Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Incalzire in pardoseala etapizata

Suprataxa card energie?!

Cum era nivelul de trai cam din a...

probleme cu ochelarii
 Impozite pe proprietati de anul v...

teava rezistenta panou apa calda

Acces in Curte din Drum National

Sub mobila de bucatarie si sub fr...
 Rezultat RMN

Numar circuite IPAT si prindere t...

Pareri brgimportchina.ro - teapa ...

Lucruri inaintea vremurilor lor
 Discuții despre TVR Sport HD.

Cost abonament clinica privata

Tremura toata, dar nu de la ro...

Renault Android
 

Nu pot deschide pozele

- - - - -
  • This topic is locked This topic is locked
190 replies to this topic

#55
alexcrist

alexcrist

    Watchdog

  • Grup: Moderators
  • Posts: 9,258
  • Înscris: 02.02.2006
OK, dacă ai formatat și dacă nu ți-a mai apărut acel mesaj de atunci, înseamnă că putem presupune că infecția nu mai este activă la tine în sistem.

În momentul de față, sampleul pe care mi l-ai dat tu inițial este detectat de majoritatea produselor antivirus, deci poți face o scanare a sistemului, măcar online, cu unul dintre produsele care îl detectează acum. Dacă mai găsești ceva infectat, șterge.


Relativ la utilitarul de recuperare, era să zic că e gata :D Chiar îl și atașasem la postul de față, și eram gata să-l postez, însă imediat după mi-am dat seama de o mică-mare problemă cu el. L-am testat pe toate fișierele pe care mi le-ai dat, plus câteva de pe sistemul de test și a mers impecabil. Dar... are alarme false :lol: Mai exact, la scanarea sistemului, va detecta ca fiind modificate anumite fișiere care, de fapt, nu sunt modificate. Iar printre astea se includ fișiere executabile (exe, dll) și, mai grav, chiar fișiere din Windows (cel puțin pe Windows 7 x86). Ceea ce, evident, e cam nasol pentru că, odată ce încerci să le ”recuperezi” conform algoritmului, de fapt acele fișiere se vor corupe. Iar rezultatul poate fi oricare, de la erori la rularea unor aplicații, până la erori grave la nivel de sistem.

Deci... mai amân câteva zile până îți dau utilitarul, ca să rezolv cumva problema asta. :)

#56
rootkit

rootkit

    Awake. Security DNA

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 34,883
  • Înscris: 07.02.2007
Nu poti sa-i pui o restrictie sa repereze fisierele doar din folderul in care e utilitarul tau?

Si userul se plimba cu el prin folderele in care are pozele/filmele sau le copiaza pe toate la un loc si ruleaza acolo ala :)

#57
alexcrist

alexcrist

    Watchdog

  • Grup: Moderators
  • Posts: 9,258
  • Înscris: 02.02.2006
În principiu deja am făcut setare să caute anumite extensii. Însă, după cum (cred că) am spus mai sus undeva mai sus, malwareul nu prea avea restricții în ce tipuri de fișiere afecta. Deci, teoretic, putea afecta inclusiv aplicații, sau părți din aplicații, sau orice altceva, iar utilizatorul e posibil să nu știe TOT ce a fost modificat. Motiv pentru care am lăsat și o opțiune de a scana toate fișierele (nu doar anumite extensii).

Și e mai bine să mai fac câteva teste înainte să provoc vreo stricăciune. :)

#58
alexcrist

alexcrist

    Watchdog

  • Grup: Moderators
  • Posts: 9,258
  • Înscris: 02.02.2006
OK, m-am răzgândit. Hai să facem așa:
    
    Pentru că în următoarele zile nu știu dacă voi mai avea timp să mă ocup, atașez utilitarul exact în forma sa curentă: Attached File  tool3.7z   133.96K   47 downloads
    
    ATENȚIE! Acest utilitar NU este destinat decât lui crugarul deoarece este creat special pentru tipul de infecție pe care o are el. Chiar dacă cineva presupune că are aceeași problemă, îl sfătuiesc să NU folosească acest utilitar până când nu este sigur de ceea ce face. Atașez utilitarul public deoarece, din câte am văzut, acest malware este destul de activ și, cine știe...poate mai ajunge pe aici cineva cu aceeași problemă. Însă, repet, până nu sunteți siguri de problema pe care o aveți, NU rulați utilitarul.
    
    Acestea fiind spuse, să revenim la oile noastre... :)
    
    Am făcut utilitarul cu interfață grafică, astfel încât să afișeze toate informațiile de care e nevoie (zic eu). Arhiva atașată conține un singur executabil (tool3.exe). Recomand plasarea lui într-un director gol. În directorul unde va fi plasat utilitarul, la rulare, se va crea un subdirector numit backup, în care vor fi copiate toate fișierele care necesită recuperare. Practic, înainte de a încerca recuperarea unui fișier, se păstrează o copie de rezervă a acestuia, pentru a putea avea acces la fișierul original - spre exemplu, în cazurile în care fișierul respectiv nu a fost recuperat corect, sau nu trebuia recuperat (a fost o ”alarmă falsă”, cum am descris mai sus), sau orice alt caz. Fișierele de backup vor fi stocate ierarhizat, păstrând calea completă a locației originale, pentru a facilita astfel identificarea copiilor. Spre exemplu:
    

Quote

fișier original: C:\folder 1\folder2\fisier.jpg
    director de backup: C:\tool\backup\
    fișier de backup: C:\tool\backup\C\folder 1\folder2\fisier.jpg
    
    Interfața utilitarului:
    Attached File  tool3.png   42.51K   94 downloads
    
    Aș zice că e destul de intuitivă, dar ca să nu fie probleme:
    De sus în jos:
    
  • Calea de scanare - directorul care să fie scanat. Poate să fie și o simplă literă a unei partiții. Toate sub-directoarele acelui director vor fi, de asemenea, scanate. Butonul Caută permite răsfoirea HDDului și alegerea unei căi de scanare
  • Extensiile de scanare - aici se pot defini ce extensii să fie scanate. Se pot definit mai multe extensii, separate prin ; (punct și virgulă), fără spații! În loc de extensii se poate scrie o simplă steluță (*), astfel încât TOATE tipurile de fișiere vor fi scanate, indiferent de extensie. Așa cum am spus mai sus, NU face asta! Evită să folosești *, mai ales pe partiția C, sau pe alte partiții ce conțin aplicații instalate. Se poate folosi * cât de cât sigur, pe directoare care conțin numai fișiere multimedia (video, imagini, audio). Spre exemplu, dacă ai un director, sau o partiție, pe care nu ai instalat aplicații, poți încerca să folosești *.Ca idee, recuperarea fișierelor nu se face automat după scanare. Deci după efectuarea unei scanări, poți arunca un ochi prin lista de fișiere detectate pentru a vedea dacă au fost detectate fișiere gen dll, exe, sys, inf, etc... Nu e exclus ca acele fișiere să aibă nevoie de recuperare, însă mai bine să verifici înainte.
  • Locația de backup - ceva doar informativ. Locația de backup nu se poate modifica, dar este afișată pentru a ști unde este. Poți deschide direct acea locație apăsând butonul din stânga-jos al ferestrei
  • Scanează - evident, pornește scanarea. Tot cu acel buton se poate opri scanarea
  • Stare - starea curentă a utilitarului
  • Fișier - locația fișierului care este scanat în acel moment
  • Lista de fișiere detectate - Câteva informații despre ce s-a detectat. Coloana Cheie conține o informație care pe tine nu prea te ajută, dar pe mine m-a ajutat la teste, și nu am mai scos-o :)
  • Dublu-clic pe un fișier din acea listă deschide acel fișier. Chestia asta e utilă după recuperare, pentru a verifica dacă s-a recuperat corect.
  • Poți adăuga și manual fișiere în acea listă (chiar fără scanarea unui director), prin drag-and-drop (tragi un fișier din explorer deasupra ferestrei utilitarului, îi dai drumul, și va fi adăugat în listă). Astfel poți porni o recuperare pe anumite fișiere specifice, fără a mai pierde timpul cu scanarea.
  • După terminarea scanării, utilitarul va intra în repaus. Recuperarea o pornești prin butonul Pornește recuperarea. Cum spuneam, înainte de a recupera un fișier, el este copiat în backup. Dacă acea copiere eșuează (din orice motiv, fie că nu mai e spațiu, fie că nu există drepturi suficiente, etc...), atunci acel fișier este ignorat - nu se va încerca recuperarea lui. Am făcut așa deoarece m-am ghidat după principiul orice fac trebuie să poată fi desfăcut. Dacă utilitarul nu se asigură că backupul e corect, preferă să nu facă nimic, decât să strice ceva.
  • Forțează recuperarea - unele fișiere este posibil să aibă setat atributul de Read-Only, astfel încât utilitarul nu le poate modifica. Activând forțarea, utilitarul va scoate atributele Read-Only ale fișierelor înainte de recuperare. Așa cum am specificat și în alerta ce apare când se activează forțarea, nu prea recomand folosirea acestei opțiuni. Mai degrabă scoți tu manual acele atribute.


Umm... cam atât îmi trece prin cap acum. Dacă am uitat ceva, sau dacă ai întrebări legate de utilitar, funcționarea lui, sau anumite fișiere dubioase (eventual care nu se recuperează corect), postează aici.




Succes! :)




Declinarea responsabilității (a.k.a Disclaimer): Deși încerc să-mi ofer tot suportul pentru a lămuri orice problemă, nu îmi asum nicio răspundere în cazul pierderii sau coruperilor de date ca urmare a utilizării utilitarului. A SE FOLOSI PE RISCUL PROPRIU!

#59
mowellz

mowellz

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 114
  • Înscris: 07.06.2010

 mowellz, on 9th November 2011, 17:09, said:

Am si eu o problema asemanatoare, extensia pozelor s-a schimbat si e TEC file, nu stiu nici un program care sa deschida acest tip de  fisier, m-ar putea ajuta cineva, posibil sa fie vreun virus ?

Edit: Am si o singura poza care are extensia ARC file.

Pentru problema mea nu are nimeni nici un raspuns?! Cum D-zeu s-or fi schimbat pozele in aceasta extensie...?

#60
crugarul

crugarul

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 8
  • Înscris: 07.01.2009
Am inceput repararea fisierelor intr-un director mai mic (10 giga de foto si fisiere video), am adaugat si extensiile care lipseau din lista utilitarului si ... start ! Face o treaba pur si simplu MINUNATA ! O sa mut utilitarul pe rand in fiecare director. Mi se pare mai simplu si mai usor de controlat. In doua cazuri a afisat "Eroare bakup (5)" dar fisierele le-a reparat totusi. Pe HDD-ul asta (extern), unde am fisierele corupte nu am instalat nici sistem de operare si nici alte programe care sa contina .dll, .exe, etc. asa ca nu este nici o problema din cele enumerate de tine mai sus. Multumesc din inima pentru acest gest. Doresc sa nu raman dator si sa ma recompensez intr-un fel. Multumesc mult. Acum hard-ul duduie din plin....  :thumbup:

#61
alexcrist

alexcrist

    Watchdog

  • Grup: Moderators
  • Posts: 9,258
  • Înscris: 02.02.2006

 crugarul, on 20th November 2011, 16:04, said:

Am inceput repararea fisierelor intr-un director mai mic (10 giga de foto si fisiere video), am adaugat si extensiile care lipseau din lista utilitarului si ... start ! Face o treaba pur si simplu MINUNATA ! O sa mut utilitarul pe rand in fiecare director. Mi se pare mai simplu si mai usor de controlat. In doua cazuri a afisat "Eroare bakup (5)" dar fisierele le-a reparat totusi. Pe HDD-ul asta (extern), unde am fisierele corupte nu am instalat nici sistem de operare si nici alte programe care sa contina .dll, .exe, etc. asa ca nu este nici o problema din cele enumerate de tine mai sus. Multumesc din inima pentru acest gest. Doresc sa nu raman dator si sa ma recompensez intr-un fel. Multumesc mult. Acum hard-ul duduie din plin....  :thumbup:
Mă bucur că îți este util. Dacă apar probleme, postează aici.
Eroarea 5 apare la lipsa drepturilor de scriere pentru fișierul respectiv. Mă mir că au putut fi recuperate fișierele respective (deși în mod normal, ele ar fi trebuit ignorate).

 mowellz, on 20th November 2011, 12:02, said:

Pentru problema mea nu are nimeni nici un raspuns?! Cum D-zeu s-or fi schimbat pozele in aceasta extensie...?
Eu unul am vrut să rezolv problema lui crugarul înainte de a trece la altceva, mai ales că, vorba aia... mai am și altele de făcut. :)

Acum, că aparent am rezolvat cu problema lui, te rog și pe tine să urmezi aceeași pași: întâi atașează într-o arhivă (sau trimite-mi pe PM) câteva poze afectate. Dacă ai și un sample din malwareul care te-a afectat, trimite-mi-l și pe el (reamintesc faptul că în cazul lui crugarul, numai faptul că am avut acel sample am putut să recuperez fișierele; în caz contrar n-ar fi fost nicio șansă).

De asemenea, așa cum am spus mai sus, zilele astea e posibil să nu am timp să mă ocup de așa ceva. Deci e posibil să nu mai răspund zilele astea.

Edited by alexcrist, 20 November 2011 - 19:02.


#62
crugarul

crugarul

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 8
  • Înscris: 07.01.2009
Pana in prezent am recuperat in jur de 300 giga de date. Am recuperat urmatoarele tipuri de fisiere: jpg;pdf;doc;asf;avi;asx;mov;mpg;wmv;flv;mpeg;mp4;zip;rar;mht;xls;ppt;iso;mp3;7z;
exe;msi;json;mkv;dat;html;swf;gif;xml;fla;jsfl;ttf;png;psd;eps;gif;ai;svg;3ds;max
;vob;ufo;bmp;dwg;bak;djvu;chm;nbh; Multumesc din nou!  :coolspeak:

#63
rootkit

rootkit

    Awake. Security DNA

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 34,883
  • Înscris: 07.02.2007
Daca mai e ceva, revino aici.

#64
laurandreea

laurandreea

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 6
  • Înscris: 14.05.2012
Azi cineva mi trimis un virus , si cica trebuia sa platesc, nu am platit dar tot ce era in calculator a fost stricat , va rog mult poate ma puteti ajuta sa salvez pozele sunt foarte importante pentru mine va rog mult . Am atasat si o poza sa o vedeti nu am reusit sa o deschid cu nimic .

Aceasta este poza

Attached Files



#65
alexcrist

alexcrist

    Watchdog

  • Grup: Moderators
  • Posts: 9,258
  • Înscris: 02.02.2006
Mai ai virusul? Dacă da, trimite-mi-l te rog. (pe PM)

Deocamdată nu șterge nimic de nicăieri, nici măcar ce-ți detectează vreun antivirus! S-ar putea să fie nevoie de acele fișiere.

Edited by alexcrist, 14 May 2012 - 07:42.


#66
laurandreea

laurandreea

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 6
  • Înscris: 14.05.2012

 alexcrist, on 14th May 2012, 07:37, said:

Mai ai virusul? Dacă da, trimite-mi-l te rog. (pe PM)

Deocamdată nu șterge nimic de nicăieri, nici măcar ce-ți detectează vreun antivirus! S-ar putea să fie nevoie de acele fișiere.
  

Am reusit atunci sa intru in calculator doar prin safe mode,am copiat pozele care erau deja stricate si prietenul meu mi-a intralat windowsul , altceva nu mai am decat pozele .

#67
alexcrist

alexcrist

    Watchdog

  • Grup: Moderators
  • Posts: 9,258
  • Înscris: 02.02.2006
Din păcate, ai făcut o foarte mare greșeală. Imaginea pe care ai atașat-o mai devreme este foarte mult modificată. Fără o comparație cu imaginea originală, și fără executabilul care a făcut aceste modificări, nu prea am ce să-i fac. Chiar dacă modificările se pot reface ușor, n-am cum să-mi dau seama care exact au fost acele modificări. Iar într-un astfel de caz, varianta ”pe încercări” nu se aplică.

Mai ai cumva vreun backup al vreunei poze? Adică să ai o pereche de poză originală + poză modificată? Dacă nu reinstalai sistemul de operare, ți-aș fi cerut măcar pozele de pe partiția sistemului (acele imagini ”sample” cu care vine Windows, și care sigur au fost modificate). Dar presupun că nu le mai ai.

Nu mai poți face rost de acel virus? Vorbește cu persoana care ți l-a trimis, poate îl mai are. Sau poate îl mai ai pe mail, sau pe undeva (depinde cum anume ți l-a trimis).

#68
laurandreea

laurandreea

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 6
  • Înscris: 14.05.2012

 alexcrist, on 14th May 2012, 12:37, said:

Din păcate, ai făcut o foarte mare greșeală. Imaginea pe care ai atașat-o mai devreme este foarte mult modificată. Fără o comparație cu imaginea originală, și fără executabilul care a făcut aceste modificări, nu prea am ce să-i fac. Chiar dacă modificările se pot reface ușor, n-am cum să-mi dau seama care exact au fost acele modificări. Iar într-un astfel de caz, varianta ”pe încercări” nu se aplică.

Mai ai cumva vreun backup al vreunei poze? Adică să ai o pereche de poză originală + poză modificată? Dacă nu reinstalai sistemul de operare, ți-aș fi cerut măcar pozele de pe partiția sistemului (acele imagini ”sample” cu care vine Windows, și care sigur au fost modificate). Dar presupun că nu le mai ai.

Nu mai poți face rost de acel virus? Vorbește cu persoana care ți l-a trimis, poate îl mai are. Sau poate îl mai ai pe mail, sau pe undeva (depinde cum anume ți l-a trimis).


Nu am primit nici o avertizare de virus pur si simplu mi sa inchis ecranul si mia aparut o imagine de la politie cum ca trebuie sa platesc o amenda si dupa aceia pot sa intru in calculator, nu am deschis nici un email , absolut nimic in momentul acela eram pe un site de haine cand sa intamplat.
Am reusit sa recuperez niste poze de pe card de la aparatul foto ,nu toate doar cateva daca va poate ajuta va pot trimite

 laurandreea, on 14th May 2012, 12:52, said:

Nu am primit nici o avertizare de virus pur si simplu mi sa inchis ecranul si mia aparut o imagine de la politie cum ca trebuie sa platesc o amenda si dupa aceia pot sa intru in calculator, nu am deschis nici un email , absolut nimic in momentul acela eram pe un site de haine cand sa intamplat.
Am reusit sa recuperez niste poze de pe card de la aparatul foto ,nu toate doar cateva daca va poate ajuta va pot trimite
  

Si dupa aceea a venit prietenul meu si a reusit sa intre prin safe mode si a luat pozele , dar toate pozele , filme , muzica , orice era ca si poza modificate si nu mai puteai sa le deschizi si iti scria inaaintea lor looked

#69
alexcrist

alexcrist

    Watchdog

  • Grup: Moderators
  • Posts: 9,258
  • Înscris: 02.02.2006
Tocmai am găsit acum câteva minute pe internet o discuție despre o infecție ce pare a fi exact problema ta. Teoretic am făcut rost și de un decriptor (făcut de cei de la Dr. Web), însă acest utilitar are nevoie de o pereche fișier original + fișier criptat pentru a găsi o cheie necesară recuperării fișierelor. Deci încearcă să găsești o astfel de pereche cumva. Poate mai ai vreo fotografie originală pe undeva (cameră foto, telefon, email, prieteni, etc...).

Eu încerc să mai studiez puțin problema să văd ce mai găsesc. Te rog să mă anunți dacă găsești un fișier necriptat (și perechea ei criptată).Când/dacă le găsești, atașează-le aici, sau trimite-mi-le pe PM te rog, să văd dacă funcționează ce am găsit.

Edited by alexcrist, 14 May 2012 - 12:56.


#70
laurandreea

laurandreea

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 6
  • Înscris: 14.05.2012

 alexcrist, on 14th May 2012, 12:55, said:

Tocmai am găsit acum câteva minute pe internet o discuție despre o infecție ce pare a fi exact problema ta. Teoretic am făcut rost și de un decriptor (făcut de cei de la Dr. Web), însă acest utilitar are nevoie de o pereche fișier original + fișier criptat pentru a găsi o cheie necesară recuperării fișierelor. Deci încearcă să găsești o astfel de pereche cumva. Poate mai ai vreo fotografie originală pe undeva (cameră foto, telefon, email, prieteni, etc...).

Eu încerc să mai studiez puțin problema să văd ce mai găsesc. Te rog să mă anunți dacă găsești un fișier necriptat (și perechea ei criptată).Când/dacă le găsești, atașează-le aici, sau trimite-mi-le pe PM te rog, să văd dacă funcționează ce am găsit.

De gasit nu cred ca am cum erau poze facute de luna asta nu am trimis nimanui poze si am reusit cu Recuva sa copiez niste poze de pe cardul aparatului , scuze ca am trimis poza asa , dar nu stiu sa trimit un pm.Sper sa te ajute la ceva

#71
alexcrist

alexcrist

    Watchdog

  • Grup: Moderators
  • Posts: 9,258
  • Înscris: 02.02.2006
Nu ai atașat nimic la postul precedent. Ai grijă că nu toate tipurile de fișiere sunt acceptate de forum. Pune-le într-o arhivă ZIP și atașează arhiva.

De asemenea, din câte înțeleg, sunt afectate mai multe tipuri de fișiere, inclusiv poze, documente (de diferite tipuri), etc... Deci orice pereche de astfel de fișiere e bună, nu neapărat fișiere JPG.

#72
laurandreea

laurandreea

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 6
  • Înscris: 14.05.2012

 alexcrist, on 14th May 2012, 13:19, said:

Nu ai atașat nimic la postul precedent. Ai grijă că nu toate tipurile de fișiere sunt acceptate de forum. Pune-le într-o arhivă ZIP și atașează arhiva.

De asemenea, din câte înțeleg, sunt afectate mai multe tipuri de fișiere, inclusiv poze, documente (de diferite tipuri), etc... Deci orice pereche de astfel de fișiere e bună, nu neapărat fișiere JPG.
Am cautat mai bine si am casit un document ce l-am avut pe un dvd si in calculator le-am arhivat

Attached Files



Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate