Sunt ff. obosit fizic si cred ca am facut insolatie azi (ultima zi) incercand sa fur cat mai mult soare.
Psihic sunt bine, insa totul este sa nu pice serverele...
Ok.. Rhodos a fost un mare pas inainte fata de patania din Decembrie (Egipt)
Am plecat cu Charterul de Rhodos prin Butterfly Travel.
Nici nu i-am vazut la fata, doar pe telefon am discutat si totul a iesit bine...
Plecare cu charterul din Bucuresti (Boeing 737 - 300) Timisoara
Drum pana in Rhodos 1 ora si 40 min.
De la aeroport ne-a luat un taxi pana la hotel Palladium. Taxi platit de agentia greaca de turism.
Am platit in plus pentru "Sea View" si ne-am trezit la nivelul piscinei cu un perete in fata...
Prin urmare cu toate protestele lui Catalin care tinea mortis sa le murdareasca vasul de WC m-am intors la receptie catranit rau si mi-au schimbat camera fara comentarii la etajul 3 cu vedere la mare... (IMG:
style_emoticons/default/biggrin.gif)
Ajungand noaptea.. paradoxal pt un hotel de 5 stele, nu ne ofereau haleala, iar noi eram ca lupii, prin urmare am mancat in Faraliki.
Din Faraliki ne-a pus dracu sa venim pe jos ca din taxi parea putin; asa am capatat o batatura... erau 8 Km !
Programul zilnic era pe scurt:
- scularea 8.30
- masa 9 - 10
- plaja pe plaja 10-12-13
- haleala in oras sau in restaurantul hotelului 14-15
- plaja la picina 15-18
- haleala 19-21 (la cina tinuta era obligatorie cu pantaloni lungi)
Am mers si in orasul Rhodos, unde in prima zi am avut un soc din mai multe motive: era duminica si nimic nu era deschis, iar orarul lor din timpul saptamanii contine pauza de masa intre orele 13.00-17.00 !!!
Incredibil !
Ne-am plimbat 2 ore prin soarele arzator sperand sa deschida...
Din orasul nou ne-am pricopsit cu o cantitate impresionanta de haine de firma, iar din cel vechi Catalin si-a luat o bengoasa camera foto, iar eu mi-am indeplinit visul de copil sarac... mi-am luat binoclu !!!
Elemente disparate:PeisajulPietros, totul era sapat in pamant si stanca calcaroasa cu dinamita.
Ziceai ca esti in stepa !
Daca ar fi avut relieful nostru faceau de 10 ori mai multi bani...
OameniiGrecii fie sunt invizibili, fie se ascund bine, pt ca par a fi ff. scumpi la vedere...
Insula parea depopulata. Noi suntem obisnuiti cu aglomerarile urbane sau de sate ingramadite la marginea drumului, insa inexplicabil, in Rhodos nu am vazut asta! De fapt nu stiu unde locuiesc grecii !
Hotelurile sunt la marginea falezelor abrupte si sunt mici paradisuri, oaze in desert, ceea ce e de neinchipuit in .ro, unde un hotel de 5 stele trebuie neaparat sa fie in buricul targului !
Temperatura si ApaApa Marii Egee este cristalina, curata si ff. sarata (IMG:
style_emoticons/default/smile.gif)
La 10m de tarm apa trecea de 2 m adancime. Temperatura apei nu era ff. ridicata, insa era suportabila dupa ce te prajeai la soare o ora..
Temperatura aerului era constant peste 30 de grade Celsius, insa era suportabila pt. ca era o briza care cateodata era exagerat de puternica.
Ca fapt divers... nu am vazut nori asa cum nu am auzit nici boxe pe plaja sau altundeva.
Preturile si economiaViata e scumpa, insa de calitate.
Ma gandesc cu groaza ce ne asteapta cand vom intra triumfal in UE.
Toate facilitatile existente pareau supradimensionate, parca asteptand o dezvoltare BOOM a turismului din insula.
In general banuiesc ca profiturile sunt destul de mici si nu se astepata ca in .ro sa iti faci palat din vanzarile pe un an la un chiosc.
Adica vedeai rare magazine alimentare ff. bine alimentate care nu prea aveau cumparatori si nici vad comercial, insa bine ingrijite.
Restul magazinelor vand kitch-uri Made in China care nici macar la noi nu se mai gasesc !
Waterpark20 euro de pers intrarea
De 3-4 ori mai mare decat Aqua Magic; oboseai de la un cap la altul. Ocupa un intreg versant de munte, asa ca caderea de apa e asigurata.
M-am dat intr-o multime de jucarii care mi-au taiat rasuflarea; in special primul intitulat Kamikaze m-a masat fara piuit cand am plutit un metru in aer la 15 m inaltime (IMG:
style_emoticons/default/biggrin.gif)
TraficDoar masini de litraj mic (1.5 l) exceptie Taxi-urile.
O maree de motoscutere inchiriate sau ale localnicilor te face sa fii cu ochii in patru pe unde mergi.
Relieful nu iti permite sa fii sofer de raliu, asa ca limita era 60 dar se mergea cu 80 Km/h in afara orasului.
HotelulPalladium Rhodos - 5 stele, am aflat ca e cel mai bun din insula.
Aici nu am auzit deloc graiul romanesc si a fost destul de reconfortant.
Au existat unele scapari de logistica, insa cred ca asa se intampla cand vrei sa faci turism de masa la 5 stele.
Camera mare, pat matrimonial, balcon cu vedere la mare, TV cu selectie proasta de programe.
Cateva imagini din Rhodos puteti vedea in
Galeria Mea