|
  |
Paralia Katerini |
|
|
|
|
14th May 2008, 21:26
|
Active Member
Grup: Members
Data înscrierii: 5-January 08
Locație: Bucuresti
ID membru: 268 865

|
Salutare lume!Poate sa-mi spuna si mie cineva daca sunt ATM-uri in Paralia?sau trebuie sa te duci cu caramida dupa tine?
|
|
|
|
|
|
|
|
14th May 2008, 21:55
|
Active Member
Data înscrierii: 7-May 07
Locație: bucuresti
ID membru: 176 722

|
QUOTE (zuv @ May 14 2008, 22:26)  Salutare lume!Poate sa-mi spuna si mie cineva daca sunt ATM-uri in Paralia?sau trebuie sa te duci cu caramida dupa tine? evident ca sunt ATM in paralalia, doar nu te duci in congo (cred ca si acolo sunt ATM-uri!!). lasand gluma la o parte, grecia este o tara civilizata, mult mai civilizata decat romania asa ca nu iti face nici un fel de problema cu banii! | |
|
|
|
|
|
|
|
|
15th May 2008, 08:32
|
Active Member

|
QUOTE (criss_65 @ May 14 2008, 21:55)  evident ca sunt ATM in paralalia, doar nu te duci in congo (cred ca si acolo sunt ATM-uri!!). lasand gluma la o parte, grecia este o tara civilizata, mult mai civilizata decat romania asa ca nu iti face nici un fel de problema cu banii! multumesc de raspuns!nici eu nu credeam sa nu fie,dar parca am citit pe undeva mai sus ca ar fi ceva probleme pe tema asta(nu mai stiu exact care post si in ce pagina,ca am citit toate cele 25 de pagini ale topicului in incercarea de a-mi face o idee despre Paralia-concluzia-parerile sunt impartite si cel mai bine e sa vezi cu ochii tai.oricum mai rau ca la noi nu cred sa fie!
|
|
|
|
|
|
|
|
15th May 2008, 11:09
|
Active Member
Data înscrierii: 7-May 07
Locație: bucuresti
ID membru: 176 722

|
QUOTE (zuv @ May 15 2008, 08:32)  multumesc de raspuns!nici eu nu credeam sa nu fie,dar parca am citit pe undeva mai sus ca ar fi ceva probleme pe tema asta(nu mai stiu exact care post si in ce pagina,ca am citit toate cele 25 de pagini ale topicului in incercarea de a-mi face o idee despre Paralia-concluzia-parerile sunt impartite si cel mai bine e sa vezi cu ochii tai.oricum mai rau ca la noi nu cred sa fie! cand am fost eu in paralalia primeau la casele de schimb chiar si leii romanesti si iti schimbau in euro, deci nu e ici un fel de problema. o sa ai parte de o vacanta frumoasa in paralia, mult mai frumoasa si mai ieftina decat cea de la noi. poti face excursii frumoase (salonic, kalambaka, skiatos etc) sau pur si simplu poti sta la soare langa mediterana. mancarea e multa si ieftina, si noua si f buna! magazine f multe bani sa ai! vacanta frumoasa.
|
|
|
|
|
|
|
|
15th May 2008, 17:35
|
Junior
Data înscrierii: 22-December 07
ID membru: 263 311

|
QUOTE (criss_65 @ May 15 2008, 12:09)  cand am fost eu in paralalia primeau la casele de schimb chiar si leii romanesti si iti schimbau in euro, deci nu e ici un fel de problema. o sa ai parte de o vacanta frumoasa in paralia, mult mai frumoasa si mai ieftina decat cea de la noi. poti face excursii frumoase (salonic, kalambaka, skiatos etc) sau pur si simplu poti sta la soare langa mediterana. mancarea e multa si ieftina, si noua si f buna! magazine f multe bani sa ai! vacanta frumoasa. Plec pe 25 iulie Paralia katerini ,hotel atlas,stie cineva ceva de hotel? autoturism sau autocar(ce ma sfatuiti)???
|
|
|
|
|
|
|
|
15th May 2008, 18:58
|
Junior
Data înscrierii: 17-May 07
ID membru: 180 934

|
QUOTE (zuv @ May 14 2008, 22:26)  Salutare lume!Poate sa-mi spuna si mie cineva daca sunt ATM-uri in Paralia?sau trebuie sa te duci cu caramida dupa tine? Am stat anul trecut 2 nopti la Paralia si nu am vazut nici un ATM (adevarul este ca nici nu am cautat). Acolo sunt predominante magazinele si nu-mi aduc amite sa fi vazut pe acolo POS-uri. Este posibil sa fie ATM-uri, insa sa nu te astepti sa le gasesti la fiecare colt de strada, ca in orasele mari din Romania. "criss_65: cand am fost eu in paralalia primeau la casele de schimb chiar si leii romanesti si iti schimbau in euro, deci nu e ici un fel de problema. o sa ai parte de o vacanta frumoasa in paralia, mult mai frumoasa si mai ieftina decat cea de la noi. poti face excursii frumoase (salonic, kalambaka, skiatos etc) sau pur si simplu poti sta la soare langa mediterana. mancarea e multa si ieftina, si noua si f buna! magazine f multe bani sa ai! vacanta frumoasa." Casele de schimb nu au ATM. Mediterana este mult mai la sud. Paralia este la Marea Egee.
Acest mesaj a fost modificat de geocosma: 15th May 2008, 19:03
|
|
|
|
|
|
|
|
15th May 2008, 20:03
|
Member
Locație: Romania:P
ID membru: 268 933

|
|
|
|
|
|
|
|
|
16th May 2008, 07:24
|
Junior
Data înscrierii: 25-April 08
Locație: iasi
ID membru: 319 186

|
QUOTE (zuv @ May 14 2008, 22:26)  Salutare lume!Poate sa-mi spuna si mie cineva daca sunt ATM-uri in Paralia?sau trebuie sa te duci cu caramida dupa tine? nu tb sa iti faci probleme..majoritatea magazinelor si tavernelor primesc si bani romanesti...in privinta atm-urilor, daca nu gasesti chiar in paralia (ceea ce ma indoiesc), poti trage o fuga pana in katerini si acolo in mod sigur vei gasi
|
|
|
|
|
|
|
|
16th May 2008, 17:02
|
Active Member

|
Multumesc tuturor care mi-ati raspuns.Una peste alta daca raman fara bani oi gasi eu vre-un bancomat in toata Grecia!Orice alte sfaturi sunt bine venite
|
|
|
|
|
|
|
|
16th May 2008, 20:47
|
Junior
Data înscrierii: 20-August 05
Locație: Greece
ID membru: 44 427

|
QUOTE (zuv @ May 16 2008, 17:02)  Multumesc tuturor care mi-ati raspuns.Una peste alta daca raman fara bani oi gasi eu vre-un bancomat in toata Grecia!Orice alte sfaturi sunt bine venite ATM in Paralia este unul singur, apartine de ALPHA BANK si este situat pe strada principala chiar langa McDonald's. Din pacate, mai mereu se blocheaza. Asa ca singura varianta de ATM ramane Katerini. Nicidecum ""majoritatea"""tavernelor sau mazinelor primesc lei. Nici vorba. Cateva, le numeri pe degetele de la o mana. Iar cursul de schimb la singurul exchange...te doare capul 1 euro = 45.000 lei. So...
|
|
|
|
|
|
|
|
16th May 2008, 22:21
|
Active Member

|
QUOTE (edbica2000 @ May 16 2008, 20:47)  ATM in Paralia este unul singur, apartine de ALPHA BANK si este situat pe strada principala chiar langa McDonald's. Din pacate, mai mereu se blocheaza. Asa ca singura varianta de ATM ramane Katerini.
Nicidecum ""majoritatea"""tavernelor sau mazinelor primesc lei. Nici vorba. Cateva, le numeri pe degetele de la o mana. Iar cursul de schimb la singurul exchange...te doare capul 1 euro = 45.000 lei.
So... so...probabil o sa plec cu toti banii dupa mine,sper sa-mi ajunga vreo 1000 euro in 2(excursii,papa,o cisterna de bere si ceva suveniruri)
|
|
|
|
|
|
|
|
17th May 2008, 09:40
|
Junior
Data înscrierii: 20-August 05
Locație: Greece
ID membru: 44 427

|
QUOTE (zuv @ May 16 2008, 21:21)  so...probabil o sa plec cu toti banii dupa mine,sper sa-mi ajunga vreo 1000 euro in 2(excursii,papa,o cisterna de bere si ceva suveniruri) In functie de cat de cheltuitori sunteti.... Eu zic ca este suficient. Iar daca ai un card in lei cu utilizare internationala, pe ici pe colo poti plati si cu cardul.
|
|
|
|
|
|
|
|
21st May 2008, 17:15
|
Junior
Data înscrierii: 21-May 08
ID membru: 328 827

|
Foarte multa lume de acolo stie engleza si romana. Indicatoarele pe autostrazi sunt bilingve (alfabet grec si latin). Personalul este politicos dar au ore la care devin ceva mai ciudati. Daca cei de la dispeceratul de cazare incearca sa iti dea o camera mai mica sau fara AC, gasind diverse scuze, roaga-i sa ia legatura cu firma din tara si sustine-ti punctul tau de vedere. Cedeaza ei pana la urma. Nu am mancat niciodata la hotel. Am preferat tavernele (toate au preturi apropiate) pentru ca fiind cerere mare sansele de a servi ceva vechi scad. La intrarea in orice taverna se afla baieti care trag cu urechea la limba pe care o vorbesti si te invita sa servesti masa in taverna respectiva. De fapt cam toate sunt la fel. Mie mi s-a parut raportul calitate-pret ok. Eu am stat la SanGiorgio. Conditiile au fost super. Curatenie si liniste. Timos (patronul) si mama sa sunt deosebit de atenti. L-am cam batut la table dar nu s-a suparat. Vis-a-vis se putea servi masa la un fel de "plimba tava" dar in conditii decente. Plateai 7 euro si mancai orice si oricat. Am mai servit masa la Hara-Hara un restaurant aflat la intrarea in orasul Katerini, inainte de biserica (nu cea de pe plaja). Aici preturile erau un pic mai mari dar modul in care se comportau cand serveau te obliga la bacsis. Dupa ce primeau bacsis, se simteau si ei obligati. Am mai servit masa si in oras, in centru. Aici am servit chestii traditionale de-ale lor. Intr-o zi, nu am mai dat bacsis iar a doua zi mi-au oferit spre degustare un vin, pentru care mi-au cerut apoi vreo 15 euro ("fereste-te de darurile grecilor"). Statiunea devine aglomerata seara si la orele de servire a meselor, cand apare problema parcarilor (sensuri unice, restrictii de parcare intre anumite ore, etc., care te determina sa mergi uneori pe jos). Noi plecam avand prima zi de cazare pe 21.06.2008. Nu ne-am luat inca bilet dar daca nu gasim ceva in zona necentrala, aproape de plaja, cumparam direct de acolo. Anul trecut am fost in iulie si a fost ok. Pe plaja nu prea sunt dusuri. Trebuie sa plec. oricum, sunt multe de spus. La bulgari, politistii ne-au buzunarit de 30 de euro. bogdan_age@yahoo.com
|
|
|
|
|
|
|
|
21st May 2008, 18:23
|
Member
Data înscrierii: 15-February 08
ID membru: 289 587

|
pe 23 mai pleaca cineva la paralia ? in special la hotel alexander ?
|
|
|
|
|
|
|
|
21st May 2008, 18:33
|
Junior
Data înscrierii: 24-January 08
Locație: Bucharest
ID membru: 278 058

|
Nu inteleg de ce tot romanul se duce la paralia.A ajuns un fel de Eforie Sud. Nu mai spun de manelisti si rromii notri de zi cu zi care sunt din belsug. Grecii sunt acolo o raritate.....daca va duceti acolo, duceti-va doar pentru cazare (care e ok in unele locuri), dar luati masina si plecat in fiecare zi din statiune pe la plajele din afara localitatii...sau daca va place la eforie....
|
|
|
|
|
|
|
|
21st May 2008, 19:13
|
Junior
Data înscrierii: 21-May 08
ID membru: 328 883

|
Realizez un studiu(comparatie) privind asemanari/diferentieri intre Paralia Katerini si Mamaia si am nevoie de parerile voastre sincere, in ceea ce priveste : -cazare,servicii(la restaurante,in magazine etc), -preturi(la cazare,mancare,diferite produse), -puncte de distractii(atractie), - plaja, -curatenia (la cazare,plaja,apa etc). -infrastructura-accesul in cazul ambelor statiuni(starea autostrazilor (IMG: style_emoticons/default/wink.gif) , cai ferate, aeroport ) Deci daca se poate sa va dati cu parerea despre ambele statiuni ghidandu-va dupa punctele de vedere pe care le-am mentionat mai sus.(sau pur si simplu sa va exprimati parerile). Apreciez ff mult si mi-ati fi de un real ajutor,dat fiind faptul ca timpul pt mine e ff scurt (IMG: style_emoticons/default/wink.gif) (IMG: style_emoticons/default/smile.gif) .Multumesc!
|
|
|
|
|
|
|
|
25th May 2008, 19:09
|
Junior
Data înscrierii: 22-July 06
ID membru: 87 639

|
Si totusi... pe 30 mai noaptea (de fapt 31 mai dimineata ora 3...) nu merge nimeni cu autoturismul, spre Grecia ??
Acest mesaj a fost modificat de xxgeoxx: 25th May 2008, 19:12
|
|
|
|
|
|
|
|
25th May 2008, 20:27
|
Junior
Data înscrierii: 3-May 07
ID membru: 175 146

|
QUOTE (abc2007 @ Apr 12 2008, 20:57)  In Grecia n-am fost la Metro, dar in alte tari am fost...si n-a fost nici-o problema ....(legitimatia + pasaportul) Cine stie ce s-a intamplat .... Eu o sa ma duc la sfarsitul lui aprilie si o sa verific treaba asta ... Ai venit din Grecia? Cum e pina la urma ? Se poate totusi cumpara cu legitimatie Metro?
|
|
|
|
|
|
|
  |
1 utilizatori citesc acest subiect (1 utilizatori neautentificați și 0 anonimi)
0 Membri:
|