QUOTE(mihaelac @ Sep 9 2005, 16:11)

Salutare, am ajuns si eu in sfarsit in faza asta.
Pentru finisaje exterioare vreau sa pun polistiren expandat de 5 cm peste zid YTONG de 25 - stiti la ce coeficient termic ajung? Ajunge polistiren de 5?
Pentru interior - oscilez intre tencuiala foarte subtire de 1cm si gips carton. Daca pun gips carton, cum e mai bine - lipit cu adeziv de zid sau montat pe structura?
Mersi
Sigur iti ajung 5 cm. 1,5 cm polistiren expandat echivaleaza cu 25 cm caramida sau 70 cm beton.
Pentru interior gipsul carton montat pe structura. Se corecteaza astfel si neplaneitatea peretilor. Nu recomnand cu siguranta lipirea cu adeziv (desi e mai ieftina)
QUOTE(COSTIN_mentor @ Sep 15 2005, 17:26)

O intrebare :
Sunt in urmatoarea faza : am toate rampele pentru scari turnate (doar rampele ) .Acum astept niste mesteri care au zis ca o sa vina sa mi toarne treptele si sa le placheze si cu gresie si ca e mai bine ca nu sunt turnate treptele ca nu trebuie sa platesc de 2 ori . cum este corect sa se toarne treptele si sa se placheze cu gresie ?cam care ar fi etapele ? este posibil ca el sa toarne treptele si sa le placheze cu gresie ?
life si life
De obicei cine lucreaza cu "mesteri" ... Of ... sper sa incepem si noi sa ne trezim.
Oricum noii tai viteji vor trebui sa toarne treptele, sa le lase sa se intareasca si mai apoi sa le placheze. De obicei noii mesteri ii vor da "in git" pe vechii si obiecteaza ba ca nu sunt din aur, ba ca .... samd
ideea e ca mai cistiga un ban, ei le fac si nu vor pute arunca vina pe altii si treaba va fi mai buna. Afirmatial lor este injusta.
QUOTE(calinux @ Sep 16 2005, 12:03)

Mihaela,
personal am folosit polistiren de 7cm lipit direct pe caramida de 25 (24 mai exact)
am ajuns la aceasta solutie tinind cont de urmatoarele aspecte:
- conform normei germane ar fi trebuit la zid de 25 polistiren de 8 (IMG:
style_emoticons/default/sleep.gif)
- dar cel de 7cm are 7 buc/pachet fata de cel de 8 care are 6... (IMG:
style_emoticons/default/tongue.gif)
- ... si mai ramine si loc sa-l subtiezi (prin cioplire) daca ai o centura / stilp putin fugit afara din planul fatadei (ramine destula izolatie), oricum la o fatada pierderile de caldura le
aproximez la 40% prin timplarie (termopan) 30% prin centuri si stilpi si 30% prin zidarie
- indiferent de cit de gros pui polistirenul vei avea aceleasi costuri cu adezivul, plasa de fibra, diblurile, tencuiala structurata, manopera si ev. schela. calculeaza in % cit te costa in plus fiecare cm. de polistiren, vei fi surprinsa ce mic e procentul in total lucrare si apoi poti lua singura decizia
- ar mai fi un aspect usor discutabil si pasibil de polemici si controverse - cineva spunea ca polistirenul fiind lipit direct, fara tencuiala, trebuie sa ma asigur ca punctul de roua va fi intotdeauna in afara zidariei - resp. in polistiren, unde vaporii care condenseaza circula mai greu ....
pentru interior eu recomand tencuiala de gips mecanizata.
asa am facut parterul, nu crapa, poti bate un cui, un mester cu o masina si un ajutor (care hraneste masina) face o camera / zi la nivel de finisare glet.
etajul este tencuit normal + glet, au aparut ici - colo mici crapaturi, pretul / mp este apropiat.
marele dezavantaj este ca va trebui sa apelezi la o firma.... (IMG:
style_emoticons/default/biggrin.gif)
De platit platesti polistirenul la MC, ceea ce face sa nu depinda grosimea sau numarul de placi de pret.
Polistirenul e lipit fara tencuiala la termosistem dar va fi aplicat pe zidarie prin lipire eventual printr-o masa de spaclu de uniformizare a diferentelor mai mici de 2 cm.
Apelarea la o firma NU este un dezavantaj ... oare cind vom invata?
QUOTE(COSTIN_mentor @ Oct 8 2005, 19:35)

Intrebare : Sunt in urmatoarea faza : intr-o constructie noua este tencuit, dat cu tinci peretii verticali , plafonul (tavanul) este din placi de rigips . Au venit zugravii , s-au apucat de gletuit peretii verticali cu glet de ipsos, apoi eugroglet si la sfarsit atlas. Intrebarea este : pe tavan nu se da deloc cu glet dintre acela de finisaj ?
Cate zile trebuie lasat ca sa se usuce gletul inainte de a se da cu lavabil ?
Tavanul se finiseaza exact ca orice suprafata placata cu rigips
Timpul de uscare a gletului este dat de conditiile meteo. In aceste zile vei vedea ca acesta va creste. Deci conditii de umiditate / temperatura / ventilatie.
1 strat / 1 zi aproximativ. E relativ, subliniez.
Cu stima,
Addnann