QUOTE (anonima1 @ Feb 26 2008, 20:29)

multumesc de raspunsuri
ma cazez in olympic la vila girnis(rezervare prin Christian) ,dar nu am de gand sa stau f mult la plaja
vreau sa vizitez si o insula:cat de departe e lesbos si dc merita mai mult decat skiatos(eu nu am fost niciodata in Grecia)
mai vreau sa merg la atena(am inteles ca sunt 440 km),meteora(nush nr km) salonic(75 km)si o insula
Lesbos (sau, cum am mai vazut pe unele harti: Lesvos, sau pe Google Earth: Levos) este pe partea cealalta a Egeei, langa coasta turca. Distanta in linie dreapta, masurata pe Google, este vreo 300km (drept comparatie, distanta in linie dreapta pana la Atena, masurata tot pe Google Earth, este de 266km). Cred ca cel mai rapid ajungi acolo cu avionul, iar ferry-boat, daca exista, cred ca face cam o zi.
De la Paralia la Meteore sunt sub 200km, se merge pe autostrada spre Atena pana la Larisa, apoi se urmareste drumul spre Trikala - Ioanina. Meteorele sunt bineinteles pana in Ioanina, la vreo 20km dupa Trikala. De la Larisa la Trikala este drum national, parca cu doua benzi (cate una pentru fiecare sens). Anul trecut se lucra la largire, asa ca e posibil ca anul asta sa fie sosea cu 4 benzi. Pe autostrada, de la Paralia Katerini pana la Larisa, cred ca se mai plateste inca de vreo 2 ori taxa de autostrada (2 euro la fiecare punct).