|
  |
Biciclete, Hai sa vb despre |
|
|
|
|
11th July 2006, 19:31
|
Member
Grup: Members
Data înscrierii: 11-September 05
Locație: Ramnicu Valcea(acum student in Sibiu,poate raman aici si dupa facultate:)
ID membru: 46 696

|
QUOTE hm..ai dreptate, oamenii care fac drumuri lungi le fac pe cursiere, cei care au mtb probabil le poarta pe masina pana la cea mai apropiata padure.... mi se par bicicletele astea -mtburile- foaret urate, cu atat mai mult cu cat ele sunt folosite pe trotuarele si potecile inguste ale tarisoarei noastre si cu atat mai mult cu cat ele sunt folosite in mare parte de catre niste "baetzi" care nu prea au multe in cap...
din pricina asta eu cautam un bmx cat mai "skinny" ... sa ma pot deplasa cu el si sa mai castig niste timp rezolvandu-mi chinurile zilnice, doar ca ce am vazut eu pana acum prin magazine (doar dhs) erau echipate rau, de parca ieseam cu ea direct la movila -???- asadar intreb din nou aici, daca stie cineva unde as putea gasi in tm/iasi/buc bmxul ala subtirel fara nici un fel de "dotare"
multumesc anticipat Tot o semicursiera ar fi buna.Tocmai am venit de la un drum de vreo 40 km.Am mers cu o medie de 27kmh.Vis.Partea rea a fost la dus pentru ca am plecat pe la ora 12 30 si era cald sa mori, mai ales ca faceam efort si mai ales ca am o portiune cu tigani unde trebuie sa merg cu 37 la ora, iese sufletul din mine. Cum trec pe acolo fac tiganusii galerie .Daca ma opresc acolo raman fara bicicleta, asa ca bag tare........ Ma rog, povestesc shi eu pe aici (IMG: style_emoticons/default/smile.gif) )))
|
|
|
|
|
|
|
|
11th July 2006, 21:23
|
Junior
Data înscrierii: 4-June 04
ID membru: 17 648

|
Salve, un sfat please: 1. magellan polaris sau 2. trek 3700
Thanks!java script:emoticon(':coolspeak:', 'smid_9') | |
|
|
|
|
|
|
|
|
12th July 2006, 20:12
|
Junior

|
Defapt am mai studiat un pic si nu reusesc sa ma decid intre:
1. MERIDA KALAHARI 550 SX si 2. Trek 3700
Please help! Cele bune,
|
|
|
|
|
|
|
|
12th July 2006, 21:21
|
Junior

|
|
|
|
|
|
|
|
|
23rd July 2006, 11:49
|
Junior
Data înscrierii: 5-August 05
ID membru: 43 089

|
salut ! Sa zicem ca sunt si eu un incepator in ale bicicletelor si as vrea sa imi iau o bicicleta noua, in principiu as vrea sa reziste atat la gropile cotidiene cat si la o coborare pe drum de munte sau forestier! Vb clar de o montana full suspension! As vrea sa imi faceti niste recomandari.. am inteles ca first bike si dhs nici nu intra in discutie.... am vazut pe site la mybike o bicicleta kano la 3950000 care imi place foarte tare ce parere aveti... Eu am la dispozitie cam 4 mil plus vreo 3 sute de mii pt transport sau daca se poate pot eu sa vin sa o iau ca am permis de tren! Spuneti-mi si mie cam ce bicicleta buna imi gasesc la bani astia si unde evenual o poza sau un site ceva cu detalii! Va multumesc anticipat.....
|
|
|
|
|
|
|
|
23rd July 2006, 12:46
|
Junior
Data înscrierii: 16-May 03
ID membru: 3 801

|
QUOTE(robertuniq @ Jul 23 2006, 12:49)  salut ! Sa zicem ca sunt si eu un incepator in ale bicicletelor si as vrea sa imi iau o bicicleta noua, in principiu as vrea sa reziste atat la gropile cotidiene cat si la o coborare pe drum de munte sau forestier! Vb clar de o montana full suspension! As vrea sa imi faceti niste recomandari.. am inteles ca first bike si dhs nici nu intra in discutie.... am vazut pe site la mybike o bicicleta kano la 3950000 care imi place foarte tare ce parere aveti... Eu am la dispozitie cam 4 mil plus vreo 3 sute de mii pt transport sau daca se poate pot eu sa vin sa o iau ca am permis de tren! Spuneti-mi si mie cam ce bicicleta buna imi gasesc la bani astia si unde evenual o poza sau un site ceva cu detalii! Va multumesc anticipat..... Tu iti dai seama ca esti dispus ca dai doar a zecea parte din cat costa kona pe care ai vazut-o ? (da, e kona, si nu kano). La banii astia, singura bicla decenta pe care poti sa ti-o iei e un matrix / altrix hardtail (adica fara suspensie spate) si cu furca rigida, cu care insa nu poti sa faci mai mult decat promenada prin parc/oras sau trekking
|
|
|
|
|
|
|
|
24th July 2006, 10:24
|
Junior
Data înscrierii: 10-October 05
ID membru: 49 625

|
salutare,
am citit acest thread cu mare placere, mai ales ca sunt in cautarea a 2 biciclete, 1 pt mine si alta pt sotie, iar posturile voastre m au mai edificat oleaca...
totusi nu ma pot abtine sa nu va intreb direct: dispun de fonduri de max 14 mil pt ambele bicle, deci cca 7 mil de bucata... cu banii astia, am sanse reale sa merg la magellan pe pantelimon, sau poate imi recomandati alt magazin, si sa "comand" cele 2 bicilete? (de chinezariile din cora, la 3 mil, nici nu vreau sa aud, daca au sanse sa crape dupa 1 an (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) , si am inteles de la voi ca exista la magellan si mai ieftine de 300 E) vreau sa le folosim pt plimbari in special tip oras (sau orice zona: munte etc, dar pe drumuri asfaltate), insa nu vreau daca vreodata intram ocazional pe pamant, sau pe vreun drum pietros, mai accidentat, sa se rupa in bucati biciletele... imi tb suspensie neaparat, fata sau spate, nu ma pricep? si jenti duble?
multumesc mult de raspuns si chiar conteaza parerea voastra, eu nepricepandu ma mai deloc
er: k-user | |
Acest mesaj a fost modificat de ciuly: 26th July 2006, 14:59
|
|
|
|
|
|
|
|
24th July 2006, 10:26
|
Junior

|
QUOTE(bbbobbbo @ Jul 24 2006, 11:24)  salutare, am citit acest thread cu mare placere, mai ales ca sunt in cautarea a 2 biciclete, 1 pt mine si alta pt sotie, iar posturile voastre m au mai edificat oleaca... totusi nu ma pot abtine sa nu va intreb direct: dispun de fonduri de max 14 mil pt ambele bicle, deci cca 7 mil de bucata... cu banii astia, am sanse reale sa merg la magellan pe pantelimon, sau poate imi recomandati alt magazin, si sa "comand" cele 2 bicilete? (de chinezariile din cora, la 3 mil, nici nu vreau sa aud, daca au sanse sa crape dupa 1 an (IMG: style_emoticons/default/sad.gif) , si am inteles de la voi ca exista la magellan si mai ieftine de 300 E) vreau sa le folosim pt plimbari in special tip oras (sau orice zona: munte etc, dar pe drumuri asfaltate), insa nu vreau daca vreodata intram ocazional pe pamant, sau pe vreun drum pietros, mai accidentat, sa se rupa in bucati biciletele... imi tb suspensie neaparat, fata sau spate, nu ma pricep? si jenti duble? multumesc mult de raspuns si chiar conteaza parerea voastra, eu nepricepandu ma mai deloc pentru ce vrei tu, nici nu-ti trebuie suspensie fata... iti recomand sa te duci la magazinul de la coltea er: propagat in quote
Acest mesaj a fost modificat de ciuly: 26th July 2006, 15:02
|
|
|
|
|
|
|
|
24th July 2006, 10:29
|
Junior
Data înscrierii: 10-October 05
ID membru: 49 625

|
QUOTE(alexalecu @ Jul 24 2006, 11:26)  pentru ce vrei tu, nici nu-ti trebuie suspensie fata... iti recomand sa te duci la magazinul de la coltea merci de raspunsul prompt alexalecu (IMG: style_emoticons/default/smile.gif) coltea.... sigur voi merge, si deci sa inteleg ca totusi jentile duble, ahutand la integritatea rotilor, sunt necesare, si airasi e necesara suspenia spate, pt confort inteleg chiar azi dau o fuga acolo, ms mult er: k-user
Acest mesaj a fost modificat de ciuly: 26th July 2006, 15:03
|
|
|
|
|
|
|
|
24th July 2006, 10:32
|
Junior

|
QUOTE(bbbobbbo @ Jul 24 2006, 11:29)  merci de raspunsul prompt alexalecu (IMG: style_emoticons/default/smile.gif) coltea.... sigur voi merge, si deci sa inteleg ca totusi jentile duble, ahutand la integritatea rotilor, sunt necesare, si airasi e necesara suspenia spate, pt confort inteleg chiar azi dau o fuga acolo, ms mult nu ai nevoie nici de suspensie spate... si nici jentile duble nu sunt obligatorii, cu toate ca ar fi bune er: propagat in quote
Acest mesaj a fost modificat de ciuly: 26th July 2006, 15:04
|
|
|
|
|
|
|
|
24th July 2006, 10:53
|
Member
Data înscrierii: 26-October 05
Locație: Iasi
ID membru: 51 209

|
Aici vedeti ceva poze de la plimbari ale unui grup de ciclisti din Iasi.
|
|
|
|
|
|
|
|
24th July 2006, 11:55
|
Junior
Data înscrierii: 5-August 05
ID membru: 43 089

|
QUOTE(alexalecu @ Jul 23 2006, 13:46)  Tu iti dai seama ca esti dispus ca dai doar a zecea parte din cat costa kona pe care ai vazut-o ? (da, e kona, si nu kano). La banii astia, singura bicla decenta pe care poti sa ti-o iei e un matrix / altrix hardtail (adica fara suspensie spate) si cu furca rigida, cu care insa nu poti sa faci mai mult decat promenada prin parc/oras sau trekking da imi cer scuze eu ma uitasem pe articolul ala undeva pe la 6 dim si eam cam adormit:) eu am crezut ca e 4 mil (IMG: style_emoticons/default/tongue.gif) Ma nu am mai avut rabdare sa astept si mi-am luat din selgros o bicicleta mtb fullsuspension pinioane si schmbatoare shimano, jante triple, frana pe disck fata 21 viteze, cred ca are 24" Este o bicicleta Cross modelul maverick www.crosscycle.com arat identic cu cea de pe site e neagra doar ac asta are frana pe disk fata de aia de pe site! am dat pe ea 4163000 eu zic ca la pretul asta e chiar buna mai ales ca e cea mai buna din la pretul asta din oferta de pe piata craiovei ! Initial fusesem la reprezentanta astora de la cross in craiova si aproape ca cumparasem o bicicleta cross modelul phantom care era fullsuspension dar avea janta simpla nu avea frana pe disc si mai era si 4290000 deci era o mare teapa si bine ca ma ofticat vanzatoarea si m-am certat cu ea si nu am mai luat huuuu!:) I-am cerut o carte tehnica ceva sau o descriere a ceea ce continea pachetul , ca ea mia dat bicicleta si gata, si eu vazusem pe site modelul ala cu frana pe disc fata-spate si eram suspicos ca ei si-ar opri ceea ce le convine lor de pe ele si logic ca atunci cand am vazuto ca face urat cand am intrebato de detalii , ca m-am enervat si eu si bine am facut Ca sa o fac pe aia ca asta ar fi ajuns la un pret de 6800000.......... Sa imi spuneti daca considerati ca e buna achizitia avand in vedere pretul si cam ce aveam la dispozitie in craiova, adica first bike, dhs cross si cateva altrix dar mai slabe sau prea scumpe....
|
|
|
|
|
|
|
|
24th July 2006, 12:01
|
Junior
Data înscrierii: 13-June 03
ID membru: 4 260

|
QUOTE(dobrotescunicol @ Aug 13 2005, 19:22)  Eu intenționez să montez jenți duble pentru a nu se mai descentra ușor... Nu doar jantele ajuta. La fel de importanta e și calitatea spițelor. Degeaba ai jante bune daca spițele-s varză. Ți se vor descentra la fel de repede. QUOTE(dobrotescunicol @ Aug 13 2005, 19:22)  [...] Vreau să știu dacă se observă o rezistență la înaintare în cazul jenților duble? [...] Ai mai multă rezistență la înaintare din presiunea din roți și din lățimea jantelor decât din faptul ca ai jante simple sau duble. Legat de ce bicicletă ar fi de cumpărat, ar fi de reținut un lucru: "Bicicleta bună se cunoaște la DRUM LUNG"Am mai spus-o și cu altă ocazie și o repet și acum: "Încercați să mergeți vreo 30 de km de drum rău și cu o bicicletă BUNĂ împrumutată de la cineva și cu un FirstBike sau DHS ca să vă convingeți singuri de ce nu-și merită banii gunoaiele astea. Raportul preț/performanță e jenant"
Acest mesaj a fost modificat de progy: 24th July 2006, 12:02
|
|
|
|
|
|
|
|
2nd August 2006, 13:30
|
Junior
Data înscrierii: 6-March 03
ID membru: 3 162

|
Am tot citit pe aici, dar nu am ramas cu prea multe legat de ce ma intereseaza. Vreau sa imi iau o bicicleta pt dat burta jos in parc si pe langa bucuresti, cel mult drumuri batatorite de tara. Nu dispun de mai mult de 4-4.5 mil. Am inteles ca cele romanesti - Firstbike, DHS sunt foarte proaste. Ce altceva as avea sanse sa gasesc la banii astia ? Am auzit ceva de Crosscycle - aveti idee dc as gasi ceva cat de cat respectabil la banii astia si unde anume in bucuresti ?
|
|
|
|
|
|
|
|
2nd August 2006, 13:32
|
Junior

|
@laurh: se pare ca totusi n-ai citit thread-ul, in special ultimele posturi. De aceea, o sa repet: du-te la magazinul de la coltea si o sa gasesti biciclete ptr. ce vrei tu (matrix sau altrix) la preturi in jur de 5 mil. La banii astia sa nu te astepti sa gasesti bicicleta decenta cu suspensie fata si spate, deci iti recomand un hardtail (bicicleta fara suspensie spate si cu furca rigida, adica fara suspensie). Despre crosscycle, nu-ti pot spune decat ca nu sunt decat derivate de first bike, dhs, rich bike, etc.
Acest mesaj a fost modificat de alexalecu: 2nd August 2006, 13:37
|
|
|
|
|
|
|
|
2nd August 2006, 13:47
|
Junior

|
m-am uitat acum pe site la crosscycle, sunt niste prostii: as vrea eu sa-l vad pe producator ducandu-se la un concurs de maraton cu bicicleta aia model Marathon, sa-l vad cum isi da sufletul cu caloriferul ala (IMG: style_emoticons/default/biggrin.gif)
Acest mesaj a fost modificat de alexalecu: 2nd August 2006, 13:47
|
|
|
|
|
|
|
|
9th August 2006, 11:52
|
Active Member
Grup: Senior Members
Data înscrierii: 3-December 04
Locație: Sus pe pilon
ID membru: 26 658

|
Fara a fi un profesionist in domeniu (am un amic care se pricepe (IMG: style_emoticons/default/biggrin.gif) ) pot zice ca cel mai important la o bicicleta e sa fie usoara. Greutatea te omoara atat la munte cat si in oras daca ai de urcat ceteva etaje. Apoi conteaza sa fie cat mai bine inchegata. Ca si confort daca vreti suspensie recomand pe fata pentru a nu-ti amorti mainile. Suspensia pe spate se plateste prin greutate in + si efort mai mare la pedalare (din cauza amortizarii) si o recomand numai pentru oras sau coborare ! Asadar daca recapitulam bicla mea de munte (ca mai am un FB de oras (IMG: style_emoticons/default/coolspeak.gif) ) nu m-a dezamagit la munte pe traseul Brezoi-Voineasa-Vidra-Ob. Lotrului-P. Urdele-dr. creasta pana in saua Vidra si retur in total 220 km cu diferenta de nivel de 3.5 km (numai urcare-contorizata pe GPS). De asemenea la coborare a fost o adevarata placere sa fac cei 13 km saua Vidra - Voineasa in numai 17 minute lasand ploaia in spate (IMG: style_emoticons/default/coolspeak.gif) . Anul trecut am fost cu FB-ul pe drumul de la Satina (Ag) spre vf. Moldoveanu, iar cei 40 km cu urcare de 800 m m-au solicitat mai mult decat cei 220 facuti acum 2 weekend-uri. Nu mai zic ca la coborare am ramas fara frana pe fata (s-a supt sistemul de franare nu cablul (IMG: style_emoticons/default/cursing.gif) ) , asadar cine vrea senzatii tari sa mearga la munte cu FB-uri !
|
|
|
|
|
|
|
|
19th August 2006, 21:49
|
Junior
Data înscrierii: 16-July 06
Locație: Craiova
ID membru: 86 763

|
robertuniq : Unde e reprezentanta Cross in Craiova? Ca as vrea si eu sa vad niste modele...
er: k-user
Acest mesaj a fost modificat de ciuly: 19th August 2006, 23:32
|
|
|
|
|
|
|
  |
3 utilizatori citesc acest subiect (3 utilizatori neautentificați și 0 anonimi)
0 Membri:
|