|
  |
Contorul de curent, ...se invarte singur |
|
|
|
|
8th January 2006, 18:28
|
Member
Grup: Members
Data înscrierii: 11-September 05
Locație: Ramnicu Valcea(acum student in Sibiu,poate raman aici si dupa facultate:)
ID membru: 46 696

|
Am inteles, ma rog chestia asta nu fusese anuntata nicaieri. Oricum, la tzara nici nu mi se incinge ciocanuld e lipit cum trebuie. Reclamatii s-au facut, nu numai din partea familiei mele. Aparatul tot putin indica. Normal ar trebui dati in judecata ca televizorul acolo se strica o data la 2 ani ca nu e tens cum trebuie.
|
|
|
|
|
|
|
|
8th January 2006, 18:35
|
Moderator
Data înscrierii: 26-November 01
ID membru: 11

|
QUOTE(Grave Land @ Aug 8 2005, 19:36)  Am un contor de curent care se invarte singur.Initial (de vreo 3 ani) n-am observat, intr-o zi cand am scos totul din priza am observat ca totusi se invarte singur. Ati mai patit?Cum ati rezolvat? o1. stoate toate sigurantzele si vezi daca se mai invarte...daca da...fa sesizare scrisa..o depui ceri nr de inregistrare si asteptzi... e bine sa ai si martori cind faci asta! 02. daca se opreste....atunci cu atentie ..cuplaza cate o sigurantza si in momentul cind pleca ...vezi ce e alimentat pe acea sigurantza! | |
|
|
|
|
|
|
|
|
8th January 2006, 18:42
|
Active Member
Data înscrierii: 1-December 01
Locație: 47°56'57.34"N, 26°03'47.45"E
ID membru: 102

|
QUOTE(augustin87r @ Jan 8 2006, 17:35)  Apropo de tensiunea nominala standard in Romania pe care o spui tu: 230V .........la mine in oras sunt fix 220v , iar la tzara (comuna respectiva e chiar oras acum), am 180-190V, rar sunt 200V in priza. Sigur e 230V +/-10% deci intre 207 si 253 V. Problema cu acest consum "nebun" a aparut acum o luna cand au venit o echipa de la E ON (asa se cheama electrica acum ) sa imi schimbe contorul. Pana atunci nu au fost probleme. Deci nu cred ca am ce verifica eu instalatia. Vreau doar sa verific acest nou contor pus de ei care nu are nici o verificare metrologica. De unde stiu eu ca e bun? Nu se invarte deloc cand nu am consumatori. Dar se invarte prea repede cand pun un consumator. Dewci are sigur o eroare de masurare (si e in plus...daca era iun minuis nu ziceam nik (IMG: style_emoticons/default/smile.gif) ) In concluzie: o metoda de verificare a contorului ca sa nu fac o reclamatie degeaba si sa platesc si inlocuirea lui. Masor U si I pt un bec si aplic formula P=UxI ? Mai e ceva de facut (putere activa , reactiva sau alte chestii?)
|
|
|
|
|
|
|
|
8th January 2006, 19:17
|
Active Member
Data înscrierii: 27-December 04
ID membru: 27 845

|
QUOTE(dorin_2k @ Jan 8 2006, 18:42)  In concluzie: o metoda de verificare a contorului ca sa nu fac o reclamatie degeaba si sa platesc si inlocuirea lui. Masor U si I pt un bec si aplic formula P=UxI ? Mai e ceva de facut (putere activa , reactiva sau alte chestii?) Fa rost de un contor si monteaza-l dupa contorul oficial . In zona respectiva , dupa sigilii, poti face montarea fara sa se ia nimeni de tine. Compara-le. si daca apar diferente ...... .Oricum e numai pentru tine, daca nici celalalt nu are verificare metrologica nu e proba in justitie.
|
|
|
|
|
|
|
|
8th January 2006, 22:54
|
Member
Data înscrierii: 16-June 05
Locație: Constanta
ID membru: 39 149

|
QUOTE(dorin_2k @ Jan 8 2006, 18:42)  ... acest nou contor pus de ei care nu are nici o verificare metrologica... De unde stii ca nu are? Verificarile curente ale contoarelor le face Electrica (sau cum se numeste acum), nu laboratoarele de metrologie! Cere-le sa il reverifice, fii sigur ca daca inregistreaza eronat, ti-l inlocuiesc gratuit. Exceptand sugestia data de Paul I (desi este improbabil sa gasesti un contor de care poti fi sigur), nu vad o alta solutie, iar masuratorile la care te gandesti sunt destul de imprecise...
|
|
|
|
|
|
|
|
8th January 2006, 23:34
|
Member

|
QUOTE(dorin_2k @ Jan 8 2006, 18:42)  ... acest nou contor pus de ei ... nu are nici o verificare metrologica... ... Masor U si I pt un bec si aplic formula P=UxI... 1. De unde stii? Verificarea contoarelor se face in cadrul laboratoarelor de metrologice de la Electrica, nu in cele la care iti verifici multimetrul sau oscilosacopul. 2. Contorul masoara energia absorbita de consumatori, nu puterea acestora, deci masuratorile la care te gandesti sunt total needificatoare. 3. Solutia oferita de Paul este aplicabila cu conditia ca sa poti procura un contor si in care sa poti avea incredere. 4. Pentru ca primele idei sunt - cel putin teoretic - inaplicabile, cred ca este mai bine sa reclami furnizorului necazul cu care te confrunti, iar daca vina este a lor, montarea/demontarea si tot ce implica este gratuita.
|
|
|
|
|
|
|
|
9th January 2006, 19:51
|
Member
Data înscrierii: 13-July 05
ID membru: 41 395

|
Eu as fi curios cum functioneza un asfel de contor.
Poate cineva sa explice ?
Daca defazajul intre U si I ar fi 180grd, limba ar trebui sa sa invarta inapoi ? | |
|
|
|
|
|
|
|
|
9th January 2006, 20:14
|
Active Member

|
M-am interesat si am aflat: Trebuie sa platesc o taxa (se pare ca e destul de mare) pentru verificarea metrologica intr-un laborator de metrologie legala. Cei de la electrica au incercat sa ma lamureasca sa nu fac acesta cerere deoarece nimeni pana acum nu a avut de castigat. Daca stiti pe cineva ca a mai reclamat asa ceva si a avut succes va rog postati aici. Inca nu stiu ce sa fac. Cam 1 milion am auzit ca e pretul pt aceasta verificare. Am facut rost si de un wattmetru dar nu are nici o schema si are vreo 8 borne pe carcasa. Nu l-a folosit nimeni niciodata si e super nou. Mi-e teama sa nu il prajesc. Oare certificatul de metrologie cu care vine apoi pot sa il verific si eu cumva? Sau doar e vreo persoana care stampileaza "ca primarul". Sa nu dau banii de pomana si sa nu il trimita deloc la verificat. Ce ma sfatuiti? Sa platesc 1 milon taxa de verificare? (IMG: style_emoticons/default/mad.gif)
|
|
|
|
|
|
|
|
10th January 2006, 13:57
|
Junior
Data înscrierii: 13-August 04
Locație: Motru - Gorj
ID membru: 21 361

|
ai grija de el...un astfel de aparat este bun la casa omului..... (IMG: style_emoticons/default/smile.gif)
Acest mesaj a fost modificat de tunelu: 10th January 2006, 13:58
|
|
|
|
|
|
|
|
10th January 2006, 16:53
|
Active Member

|
Am facut rost de un Wattmetru profesional. Am comparat rezultatele. Sunt "furat" cu 9,25 %. Deci contorul de decontare imi inregistreaza cu o valoare mai mare de 9,25 %. Ce ziceti? Am vreo "sansa" impotriva celor de la Elecrica? E aceasta valoare in limitele de "eroare" a celor de la electrica?
|
|
|
|
|
|
|
|
10th January 2006, 19:33
|
Moderator
Data înscrierii: 26-November 01
ID membru: 11

|
Am facut rost de un Wattmetru profesional looooooooooooooooooooooooooooooooool
Omule nu te supara dar in cazul tau asta e reactia mea normala...ce inseamna profesional? Am vazut atitea scule profesionale incat...am senzatia ca NU MAI SINT scule de amatori! Toate sint acum profesionale! Deci mare atentie la ce spui tu acolo...vrei sa le dai peste nas insa nu te gindesti la ce incerci de fapt sa faci tu! Te lupti cu un monopol te lupsti sa demonstrezi ce? ca un aparat de laborator ,etalonat si atentie acreditat de toate institutele de masura si control de pe glob arata ca esti furat! PERFECT asa sa fie profesionalul tau si tot nu ai dreptate!
De ce? Pentru simplu motiv ca esti prea mic pentru ei...nu contezi...atita timp cat ei nu au acreditat acel aparat masuratorile lui sint = ZERO Atita timp cat ei au aparatul lor etalonat cu o marja de eroare cunoscuta si poate pe undeva si publica (dar nu e chiar la vederea noastra) TU NU AI CASTIG IN FATZA LOR!
Au fost cazuri in care au recunoscut ca din cauza lor au prajit o strada intreaba sau chiar 1/2 sat...si ce au facut? Si-au cerut scuze si cam atit! Ce nu intelegi tu e ca daca nu-ti place...deconecteza tot si renunta la electricitate! Sincer imi pare rau daca te dezamagesc insa..asta e adevarul nu ai ce sa le faci...vor lua ala la verificat vor spune da e ok sau poate ti-l si schimba...ca sa fie totul OK dar NU VOR RECUNOASTE NICIODATA ca te-au furat! Daca ar face asa ceva....s-ar induce o stare de panica in rindul consumatorilor si vor fi coplesitzi de procese!
|
|
|
|
|
|
|
|
10th January 2006, 20:04
|
Active Member

|
QUOTE(AIWAMAN @ Jan 10 2006, 19:33)  Sincer imi pare rau daca te dezamagesc insa..asta e adevarul nu ai ce sa le faci...vor lua ala la verificat vor spune da e ok sau poate ti-l si schimba...ca sa fie totul OK dar NU VOR RECUNOASTE NICIODATA ca te-au furat! Daca ar face asa ceva....s-ar induce o stare de panica in rindul consumatorilor si vor fi coplesitzi de procese! Chiar ca m-ai dezamagit. Dar ti se pare corect din partea lor? Tu ce ai face in cazul meu? (IMG: style_emoticons/default/mad.gif) Oare nu se va schimba aceasta conceptie nicodata? Asa este oare peste tot in lume? (IMG: style_emoticons/default/nono.gif)
|
|
|
|
|
|
|
|
10th January 2006, 21:16
|
Junior
Data înscrierii: 3-October 04
Locație: Giurgiu, Romania
ID membru: 23 743

|
1. primul pas e sa ai un consumator pe care e trecuta puterea reala consumata intr-o ora (za zicem 1 kw/h); timp de o ora calculezi cate rotatii a facut (480); 2. chestia cu contorul celalalt - dar care sa fie montat dupa contorul sigilat, e valabila daca aparatul ala este atestat metrologic si are buletin emis in acest sens de producator (valabil 5 ani zile in conditii specifice); 3.calea legala e urmatoarea: platesti taxa de verifcare in laboratorul metrologic-astepti demontarea si soliciti sa fi prezent in ziua cand vine reprezentantul de la biroul de metrologie legala pt. verificare; taxa se returneaza impreuna cu recalcularea (poate,sau poti sa mai platesti ceva in plus-depinde de contor)--varianta asta e aplicabila cand doresti sa constati modul corect sau incorect de functionare al contorului electric (fie in favoarea ta sau in defavoarea ta); 4.se poate solicita pe baza unei reclamatii scrise catre societatea de electricitate (trebuie sa vina si sa constate, apoi sa iti raspunda in scris-toate in maxim 30 zile), verificarea cu contorul etalon (sunt si mono si trifazice), si o rezolutie pe baza unui proces verbal, toate in acceasi zi--daca ai dreptate aplici pasul 3--(money back sau diferenta in kwh, de cand este montat contorul-doar diferenta inregistrata in plus ):
iti recomand sa inlocuiesti contorul, dar inainte sa platesti taxa de verificare si sa te asiguri ca poti sa asisti la verificare-atentie daca contorul nu merge cum trebuie si inregistra in defavoarea firmei-ramai cu taxa platita si te trezesti si cu o recalculare conform abaterii, platind ce nu a inregistrat contorul. daca contorul este monofazat si e montat de catre firma de mai mult de 5 ani-soliciti verificare metrologica fara sa platesti vreo taxa-contorul nu se mai incadreaza in termenul metrologic si ei sunt in culpa. contorii pe inductie au o abatere acceptata de lege de +/- 2%, cei electronici de 0,5%+/-. au fost oameni care au primit atat taxa cat si diferente notabile il lei pt. functionarea acestor contori; si altii care au ramas cu banii dati si in plus au mai adus bani de acasa. -aparatele de masura (cineva zicea de o scula profesionala) trebuie sa fie etalonate si cu buletin metrologic pt. masuratori profesionale.
apropo de etaloane-unul dintre modele masoare tensiunea, frecventa, curentul absorbit, si printr-o fotocelula nr. de rotatii al discului-aparatul se programeaza pt. fiecare tip de contor electric. conditionat de existenta unui consumator (mai mare) in priza. contorii pleaca de la producator, trec prin verificarea metrologica, ajung la consumatori cu o abatere de maxim +/-0,8%. stiu sigur. rareori cazurile in care un contor se abate de la clasa de precizie. apoi sunt multe cazuri de instalatii in care nici nu poti sa crezi-sunt pierderi cu duiumu din n motive.
|
|
|
|
|
|
|
|
10th January 2006, 21:27
|
Junior

|
QUOTE(AIWAMAN @ Jan 10 2006, 19:33)  Am facut rost de un Wattmetru profesional looooooooooooooooooooooooooooooooool
Omule nu te supara dar in cazul tau asta e reactia mea normala...ce inseamna profesional? Am vazut atitea scule profesionale incat...am senzatia ca NU MAI SINT scule de amatori! Toate sint acum profesionale! Deci mare atentie la ce spui tu acolo...vrei sa le dai peste nas insa nu te gindesti la ce incerci de fapt sa faci tu! Te lupti cu un monopol te lupsti sa demonstrezi ce? ca un aparat de laborator ,etalonat si atentie acreditat de toate institutele de masura si control de pe glob arata ca esti furat! PERFECT asa sa fie profesionalul tau si tot nu ai dreptate!
De ce? Pentru simplu motiv ca esti prea mic pentru ei...nu contezi...atita timp cat ei nu au acreditat acel aparat masuratorile lui sint = ZERO Atita timp cat ei au aparatul lor etalonat cu o marja de eroare cunoscuta si poate pe undeva si publica (dar nu e chiar la vederea noastra) TU NU AI CASTIG IN FATZA LOR!
Au fost cazuri in care au recunoscut ca din cauza lor au prajit o strada intreaba sau chiar 1/2 sat...si ce au facut? Si-au cerut scuze si cam atit! Ce nu intelegi tu e ca daca nu-ti place...deconecteza tot si renunta la electricitate! Sincer imi pare rau daca te dezamagesc insa..asta e adevarul nu ai ce sa le faci...vor lua ala la verificat vor spune da e ok sau poate ti-l si schimba...ca sa fie totul OK dar NU VOR RECUNOASTE NICIODATA ca te-au furat! Daca ar face asa ceva....s-ar induce o stare de panica in rindul consumatorilor si vor fi coplesitzi de procese! sti cat contori au abateri? (IMG: style_emoticons/default/wink.gif) si cate procese are electrica pe rol din cauza asta? (IMG: style_emoticons/default/nono.gif) din 1000 daca 0,34% au probleme, si asta din cauza socurilor de tensiune, a manevrarii necorespunzatoare, a scurtcircuitelor din instalatia de utilizare, sau a montarii incorecte-nu se respecta pozitie de verticalitate, si din astia sunt si cativa cu abateri din cauza producatorului sau a companiei de electricitate..
|
|
|
|
|
|
|
|
11th January 2006, 02:13
|
Member

|
QUOTE(dorin_2k @ Jan 10 2006, 16:53)  Am facut rost de un Wattmetru profesional. Am comparat rezultatele. Sunt "furat" cu 9,25 %. Deci contorul de decontare imi inregistreaza cu o valoare mai mare de 9,25 %. Ce ziceti? Am vreo "sansa" impotriva celor de la Elecrica? E aceasta valoare in limitele de "eroare" a celor de la electrica? Cum ai masurat energia consumata din retea cu wattmetrul? Doar aplicand banala formula E = P x t? Factorul de putere al consumatorilor tai este unitar? Chiar si asa fiind, teoria erorilor zice ca astea se multiplica, nu se insumeaza; daca aparatul are o eroare de 3-4% (pe deplin acceptabila) si contorul pune si el vreo 3 procente (la fel de acceptabile, chiar daca Electrica se lauda cu doar maxim 0,8) iar erorile sunt pozitive, dintr-un foc te-ai invartit de vreo 10 procente! Solutia nu asta este, si daca vrei neaparat, urmeaza sfatul lui Paul. Mai stii, poate pana la urma constati nu ca esti furat, ci ca primensi "bonusuri" de la furnizorul de energie!
Acest mesaj a fost modificat de m-marian: 11th January 2006, 02:17
|
|
|
|
|
|
|
|
11th January 2006, 16:59
|
Big Boobs
Grup: Senior Members
Data înscrierii: 5-December 02
Locație: Bucharest, Ro
ID membru: 2 515

|
nu recomand contoare digitale. Vecinu' a avut o dracie d-asta, cu tarifare diferentiata zi/noapte. Anul asta, pe 2-3 ianuarie, pe la ora 15:30 el era pe 30.10.2005, ora 4:10 sau ceva de genul asta. adica total aiurea. si era al 3-lea (celelalte 2 faceau la fel, sareau cand ti-era lumea mai draga).
|
|
|
|
|
|
|
|
11th January 2006, 23:54
|
Junior

|
QUOTE(Alice @ Jan 11 2006, 16:59)  nu recomand contoare digitale. Vecinu' a avut o dracie d-asta, cu tarifare diferentiata zi/noapte. Anul asta, pe 2-3 ianuarie, pe la ora 15:30 el era pe 30.10.2005, ora 4:10 sau ceva de genul asta. adica total aiurea. si era al 3-lea (celelalte 2 faceau la fel, sareau cand ti-era lumea mai draga). nu stiu care e treaba in situatia asta.? eu am sunat la compania de electricitatate si am schimbat contorul pe inductie cu unul digital monofazat, programat pentru tarif monom diferentiat (zi noapte). si merge de mai multe luni fara probleme. arata ziual, luna anul, ora exacta si tipul de tarif pe care face inregistrarea. nu am probleme cu el. poate alea au fost programate aiurea-putin probabil sau le-a murit acumulatorul.
|
|
|
|
|
|
|
  |
1 utilizatori citesc acest subiect (1 utilizatori neautentificați și 0 anonimi)
0 Membri:
|