|
  |
Paralia Katerini |
|
|
|
|
17th August 2006, 14:14
|
Active Member
Grup: Senior Members
Data înscrierii: 7-July 06
Locație: Bucuresti
ID membru: 85 375

|
Am fost si eu la un hotel "100m de plaja", tot in Grecia, si asa era, aveau dreptate, doar ca nu era strada directa. Peste casele de vizavi era intr-adevar plaja, dar de mers ocoleai destul de mult.
|
|
|
|
|
|
|
|
17th August 2006, 14:18
|
Junior
Grup: Members
Data înscrierii: 4-July 06
ID membru: 84 969

|
OK, m-am intors duminica seara din Paralia Katerini (si da, abancor avea dreptate, orasul aflat la oarece distanta e Katerini, paralia inseamna plaja, deci statiunea e Paralia Katerini = plaja de la Katerini) dar cum asta e numele topicului, toti intelegem ca Paralia scurtat se refera aici strict la aceasta statiune, si cum altii de pe forum m-au ajutat sa am o idee, imi voi posta si eu impresiile. Mi s-a parut SuperOK, mai ales ca nu ma asteptam la prea mult dupa ce citisem pe aici. Nu numai ca mi-a placut, dar m-as duce inapoi pt inca 7-10 zile si din nou si la anul, pt ca acum am fost intr-un circuit+sejur organizat de Omnia - 9 zile din care 2 pe drum - care a meritat dpdv al excursiilor organizate si incluse, dar ne-a lasat fix 3 zile de plaja din care una a plouat (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) (, asa ca am 'sarit' excursia la Dion si nu stiu ce minastire - ultima si cea mai scurta - ca sa merg la plaja; cum eu iubesc marea si soarele, inca 7 zile de plaja ar fi mers ca unse. Cred ca cei dezamagiti sunt cei care se asteptau la cine stie ce 'minune exotica si nemaivazuta'; astea se realizeaza din excursii - recomand Meteora ca 'cea mai cea', dar nu dintr-un sejur intr-o statiune de litoral, cu atit mai putin Paralia. Ce veti gasi acolo e o plaja mult mai curata si 'frumoasa' ca la noi, dar ingusta si la fel de aglomerata (daca nu vreti sa mergeti 10-15 min pe jos spre capetele statiunii), servicii excelente (adica nu te poti opri sa te uiti la nimic pe strada -in fata unui magazin, chiosc, taraba, restaurant - fara sa apara cineva sa te intrebe 'ce-ai dori'), curatenie si conditii decente, si preturi mici - mai mici la unele chestii si ca la noi in Bucuresti, sa nu mai vorbim de litoral. De asemenea, cel putin unul din 3 oameni sunt romani, si am auzit pe citiva plingindu-se de 'lumea amestecata', dar pe noi nu ne-a suparat nimeni si am auzit manele doar o data, dintr-o masina cu nr de Grecia - banuiesc inchiriata. Si da, statiunea era 'full' si cind am venit - pe 6, si cind am plecat - pe 12, dar tot mai erau ici-colo, pe la vilele de 2 stele unde am stat eu, placutze cu 'Rooms to let' = 'Camere de inchiriat', deci cei fara cazare, mergeti mai departe de plaja si intrebati acolo unde vedeti aceste placutze. Mai revin cu amanunte mai tirziu, pina atunci confirm si eu ca tot ce a scris Costy e absolut corect si in afara de mincare pt drum in Bulgaria (unde daca iau euro, e mai scump decit in leva, orice incepe de la 1 E si tb sa aveti monezi mici, ca e greu sa va dea rest) nu e nevoie sa carati nimic de acasa ca puteti cumpara de acolo la acelasi pret sau chiar mai ieftin. | |
|
|
|
|
|
|
|
|
17th August 2006, 17:00
|
Junior
Data înscrierii: 22-July 06
ID membru: 87 626

|
[quote name='moonchild11' date='Aug 17 2006, 15:18' post='1789005'] OK, m-am intors duminica seara din Paralia Katerini (si da, abancor avea dreptate, orasul aflat la oarece distanta e Katerini, paralia inseamna plaja, deci statiunea e Paralia Katerini = plaja de la Katerini) dar cum asta e numele topicului, toti intelegem ca Paralia scurtat se refera aici strict la aceasta statiune, si cum altii de pe forum m-au ajutat sa am o idee, imi voi posta si eu impresiile. Eu sunt adeptul linistii, dar dc as fi pus in situatia de a alege intre zgomotoasa Paralia si litoralul nostru, as alege fara sa ma gandesc 1 sec....Paralia, desigur....ceea ce este acolo nu va fi la noi nici in 50 de ani...repet, chiar daca ar sta aia pe loc din toate punctele de vedere...deci care vreti sa mergeti acolo ,mergeti nu veti fi dezamagiti....pe cuvant.
|
|
|
|
|
|
|
|
17th August 2006, 17:34
|
Junior
Data înscrierii: 15-August 06
ID membru: 91 487

|
QUOTE(costy31 @ Aug 17 2006, 15:12)  Centru inseamna zona de pe langa biserica, parca stiu ca sunt 4 randuri de hoteluri si vile paralele cu plaja. dar hotelul apolon poate fi mai mult spre olimpyc beach sau mai mult spre katerini. Deci daca iti imaginezi ca pe primul rand in centru e biserica iti poti face o parere cam pe unde e plasat hotelul tau dc intrebi la ce distanta de centru este. Distanta dintre randuri este cam din 30 in 30 de m. aham .Soper k stau bine cu matematica k altfel (IMG: style_emoticons/default/laugh.gif) (IMG: style_emoticons/default/laugh.gif) .glumeam! multumesc mult costy31.imi place de u k esti asa la obiect si raspuns cerintelor oamenilor si k esti si optimist nu rautacos k alti sa zic asa ..care critica din anumite motive.asa k oameni buni haideti in paralia katerini ! vream sa va intreb cand de departe de paralia este un waterpark ceva de genu ? stie cineva?
|
|
|
|
|
|
|
|
17th August 2006, 19:15
|
mai bine mort decat comunist !
Grup: Senior Members
Data înscrierii: 7-August 06
Locație: Km 0 al democratiei
ID membru: 90 051

|
Waterland este la marginea Salonicului ,am fost acum doi ani .....Se organizeaza plecari din Paralia cu autocarul lor si costa 20 euro/persoana 1 zi.La ei este putina lume in interior si are foarte multa verdeata ....Este OK pentru cei cu copii....Totusi recomand sa nu se incerce toate topoganele unele sunt chiar periculioase
|
|
|
|
|
|
|
|
17th August 2006, 20:33
|
Junior

|
QUOTE(me_sky @ Aug 17 2006, 18:34)  vream sa va intreb cand de departe de paralia este un waterpark ceva de genu ? stie cineva? in apropiere de salonic exista waterland, are dreptate colegul de mai sus. agentiile locale grecesti practica preturile: 11e ptr adulti si 8,5e ptr copii pana in 12ani. (IMG: style_emoticons/default/wink.gif) (vezi armira travel, al doilea rand de vile, sens spre biserica).
Acest mesaj a fost modificat de costy31: 17th August 2006, 20:35
|
|
|
|
|
|
|
|
17th August 2006, 20:36
|
Junior
Data înscrierii: 9-August 06
ID membru: 90 562

|
QUOTE(moonchild11 @ Aug 17 2006, 03:45)  Eu nu am stat la el, da' am mincat acolo - cred ca e f OK, daca n-ai pretentii de super-lux; 'cantina' m-a socat, arata mai bine decit multe baruri pe la noi - culori (pe roz/mov!), spoturi, decor. Cred ca si cazarea e pe masura, n-am auzit pe nimeni sa se plinga pe-acolo de conditii proaste. eu am gasit niste poze cu hotelul la care voi sta si arata super bine, dar vorba aia...aparentele inseala...si de-asta vroiam sa ma asigur...dar ma bucur daca zici ca e "f OK" (IMG:style_emoticons/default/coolspeak.gif) | |
|
|
|
|
|
|
|
|
17th August 2006, 20:54
|
Junior

|
QUOTE(costy31 @ Aug 17 2006, 21:33)  in apropiere de salonic exista waterland, are dreptate colegul de mai sus. agentiile locale grecesti practica preturile: 11e ptr adulti si 8,5e ptr copii pana in 12ani. (IMG: style_emoticons/default/wink.gif) (vezi armira travel, al doilea rand de vile, sens spre biserica). am uitat sa scriu ca astea sunt doar preturile de intrare acolo. dc mergeti organizat, cu o agentie, trebuie sa platiti inca 23e ptr adulti si 18e ptr copii 5-12 ani. mai bine mergeti pe cont propriu: autobuz paralia-katerini, 1.1e, apoi luati trenul spre salonic, 3.1e. dc luati bilet dus-intors la tren va costa 5e.deci cu vreo 10e ajungeti in waterland. economisiti vreo 13e....
Acest mesaj a fost modificat de costy31: 17th August 2006, 20:56
|
|
|
|
|
|
|
|
17th August 2006, 21:12
|
Junior

|
QUOTE(costy31 @ Aug 17 2006, 21:54)  am uitat sa scriu ca astea sunt doar preturile de intrare acolo. dc mergeti organizat, cu o agentie, trebuie sa platiti inca 23e ptr adulti si 18e ptr copii 5-12 ani. mai bine mergeti pe cont propriu: autobuz paralia-katerini, 1.1e, apoi luati trenul spre salonic, 3.1e. dc luati bilet dus-intors la tren va costa 5e.deci cu vreo 10e ajungeti in waterland. economisiti vreo 13e.... mm..marfa ..dar mie cam teama de calatori doar 2 pers undeva in afara tara :-s ma cam sperie (IMG: style_emoticons/default/laugh.gif) .voi vedea eu.oricum se pierde o zi intrega.voi vede ce face.(IMG: style_emoticons/default/biggrin.gif) multumumesc!
|
|
|
|
|
|
|
|
18th August 2006, 08:57
|
Junior
Data înscrierii: 11-July 06
ID membru: 85 933

|
QUOTE(moonchild11 @ Aug 17 2006, 15:18)  OK, m-am intors duminica seara din Paralia Katerini (si da, abancor avea dreptate, orasul aflat la oarece distanta e Katerini, paralia inseamna plaja, deci statiunea e Paralia Katerini = plaja de la Katerini) dar cum asta e numele topicului, toti intelegem ca Paralia scurtat se refera aici strict la aceasta statiune, si cum altii de pe forum m-au ajutat sa am o idee, imi voi posta si eu impresiile. Mi s-a parut SuperOK, mai ales ca nu ma asteptam la prea mult dupa ce citisem pe aici. Nu numai ca mi-a placut, dar m-as duce inapoi pt inca 7-10 zile si din nou si la anul, pt ca acum am fost intr-un circuit+sejur organizat de Omnia - 9 zile din care 2 pe drum - care a meritat dpdv al excursiilor organizate si incluse, dar ne-a lasat fix 3 zile de plaja din care una a plouat (IMG: style_emoticons/default/sad.gif) (, asa ca am 'sarit' excursia la Dion si nu stiu ce minastire - ultima si cea mai scurta - ca sa merg la plaja; cum eu iubesc marea si soarele, inca 7 zile de plaja ar fi mers ca unse. Cred ca cei dezamagiti sunt cei care se asteptau la cine stie ce 'minune exotica si nemaivazuta'; astea se realizeaza din excursii - recomand Meteora ca 'cea mai cea', dar nu dintr-un sejur intr-o statiune de litoral, cu atit mai putin Paralia. Ce veti gasi acolo e o plaja mult mai curata si 'frumoasa' ca la noi, dar ingusta si la fel de aglomerata (daca nu vreti sa mergeti 10-15 min pe jos spre capetele statiunii), servicii excelente (adica nu te poti opri sa te uiti la nimic pe strada -in fata unui magazin, chiosc, taraba, restaurant - fara sa apara cineva sa te intrebe 'ce-ai dori'), curatenie si conditii decente, si preturi mici - mai mici la unele chestii si ca la noi in Bucuresti, sa nu mai vorbim de litoral. De asemenea, cel putin unul din 3 oameni sunt romani, si am auzit pe citiva plingindu-se de 'lumea amestecata', dar pe noi nu ne-a suparat nimeni si am auzit manele doar o data, dintr-o masina cu nr de Grecia - banuiesc inchiriata. Si da, statiunea era 'full' si cind am venit - pe 6, si cind am plecat - pe 12, dar tot mai erau ici-colo, pe la vilele de 2 stele unde am stat eu, placutze cu 'Rooms to let' = 'Camere de inchiriat', deci cei fara cazare, mergeti mai departe de plaja si intrebati acolo unde vedeti aceste placutze. Mai revin cu amanunte mai tirziu, pina atunci confirm si eu ca tot ce a scris Costy e absolut corect si in afara de mincare pt drum in Bulgaria (unde daca iau euro, e mai scump decit in leva, orice incepe de la 1 E si tb sa aveti monezi mici, ca e greu sa va dea rest) nu e nevoie sa carati nimic de acasa ca puteti cumpara de acolo la acelasi pret sau chiar mai ieftin. cat ai stat prin vama?
|
|
|
|
|
|
|
|
18th August 2006, 10:06
|
Junior

|
atentie cu asigurarea medicala..e f important...de obicei ,dc ai nevoie de medic acolo, platesti consulatatia si eventualele medicamente prescrise, dupa care in tara, ti se deconteaza de catre firma de asigurare plata consulatatiei si a medicamentelor din grecia. insa, dc apelati la urmatoarele date de contact, situatie este inversa, in sensul ca nu platiti nimic acolo, se descurca cabinetul cu firma de asigurari din romania, ulterior. Datele de contact sunt: tel: 00306944659577, str. Kolokotroni nr 11 din Paralia, 24 de h din 24, fax: 0030 2351064484.
|
|
|
|
|
|
|
|
18th August 2006, 10:47
|
Junior

|
QUOTE(maxulet @ Aug 18 2006, 09:57)  cat ai stat prin vama? Am stat putin, sub 1 ora pt fiecare vama, chiar si 20 min la romani si bulgari la iesire la dus; ghida noastra a adunat 1 E/pers pt spaga pt vamesii bulgari si la dus, si la intors; nu stiu sigur daca a ajutat sau nu, dar macar n-am stat mult. Acolo am auzit de la altii (alte autocare) care n-au dat/strans nimic si tot au trecut repede, sau citiva care statusera citeva ore - o fi si chestie de noroc. La dus, cel mai mult am stat la greci ca erau 2 autocare inaintea noastra; la intors, la intrarea in Bulgaria si-a 'flexat' vamesul muschii putin - sigur astepta atentia - ca a zis sa dam bagajele jos; ne-am apucat, apoi a lasat-o balta (presupun dupa ce a primit ceva) si am plecat tot in max o ora. Chestia e ca bulgarii n-au ce sa-ti faca (bine daca n-ai baxuri de tigari sau prea multe sticle de alcool), dar te pot tine si 10 ore sa te 'controleze' daca au chef, mai ales pt un autocar - daca si-ar pune mintea sa ii puna pe toti 50 din el sa dea bagajele jos si sa le desfaca, va inchipuiti cit ar dura, si legal e dreptul lor, ca intri sau iesi de la ei din tara.
|
|
|
|
|
|
|
|
18th August 2006, 11:00
|
Junior

|
QUOTE(costy31 @ Aug 18 2006, 11:06)  atentie cu asigurarea medicala..e f important...de obicei ,dc ai nevoie de medic acolo, platesti consulatatia si eventualele medicamente prescrise, dupa care in tara, ti se deconteaza de catre firma de asigurare plata consulatatiei si a medicamentelor din grecia. insa, dc apelati la urmatoarele date de contact, situatie este inversa, in sensul ca nu platiti nimic acolo, se descurca cabinetul cu firma de asigurari din romania, ulterior. Datele de contact sunt: tel: 00306944659577, str. Kolokotroni nr 11 din Paralia, 24 de h din 24, fax: 0030 2351064484. a stiu oricum mersi .tocmai acu m am intors de la asigurare si mi a dat nr de tel la care sa apelez dak pasesc ceva.eu sper sa nu pasesc nimik naiba (IMG: style_emoticons/default/huh.gif) .oricum eu o sa notez nr.mersi
|
|
|
|
|
|
|
|
18th August 2006, 11:17
|
Junior

|
QUOTE(maxulet @ Aug 18 2006, 09:57)  cat ai stat prin vama? A, uitasem - la iesirea din Romania am scapat relativ repede cu autocarul; daca eram in masina, cred ca stateam 3 ore minim, fiindca am ajuns la Giurgiu pe la 7:40 si coada era asa de mare, ca vama era cam departe, in zare. Autocarul a stat putin (10-15 min) si dupa aia a luat-o pe linga coada, pe sensul invers si am ajuns direct in vama, la o banda 'speciala' - nu stiu daca e aranjamentul agentiei sau politica g-rala pt autocare; in celelalte vami (bulgari, greci) e marcata clar o banda speciala pt autocare 'BUS', aici n-am bagat de seama. Masinile si TIR-urile insa, stateau cuminti la coada lunga.
|
|
|
|
|
|
|
|
18th August 2006, 19:36
|
Junior
Data înscrierii: 9-August 06
ID membru: 90 562

|
te rog zi ca nu stau 3 ore in vama...ca mor aici!!!!!!!
|
|
|
|
|
|
|
|
18th August 2006, 19:45
|
Junior
Data înscrierii: 23-April 06
ID membru: 74 709

|
are cineva drum in grecia pe 21 august? noi plecam dimineata. daca e cineva interesat contact pe id burceasilviu82, sau lasa un mesaj pe forum.
|
|
|
|
|
|
|
|
18th August 2006, 19:48
|
Junior

|
QUOTE(ioana_me2 @ Aug 18 2006, 20:36)  te rog zi ca nu stau 3 ore in vama...ca mor aici!!!!!!! depinde la care vama te referi (IMG: style_emoticons/default/biggrin.gif)
Acest mesaj a fost modificat de costy31: 18th August 2006, 19:49
|
|
|
|
|
|
|
|
18th August 2006, 20:28
|
Junior

|
QUOTE(ioana_me2 @ Aug 18 2006, 20:36)  te rog zi ca nu stau 3 ore in vama...ca mor aici!!!!!!! eu zic k mai bine stai in vama 3 ore decat sa stai 3 ore in fata hotelul pe caldurilea alea.la hotel te baga dupa 14 asa k trebuie sa ajungi in jur de 13 -14.(IMG: style_emoticons/default/biggrin.gif) .cand pleci?
|
|
|
|
|
|
|
|
A minute ago
|

Grup: Bot

|
In curand... autoevolution.roTeste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
|
|
|
|
|
|
|
  |
1 utilizatori citesc acest subiect (1 utilizatori neautentificați și 0 anonimi)
0 Membri:
|