salutare,
daca ajungeti prin franta, benzina/motorina sint mai ieftine decat in germania si banuiesc ca si italia si elvetia.
daca nu sinteti chiar presati de timp, se pot ocoli autostrazile, care sint toate cu plata si nu f ieftine (de ex : paris - strasbourg : ~ 35 de euro - nu mai stiu exact ca am fost doar o data si de ceva vreme). RN-urile (nationalele) sint f bune, si pe multe portiuni sint cu 2x2 benzi si se circula la 110. in rest limita este 90 si 50 in localitati. sint radare fixe fooooarte multe, dar inca nu stiu daca trimit amenda si in romania. pentru o harta cu amplasarea 'cutiutelor' www.radarsfixes.com. daca aveti receptor GPS exista soft-uri de avertizare.
tot la capitolul radare, masinile cu haion cu luneta fumurie si blitz montat pe capacul portbagajului sint radare mobile. pot fi trase pe dreapta si fac doar fotografia si la 1,5-2 km sint motocilclistii care va asteapta sau pe autostrada ruleaza la 120-130 km/h si va iau din mers.
in locurile turistice si mai ales in paris nu e indicat sa parcati masina in locuri interzise pentru ca va fi ridicata in timp destul de scurt. amenda 35 de euro pentru parcare in loc interzis + vreo 90 de euro pentru recuperarea masinii.
detectorul de radar, daca e 'la vedere' mai bine il scoateti din uz. amenda este 1500 EUR si se poate ajunge si la tribunal (IMG:
style_emoticons/default/sad.gif)
nu e dracul chiar atat de negru, dar am patit-o cu fiecare din situatiile de mai sus(in afara de detectorul de radar). e mai bine sa stii la ce sa te astepti (IMG:
style_emoticons/default/biggrin.gif)
numai bine
Acest mesaj a fost modificat de butch_: 16th November 2005, 19:53