Forumul SoftpediaBursa auto / moto / veloAnunƣuri imobiliareAnunƣuriOferte de serviciiLocuri de muncă Ɵi cursuri de specializareBloguriJocuriTeste / ReviewsÎntrebări Ɵi răspunsuriChestionareFotoStatistici

Bine ai venit ( Autentificare | Înregistrare )

9 V  « < 4 5 6 7 8 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Sa finalizam o casa, pasi...
COSTIN_mentor
mesaj 28th November 2005, 10:12
Mesaj #91

Junior

Grup: Members
Data înscrierii: 28-September 04
Locație: constanta
ID membru: 23 494

QUOTE(crocop @ Nov 27 2005, 03:18) *
Hei, multam mult Addnann pentru un raspuns super rapid si o veste excelenta. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Deci inteleg ca placile de polistiren se pot curba oarece (IMG:style_emoticons/default/w00t.gif) , banuiesc ca le tin in loc diblurile pana se lipesc. Inca doua intrebari scurte daca mai rezisti:
1. se poate pune polistirenul peste tencuiala, sau nu e recomandat?
2. ce "inaltime" sa aiba placile de polistiren puse cu lungimea pe orizontala?

1. sigur ,e chiar recomandat.
2. placile de polistiren au dimensiuni standard,in principiu la polistiren expandat pentru fatada sunt de 50cmx100cm
Go to the top of the page

+Quote Post
crocop
mesaj 28th November 2005, 13:45
Mesaj #92

Junior

Data înscrierii: 7-November 05
ID membru: 52 554

QUOTE(COSTIN_mentor @ Nov 28 2005, 17:12) *
2. placile de polistiren au dimensiuni standard,in principiu la polistiren expandat pentru fatada sunt de 50cmx100cm

Multam mult Costin pentru ajutor. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Tare eram in impas cu problema asta, dar acum am inteles ce e de facut. (IMG:style_emoticons/default/peacefingers.gif)

+Quote Post
shobi
mesaj 28th November 2005, 22:39
Mesaj #93

dabăl iu ti ef?

Grup: Senior Members
Data înscrierii: 18-January 05
Locație: p-ici p colo
ID membru: 29 054

QUOTE(shobi @ Sep 1 2005, 14:03) *
ok, sper sa ma ajutati cu niste sfaturi ... eventual niste linkuri sau un doc word cu informatii (IMG:style_emoticons/default/happy.gif) ... in curand se va finaliza constructia unei case de lemn(doar scheletul efectiv, adica peretii .. intelegeti voi) si daca puteti sa-mi oferiti mai toate informatiile pe care le aveti referitoare la case de lemn : metode de ignifugare, finisajele de interior exterior ... cum trebuie tratat lemnul s.a.m.d ... multumiri anticipate (IMG:style_emoticons/default/coolspeak.gif)

anyone ? (IMG:style_emoticons/default/confusedsmiley.png)

+Quote Post
zen
mesaj 28th November 2005, 22:48
Mesaj #94

Active Member

Data înscrierii: 18-March 05
Locație: timisoara
ID membru: 32 683

QUOTE(shobi @ Nov 28 2005, 22:39) *

azi am fost la o casa din lemn, asa ca am vazut cu ce se mananca.
o sa fac si niste poze, ca sa ai material de dezbatut.

+Quote Post
Addnann
mesaj 29th November 2005, 01:13
Mesaj #95

Junior

Data înscrierii: 23-August 05
Locație: Iasi - Romania
ID membru: 44 704

QUOTE(COSTIN_mentor @ Nov 28 2005, 10:12) *

La chestiunea cu tencuiala sa nu uitati sa amorsati suprafata de tencuiala inainte de aplicare a masei de spaclu si sa lasati min 12 ore la o temperatura de 15 - 25 grd. Peste 25 grd timpul se reduce la 8 - 12 ore.

De ce sa nu rezist? (IMG:style_emoticons/default/rolleyes.gif)

+Quote Post
calinux
mesaj 29th November 2005, 15:47
Mesaj #96

Junior

Data înscrierii: 19-September 02
ID membru: 2 032

QUOTE(Addnann @ Nov 27 2005, 01:15) *
Anul acesta am finalizat citeva balcoane de la o scara de bloc cu polistiren. Procedura e relativ simpla si nu cred ca ai la "turn" o raza mai mica decit cea de la balcon. Merge izolat cu polistiren de 5 pus pe orizontala (lungimea pe orizontala).

scuzati ca-mi dau cu parerea, dar daca 'lungimea' placii este latura de 1m iar curbura peretelui este in plan orizontal, respectiv inchide o scara elicoidala, montajul propus mai sus nu functioneaza sau este o eroare de exprimare nesesizata si re-citata in citeva reply-uri.

deci 'lungimea pe verticala' (IMG:style_emoticons/default/coolspeak.gif) iar daca raza de curbura a peretelui e destul de mare, vei obtine o invelitoare din segmente de 0.5m (nici sa nu te gindesti ca le curbezi la lipire sau dibluire (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) )
ar mai merge incercata metoda de curbare a rigipsului - ori tai placile pe lungime in doua sau trei, taietura usor in pana - cel mai bine strici 2-3 placi si probezi toate metodele...
...apoi ne spui si noua (IMG:style_emoticons/default/worthy.gif)

servus,

+Quote Post
crocop
mesaj 30th November 2005, 04:41
Mesaj #97

Junior

QUOTE(calinux @ Nov 29 2005, 22:47) *
scuzati ca-mi dau cu parerea, dar daca 'lungimea' placii este latura de 1m iar curbura peretelui este in plan orizontal, respectiv inchide o scara elicoidala, montajul propus mai sus nu functioneaza sau este o eroare de exprimare nesesizata si re-citata in citeva reply-uri.
deci 'lungimea pe verticala' (IMG:style_emoticons/default/coolspeak.gif) iar daca raza de curbura a peretelui e destul de mare, vei obtine o invelitoare din segmente de 0.5m (nici sa nu te gindesti ca le curbezi la lipire sau dibluire (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) )
ar mai merge incercata metoda de curbare a rigipsului - ori tai placile pe lungime in doua sau trei, taietura usor in pana - cel mai bine strici 2-3 placi si probezi toate metodele...
...apoi ne spui si noua (IMG:style_emoticons/default/worthy.gif)

OK, acum chiar ca sunt total ametit. (IMG:style_emoticons/default/death.gif)
Deci placile de polistiren nu se pot curba nici un pic?
Inteleg ca trebuie taiate pe verticala ca sa nu fie mai late de 25 cm de exemplu, ca sa aproximez un arc de cerc cu o forma poligonala adica? Deja nu mai suna asa bine... (IMG:style_emoticons/default/confusedsmiley.png)
Ceva pareri alternative?

+Quote Post
Addnann
mesaj 30th November 2005, 08:42
Mesaj #98

Junior

Garantez eu ca nu trebuie taiate si daca ai dibluri la imbinarea dintre placi nu vei avea probleme. Consumul de dibluri va fi insa cam 5 - 6 la coala de polistiren si nu la mp. Am facut o scara de 8 nivele cu asa ceva si nu au fost (si nici nu vor fi) probleme. De udat nu se pune problema iar daca te apuci de crestat ai mari sanse sa ai probleme atit cu crapaturi la nivelul suprafetei de polistiren si mai mult cu probleme la izolarea fatadei. Polistirenul extrudat / expandat nu este un material decorativ ci are un scop precis si anumea acela de a izola o anume suprafata, iar 3 cm de izolatie nu iti vor ajunge pt. un perete exterior.

+Quote Post
crocop
mesaj 30th November 2005, 11:01
Mesaj #99

Junior

OK, deci dibluri multe intre placi. (IMG:style_emoticons/default/peacefingers.gif)
Iar dispunerea placilor ramane cu lungimea pe orizontala, sau asta e o greseala?

+Quote Post
Addnann
mesaj 1st December 2005, 00:00
Mesaj #100

Junior

QUOTE(crocop @ Nov 30 2005, 11:01) *
OK, deci dibluri multe intre placi. (IMG:style_emoticons/default/peacefingers.gif)
Iar dispunerea placilor ramane cu lungimea pe orizontala, sau asta e o greseala?

Lungimea e ok pe orizontala, iar diblurile puse la imbinarea intre placi vor reduce consumul lor (care oricum va fi crescut). Producatorii recomanda 6 dibluri pe mp. Ai sa folosesti in schimb cam 5 - 6 pe placa. Nu ai de ce sa iti faci probleme. Un pic mai multa masa de spaclu si numarul de dibluri aferent si nu vei avea nici o problema.
Spor (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

+Quote Post
Myryam
mesaj 31st January 2006, 17:40
Mesaj #101

Junior

Data înscrierii: 29-January 06
Locație: Bucuresti
ID membru: 63 644

QUOTE(zen @ Nov 28 2005, 22:48) *
azi am fost la o casa din lemn, asa ca am vazut cu ce se mananca.
o sa fac si niste poze, ca sa ai material de dezbatut.

Zen,pui te rog pozele? (IMG:style_emoticons/default/worthy.gif) Eventual daca o faci la subiectul despre case de lemn ar fi super.Multumesc! (IMG:style_emoticons/default/wub.gif)

+Quote Post
eddymutu7
mesaj 15th February 2006, 00:31
Mesaj #102

Junior

Data înscrierii: 4-December 05
Locație: bucuresti
ID membru: 56 112

Mai sunt ceva topicuri cu temele acestea,de ce nu le unesc?

Zen si aici esti tatal nostru?(IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
scz ptr offtopic:(

Mai sunt ceva topicuri cu temele acestea,de ce nu le unesc?

Zen si aici esti tatal nostru?(IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
scz ptr offtopic:(

+Quote Post
-ina-
mesaj 18th February 2006, 11:51
Mesaj #103

Junior

Data înscrierii: 2-February 06
ID membru: 64 178

Buna,
Am si eu o intrebare, de fapt mai multe.
Am construit o casa, care acum e in rosu. E din Porotherm de 38.
Pe exterior o vom placa cu polistiren de 5 probabil. Mai e necesara izolarea peretilor ext cu rigips si vata minerala (pe interior)?
Care e varianta cea mai buna(raport pret- calitate):tencuiala clasica si apoi glet sau rigips si glet?

Va multumesc

+Quote Post
allkarenin
mesaj 10th March 2006, 12:13
Mesaj #104

Junior

Data înscrierii: 12-July 05
ID membru: 41 286

Luna viitoare am receptia constructiei (in regie proprie) Doresc sa stiu daca a trecut cineva de faza asta in S1-Bucuresti. Ce prostii am scris! Sigur ca a trecut, dar voiam detalii!
Eu am inceput in martie anul trecut si am finalizat in octombrie.

+Quote Post
Ari
mesaj 11th March 2006, 12:06
Mesaj #105

Junior

Data înscrierii: 26-February 06
ID membru: 67 568

Buna ziua ,

Poate sa-mi spuna cineva cam cat costa realizarea unei scari ca cea din attachment ?

Fișier atașat  scara.JPG ( 44.98KB ) Număr de descărcări: 586
Multumesc !

+Quote Post
zen
mesaj 12th March 2006, 22:23
Mesaj #106

Active Member

QUOTE(Ari @ Mar 11 2006, 12:06) *
Buna ziua ,

Poate sa-mi spuna cineva cam cat costa realizarea unei scari ca cea din attachment ?

Fișier atașat  scara.JPG ( 44.98KB ) Număr de descărcări: 586
Multumesc !

la o prima strigare, vreo 4000 euro, din stejar sau frasin

+Quote Post
zen
mesaj 12th March 2006, 23:53
Mesaj #107

Active Member

"1. dusumea. as vrea sa pun dusumea brad. ce grosime recomanzi si daca poti sa imi dai niste marje de pret. cum este cu "uscatul". am auzit ca indiferent cat de uscat este vanduta, dusumeaua se usuca in timp si se distanteaza fantele dintre scanduri. cat de "problema" este chestia asta.

2. tigla. ma gandesc sa acopar cu tigla ceramica. este cel putin la fel de ok ca si tigla de beton (bramac) sau otel (lindab). ce producator de tigla ceramica de calitate imi recomanzi."

intrebari de la useri. cum nu sunt f personale, o sa raspund direct pe forum, ca sa vada mai multi.

1.dusumeaua de brad ar fi bine sa aiba 4 cm grosime. cred ca un pret ar fi cam la 8 euro/mp. se usuca si parchetul, daramite dusumelele. ideea e ca sapa sa aiba umiditate sub 3%, sa ventilezi camera si cam atat poti face. pe afara se pune cu niste benzi de cauciuc intre ele, care absorb dilatarile.la noi, dzeu cu mila.
2.nu stiu ce sa zic, eu lucrez(adica recomand) doar cu bramac sau cu tigla de sighisoara, care insa e inferioara calitativ.

+Quote Post
allkarenin
mesaj 13th March 2006, 16:03
Mesaj #108

Junior

Data înscrierii: 12-July 05
ID membru: 41 286

Si eu nu primesc nici-un raspuns? (IMG:style_emoticons/default/crybaby.gif)

+Quote Post

9 V  « < 4 5 6 7 8 > » 
Reply to this topicStart new topic
1 utilizatori citesc acest subiect (1 utilizatori neautentificați și 0 anonimi)
0 Membri:

RSS Versiune simplificată Data: 23rd November 2009 - 23:07
© 2001 - 2009 Softpedia. All rights reserved.
Softpedia® and Softpedia logo are registered trademarks of Soft News NET SRL.
Privacy Policy | Terms of Use | Contact Softpedia