asemenea, ce am retinut de pe vremea aia, ca unii pui trebuie "ajutati" sa iasa din ou, TOTDEAUNA dinspre cap si NICIODATA scosi complet din coaja.

#66
parintele

parintele

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,038
  • Înscris: 17.03.2005

 costicamacovei, on 17 februarie 2013 - 08:23, said:

buna ziua
spuneati ca in perioada de incubare ouale trebuiesc racite cate 10 minute bineinteles dupa jumatatea perioadei de incubare si as vrea sa intreb daca trebuie pana in ultima zi facut acest lucru multumesc
Nu stiu cine spunea asa ceva, ouale de gaina in principiu nu se racesc.

@ginaro  Ouale ciobite mai bine le inlaturi. Daca membrana de pe interiorul cojii est intacta si doar coaja e fisurata, poti incerca sa lipesti o bucata de scotch peste crapatura dar nu m-as complica.
De vazut in ou ai ce vedea abia dupa 7-10 zile daca nu ai ochiul format...
Cutia fara fund pusa in incubator poate fi o solutie dar nu e necesara , de incurcat nu incurca preamult ventilatia pt cele maxim 24 de ore cat e utilizata.
Oul cu zona poroasa poate fi ok dar daca au trecut 5-7 zile ar trebui sa vezi ce ti-am zis..camera de aer nu e o problema, doar daca e in varful oului nu e in regula...daca tot s-a si crapat, scoate-l, oricum nu trebuia incubat avand defecte.
Daca nu miroase rau il poti lasa ca material de studiu..pana dupa 10 zile cand embrionul e vizibil si pt un ochi total neantrenat.

#67
ginaro

ginaro

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,395
  • Înscris: 08.07.2011
Pana acum am ciobit trei oua, cand le intorceam. Au fost ciobite foarte putin, membrana era intacta, dar mi-a fost teama sa le mai las, asa ca le-am inlaturat.
M-am gandit si eu la varianta cu scotch, dar am zis ca nu merita efortul, daca era un ou de rasa............. poate m-as fi straduit.
Oricum, din cele trei, doar intr-unul se vedea embrionul viu, doua nu au fost bune (cel poros cu prea mult aer si inca unul limpede).
Daca la 7 zile la verificare se vede negru (aproape opac) o parte din ou, nu mai e bun, asa-i.
Am mai facut verificari, mai mult sa-mi formez ochiul, dar cred ca o selectie mai riguroasa (si cu inlaturarea celor neviabile) o voi face peste un timp, cand voi fi sigura ca nu risc sa arunc ce e bun.

Edited by ginaro, 18 February 2013 - 07:20.


#68
parintele

parintele

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,038
  • Înscris: 17.03.2005
O sa vorbim pana in ziua de apoi asa Posted Image
Ai o "lanterna" cu care sa te uiti la oua? sa le poti roti astfel incat sa le vezi bine?
Daca da, poti vedea stadiile de dezvoltare ale embrionului plecand de la model din carte SAU folosind descrierile de pe aici DAR MAI ALES comparand cu celelalte oua.
Avand ca reper teoria , poza din carte sau descrierea, poti identifica la o parte din oua cam ce ar trebui sa vezi...restul oualelor sunt "altfel" deci e ceva in neregula.
PE cele cu probleme le insemnezi suplimentar si le verifici si poimaine si peste inca 2 zile daca nu esti sigura, mai verifici si 2-3 repere bune care se dezvolta normal si asa poti alege.

#69
ginaro

ginaro

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,395
  • Înscris: 08.07.2011

 parintele, on 18 februarie 2013 - 11:54, said:

O sa vorbim pana in ziua de apoi asa Posted Image

Nu, doar pana imi ies puisorii :P
Ideea era ca, neavand experienta.............. (nu mai repet).
Am inceput de ieri sa fac exact cum ma sfatuiesti mai sus............. multumesc Posted Image

#70
parintele

parintele

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,038
  • Înscris: 17.03.2005
Bun, de azi mai incepi sa faci o treaba, anume sa inveti sa intorci ouale. Posted Image

Daca vorbeam de un barbat care lucreaza in fiecare zi numai cu fiare, avand gratia unui elefant, intelegeam sa le mai crape ici colo. Totusi e probabil o greseala de tehnica avand in vedere circumstantele.
Deci, ouale se intorc nu rotindu-le asa culcate cum stau ele cumiti la plaja, se dau peste cap. ADica apuci pul cu 2 degetele de cele doua capete, ridici putin de la un capatin vreme ce capatul celalalt patineaza pe grilaj...DEci pratic le dai usor peste cap fara sa le ridici de pe gratar.

Daca procedezi asa mi-e greu sa cred ca reusesti sa spargi, doar daca iti aluneca si il lasi sa se rostogoleasca singur... Chiar si asa daca il pivotezi lasand baza oului, fundul, pe grilaj, riscul e mai mic.

A doua observatie, nu stiu daca s-a mai spus sau daca scrie prin cartile alea ale incubatorului... e bine sa misti ouale dinspre centrul incubatorului spre margini, macar la una din intoarcerile zilnice sau odata la 2 zile.. Temperatura nu e aceeasi din cauza arhitecturii incubatorului si izolatiei incintei.  Astfel eviti variatiile duratei de incubare si chair compromiterea unor oua.

#71
ginaro

ginaro

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,395
  • Înscris: 08.07.2011

 parintele, on 18 februarie 2013 - 14:54, said:

Bun, de azi mai incepi sa faci o treaba, anume sa inveti sa intorci ouale. Posted Image
Asta se dovedeste a fi o treaba foarte complicata Posted Image

Quote

e bine sa misti ouale dinspre centrul incubatorului spre margini
Vezi? Asa le "ciocnesc".
M-am "calicit" si am pus si cateva oua rasfirate peste randul asezat pe gratar, ca ........... la carte scria ca trebuie sa intre 60 de oua, asa ca........ le-am indesat, sa incapa Posted Image
Lasand gluma la o parte, pe gratar au intrat vreo 54-55 si eu am mai pus inca vreo 5 pe deasupra (ma imbogateam cu astea 5, ce vrei Posted Image ).
Cand le intorc, le scot pe cele de deasupra deoparte, pe un prosop, apoi le iau la intors pe celelalte, facand in acelasi timp rocada intre centru si margine. S-a intamplat sa mai "scape" oul dintre degete peste altul si cel mai slab a cedat. Acum umezesc putin degetele, ca altfel ma tem ca o sa le sparg pe toate pana ies puii Posted Image
Cele care nu trebuiesc ridicate si mutate, le intorc exact cum ai spus tu.

Intrebare: carcasa inferioara, in care sta apa, se spala pe parcursul incubarii, sa nu se strice apa? Am citit de busuioc, dar nu am avut.

PS: "cartile alea" ale incubatorului inseamna o cartulie............. foarte saraca in informatie, in ea nu scrie nici macar de surubelul pentru reglarea temperaturii, sa stie si chiorii ca mine unde este acesta............. daca nu imi spunea cristinaptudor de el, cred ca deja erau omleta ouale mele (ii sunt datoare un cocos Posted Image  )

Edited by ginaro, 18 February 2013 - 15:23.


#72
parintele

parintele

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,038
  • Înscris: 17.03.2005
LAs ca e bine, sa vezi ca tocmai aia 5 o sa fie cei mai grasi la toamna Posted Image
In carte nu scrie nimic de surubul acela pt ca nu ar trebui sa umbli la el.  Adica mai bine nu o mai regla atata ca o dereglezi de tot, e verificata.

In alveole se pune busuioc OBLIGATORIU, sau o chimicala cu acelasi rol, acela de a nu permite alterarea apei. FA rost de o crengta de busuioc si la anul planteaza cateva tufe.
Daca nu gasesti busuioc pe la vreun vecin duminica viitoare pui basmaua neagra, cojoaca a buna, gumarii aia noi si mergi la tata popa la impartasanie. Cand nu e atent ii jumulesti 3 craci de busuioc si o tai. Vezi sa nu rupi cu tot cu firul rosu de matase cu care e legat somoiogul ca aia e proba la militie daca se prinde si face reclamatie.
Ulterior, cand te mai duci la biserica, la pasti sau cu alta ocazie, schimbi garderoba, un "treling" daidas negru cu mov din piata si sigur nu te recunoaste. Merge si cu bioa blonda in par dar mai suigur e trelingu.
Posted Image
Belea mare cu oraseanu mutat la tara Posted Image

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate