Forumul SoftpediaBursa auto / moto / veloAnunƣuri imobiliareAnunƣuriOferte de serviciiLocuri de muncă Ɵi cursuri de specializareBloguriJocuriTeste / ReviewsÎntrebări Ɵi răspunsuriChestionareFotoStatistici

Bine ai venit ( Autentificare | Înregistrare )

3 V   1 2 3 >  
Reply to this topicStart new topic
> Contorul de curent, ...se invarte singur
Grave Land
mesaj 8th August 2005, 19:36
Mesaj #1

Active Member

Grup: Validating
Data înscrierii: 28-March 05
Locație: ...: Valhalla :... Status: † Mort †
ID membru: 33 435

Am un contor de curent care se invarte singur.Initial (de vreo 3 ani) n-am observat, intr-o zi cand am scos totul din priza am observat ca totusi se invarte singur. Ati mai patit?Cum ati rezolvat?
Go to the top of the page

+Quote Post
Grave Land
mesaj 8th August 2005, 19:37
Mesaj #2

Active Member

QUOTE(moltit @ Aug 7 2005, 20:14)
@ off-topic Grave Land:

Scoate TOATE sigurantele din socluri si daca face tot asa, arata-i chestia asta lui nenea care vina sa citeasca contoarul. Poate ai bafta sa fie cumsecade si sa te indrume catre cineva care sa schimbe contoarul si poate chiar sa iti dea ceva KW gratis. Daca nu, recomand OPC si aceeasi testare.

Cu bine,

P.S. Chestia asta se poate intampla multora dintre noi. De aceea, desi e off-topic aici,  rog moderatorii sa nu stearga post-urile relevante pe tema asta, ci sa le mute la sectiunea potrivita. Cu multumiri,
*

O sugestie o am mai sus, si-i multumesc lui moltit pentru ea.

+Quote Post
Grave Land
mesaj 9th August 2005, 13:41
Mesaj #3

Active Member

Nimeni?

+Quote Post
geopalade
mesaj 9th August 2005, 14:35
Mesaj #4

Junior

Grup: Members
Data înscrierii: 9-November 04
ID membru: 25 542

Nu are nici o treaba nenea care citeste contorul cu faptul ca nu functioneaza corect. Pentru asta faci o reclamatie scrisa si o depui cu numar de inregistrare la registratura Electrica (la sectia de care apartii). E bine sa mentionezi si un nr de telefon ca sa poti fii contactat. Ulterior vei primi un telefon si vor veni sa schimbe contorul, dupa care vechiul contor merge la verificare metrologica in laborator si daca se constata ca e bun vei suporta contravaloarea inlocuirii si a verificarilor metrologice iar in caz contrar vei fi despagubit doar ca nu stiu cum si cu cit.

+Quote Post
pytonu
mesaj 9th August 2005, 15:11
Mesaj #5

Junior

Data înscrierii: 27-June 05
ID membru: 40 063

Poate fi din cauza unor condensatori strapunsi din lampi fluorescente daca ai asa ceva si intrerupatorul nu izoleaza faza.

SAU

Un caz vazut de mine:
Becul din camara vecinului de la etajul 2 era legat in doza vecinului de la etajul 1.

Oricum cu sigurantele scoase nu exista motiv sa contorizeze decat daca e defect.

+Quote Post
caesar_sw
mesaj 9th August 2005, 15:20
Mesaj #6

Junior

Data înscrierii: 16-April 03
ID membru: 3 469

QUOTE(geopalade @ Aug 9 2005, 14:35)
Nu are nici o treaba nenea care citeste contorul cu faptul ca nu functioneaza corect. Pentru asta faci o reclamatie scrisa si o depui cu numar de inregistrare la registratura Electrica (la sectia de care apartii). E bine sa mentionezi si un nr de telefon ca sa poti fii contactat. Ulterior vei primi un telefon si vor veni sa schimbe contorul, dupa care vechiul contor merge la verificare metrologica in laborator si daca se constata ca e bun vei suporta contravaloarea inlocuirii si a verificarilor metrologice iar in caz contrar vei fi despagubit doar ca nu stiu cum si cu cit.
*

Vei fi despagubit cu fix ) lei... te pun pe drumuri degeaba...
Mi s-a intamplat acum ceva ani, aveam unul mai vechi ti tot asa...se invartea fara sa fie ceva consum. M-am rugat de ei mult timp sa vina sa-l vada, cereri ..bau-bau-uri...... nu venea nimeni (IMG:style_emoticons/default/cursing.gif) Am intervenit cu pile sa vina sa-l verifice.Tot asa mi-au spus ca trebuie sa ma duc sa platesc nu stiu ce taxa ca sa-l verifice... Si-au batut joc..le-am platit banii pentru verificare si nu am primit nici un raspuns.."veniti peste 3 sapt." si tot asa (IMG:style_emoticons/default/puke.gif)
Spurcati deh...
Am uitat sa spun ... contorul mi l-au schimbat imediat, ca dadeam cu ei pe geam
Eu mi-am dat sema ca e stricat dupa mult timp...cati Kw am platit degeaba cine mai stie:)

Acest mesaj a fost modificat de caesar_sw: 9th August 2005, 15:24

+Quote Post
Grave Land
mesaj 9th August 2005, 16:17
Mesaj #7

Active Member

QUOTE(caesar_sw @ Aug 9 2005, 15:20)
Am uitat sa spun ... contorul mi l-au schimbat imediat, ca dadeam cu ei pe geam
Eu mi-am dat sema ca e stricat dupa mult timp...cati Kw am platit degeaba cine mai stie:)
*

Si eu la fel, abia acum am observat, habar n-am de-a lungul a atatia ani cat am platit in plus...

Eu am observat asta cand oameni cu surse de 400W platesc 200K curentul lunar si mie-mi vine cam 600K.Si m-am gandit ca e ceva-n neregula...

Acest mesaj a fost modificat de Grave Land: 9th August 2005, 16:18

+Quote Post
dorin_2k
mesaj 7th January 2006, 18:56
Mesaj #8

Active Member

Data înscrierii: 1-December 01
Locație: 47°56'57.34"N, 26°03'47.45"E
ID membru: 102

Acum o luna au venit o ceata de omuleti care au schimbat contoarele la tot orasul.
Surpriza a venit acum cand m-am dus sa citesc contorul. Pana acum consumam 200Kw/luna iar acum am deja 350 kW/luna.
Am facut si un test: am lasat un bec de 100w alimentat si am cronometrat in cate secunde face o rotatie discul de la contor: 66 secunde. Am facut calculul si ma cam fura cu 13 %. Scrie pe contor 480 rotatii/1KWh.
Cui sa ma adresez?
Se poate face ceva? Acel contor daca nu e in parametrii metrologici?

+Quote Post
srv_pub
mesaj 7th January 2006, 19:06
Mesaj #9

Junior

Data înscrierii: 1-August 05
Locație: Bucuresti
ID membru: 42 758

e posibil sa fie di cauza transformatorului de la sonerie daca are butonul in secundar....

+Quote Post
Acta non verba
mesaj 8th January 2006, 00:32
Mesaj #10

Active Member

Data înscrierii: 10-December 04
Locație: Bucuresti
ID membru: 26 971

... nici becul tau de test nu este ''etalon''. De aceea repeta masuratorile si cu alte becuri, fie acestea de 40, 60, 75, sau chiar doua de 100W pentru a face o medie a erorilor... (IMG:style_emoticons/default/cool.gif)

+Quote Post
dorin_2k
mesaj 8th January 2006, 10:15
Mesaj #11

Active Member

Am repetat testul cu mai multe becuri de cate 100W. Acelasi rezultat (becurile sunt facute de firme diferite)
Am scos restul sigurantelor din soclu. Doar pe cele de la iluminat le-am lasat. Si doar un bec in functiune era cand am facut testul. Cu ce alt aparat profesional pot face aceasta verificare?
Totusi cred ca am sa fac o cerere sa imi monteze un contor electronic.

+Quote Post
geopalade
mesaj 8th January 2006, 14:54
Mesaj #12

Junior

Data înscrierii: 9-November 04
ID membru: 25 542

Incerca totusi sa masori in cit timp face 10 ture pt ca la o singura tura poti avea erori mari in special daca include si momentul de aprindere al becului care necesita mai multa energie. Altceva ar mai fi sa masori totusi puterea becului folosind un ampermetru de c.a. si un voltmetru (de preferat ar fi unul electronic cu o clasa de precizie mai buna) si sa te asiguri ca nu ai cumva si alte aparate electrice aflate in stndby cum ar fi tv, calc, masina de spalat, frigider, etc. Rezultatul poate fi influentat si de faptul ca puterea becului e data la 220V in timp ce la priza s-ar putea sa ai 230V...

+Quote Post
v3lsatis
mesaj 8th January 2006, 15:04
Mesaj #13

NO MA'AM member .

Grup: Senior Members
Data înscrierii: 19-December 04
Locație: IS
ID membru: 27 442

eu am auzit ca sunt contoare din astea care se invart incet singure din nush ce motiv..asa is facute ele cica..sau nuj exact , ..da...da' la o metoda de oprire a unui contor nu s'a gandit nimeni ? (IMG:style_emoticons/default/huh.gif) (IMG:style_emoticons/default/naughty.gif) (IMG:style_emoticons/default/worthy.gif)

+Quote Post
dorin_2k
mesaj 8th January 2006, 15:39
Mesaj #14

Active Member

QUOTE(geopalade @ Jan 8 2006, 14:54) *
si sa te asiguri ca nu ai cumva si alte aparate electrice aflate in stndby cum ar fi tv, calc, masina de spalat, frigider, etc. Rezultatul poate fi influentat si de faptul ca puterea becului e data la 220V in timp ce la priza s-ar putea sa ai 230V...

Am scos toate celelalte sigurante. Doar un bec l-am lasat aprins. Am mers apoi jos si am masurat timpul in care face o rotatie completa ->66 secunde. Trebuiau sa fie 75 de secunde pt o rotatie la 100W consumati. 480 rotatii/1KWh. Tensiunea nominala in RO e demult 230V +/-10%.
Astept sa fac o verificare si cu un aparat electronic de masurare.
10x la toti.

+Quote Post
augustin87r
mesaj 8th January 2006, 17:35
Mesaj #15

Member

Data înscrierii: 11-September 05
Locație: Ramnicu Valcea(acum student in Sibiu,poate raman aici si dupa facultate:)
ID membru: 46 696

Apropo de tensiunea nominala standard in Romania pe care o spui tu: 230V .........la mine in oras sunt fix 220v , iar la tzara (comuna respectiva e chiar oras acum), am 180-190V, rar sunt 200V in priza.

+Quote Post
m-marian
mesaj 8th January 2006, 18:06
Mesaj #16

Member

Data înscrierii: 16-June 05
Locație: Constanta
ID membru: 39 149

QUOTE(Grave Land @ Aug 8 2005, 19:36) *
Am un contor de curent care se invarte singur.Initial (de vreo 3 ani) n-am observat, intr-o zi cand am scos totul din priza am observat ca totusi se invarte singur. Ati mai patit?Cum ati rezolvat?

Fa asa cum ti s-a recomandat: scoate toate sugurantele si vezi daca mai indica consum:
- daca DA, reclamatie cu bonul de inregistrare (lasa iluziile cu recuperarea banilor!) si asteapta sa vina sa-ti schimbe contorul (sper ca nu ai facut vreo ghidusie la sigiliul de pe el!);
- daca NU, verifica-ti (recomandabil prin intermediul unuia autorizat) instalatia electrica; undeva ai pierderi de energie (atentie la parerile prezentate aici in legatura cu primarul trafului de sonerie daca nu ai facut inlocuiri!

+Quote Post
AcerMate
mesaj 8th January 2006, 18:15
Mesaj #17

Member

Data înscrierii: 14-May 03
ID membru: 3 761

QUOTE(srv_pub @ Jan 7 2006, 19:06) *
e posibil sa fie di cauza transformatorului de la sonerie daca are butonul in secundar....

Asta e. Am verificat eu ca am patit la fel.

+Quote Post
Paul_l
mesaj 8th January 2006, 18:19
Mesaj #18

Active Member

Data înscrierii: 27-December 04
ID membru: 27 845

QUOTE(augustin87r @ Jan 8 2006, 17:35) *
Apropo de tensiunea nominala standard in Romania pe care o spui tu: 230V .........la mine in oras sunt fix 220v , iar la tzara (comuna respectiva e chiar oras acum), am 180-190V, rar sunt 200V in priza.

Are dreptate standardul la noi acum este cu tensiune trifazica de 0.4 KV pe joasa tensiune. 400V/sqrt(3) da 230V . Se accepta o deviatie de 10% deci daca ai mai putin de 200 V poti face scandal pentru ca echipamentele pe care le ai prin casa vor fi suprasolicitate incercind sa functioneze la tensiuni scazute in afara gamei proiectate.

QUOTE(AcerMate @ Jan 8 2006, 18:15) *
Asta e. Am verificat eu ca am patit la fel.

Butonul se punea in secundar pentru electrosecuritate. Butonul de sonerie nu asigura intotdeauna conditii de protectie in exterior la 230Vca .

+Quote Post
Reclama
mesaj A minute ago
Mesaj #

Grup: Bot

In curand... autoevolution.ro

Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!

3 V   1 2 3 >
Reply to this topicStart new topic
1 utilizatori citesc acest subiect (1 utilizatori neautentificați și 0 anonimi)
0 Membri:

RSS Versiune simplificată Data: 23rd November 2009 - 19:27
© 2001 - 2009 Softpedia. All rights reserved.
Softpedia® and Softpedia logo are registered trademarks of Soft News NET SRL.
Privacy Policy | Terms of Use | Contact Softpedia