|
  |
Paralia Katerini |
|
|
|
|
26th August 2008, 19:52
|
Active Member
Grup: Members
Data înscrierii: 5-January 08
Locație: Bucuresti
ID membru: 268 865

|
QUOTE (oanar3 @ Aug 25 2008, 08:21)  Eu voi merge pe 15 sept in Olympic Beach la vila Star prin agentia Paralela 45 si as avea cateva intrebari: 1: la chicineta completa sunt incluse si vase (in care se poate face de mancare) ? 2: detalii despre excursia optionala la Atena (cat se viziteaza din autobus si cat pe jos, preturi ...) 3: cat costa sa faci scufundari ? 4: ce alte excursii optionale merita ? 5: daca a mai fost cineva la vila Star , daca se poate cateva poze, pareri ? Am fost in vara asta in Paralia tot prin Paralela 45.In principiu chicineta e dotata cu cele necesare pt 2 persoane,o oala si o cratita de marime medie,un ibric,cam atat.Excursiile optionale difera putin functie de agentia locala partenera a agentiei romane cu care mergi in Grecia.In cazul Paralelei45 agentia partenera din Grecia este Armira Travel,si are ghide romance care vor merge cu voi in excursii.In ceea ce priveste Atena,e intr-adevar obositor,dar destul de frumos.Se pleaca noaptea la ora 00.Se ajunge dimineata pe la ora 6 si se viziteaza portul Pireu,oprire scurta de aprox 15 min pt poze.Apoi se viziteaza Stadionul de marmura,tot rapid,nu intri-doar poze din exterior.Apoi se urca pe Acropole,punctul forte al excursiei.Aici veti avea ghid un grec care a studiat in romania si vorbeste romaneste-super simpatic si documentat tipul-face toti banii(apropo,intrarea la Acropole e 12 euro)Se sta vreo ora si ceva aici apoi se coboara si se viziteaza Agora romana,intra in pretul de la Acropole.Se merge apoi la Patriarhie,apoi vreo ora timp liber pt cumparaturi(preturile sunt mari).La ora 13 se merge in piata Sintagma pt schimbarea garzii la Parlament-merita vazut.Urmeaza imbarcarea si roiu acasa unde ajungeti seara.Obositor insa mie mi-a placut,acu fiecare judeca singur...Excursia la Atena costa 40 euro.Toate celelalte excursii merita-Olimp(15 euro),Meteora(35 euro+cate 2 euro intrarea la cele 2 manastiri vizitate-peisajul e superb),Skiatos(35 euro).Singurul lucru nasol e ca absolut toate sunt facute cam pe fuga, nu pre ai timp sa savurezi momentele in ritmul tau propriu...De aceea e bine pt cei care pot sa mearga pe cont propriu.N-am fost la seara greceasca da' la toti care au fost am auzit ca e cam teapa.De asemeni n-am fost in croaziera piratilor.Scufundarile erau 45 euro.Cam asta e...Daca mai ai intrebari,le astept
|
|
|
|
|
|
|
|
27th August 2008, 18:09
|
Junior
Data înscrierii: 17-August 08
ID membru: 360 752

|
| merge cineva cu masina spre Katerini sambata 30.08 dimineata devreme? | |
|
|
|
|
|
|
|
|
27th August 2008, 18:43
|
Junior
Data înscrierii: 11-May 08
ID membru: 325 191

|
QUOTE (melcmlc @ Aug 27 2008, 19:09)  merge cineva cu masina spre Katerini sambata 30.08 dimineata devreme? Da, dar intentionam sa plecam pe la 00.00 sau 01.00 ca sa iesim dimineata din Bulgaria pt ca vrem sa coboram cat mai mult spre sudul Greciei, intentionam o cazare duminica in zona Galaxidi sau Patras.
|
|
|
|
|
|
|
|
27th August 2008, 19:26
|
Junior

|
hmm...nu stiu ce sa zic..nu prea as face Bulgaria noaptea
|
|
|
|
|
|
|
|
27th August 2008, 22:08
|
Junior
Data înscrierii: 11-May 08
ID membru: 325 191

|
QUOTE (melcmlc @ Aug 27 2008, 20:26)  hmm...nu stiu ce sa zic..nu prea as face Bulgaria noaptea Daca mergi prima data fa drumul ziua. Noi suntem doua masini si avem aceeasi destinatie, Zakynthos, o insula in M.Ionica. Primul meu drum in Grecia, cu aceeasi destinatie a fost in iunie 2008. Am mers singur pana la destinatie, fara GPS si nu am intampinat nici un fel de probleme. Nu-ti fa griji, totul va fi OK! Concediu placut!
|
|
|
|
|
|
|
|
27th August 2008, 23:06
|
Junior

|
merci.
nu e prima data, dar acu sunt doar eu si sotia, mi-ar fi placut placere ceva companie.
|
|
|
|
|
|
|
|
28th August 2008, 15:14
|
Junior
Data înscrierii: 28-August 08
ID membru: 364 544

|
|
|
|
|
|
|
|
|
28th August 2008, 18:36
|
Junior
Data înscrierii: 14-July 08
Locație: Piatra Neamt
ID membru: 348 064

|
Am fost luna asta in PK si vreau sa va povestesc impresiile mele. Transportul catre Grecia si inapoi in tara s-a desfasurat in conditii bune:am calatorit noaptea si de fiecare data s-au facut destule opriri.Noi am mers prin agentia romadria confort si am avut noroc de un ghid foarte bun Firuta . In PK ne-am cazat in vila Karyes si am fost foarte multumiti de conditii si relatia cu proprietarul vilei.In plus vila nu e in centru asa ca puteti dormi linistiti noaptea si pana la plaja faceti maxim 10 minute-plaja e curata si marea foarte limpede. Totusi trebuie sa va pun in garda cu programul care nu se modifica...indiferent la ce ora ajungeti la vila in prima zi intrarea in camere se face la orele12,30-13 iar in ultima zi predati camera la ora 9,00. Fiecare agentie din tara lucreaza in Grecia cu o agentie locala.Cei de la romadria au contract cu firma MITA travel.La sosire ne-a intampinat un ghid de la aceasta agentie.Teoretic acest ghid trebuie sa ne acorde asistenta pe toata durata sejurului ,dar practic am vazut-o pe Alexandra doar de 3 ori la fata: in prima seara ne-a prezentat oferta de excursii optionale a agentiei sale , a mai venit a doua seara si am cautat-o noi la agentie pentru seara greceasca_local nou ,elegant;program bun dar mancare neasteptat de aiurea. Nu am fost in excursiile optionale cu agentia aceasta ci am gasit in statiune o agentie cu oferte mult mai bune si foarte bine organizata , despre care nu am decat cuvinte de bine - Tramp Travel. Excursiile care le-am facut au fost la insula Skiatos si la Meteore.As fi mers si la muntele Olimp dar era a treia zi consecutiva de excursii si obosisem de atata drum in autocar. Va sfatuiesc ca in prima zi sa lasati bagajele la vila / hotel -nu e nici un pericol-si sa mergeti pe la agentii pana va cazati.Asa puteti face comparatii si sa va programati excursiile cu pauza de plaja intre ele.Altfel riscati sa nu va bronzati destul. Preturile sunt mai bune ca in tara si aveti si viata de noapte...discotecile au mereu program divers si seri cu intrarea libera pentru doamne. In concluzie concediul la greci a fost reusit.Cred ca vom reveni dar undeva in zona Atenei...
|
|
|
|
|
|
|
|
28th August 2008, 19:27
|
Junior
Grup: Banned by Moderators
Data înscrierii: 6-May 06
ID membru: 76 501

|
QUOTE (melcmlc @ Aug 27 2008, 20:26)  hmm...nu stiu ce sa zic..nu prea as face Bulgaria noaptea De ce?! Din cauza hotilor, din cauza drumurilor ?
|
|
|
|
|
|
|
|
28th August 2008, 19:34
|
Junior

|
QUOTE (catalinache @ Aug 28 2008, 20:27)  De ce?! Din cauza hotilor, din cauza drumurilor ? ambele
|
|
|
|
|
|
|
|
30th August 2008, 08:48
|
Junior
Data înscrierii: 29-August 08
Locație: PLOIESTI
ID membru: 364 741

|
[size="4"]Am fost in PK acum, recent, 20 - 28 august 2008.....ce sa va zic......drumul a fost OK pe autocar, e drept, obositor, 15 ore dus si 14 intors, dar a fost bine....opriri suficiente si masinile bune. Dar odata ajunsi in PK, a aparut deja un gust amar......ghida de la Romantic Travel pe noi calare, sa faca info, sa prezinte excursii, etc.......nu conta ca eram rupti de oboseala. A prezentat ce a avut sa prezinte si apoi am plecat la plimbare, ca ne-au dat camerele dupa ora 13........am stat la un hotelas de NIMIC, AHILEAS......sa nu mergeti acolo sub nici o forma........camerele curatele, e drept, dar mobilierul vechi, antic si de demult......scartaia din toate incheieturile......salteaua cu noduri si gropi in ea.........TANTARI grupa mare.......in baie, stupoare: podeaua nu avea inclinare ca sa se scurga apa de la dus, trebuia dupa ce faceam dus sa stam cu matura sa adunam apa sa o dirijam spre scurgerea din podea.........proprietarii, niste greci batrani, rautaciosi......statea mosul noaptea dupa ora 23 pe strada si pe care ii vedea in balcon, striga la ei si le facea semne sa inchida lumina, si le facea semne sa tina linistea, ca ei vor sa doarma.......dar ce dracu, am venit in concediu sa ma distrez, sa ma simt bine, nu la ora 22 sa intru in camera si sa sting luminile..............daca va duceti la Skiathos, ATENTIE MARE: in zona LARISSA este o statie de epurare a dejectiilor animalelor de la fermele din zona, cereti soferilor sa inchida 5-8 minute climatizarea in masini, daca nu vreti sa muriti acolo, sau sa va scuipati stomacul si plamanii din voi......ghida de la ROMANTIC TRAVEL nu a binevoit sa ne spuna chestia asta si am ajuns la scandal cu ea......pina la urma a inchis grecul clima.......si la intoarcere s-a repetat aceeasi figura......si acum ajungem la punctul nevralgic al tuturor excursiilor : MANCAREA.......am mers printr-o agentie care organizeaza si tabere scolare.........s-a mancat in sala de mese de la hotel AKROPOL........mancarea EXTREM DE PROASTA CALITATIV SI CANTITATIV.......ospatarii cu o scarba si o greata in ei, fara un zambet pe fata sau o vorba buna, pur si simplu aruncau pe masa farfuriile......exemplu de mancare seara: jumatate de ardei copt, 2 cubulete de telemea sarata ocna, de 3 cm lungime si 1 cm grosime.....felul 2 - o bucata de ficat de porc FIERT in apa, fara sare, fara alt gust si un soi de piure de cartofi din fulgi, inmultit cu apa si cocoloase........nu am mai mancat la ei din acea seara......am mancat doar la taverne si fast-food-uri......la STRUGA este fantastic, servire ireprosabila, baietii amabili, prietenosi, vorbesc romaneste perfect, esti primit si privit ca un zeu acolo......deci mergeti pa PK , dar nu prin sistem tabara scolara si NU LA AHILEAS !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
|
|
|
|
8th September 2008, 20:52
|
Junior
Data înscrierii: 8-September 08
ID membru: 368 244

|
Salut
Urmeaza sa plec in PK pe data de 12 sept, printr-o agentie din Cluj. Cazarea va fi la Vila Thalassa , vila care din poze nu arata deloc rau(3*).As dori mai multe informatii despre aceasta vila si despre hotelul Helios unde se poate lua micul dejun
|
|
|
|
|
|
|
|
8th September 2008, 23:49
|
Junior
Data înscrierii: 20-August 05
Locație: Greece
ID membru: 44 427

|
QUOTE (dia2555 @ Sep 8 2008, 20:52)  Salut
Urmeaza sa plec in PK pe data de 12 sept, printr-o agentie din Cluj. Cazarea va fi la Vila Thalassa , vila care din poze nu arata deloc rau(3*).As dori mai multe informatii despre aceasta vila si despre hotelul Helios unde se poate lua micul dejun Vila este OK (nou construita -2007). Situata in spatele magazinului ARVANITIDIS , exact langa terenurile de tenis, volei, baschet...intr-o zona linistita a Paraliei, la 150 m de mare. Vila este in regim self-catering. Micul dejun la Helios, este bufet, nici prea prea, nici foarte foarte.
|
|
|
|
|
|
|
|
9th September 2008, 09:20
|
Junior
Data înscrierii: 8-September 08
ID membru: 368 244

|
QUOTE (edbica2000 @ Sep 9 2008, 00:49)  Vila este OK (nou construita -2007). Situata in spatele magazinului ARVANITIDIS , exact langa terenurile de tenis, volei, baschet...intr-o zona linistita a Paraliei, la 150 m de mare. Vila este in regim self-catering. Micul dejun la Helios, este bufet, nici prea prea, nici foarte foarte. Mersi mult de informatie.Eram interesata daca este curata pentru ca am citit tot felul de povesti despre vile si hoteluri.Nu stii cumva daca este in apropierea Vilei Andromahi?Acolo stau prietenii cu care mai mergem.
|
|
|
|
|
|
|
|
9th September 2008, 22:11
|
Junior
Grup: Banned by Moderators
Data înscrierii: 6-May 06
ID membru: 76 501

|
Salut, In perioda 1-7 septembrie am fost in Olympic Beach, la 2 pasi de Paralia - Katerini. A fost un concediu foarte reusit, iar destinatia Olympic Beach a fost ideala in ceea ce ma privste. Nu cred ca in Romania gasesc similar la acest raport calitate / pret. Ca peste tot, exista si plusuri, dar si minusuri... De fapt este al treilea an consecutiv cand merg in Grecia (Creta/ 2006, Sithonia / 2007) Am plecat din Bucuresti cu masina proprie la ora 4:30 si am ajuns in Olympic Beach la ora 16:30. Am facut pauze din 2 in 2 ore si am bajbait pe langa Sofia din cauza unei lucrarilor de asfaltare). In Bulgaria am vazut vreo 4 radare, iar in Grecia am vazut o singura masina de politie in tot sejurul. Inca de la inceput am observat raceala vamesilor greci care nu ne-au salutat, nu au spus "bun venit" dar au vrut sa se uite in portbagaj.... Vamesii romani si bulgari au fost respectuosi si eficienti. Nici atitudinea familiei ce administreaza hotelul Panthenon nu a stralucit. Nu ne-au salutat nici la sosire si nici la plecare, iar pe parcurs ne-au ignorat cu desavarsire. Atentie ca si ei practica smecheria cu cheia "pierduta": dimineata lasi cheia doamnei de la receptie, iar cand te intorci seara ti se spune cu tupeu ca nu ai lasat-o. Evident, scopul este sa te taxeze cu niste bani pentru inlocuirea butucului dupa ce eliberezi camera.... Am asistat personal la o astfel de faza. Apropos de camera: am fost cazati in camera 106, cu vedere oribila in balcoanele vilei din spate. Dar camera a fost renovata recent si foarte curata. Chicineta este echipata corespunzator cu ibrice, tacamuri si 2-3 farfurii. Atentie ca la acest hotel nu primiti asternuturi, sapun, hartie igienica, prosoape, detergent de vase. De asemenea, camerele nu au plasa de tantari (ceea ce e deranjant chiar si in septembrie), iar multe becuri sunt arse. La TV sunt doar 5-6 posturi si alea in limba greaca. Hotelul Panthenon are plaja proprie dotata cu sejlonguri si umbrele pe care le puteti folosi daca comandati ceva la bar (ex: p bere Amstel de 330 ml costa 2.5 euro, un cocktail costa 3.5 euro). Din pacate, toate plajele nu sunt deloc ingrijite - peste tot sunt mucuri de tigari, pungi si resturi de ambalaje. La difuzoare se pot auzi si manele cu Gutza. Spuneam despre proprietarii hotelului Panthenon ca nu-i intereseaza prea mult calitatea serviciilor. De exemplu, cineva s-a usurat noaptea langa dusul aflat pe plaja hotelului, iar rahatul garnisit cu boabe de porumb nedigerate a stat acolo pana seara.... Proprietarii ar fi putut sa faca curat, dar i-a durat in fund de noi. Cred ca anul acesta a fost o adevarata invazie de viespi si de tantari.... Despre taverne, numai de bine - chelnerii se straduiesc sa faca pe plac turistilor, iar fiecare local are chelneri romani, bulgari si de alte nationalitati. Mancarea la taverne se bazeaza foarte mult pe prajeala si pesmet, adica mancaruri ce par in cantintati mari si sunt destinate sa umple burta. Iata exemple de preturi: calamar prajit portie mare (7 euro), calamar prajit cu garnitura si tatzichi (4.5 euro), calamar la gratar (12 euro), tatzichi (2 euro), snitel pane cu garnitura (5 euro), crabi (de fapt un amestec de paine ca carne de crab / gen fish fingers) - 4.5 euro, 4 felii de paine excelenta (0.5 euro), shaorma la farfurie (5 euro), shaorma mica (1.8 euro), bere Amstel / Mithos la sticla de 0.5 litri (2 euro), inghetata (0,5 euro / cupa). La cele mai multe terase desertul este din partea casei, iar halba de bere soseste cu gheata la exterior ! La supermarketuri se practica urmatoarele preturi: bere Amstel la sticla de 0.5 litri (0.8 euro / buc), bere Amstel la cutie de 0.5 (1.1 euro/buc), rosii (0.8 euro / kg), Pepsi la 1.5 litri (1.7 euro / buc), prune (1.4 euro / kg), "Taranii" care vand pe faleza dintre Olympic si Paralia sunt foarte amabili si au preturi bune la fructe: prune mari (0,75 euro / kg), struguri (0.75 euro / kg). In Paralia sunt zeci de magazine de haine (blanuri, geci de piele). Marfa buna costa scump, dar exista si produse "de buget" (geci de piele la 45 - 60 de euro, pantofi la 20 euro, lanutiri din aur la pretul de 0.8 euro / metru liniar). In acest domeniu totul este negociabil, iar "grecii" se roaga de tine sa cumperi. Recomand excursia la Skiatos (30 euro / persoana) si excursia pe mare cu vasele din portul Paralia (15 euro / persoana). Este indicat sa intrebati ce intra in pretul excursiei, ca sa nu luati tzeapa. Ex: transportul cu autocarul pana in port, transportul cu vaporul, masa, bautura, taxe de intrare la diversele obiective turistice, ghid in limba romana etc. O sa vedeti ca aceeasi excursie costa 30 euro la agentia X si 11 euro la agentia Y..... Paralia si Olympic Beach sunt pline de romani si de sarbi. Daca vezi un autorism parcat in statia de autobus poti fi sigur ca are numar de Romania ! Transportul cu autobusul intre Paralia si Olympic costa 1.2 euro/persoana, dar se poate merge pe jos pe faleza. Seara este luminata. Atasez cateva poze facute in zona. Catalin
|
|
|
|
|
|
|
|
10th September 2008, 00:54
|
Junior
Data înscrierii: 20-August 05
Locație: Greece
ID membru: 44 427

|
QUOTE (dia2555 @ Sep 9 2008, 09:20)  Mersi mult de informatie.Eram interesata daca este curata pentru ca am citit tot felul de povesti despre vile si hoteluri.Nu stii cumva daca este in apropierea Vilei Andromahi?Acolo stau prietenii cu care mai mergem. 100 - 150 m de Andromahi.
|
|
|
|
|
|
|
|
27th September 2008, 08:30
|
Junior
Data înscrierii: 10-December 07
ID membru: 258 600

|
Buna. Intre 15-24 septembrie am fost la Olympic beach , vila Star cu Paralela 45 (agentia partenera de acolo e Armira travel). Vila este foarte frumoasa, ingrijita, am si poze cu ea daca doreste cineva. Am fost si in Paralia in doua zile dar nu mi-a placut, e foarte aglomerat. In Paralia sunt unele alimente mai ieftine , iar cadourile sunt majoritatea mai ieftine decat in Olympic. Am fost in excursiile optionale de la muntele Olimp, pret 15 euro(am vizitat o manastire, cada lui Zeus, cetatea si un sat vechi tipic grecesc), la Meteora ,pret 25 euro (am vizitat o manastire de calugari, una de maici , un salon de pictat icoane si o biserica unde era apa tamaduitoare), si in croaziera la Skiatos , pret 35 euro (am fost in orasul Skiatos, pe plaja cu nisip foarte fin si apa limpede Cucunaries si inca intr-un sat de pe alta insula). Toate trei excursiile au meritat, dar la Skiatos daca nu e vreme bune nu prea ai ce sa faci. Agentia Armira are gizi buni, dar din cate am vazut au cele mai scumpe excursii optionale(dar noi tot cu ei am fost). Despre agentia Paralela 45 nu prea am cuvinte de lauda... ne-a dezamagit : cu autocarul aveau probleme la sistemul de incalzire care nu se putea regla, adica ori nu venea caldura deloc ori venea pre tare (a fost foarte nasol) , gida din autocar care facea cand avea ea chef opririle, ori pea dese ori prea rare, iar soferii cu care am vanit inapoi dadeau muzica tare la ei in fata si lasau geamu deschis ca sa nu adoarma ,nu am putut dormi aproape deloc la intoarcere si am prins si curent . In concluzie a meritat sa mergem la Olympic beach , vremea nu a prea tinut cu noi , pt ca numai doua zile de plaja am avut, dar nu va recomand sa mergeti cu autocarul mai ales cu cel al agentiei Paralela 45.
|
|
|
|
|
|
|
|
28th September 2008, 21:17
|
Active Member
Data înscrierii: 26-June 08
Locație: [capitală]
ID membru: 341 484

|
Păi așa e în septembrie pe acolo. Or fi mai ieftine biletele, dar nu are niciun farmec Grecia în mijlocul toamnei.
|
|
|
|
|
|
|
|
A minute ago
|

Grup: Bot

|
In curand... autoevolution.roTeste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
|
|
|
|
|
|
|
  |
1 utilizatori citesc acest subiect (1 utilizatori neautentificați și 0 anonimi)
0 Membri:
|