Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Schimbare adresa DNS IPv4 pe rout...

Recomandare Barebone

Monede JO 2024

Suprasolicitare sistem electric
 CIV auto import

Mutare in MOZAMBIC - pareri, expe...

Scoatere antifurt airtag de pe ha...

Magnet in loc de clește pent...
 Cumparat/Locuit in apartament si ...

Pot folosi sistemul PC pe post de...

Sokol cu distorsiuni de cross-over

Filtru apa potabila cu osmoza inv...
 Kanal D va difuza serialul “...

Upgrade xiaomi mi11

securitate - acum se dau drept - ...

Farmacia Dr Max - Pareri / Sugest...
 

Date privind execuția bugetului general consolidat al României, pe anul 2010

- - - - -
  • This topic is locked This topic is locked
5 replies to this topic

#1
Musashi_27

Musashi_27

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 51
  • Înscris: 08.01.2010
Date privind execuția bugetului general consolidat al României, pe anul 2010

1. Astăzi, 18.02.2011, am intrat in posesia datelor privind execuția bugetului general consolidat al României, pe anul 2010. Oricine poate găsi aceste date pe: http://www.mfinante....detalii&id=3940

2. Sunt revoltat. Nu numai din cauza cifrelor pe care le voi comenta aici dar, mai ales din cauza faptului ca nimeni din clasa politica, și nici din așa zisa societate civilă, nu zice nimic.

3. În anul 2010, România a realizat un PIB egal cu suma de 121,5 miliarde de euro. Veniturile bugetului general consolidat al României, în anul 2010, a fost de 40,0 miliarde de euro, adică 33% din PIB, față de 32%, în 2009.

4. Salariile bugetare au fost egale cu 10,2 miliarde de euro, pensiile, 10,0 miliarde, ajutoarele (veniturile) sociale, 6,3 miliarde. În total, 26,5 miliarde de euro. Cu mult mai puțin decât totalul veniturilor bugetului(40,0 miliarde de euro).

5. Totalul cheltuielilor bugetare a fost egal cu suma de 50,0 miliarde de euro, cu 10,0 miliarde mai mult decât totalul veniturilor. Asta înseamnă un deficit bugetar de 10,0 miliarde de euro, acoperit din noi împrumuturi.

6. La cheltuielile cu salarii, pensii, ajutoare sociale, mai trebuie să adăugăm 2,5 miliarde de euro, pentru rambursări de împrumuturi și dobânzile aferente. Ajungem la 29,0 miliarde de euro. Restul, până la 50 miliarde de euro, suma de 21,0 miliarde de euro, a fost cheltuită pentru achizitionarea de bunuri și servicii, adică pentru…borduri.

7. În anul 2010, România ar fi putut să aibă un buget echilibrat, de 40,0 miliarde de euro, și la venituri, și la cheltuieli. Guvernul a dispus de nu mai puțin de 11,0 miliarde pentru…borduri. Nu le-a ajuns. Au mai îndatorat statul român, adică, pe noi, cu încă 10,0 miliarde de euro. Au mințit poporul că se împrumută pentru salarii și pensii, dar s-au împrumutat ca să umfle buzunarele clientelei politice. Ca și în anul 2009.

8. Până când îi lăsăm să-și bată joc de noi? Cât mai așteptăm până ne ridicăm la luptă?
De ce merge atât de greu constituirea de celule locale ale Mișcării pentru România?

Constantin Cojocaru / februarie 18, 2011 la 3:18 pm : http://www.variantacojocaru.ro/

Ingineria financiară pusă la cale de „băieții deștepți” – Scrisoare deschisă (III), adresată Domnului Traian Băsescu, Președintele României: http://www.variantacojocaru.ro/?p=223
Detalii/metodologie: http://www.legiuneastraina.org

Scrisoare deschisă (III), adresată Domnului Traian Băsescu, Președintele României

Domnule Președinte,……..Guvernanții spun poporului că România se află în criză din cauza crizei financiare internaționale, care a lovit toate țările și, deci, ne-a lovit și pe noi. Nu este adevărat. Guvernanții spun poporului că România nu poate ieși din criză decât reducând salariile, pensiile și ajutoarele sociale. Nu este adevărat. Guvernanții spun poporului că România s-a împrumutat și se împrumută pentru a plăti salarii și pensii. Nu este adevărat.

Criza financiară nu a lovit toate țările, ci numai pe unele, cele implicate în ingineria financiară pusă la cale de „băieții deștepți” de pe Wall Street, New York, pentru jefuirea planetei. Cu excepția BNR, economia românească nu a fost implicată în această inginerie și nu este afectată de ea.

România se confruntă cu o gravă criză economică, care nu este determinată de criza financiară internațională, ci de cauze interne. Ea este determinată de așa-zisa privatizare. Prin această „privatizare”, cea mai mare parte a capitalului românesc a trecut, pe nimic, în proprietatea străinilor. Din această cauză, banii reprezentând fondul de amortizare și cea mai mare parte a profiturilor nu au mai fost investiți pentru reînoirea și sporirea capitalului – echipamente, mașini, fabrici, uzine etc – ci au fost transformați în bunuri de consum de lux, sau transferați în afara țării. În prezent, capitalul românesc este uzat, învechit, neproductiv, necompetitiv. Din cauza asta se restrânge producția, se reduc locurile de muncă, se reduc salariile în sectorul productiv.

Toate vor continua să se reducă, dacă nu oprim hemoragia. Nu din cauza crizei financiare internaționale, ci din cauză că, în 1990, în loc să se aplice LEGEA COJOCARU, s-a aplicat LEGEA BRUCAN (Legea 15/1990). Din această criză economică nu se poate ieși decât prin LEGEA COJOCARU, adică prin despăgubirea românilor pentru capitalul de care au fost deposedați prin Legea 15/1990 și utilizarea acestor despăgubiri pentru realizarea unui program de investiții de peste 400 miliarde de euro, în următorii 10 ani.

România se confruntă cu o gravă criză bugetară, care nu este determinată nici de criza economică internă, nici de criza financiară internațională, ci de incompetența, iresponsabilitatea și lăcomia guvernanților. Iată, ce spun cifrele (A se vedea și tabelul nr. 16, anexat).

La începutul anului 2009, România avea o datorie publică de 20 miliarde de euro (A nu se confunda cu datoria externă, care, în prezent, este de aproape 80 miliarde de euro). În cursul anului 2009, la bugetul național s-au colectat venituri în valoare de 37 miliarde euro, dar s-au făcut cheltuili în valoare de 47 miliarde de euro. Deficitul (diferența între cheltuieli și venituri), de 10 miliarde de euro, s-a acoperit prin noi împrumuturi, în valoare totală de 10 miliarde de euro. Astfel că, la începutul anului 2010, datoria publică a ajuns la 30 miliarde de euro, iar serviciul acestei datorii, în anul 2010, este de 10 miliarde de euro. Din această sumă, 8,2 miliarde sunt rate, restul, de 1,8 miliarde, reprezintă dobânzi.

FMI-ul, care a acordat cea mai mare parte din cele 10 miliarde împrumutate anul trecut, pune condiția ca, în acest an, 2010, deficitul să nu fie mai mare de 6,8% din PIB, adică să nu fie mai mare de 8,2 miliarde de euro (la un PIB estimat de 120 miliarde de euro). Asta înseamnă că, în acest an, Guvernul României nu se mai poate împrumuta decât cu suma de 8,2 miliarde de euro. Exact, ratele la împrumuturi. Ceea ce face ca, la sfârșiul acestui an, să avem, din nou, aceiași datorie publică, de 30 miliarde de euro, pentru care, la anul, în 2011, va trebui să plătim, din nou, un serviciu de 10 miliarde de euro.

În anul 2009, cheltuielile bugetului național, în valoare totală de 47 miliarde de euro, s-au compus din: 26 miliarde euro pentru salarii, pensii și ajutoare sociale; 18 miliarde de euro pentru achiziții de bunuri și servicii și 3 miliarde euro pentru serviciul datoriei publice (rate plus dobânzi). Se observă că, valoarea veniturilor, de 37 miliarde de euro, a fost mult mai mare decât valoarea salariilor, pensiilor și ajutoarelor sociale, de 26 miliarde de euro. Deci. nu pentru salarii și pensii a împrumutat Guvernul cele 10 miliarde de anul trecut, ci pentru a avea la dispoziție 18 miliarde de euro pentru achiziții de bunuri și servicii, “pușculița” de unde se sifonează banii pentru firmele căpușe ale guvernanților. Dacă ar fi fost competent și responsabil, anul trecut, Guvernul Boc ar fi trebuit să se mulțumească cu o „pușculiță” de 8 miliarde, adică să nu fi împrumutat nici un euro. În acest fel, în anul acesta, 2010, serviciul datoriei publice ar fi fost, ca și anul trecut, de 3 miliarde de euro, ceea ce înseamnă că ar fi fost bani suficienți și pentru salarii, pensii, ajutoare sociale și pentru achiziții de bunuri și servicii. Nu am fi avut nici o criză bugetară.

În trimestrul I al acestui an, 2010, veniturile bugetului au fost de 9,1 miliarde de euro, iar cheltuilile de 11,4 miliarde de euro, fiind compuse din: a) 7,1 miliarde pentru salarii, pansii și ajutoare sociale; B) 0,5 miliarde pentru serviciul datoriei publice ; c) 3,8 miliarde pentru achiziții de bunuri și servicii. Deficitul, de 2,3 miliarde de euro, s-a acoperit, evident, cu noi împrumuturi. Se observă că, și în acest trimestru, veniturile au fost mai mari decât salariile, pensiile și ajutoarele sociale. Noul împrumut, de 2,3 miliarde de euro, nu s-a făcut pentru salarii și pensii, ci tot pentru „pușculiță”.

Pentru intregul an 2010, se prognozează venituri bugetare de 36, 4 miliarede de euro. Condiția cerută de FMI este ca deficitul să nu fie mai mare de 8,2 miliarde de euro. Asta înseamnă că cheltuielile să fie de maximum 44,6 miliarde de euro (36,4+8,2). Serviciul datoriei este de 10 miliarde de euro. Mai rămân 34,6 miliarde, care trebuie împărțite între salarii, pensii și ajutoare sociale, pe de o parte, și achiziții, pe de altă parte. Dacă ținem seama că, în trimestrul I al anului, salariile, pansiile și ajutoarelor sociale au foast de 7,1 miliarde, rezultă că, pe tot anul 2010, aceste cheltuieli s-ar ridica la 28,4 miliarde de euro. Pentru achiziții mai rămân 6,2 miliarde de euro. Din aceștia, numai în trimestrul I, s-au cheltuit 3,8 miliarde de euro. Mai rămân 2,4 miliarde de euro, pentru 3 trimestre. Cu siguranță, cele 2,4 miliarde de euro au fost, deja, cheltuite, până în prezent, adică până la sfârșitul trimestrului II. În acești bani intră, printre altele, și medicamentele. Iată că, Guvernul Boc, prin împrumutul de 10 miliarde de anul trecut, a pus în pericol siguranța sănătății, deci viața a milioane de români.

Prin reducerea cu 25% a salariilor bugetarilor și cu 15% a pensiilor și ajutoarelor sociale, în semestrul II al acestui an, 2010, se face o „economie” de 2,7 miliarde de euro. Acestea se duc, automat, la achiziții, care cresc de la 6,2 la 8,9 miliarde de euro. Dar nu pentru medicamente, ci pentru „borduri”. Atentatul la siguranța vieții românilor rămâne, deoarece, reducerea, salariilor, pensiilor și ajutoarelor sociale va avea același efect cu reducerea cheltuielilor bugetare pentru medicamente, adică moartea cu zile a milioane de români.

România dispune, în acest moment, de o rezervă internațională de 35 miliarde de euro. Pentru a rezolva criza bugetară din acest an, putem lua cele 2,7 miliarde de euro de la rezervă, lăsăm neschimbate salariile, pensiile și ajutoarele sociale și cheltuim cele 2,7 miliarde exclusiv pentru bunuri și servicii de care depinde siguranța națională, viața românilor. Între timp, până la sfârșitul anului, un guvern competent și responsabil, trebuie să se angajeze să reducă numărul de salariați din sectorul bugetar, să reducă salariile bugetare nesimțite, ca și pensiile nesimțite. Să reducă și scurgerile pentru spagă din „pușculița” pentru achiziții de bunuri și servicii.

Pentru anul 2011 și următorii, singura soluție pentru ieșirea României din criza bugetară, ca și din criza economică, o reprezintă LEGEA COJOCARU. Prin aplicarea acestei legi, în anul 2011, am putea colecta la Fondul Național de Despăgubiri și Investiții (FNDI), 24-25 miliarde de euro. Din acestă sumă, am putea sacrifica 10-12 miliarde pentru a finanța serviciul datoriei publice, astfel încât, în cel mult 3 ani, să scăpăm de datoria publică și să nu mai permitem guvernanților să mai facă împrumuturi. Statul român trebuie să funcționeze cu veniturile colectate din taxe și impozite. Nici un leu în plus. Acesta este, de fapt, statul popular, competent și responsabil, propus prin PROIECTUL PENTRU ROMÂNIA.

Dr. Constantin Cojocaru

#2
pro-civilizatie

pro-civilizatie

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,012
  • Înscris: 19.02.2011
http://www.legalis.r...ri-are-romania/
aici numarul pensionarilor

Pana cand nu vom stii care au fost investitiile care au produs deficitul ,nu putem stii motivul deficitului.

#3
eu_unul

eu_unul

    mason lvl 78

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,337
  • Înscris: 20.05.2008
Nu imi dau seama care e nedumerirea? De ce s-au cheltuit zeci de miliarde pentru "borduri" si nu pentru salarii si pensii? Pentu ca trebuie sa fie facute si reparate strazi, scoli, spitale, biserici, stadioane, inzestrata armata si politia, platite benzina si restul serviciilor care fac un stat sa functioneze.

Edited by eu_unul, 21 February 2011 - 18:48.


#4
eu_unul

eu_unul

    mason lvl 78

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,337
  • Înscris: 20.05.2008

View PostObivankenobi, on 21st February 2011, 17:37, said:


Ia pune tu mana pe bugetul anului 2010 si vezi cum au fost cheltuite acele miliarde.

Edited by eu_unul, 21 February 2011 - 18:49.


#5
End-L-user

End-L-user

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,757
  • Înscris: 30.01.2008
Iar nenea Cojocaru ala cu aburelile lui? Fra'the, cplm e si cu aberatorul ala de-l citeaza toti mai nou?

#6
overseas

overseas

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 38,104
  • Înscris: 09.01.2007

View Posteu_unul, on 21st February 2011, 17:10, said:

care fac un stat sa functioneze.

Cum zici tu ca arata un stat care functioneaza ?

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate